Álláslehetőség: Havi 650 ezer forintért ápolhatja Kanadában a magyar nemzeti öntudatot!

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 Május 28.

Melitta - 2016 Május 28, 01:55
  1. Melitta

    Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

    A napokban dönti el Magyarország Miniszterelnöksége, hogy pontosan kikből áll az a száz fős "hadsereg," amely 9 hónapot tölthet majd a kanadai, amerikai és nyugat európai magyar közösségekben "hagyományőrzés" és "közösségépítés" címen.

    Fejenként havonta összesen 650 ezer forintot (több mint 3 ezer kanadai dollárt) kapnak az Orbán kormány kiküldöttjei az ún. Kőrösi Csoma Sándor Programon keresztül. Ezen felül szintén a magyarországi adófizető állja száz kormányzati delegált oda-vissza repülőjegyét és egyéb költségeit. Így a program összköltsége minimum 65 millió forintba kerül havonta a magyarországi adófizetőknek.

    Hogy mit is tesznek az Orbán rendszer delegáltjai a nyugati magyar szórványságban? A program szerint:

    • A szorvány közösség "szellemi gyarapodását, identitásának erősítését" segítik elő"
    • Hagyományőrzés és közösségépítés
    • Közösségszervezés
    A valóságban a kiküldöttek lényegében "mindenesek"--a helyi magyar közösségi médiában dolgoznak (a KMH-ban természetesen nem), a helyi magyar iskolában és cserkészetben tevékenykednek, közösségi ebédeken pincérkédnek, gyermekmegőrzéssel foglalkoznak, stb.

    De mielőtt megkezdhetik szolgálatukat külföldön, a Miniszterelnökség kemény kiképzésben részesíti embereit. A kiutazás előtt egy hétig tart az úgynevezett "oktatási szakasz", amit az Orbán kormány szervez Budapesten. Aztán amiután hazaérkeznek a kormány képviselői nyugatról, legalább egy hétig tart a "záró szakasz." Ekkor adják át részletes jelentéseiket és beszámolóikat a Miniszterelnökségnek.

    Összesen 6-tól 9 hónapig végeznek szolgálatot a Miniszterelnökség számára külföldön és az első kiküldöttek 2016. szeptember 1-én érkeznek Kanadába, valamint az Egyesült Államokba.

    Várhatóan ekkor tör ki ismét a veszekedés és a botrány Kanada két kormánypárti szervezete - a Kanadai Magyar Kulturális Tanács és a Kanadai Magyarok Országos Szövetsége - között. Ugyanis a Kanadára eső "ösztöndíjasokat" e két szervezethez delegálják és utána ők osztják majd ki őket a különböző közösségi egyesülethez és helyi médiához. Tavaly is azon ment a harc, hogy ki kap több "ösztöndíjast"--a KMKT vagy a KMOSZ? Ez fontos presztízs kérdés a két jobboldali szervezet számára.

    Bár a mostani turnusra már elmúlt a határidő, lesz a programnak folytatása. Ezen az email címen jelentkezhetnek az állásokra, a jól fizető külföldi munkát keresnek: [email protected] .

    Ha kell a Kanadai Magyar Hírlaptól ajánlólevél, kérem szóljanak és megbeszélhetjük!

    Christopher Adam

    canada6.jpg
     

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 Május 28.

    1. advocatus_diaboli
      advocatus_diaboli
      Na tessék, Melitta! Látod, ez a „gondoskodó állam” szakértelme, hozzáértése. Most őszintén, ugye te se hiszed hogy ebből a sok izéből, ami „sok hűhó semmiért”, ebből a sok körmönfont semmittevésből amit sok pénzért művelnek majd ezek a „delegáltak”, ebből nekem bármi hasznom van?! És akkor se lenne ha még Magyarországon laknék.

      Senkinek semmit a keresetemből. Úgy értem majd én adok annak akinek akarok. Ne az állam döntsön helyettem, mert az ilyen ordas faszságokra költi. Nem, ezt nem lehet finomabban kifejezni.
      Okorporkolt, Kovipisti és sropi kedveli ezt.
    2. Melitta
      Melitta
      Jo matekos vagy lehet kiszamolni pontosan mennyi az annyi.
      Lakas es kaja es utazas minimalisan havi $2000.- ha nem tobb, ha szallodaba mennek ami napi min. $100 korul van Plusz a kaja ha nincs mod fozni nem is igen eleg $1000 havonta. + a repulojegy ami minimum $1200 high szezonba per fo.

