Hírek Áll a bál egy Molotov-koktél miatt, amit az orosz követségre dobtak

Az orosz külügy behívatta a Kanada nagykövetét, mert szerintük a kanadai rendőrök szó nélkül hagyják konzulátusaik rongálását, és semmit sem akarnak tenni a "terrorista" ellen, aki nemrég elvileg egy Molotov-koktélt dobott ottawai küldöttségük épületének kertjébe. A követség sorsa körül kisebbfajta propaganda háború látszik kialakulóban az utóbbi időben.

A szóban forgó "terrorista támadás" állítólag szeptember 12. éjjelén történt, amikor is egy ismeretlen személy a közeli parkból odarohant az ottawai követséghez, meggyújtott egy házilag is könnyen elkészíthető Molotov-koktélt, majd átdobta azt az épület kerítésén - derül ki a CTV tudósításából.

Oroszország kanadai nagykövete, Oleg Stepanov szerint az eszköz nem robbant be, hamar kialudt, így nem történtek anyagi károk és senki sem sérült meg, de a moszkvai külügyminisztérium most hétfői közleményben azt is állította, hogy nemrég "agresszív tüntetők" csoportja zárta el a konzuli épületbe való bejutást, és mindezt szó nélkül nézték végig a helyszínen tartózkodó rendőrség.

Az orosz kormány szerint a hatóságok nem tesznek eleget annak érdekében, hogy megakadályozzák vagy őrizetbe vegyék azokat, akik "ellenséges cselekményeket" követnek el diplomáciai alkalmazottai ellen, megsértve ezzel a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezményt.

Vizsgálják is, meg nem is​

Kanada külügyminisztériuma saját bevallásuk szerint komolyan veszi az ügyet, mert az "erőszak és a vandalizmus elfogadhatatlan", és ők úgy tudják az illetékes hatóságok is vizsgálódnak, de az ottawai rendőrség nem tud arról, hogy az orosz nagykövetség feljelentést tett volna.

A külkapcsolati diplomáciai épületek védelme egyébként hivatalosan a Kanadai Királyi Lovas Rendőrség (RCMP) feladata, ők viszont nem kommentálták a híreket. Eközben a követség az orosz állami Sputnikon jelentetett meg cikket arról, hogy munkatársaik állandó rendőri védelemre szorulnának Kanadában.

Stepanov szerint már átadták a Molotov-koktélos incidensről szóló videófelvételeket a rendőrségnek, és terrorcselekményként nyilatkozott az esetről, Moszkva pedig beidézte Alison LeClaire kanadai nagykövetet, ezzel is nyomatékosítva a diplomáciai elégedetlenségük.

Jelképes csatározás​

Az ottawai követség utcájában egyébként a város polgármestere már márciusban "Free-Libre Ukraina" feliratú kék-sárga táblákat helyezett el, valamint egy szintén a színpárt viselő kerékpárt is lelakatoltak a követség elé, amit múlt hónapban valakik feketére festettek le.

Ugyanez a három fős csoport nem csak a biciklit festette le, hanem állítólag az orosz haderő támogatását jelentő "Z" jelet is fölfújták több helyre, és az esetet jelentő nézelődő szerint a fiatalok a képen is látható diplomáciai rendszámmal ellátott autóból szálltak ki.

1663932338474.png
 
Ugy látszik előfordul ilyen az egész világon. A kérdés, mikor ki tesz ilyet.
Nekem is feltűnt egy ideje, hogy néhány szórakozóhely WC-jében Putyin háborújára utaló feliratok vannak.
Megpróbáltam megfejteni a szövegek mondanivalóját, vajon pro- vagy anti-orosz művésztől származik?
Minél alaposabban vizsgáltam a kabin falait annál sokrétűbb üzeneteket találtam.
A kérdést nem tudnám megválaszolni, mert a politika mellett sok szexuális vonatkozású üzenet is volt. :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Amortisha wrote on sziporka78's profile.
Fantasztikus vagy, ezer köszönet. :)
vorosmart wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm szépen a Ilona Andrews fordítását, már nagyon vártam .
Sziasztok! Keressek 4 osztályos nyelvtan és szövegértés felmérőket.
Köszi ha valaki tud segíteni!
Csilinkóné Lulács Éva wrote on Ajuda67's profile.
Sziasztok! Keresem Thea Harrison Ősi fajok sorozatát. Az utolsó ami meg van az a Devi's Gate. Még 5 könyv van hátra a sorozatból. A címek: Az úr bukása, Megtört, Éjszakai becsület, Éjféli csók és az utolsó Az árnyék vége. Ha valakinek meg van vagy tud róla, legyen szíves írjon nekem.
Előre is köszönöm, Éva
KE1221 wrote on nomi2's profile.
Szia!
Bocsánat, hogy zavarlak csak érdeklődni szeretnék, hogy a 5. osztályos történelem tudásszintmérőt sikerült -e megszerezned, és ha igen esetleg elküldenéd-e?
Nagyon köszönöm. :)

Statisztikák

Témák
37,379
Üzenet
4,601,711
Tagok
602,535
Legújabb tagunk
Mondok Attiláné Tünde
Oldal tetejére