Álmodtam egy országot...

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Álmodtam egy országot - ahol a fákat nem kivágják, de ültetik...

Hiába no, csak nem maradnak békében. Ha ennyire irtják, tövestől a budapesti, köztéri és egyéb területeken lévő csodálatosan szép-korú fákat, miért nem a sivatagban alakítottak kormányt Döbrögi vezetésével?
Miért teszik ezt?
Most ismét megbundázták azt, hogy senki nem szólhat bele az fairtásba, mert ez nem is irtás, ez már gyilkosság...
Ha ilyen ütemben haladnak, még a Füvészkertet is letámadják.
A hatalom.
Majd ők megmutatják, lesz itt rend, no meg "Góbi sivatag".
Ebből is látni, honnan jött Döbrögi. Őt biztosan arra nevelték, talán gyerek korában, ha nem volt tüzelő, akkor minden fát ki kell vágni, ami a telkükön volt. Kíváncsi lennék arra, mennyi és milyen öreg fa van a szülői portán?
Itt a legújabb ocsmány tettük. Ha bárki nem ismerné az Orczy parkot, elregélem. Csodálatosan szép fák vannak ott. Sőt tó is volt, most ugyan nem tudom, hogy van-e? Ott tudtak a gyerekek sportolni, sétálni, játszani, sőt - nyáron! - napközis táborozni.

*
Csak saját magával kell egyeztetnie a kormánynak a budapesti Orczy-parkban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusának építése kiemelt kormányzati beruházásnak számít. Az eljárásban ügyfél is csak a kormány lehet. A titokban kiadott engedély vasárnaptól hatályos, egyes információk szerint azonban tegnap óta is vittek el kivágott fákat a területről. Nyilvános hirdetményből szerzett tudomást Jakabfy Tamás, az LMP józsefvárosi képviselője a közel 150 fát érintő fairtási tervekről, közbelépni azonban eddig jogi úton nem tudott. Ráadásul ugyanaz az V. kerületi kormányhivatal jár el az ügyben, amely korábban már a Kossuth téren, a Városligetben és itt az Orczy-kertben is hozzájárult a fairtáshoz, az ügyintéző pedig, ugyanaz, akinek a neve a korábbi ügyiratokon is szerepelt.

Orczy-kollegium-epitkezes2_VV.jpg

Fotó: Veres Viktor
*
Itt alul a mi két diófáink. Ők biztonságban, a mi kerítésünkön belül élnek és élni fognak - kiszáradásukig. - G.B.
 

Csatolások

  • 113.jpg
    113.jpg
    77.6 KB · Olvasás: 0
  • 008.jpg
    008.jpg
    1.6 MB · Olvasás: 0
Utoljára módosítva:

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Kivágni minden fát...
Őshonos gyümölcsfát, mert termésük NEM felel meg az EU-s szabályoknak


Elképesztő nem?
Valós a hír.Úgy döntöttünk, hogy ősszel vásárolunk és el is ültetünk IGAZI sárgabarack fát. Olyan régi fajtát, amelyet nem kell folytonosan permetezni, jól bírja az időjárás változásait, nem klónozott gyümölcsöt ad. Hiszen mi nem szállítjuk sehová, mert az nem számít utaztatásnak, hogy a kertből a konyhába visszük lekvárt akartunk volna befőzni...
Nézem, nézem az őshonos gyümölcsfákat termelők oldalait, s egyre azt tapasztalom, hogy "elfogyott", no meg "bezárt", ráadásul "szünetel"... Sikerült jól felbosszantani magam, s még erőszakosabban keresgéltem. Amíg rátaláltam erre az írásra, ami mindent megmagyarázott. Úgy mondjam, megvilágosította szürke agyállományomat.
Ezek szerint az őshonos gyümölcsfákat nem szabad árusítani, forgalmazni...
A többit érdemes elolvasni, mert égbe kiáltó.
Nagyon halkan megsúgom, utána kérdeztem, a kertünkben álló öregebbik diófa betöltötte a 95. életévét. Igaz, hogy ágait itt-ott ledobálja, mert elszáradt. A diófa ledobálja az élettelen, elszáradt ágait. Néhány ágán lyukak is vannak, szerencsénkre a harkály doktor sűrűn látogatja. Mindezek ellenére papírvékony héjú diót ad, sokat. Egy a biztos, amíg csak egy gondolatnyi remény is van arra, hogy ez a fa él, Ő élni fog!
Olvassátok az alábbi írást. No igen, a cikk alján van egy ajánlat, de nem szeretném a cikk íróját kellemetlen helyzetbe hozni, így azt lehagytam. Sőt az ajánlott kertészt - magánban - telefonon felkeresem, az elérhetőségét nem teszem közhírré. A végén még bilincsbe is verhetik, csak azért, mert Ő semmibe veszi a §-sokat?! Mi a jó fenét kell még megélnem 66 éves koromra?!