      A multkori kijovok is jo munkat vegeztek ,sok dicseretet kaptak kitunteteseket de, ember nem talalkozott veluk sehol. Mikor mentek haza akkor lattuk oket a bucsuzasnal.
      A MAgyar Hazba volt par a neptancosoknal es a konyvtarba de a tobbi 95 ?.
      Gagamail, Kovipisti és Ernoe kedveli ezt.
    3. advocatus_diaboli
      advocatus_diaboli
      Na épp emiatt írtam fentebb amit írtam. Sok hűhó semmiért. Ezek után meg még bízzak az állami gondoskodásban?! Meg adjak pénzt arra, hogy abból az állam gondoskodjék másokon?! Amit adnék, annak 99%-a a hivatalnokok zsebébe menne, nem a rászorultakhoz.
      Kovipisti kedveli ezt.
    4. Melitta
      Melitta
      Nem is ertem milyen kozosseget fognak epiteni, mikor akik kijottek azoknak nem tetszett a rendszer. Sajnos itt is fogyunk rengetegen meghaltak az 56 -os kijovok szinte naponta valaki meghal. A gyerekeik se fiatalok mar nyugdijas koruak es csak nagyon keves az aki tartja a magyarsaggal a kapcsolatot, hisz sokan nem is beszelik mar a nyelvet.
      Utana csak kis szamban jottek ki magyarok , oket se hiszem,hogy egy otthoni egyetemista fogja navigalni itt.
      Sajnos minden ami magyar az nem megy mert nem vagyunk elegen.
      30 eve legalabb 10 hanem tobb etterem volt , 5-6 ujsag, 3 konyves bolt, szinte minden volt magyar patika orvosok szakorvosok, ma 3 delicates 3 etterem az is inkabb angol mint magyar, van rantott hus ,meg toltott kaposzta. 1 konyv uzlet.
      gumelig és advocatus_diaboli kedveli ezt.
    5. RixavanDerMaat
      RixavanDerMaat
      Tudjak ezt ok is...hogyne tudnak. :confused::confused::p:p

      Az otthoni nagypofaju felhazi :confused: egyetemistak dirigalnak majd nyilvan, mindaddig amig ossze nem talalkoznak valami kemeny helyi akcentussal, amit majd keptelenek lesznek megerteni. De nem baj, mert ok lesznek a kulhoni magyarsag osszefogasanak letetemenyesei. :p:p
      Probalkoztak itteni magyar ismeroseim kozul is, akik "fiatalok" (miert utalom ezt a szot manapsag?) es eleg hely/helykultura ismerettel rendelkeznek, senkit nem erdekelt. :confused:
      Kovipisti kedveli ezt.
    6. advocatus_diaboli
      advocatus_diaboli
      Örülnék, ha e „hadsereget” az USA kitiltaná valamilyen ürüggyel... Tudom hogy nem fog megtörténni, csak mondom hogy örülnék neki!
    7. eniko61
      eniko61
      hát valahová csak el kell költeni azt a kis pénzt, amíg még lehet... :p

      egyébként nagyon nem értem én ezt...akik más országban telepednek le, nyilván megtalálják a megfelelő kapcsolatokat, társaságot ott, ahová költöztek, ehhez mi a túrónak kell az anyaországból bárki is?

      másik...én letelepszem egy másik országban mint első generációs ki/bevándorló...nyilván nem fogom feladni teljes mértékben a gyökereimet, hisz ennyire azért nem tagadom meg magam a beilleszkedés mellett sem - a gyerekeim mint második generációsok már (főleg ha az új országban születtek) korántsem ragaszkodnak majd annyira az "óhazához", hisz mégis miért? (érdekesség, hisz a mama-papa onnan jött...oké, és?) - az unokáim meg aztán szinte már "bennszülötteknek" számítanak ----- ennek a 2. és 3. generációnak már annyit fog kb. számítani az én anyaországom, mint bármelyik másik ország a világon, ehhez viszont nem gondolom, hogy pont egy ilyen "küldöttség" szükséges...
      Melitta, Gagamail és advocatus_diaboli kedveli ezt.
    8. advocatus_diaboli
      advocatus_diaboli
      Az elsőgenerációs kivándorlók többnyire amiatt érdeklődnek még valamennyire az anyaország iránt, mert hidd el nekem akármilyen jól megtanulják is a befogadó ország nyelvét, de soha az életben olyan nem lesz hogy úgy menjen nekik mint az anyanyelvük. Nem tudnak azon GONDOLKODNI, legfeljebb rövid ideig, ritkán, speciális esetekben. Velem például már előfordul, hogy valami fogós problémánál úgy motyogok magamban, hogy:

