Álláslehetőség: Havi 650 ezer forintért ápolhatja Kanadában a magyar nemzeti öntudatot!

A napokban dönti el Magyarország Miniszterelnöksége, hogy pontosan kikből áll az a száz fős "hadsereg," amely 9 hónapot tölthet majd a kanadai, amerikai és nyugat európai magyar közösségekben "hagyományőrzés" és "közösségépítés" címen.

Fejenként havonta összesen 650 ezer forintot (több mint 3 ezer kanadai dollárt) kapnak az Orbán kormány kiküldöttjei az ún. Kőrösi Csoma Sándor Programon keresztül. Ezen felül szintén a magyarországi adófizető állja száz kormányzati delegált oda-vissza repülőjegyét és egyéb költségeit. Így a program összköltsége minimum 65 millió forintba kerül havonta a magyarországi adófizetőknek.

Hogy mit is tesznek az Orbán rendszer delegáltjai a nyugati magyar szórványságban? A program szerint:

  • A szorvány közösség "szellemi gyarapodását, identitásának erősítését" segítik elő"
  • Hagyományőrzés és közösségépítés
  • Közösségszervezés
A valóságban a kiküldöttek lényegében "mindenesek"--a helyi magyar közösségi médiában dolgoznak (a KMH-ban természetesen nem), a helyi magyar iskolában és cserkészetben tevékenykednek, közösségi ebédeken pincérkédnek, gyermekmegőrzéssel foglalkoznak, stb.

De mielőtt megkezdhetik szolgálatukat külföldön, a Miniszterelnökség kemény kiképzésben részesíti embereit. A kiutazás előtt egy hétig tart az úgynevezett "oktatási szakasz", amit az Orbán kormány szervez Budapesten. Aztán amiután hazaérkeznek a kormány képviselői nyugatról, legalább egy hétig tart a "záró szakasz." Ekkor adják át részletes jelentéseiket és beszámolóikat a Miniszterelnökségnek.

Összesen 6-tól 9 hónapig végeznek szolgálatot a Miniszterelnökség számára külföldön és az első kiküldöttek 2016. szeptember 1-én érkeznek Kanadába, valamint az Egyesült Államokba.

Várhatóan ekkor tör ki ismét a veszekedés és a botrány Kanada két kormánypárti szervezete - a Kanadai Magyar Kulturális Tanács és a Kanadai Magyarok Országos Szövetsége - között. Ugyanis a Kanadára eső "ösztöndíjasokat" e két szervezethez delegálják és utána ők osztják majd ki őket a különböző közösségi egyesülethez és helyi médiához. Tavaly is azon ment a harc, hogy ki kap több "ösztöndíjast"--a KMKT vagy a KMOSZ? Ez fontos presztízs kérdés a két jobboldali szervezet számára.

Bár a mostani turnusra már elmúlt a határidő, lesz a programnak folytatása. Ezen az email címen jelentkezhetnek az állásokra, a jól fizető külföldi munkát keresnek: [email protected] .

Ha kell a Kanadai Magyar Hírlaptól ajánlólevél, kérem szóljanak és megbeszélhetjük!

Christopher Adam

canada6.jpg
 
Dombon ülő kutya legyek ha ezek nem egy jól kiképzet agitprop csapat.:D A "Gyere haza fiatal" nem működött. Most jön a "Délibábos" program. Ők jól járnak. Ingyen nyaralhatnak. Habár minden közgazdász megmondhatja, hogy ingyen ebéd nincs.:rolleyes:


Ha így lenne, inkább Londonba kellene menniük, habár Lázár pl. már járt ott....persze állampénzen (? - egy fenét, a mi pénzünkön!) 5 csillagos hotelban...:confused:
Én inkább arra tippelek, hogy a jövő évi költségvetésben az özvegyektől, árváktól, rokkantaktól, az oktatástól és tanároktól elvett 1000 milliárd (!!!) forint nemzeti színű hímporral beszórt tékozlásáról van szó.
És igen,

"Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba irják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg."

A 70-es évek derekán-végén volt egy nagy disszidálási hullám, hívtak - nem mentem, mert azt mondtam EZ itt a HAZÁM.
Ma már nem érzem így...mélységesen elszomorít, de ez már nem az én hazám és szégyellem kimodani (de itt élek és okom-jogom is van rá) nem is az én népem.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

GyulusH45 wrote on szeged's profile.
Helló! -egy régi számra : "Ölelj ölelj "c. megtudnád szerezni a stílust pa600-ig-és feltöltenéd ? Üdv :Gyulus
Midi dalok, zenészek!
Kobudera wrote on Boglarka Veres's profile.
Szervusz! Nekem megvan a Jurrasic Parts nevű játék.:)
Szeretetleckék.
Minden bennünk rejlő értelem, elveszíti értelmét, ha nincs mögötte tiszta szándék!
Minden tiszta szándék átlényegül, ha a létezés egyszerűsége, bele szövi a szeretet szálait. Minden szeretet szál összegabalyodhat ha, túl bonyolítjuk!
A szeretet van ... ha, hagyod egyszerűen csak lenni,... egyszerűséggé szelídülni...!!! Keke
A csodát tehát a tudatos ember látja. Tud, mert tanult.
Ne sajnáld hát a tudást magadtól, a mélyebb és magasabb rangú megértést.
Mert amikor megértetted, megértél a csodákra.
Fel is fedezed őket, egy hangban, egy formában, egy színben, egy élet érzésben, az élet megnyilvánulásokban, a természetben, magadban, a másikban.
Mindenben amiben rátaláltál.

Statisztikák

Témák
36,975
Üzenet
4,510,060
Tagok
597,304
Legújabb tagunk
egyedinev000
Oldal tetejére