ÁLLATBARÁT Kutyák, macskák és egyéb szőrös, tollas

Kicsibocci

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok.nekem van 1 cicám, (Maszat)sok halam(név szerint nem tudom)és és 1 törpehörim (Hami, nagyon cukika és aaannyira dagi)
üdv: kicsibocci
 

Recsi70

Állandó Tag
Állandó Tag
Két cicánk van, a gyerekek odavannak értük. Nincs esélyem szőrteleníteni a lákást, mert túlerőben vannak :)
 

fejesand

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, Új tag vagyok. Nagy lányom ( 11 éves:)) nagyméretű papagájt szeretne tartani. Használt nagy méretű ketrecet keresek megvásárlásra. Köszönöm
 

racz1946

Állandó Tag
Állandó Tag
Drótszőrű magyar vizsla Hungarian Wire-haired Pointing Dog
Erdélyi kopó Transylvanian Hound
Komondor Komondor
Kuvasz Kuvasz
Magyar agár Hungarian Greyhound
Mudi Mudi
Puli Puli
Pumi Pumi
Rövidszőrű magyar vizsla Hungarian Short-haired Pointing Dog


Ezek a magyar kutyafajták s közülülk nekem a komondor tetszik.
 

ogustus

Állandó Tag
Állandó Tag
nekünk 4 kacsánk van 2 vadkacsa és 2 búbos kacsa mind a kettő fajta egy egy pár remélem tavasszal lesznek kiskacsák, az elmúlt években mindig volt vadkacsa a búbosok még ideiek úgyhogy nem tudom hogyan fognak viselkedni

az udvaron még van 8 db gyöngytyúk, a szomszédok még elég jól bírják 8 ház, nem panaszkodnak mert azt hallottuk hogy a patkányok nem bírják a hangjukat. 5 éve lakunk kint kertes házban és azóta még nem találtunk egyet sem. a kicsik amikor kikelnek olyanok minta a halcsík alig lehet őket megfogni, van fehér kék szürke és tarka színű is

a tyúkokból 20 db van egy kakassal, kendermagos, piros, fehér fekete is van köztük, a kedvencünk a kopasz nyakú amikor tavasszal elkotlanak alig várjuk hogy megtudjuk mennyi kel ki a tojásokból

van egy cicánk is Lili, fekete fehér tarka ,lehet hogy kiscicája lesz

nem tudja valaki hogy a kisgyerek mellé milyen kutya lenne a legjobb, nagy udvarunk van
 

Grace_Raid

Állandó Tag
Állandó Tag
Most csak egy maine coon cicám van, de régebben kertes házban volt tibeti masztiffom, pumim, németjuhászom, labradorom is.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Mi az a degu?


--------------------------------------------------------------------------------

Természetes élőhelye nyomán chilei csalitpatkánynak is hívják ezt a kedves rágcsálót, jóllehet rendszertanilag közelebb áll a mókushoz, mint a patkányhoz.

A kifejlett degu 10-15 centi hosszú, 20-30 deka súlyú, és testéhez még 10-20 centis, bojtos végű farok is társul, amit egyensúlyozásra, kis mértékben kapaszkodásra is használ. Színe vadasbarna, de csillogó sötét szeme körül fehér szőrkontúr látható.

A fogságban tartott deguk átlagéletkora 5-6 év, nagyjából 3 hónapos korukban válnak ivaréretté. Rágcsálókhoz képest igen hosszú, 90 napos a nőstény vemhességi ideje, viszont a 3-4 centis utódok (általában 2-6 darab) szőrösen, nyitott szemmel születnek, és már születésük után pár órával elindulnak felfedezni a terráriumot. Jó tudni, hogy a nőstény leginkább a szülés utáni 48 órában fogamzóképes, ilyenkor érdemes pár napra elkülöníteni a hím(ek)től, mert kistestű állat lévén nem tesz jót neki a túl gyakori vemhesség.

Kezdő degutartók számára igazán két fontos alapinformáció van. Az egyik, hogy a degu társas lény; a természetben 100-150 fős kolóniákban élnek, így az egyedüllétbe akár bele is betegedhetnek. Terráriumban tartva már párban is boldogok, de akár többet is együtt lehet tartani, nemtől függetlenül. Egymás közt halk, bugyborékoló-csipogó hangon kommunikálnak, ha pedig megijednek, ugyanolyan éles, füttyögő hangot hallatnak, mint párzás környékén.

A másik nagyon fontos tudnivaló, hogy a deguk inzulin-kísérletekhez kerültek Európába, mert genetikailag erősen hajlamosak a cukorbetegségre és az ezzel együtt járó szembetegségekre. Vagyis nem szabad édességekkel, kekszekkel, illetve túl cukros gyümölcsökkel etetni, olajos magvakat is csak módjával adjunk nekik. Az alapétrend álljon szénából, friss vagy szárított zöldségekből, kevés gyümölcsből és gabonafélékből, magokból.

A hörcsöggel ellentétben a degu nem éjszakai állat, aktív időszaka igazodik gazdái életviteléhez. Ugyanakkor igen nagy a mozgásigénye, és imádja folyton átrendezgetni az életterét. Érdemes olyan terráriumot venni vagy készíteni, amelynek az alja üvegkád, a felső része pedig kis lyukú rácsból álló ketrec, heverőpolcokkal, függőhidakkal, fogkoptató fadarabokkal és mókuskerékkel berendezve.

A degukat főleg fiatal korukban viszonylag könnyű kézhez szoktatni, a szelíd, okos, nagyon érdekes és érdeklődő kis állatok pedig sok örömet és vidám percet tudnak szerezni gazdáiknak.
*
A leányomnak ilyen volt, rendkívül okos állatka.Családilag szerettük, több évig élt, rendkívül ragaszkodó, kedves állatként ismerhettük meg.
G.B.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Ha nem látom, el sem hiszem?!
A kiskacsák így szeretnek játszani, csúszdázni.
Olyan aranyos ez a videó, képtelen voltam arra, hogy ne osszam meg Veletek. Többször is megnéztem, mit is írhatnék? Elolvadtam... :dr_9:
 
Oldal tetejére