      „Ó, fak, hát ez bizony nem lesz ízi”! (remélem érthető, még ha kiejtés szerint írtam is le). Na de ez rém messze van ám attól, hogy valami teljes problémát kifejezetten angolul gondoljak végig. Na és hát emiatt nyilván a magyar nyelvű oldalakon könnyebben tájékozódik az ilyen meber, szívesebben olvas magyar regényeket mint angolokat, stb. Szóval a NYELV, az igenis a legislegerősebb kulturális kapocs, teljesen valószínűlen hogy aki úgy kb 10 éves kora fölött jön ki valahova, az ezt végleg elszakíthatná. Megtagadhat bármit a magyarságból, még akár halálosan meg is gyűlölheti azt az országot, a népet, lehet akár esküdt ellensége is - de mert magyarul fog gondolkodni, még akkor is ha akár ő maga is gyűlöl magyarul gondolkodni, emiatt az úgy van hogy haláláig lesz bizonyos érdeklődése a magyar dolgok iránt!

      És hogy a gyermekeivel hogyan lesz? Hát ők ha nem tanulnak meg magyarul, valóban nem fogja őket érdekelni az az ország. Valószínűbb azonban hogy kétnyelvűek lesznek. Ez nem jelent olyan erős kötődést, de azért valamekkorát, mert hasznos a többnyelvűség, például jól megélhetnek végső esetben tolmácsolásból vagy műfordításból. A harmadik generáció azonban valószínűtlen már hogy jól megtanuljon magyarul, s így teljesen megszűnik minden kötődés.

      Na de baj-e ez?
    9. Gagamail
      Gagamail
      A jelenlegi népvándorlás okán állandóan azon kesereg pártunk és kormányunk, hogy nem "asszimilálódnak" tökéletesen a bevándorlók.
      El kellene dönteni, beilleszkedjenek vagy ne?
      Ha magyar, tartsa meg az identitását külhonban élve, ha nem magyar, akkor simuljon?
      advocatus_diaboli és Melitta kedveli ezt.
    10. eniko61
      eniko61
      óh csak a szokásos kettősség tudod...ami a tied az a mienk is, ami az enyém ahhoz neked semmi közöd... :p
      Gagamail, advocatus_diaboli és Melitta kedveli ezt.
    11. cdurmol
      cdurmol
      Tudatosan kevered az ingó firmát a *** Irmával?
      A magyar identitásnak (úgy tudom), nem része a kislányok megcsonkítása, a családi "szégyen" gyilkossággal való "lemosása" és még egy sor dolog nem része, ami a muszlim identitásnak érzékelhetően része. Kifejezetten rosszindulatúnak érzem a két dolog összemosását.
      Vagy úgy gondolod, fogadjuk el azt a szokást, hogy uszodában felnőtt férfiak megerőszakolnak kisfiúkat, ha éppen rájuk jön a megerőszakolhatnék?
      Utoljára módosítva: 2016 Május 28
      sirion01, szjulika. és Jaszladany kedveli ezt.
    12. advocatus_diaboli
      advocatus_diaboli
      Én a beolvadás híve vagyok. Én is erre törekszem itt az USA-ban, nyíltan bevallom. Emiatt is van az hogy bár @Melitta a megmondhatója, elég ingerlékeny fajta vagyok aki hamar felkapja a vizet, de azon még soha nem sértődtem meg, ha e fórumon vagy máshol úgy szólnak be nekem, hogy „nem is vagyok már magyar”, vagy ilyesmi. Senki nem tudna beidézni tőlem olyasmit, hogy effélére sértődötten szóltam volna vissza. Ez ugyanis igaz, amennyiben nem tartom magamat már magyarnak, csak magyar anyanyelvűnek. Amikor tehát valaki ilyesmit ír nekem, még ha tudom is hogy bántó szándékkal, azt kifejezetten dicséretnek, s beolvadási erőfeszítéseim elismerésének tekintem, és JÓLESIK!
    13. advocatus_diaboli
      advocatus_diaboli
      Ebben igazad is van, de a magyar kormány (meg a nép, az istenadta nép...) a beolvadást nemcsak a muszlimoktól várja el, hanem minden más nemzetiségtől is aki az országba érkezik, vagy akár ott él már nemzedékek óta és állampolgár is. Például hogy ne menjünk messzire: A ZSIDÓK, ugyebár. Tudod micsoda gyűlöletkampány megy ellenük. Pedig nem robbantgatnak, nem csonkítanak meg kislányokat, stb, még csak nem is látszik a legtöbbről hogy zsidó. Egyszerűen van egy fura vallásuk, amit maguk közt otthon gyakorolnak, s még meg se akarnak téríteni rá senkit. Sőt vallástalan zsidó is bőven akad. De akkor is, ez már csípi valamiért a magyarok szemét.
      Gagamail és Melitta kedveli ezt.
    14. Jaszladany
      Jaszladany
      Sok dologért lehet kritizálni ezt a kormányt, de hogy zsidóellenes gyűlöletkampányt folytatna, az szimplán nem igaz.
      És az egyik ok, amiért nem akarnak muzulmán bevándorlókat az országba, az pont a zsidó lakosság védelme. Nem véletlenül áll a magyar zsidóság migránsügyben a kormány álláspontján.
    15. Dezső László
      Dezső László
      "Sajnos minden ami magyar az nem megy mert nem vagyunk elegen." Ez nem egészen így van, ami az Úr akarata szerinti, az megy, ami nem, az meg nem. Ha a siker létszámtól függne, Jézus soha nem lett volna vallásalapító, hiszen a kezdetekkor egyedül volt, DE AZ ÚR VELE VOLT!

      Bízzál a jövőnkben. Fogsz Te még a Gundelban együtt ünnepelni velünk.

      És hogy 65 millió forint (220 ezer USA-dollár) lehúzza a magyar adófizetőket, ez kicsit csacsiság. Sokkal nagyobb baj az, ha zöldfülűeket küldenek ki, akiknek a tapasztalata zéró.
    16. Okorporkolt
      Okorporkolt
      Ha megtartom a magyar identitasomat itt Canadaban, attol meg be is tudok illeszkedni Canadainak. (haha..nem rolam van szo)
      De lehetseges, azok a kihalofelben levo magyarok kiket Melitta emlit, magyarok maradtak es Canadaiak lettek.
      Beakartak illeszkedni, nem harcoltak a matyoruha kotelezo tevesert , nem akartak hogy az iskolakban ezt azt valtoztassanak mert az ugy felel meg a vallasi stb normaiknak.
      Gagamail kedveli ezt.
    17. Gagamail
      Gagamail
      Most, hogy az uszodát említed, három magyar fiú jut eszembe, aki erőszakolt (Kiss László úszóedzőről beszélek), most, hogy a kislányokat írtad,eszembe jut az a rengeteg "beszólás", amit gyerekként, fiatal lányként kaptam, és nem írnám le, mert annyira nyers, közönséges és bántó, a "nemcsak szóval ismerkedő" magyar férfiak, a magyarországi statisztika, ami arról szól, hogy hetente egy nő és havonta egy gyermek hal bele a családon belüli erőszakba, és rengetegen vannak, akiket "csak" megvernek, megaláznak, megerőszakolnak, ám tény, valóban nem hal bele.
      .http://index.hu/kulfold/eurologus/2015/04/28/van_miert_szegyenkeznunk_a_nok_elleni_eroszak_teren/

      Akikről írsz szélsőségesek, ami nem kívánatos sem muszlim, sem katolikus, sem indiai, sem magyar származásúból, de angolból és kínaiból sem. Én sem tudom elfogadni az erőszakot, és semmiképpen nem szeretném, ha eluralkodna. De azt tudom, hogy a menekültek nem mindannyian ilyenek, sőt, sokan pontosan ezek miatt menekülnek.
      Ami a beolvadást illeti - én nem vagyok "teljesen" magyar, ha azt veszem alapul, a közeli őseim között találunk-e más nációt. Az Osztrák-Magyar Monarchia idején keveredett osztrák és magyar rendesen.
      De ez az ország az otthonom, ez a nyelv az, amit nagyon szeretek, imádom a színházat, a verseket, a "magyar" vicceket, amit csak magyarul lehet elmondani. Lehet, hogy finom a pomelo, de én a kajszibarackot szeretem, és a lekváros palacsinta is csak baracklekvárral igazi. Nekem. Ezer szállal kötődöm ehhez az országhoz.

      Teljesen meg tudom érteni azt, aki szeretné megtartani a népéhez, az anyaországához való kötődését, mint ahogyan azt is elfogadom, aki más utat választ magának.
      Amíg nem erőszakolja rá magát és a nézetét másokra, nem teszi kötelezővé, hogy én is úgy gondolkodjak, mint ő, akaratom ellenére, addig rendben van a dolog.
      Szerintem az a hiba, és ezt kritizálom, hogy a jelenlegi kormány úgy gondolja, meghatározhatja, mi a jó az embereknek - mit együnk, mit ne, mit nevezzünk családnak, mit ne, mi jelent egyházat, mi nem, mi legyen a "nemzeti" sport, mi nem, ki a segítségre szoruló ember és ki nem, ki a társadalom számára hasznos igaz magyar ember, és ki nem, egyáltalán ki az ember.
      Mindezt legtöbbször a minimum hozzáértés és kultúráltság abszolút hiányával.
      Nekem ez is erőszak. Elfogadhatatlan erőszak.
      Babitsot idézném:
      "Magyar vagyok: lelkem, érzésem örökséget kapott, melyet nem dobok el: a világot nem szegényíteni kell, hanem gazdagítani. Hogy szolgálhatom az emberiséget, ha meg nem őrzök magamban minden színt, minden kincset, ami az emberiséget gazdagíthatja? A magyarság színét, a magyarság kincsét! De mily balga volnék, ha ugyanakkor más színt, más kincset el akarnék venni vagy meggyengíteni!

      Én hiszek a testvériségben, a színek együtt adják ki a képet, a hangok együtt adják a koncertet. Nemzet ne a nemzet ellen harcoljon, hanem az ellen ami minden nemzet nagy veszélye: az elnyomás és a rombolás szelleme ellen! Micsoda leckét kaptunk ebből éppen mi, magyarok! És micsoda hiba, másnak tenni, amit magunknak nem kívánunk - holott már avval, hogy másnak megtettük, ajtót nyitottunk neki, hogy velünk is megtörténhessék."
      ladybug7spots és Melitta kedveli ezt.
    18. gumelig
      gumelig
      Dombon ülő kutya legyek ha ezek nem egy jól kiképzet agitprop csapat.:D A "Gyere haza fiatal" nem működött. Most jön a "Délibábos" program. Ők jól járnak. Ingyen nyaralhatnak. Habár minden közgazdász megmondhatja, hogy ingyen ebéd nincs.:rolleyes:
      Melitának az 56-osokkal igaza van. Zürichben, ebben a pici városban háromezren voltak. Megszólitottál két magyarul beszélőt, felsoroltak neked pár helyet a belvárosban ahol rendszeresen voltak Magyarok. Ha minden kötél szakadt ott volt a vasárnapi magyar mise a St. Antonius templomban. Ezeknek, mivel sokáig nem tudtak haza menni, erős érzelmi kötődésük volt hazájukhoz.
      Ez már nincs. Nagyobb része elpatkolt estleg hazaköltözött.
      Lassan egyedül maradok a városban.

      Újakat nem ismerek. Nehezemre esik elképzelni hogy könnyen beszervezhetőek. Felül a vonatra vagy a repülőre és hosszabított hétvégére hazamegy ha gyötri a honvágy.
      A "Közösségszervezöknek" a telefonkönyvet tudnám ajánlani.
      az SZ, CS, GY, és ZS betűvel kezdődő nevűek biztos magyarok. Vagy ki kell állni a sarokra mint a Jehovák.;)
      Utoljára módosítva: 2016 Május 28
      advocatus_diaboli és Melitta kedveli ezt.
    19. Okorporkolt
      Okorporkolt
      Kar hogy ezt nem olvassak sokan a muslimok kozul...
      advocatus_diaboli kedveli ezt.

Megosztás