*
... a mai vegyipar előtt mi a csudával permetezték őseink a gyümölcsfákat- na és persze összes veteményüket?
Ha az a tipped, hogy biztos valami gyógynövényes lével, arra azt mondom “langyos” és ami persze a mai “írtó szereknél”, amik igazi mérgek, sokkalta jobb.
De a helyes válasz: semmivel... Nos, tehát a még egészséges ökoszisztéma mellett maguk a gyümölcsfa fajták is egészen mások, mint a mai, többségében holland fajták! Ez utóbbiak nemcsak hibridek, de véleményem szándékosan úgy lettek genetikailag kifejlesztve, hogy jó sok vegyi mérget igényeljenek (ettől lesz a vegyiparnak profitja).
“Érdekes” módon a közelmúlt kutatásai kimutatták, hogy pl. az ősi gyümölcsfáink még manapság, ebben a beteg ökoszisztémában, sokszor nemcsak vegyszert, de még metszést sem igényelnek! Némelyikük több 100 éves vagy még idősebb korában is bőtermő, sőt van olyan, mely évente kétszer is terem! Mint a mesékben, nem?
Nem véletlen, hogy a legtöbb faiskolákban nem árusítják. Nem felelnek meg az EU-szabályoknak! Gyümölcsük nem “klón”, azaz nem minden egyes darab egyforma (elképesztő, nem?), nem tűrik jól az utaztatást (nem “piacképesek”), viszont nemcsak ízletesek a holland ízetlenekhez képest (sőt, isteni finomak!), hanem tele vannak vitaminokkal (amik már távolról sem igazak a mesterségesen “génkezelt” mai hibridekkel szemben). Na és persze, mint mondottuk, mérgek nélkül is megélnek!
Mivel nem támogatott EU-s fák, kihaló félben vannak! Az EU-támogatásból élő gazdák a nyomás hatására a holland fákat telepítik az ősi fáink kárára...
*
Elképesztő a hír, így lehet egy országot letarolni, bedarálni... Ezek szerint hiába énekli Koncz Zsuzsa a dalát, siket fülekre talál a szöveg...
Ne vágj ki minden fát!

 
Utoljára módosítva:

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Célkeresztben a magyarországi szakképzési rendszer...

Az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke Kunhalmi Ágnes (MSZP) parlamenti képviselő figyelmezteti a Kormányt, álljon el az oktatás átszervezésébe. Amit terveznek, beláthatatlan, súlyos következményekkel jár(hat) egy egész generációra, a magyarországi ipar- és gazdaság teljesítményére, valamint a polgárosodás folyamatára .
A Kormány tervezete elképesztő!
Az átalakítás lényege, hogy a szakközépiskolákat szakgimnáziumokká, a szakiskolákat szakközépiskolákká nevezik át, „a nevekkel trükköznek”, miközben a közismereti tárgyak óraszámát drasztikusan csökkentik. A diákok nem kapnák meg az érettségihez szükséges tudást, az átalakítás jelentősen leszűkíti majd a továbbtanulás lehetőségét a középosztály gyermekeinek. Háromszáz iskolát közvetlenül a Nemzetgazdasági Minisztérium alá rendelnének. A tervek szerint, az egy területen működő szakiskolákat szakképzési centrumokba sorolnák, ezzel párhuzamosan profiltisztítás címén sok gimnáziumot „bezárnak”. Nagy baj, hogy a jelenlegi kormány nem érti, vagy nem akarja azt tudomásul venni, hogy a modern világban szükséges az okos szakképző rendszer és művelt szakmunkásokra van/volna szükség. Olyanokra akik, ha munkájuk ezt megköveteli, nyelveket beszélnek, informatikai ismeretekkel rendelkeznek.
A középosztály gyerekeit a tervezett átalakítás bekényszeríti egy lebutított szakiskolai rendszerbe.
A felszólaló összegzése szerint ezt a szakgimnáziumi és szakképző rendszert nem lehet/nem szabad bevezetni, mivel „megállítja és megtöri” a polgárosodás folyamatát, a gazdaság fejlődését.
*
Tanárok százai kerülhetnek utcára, ha megszűnik a földrajzoktatás a szakgimnáziumokban – erre figyelmeztet a Magyar Földrajzi Társaság.
Az ősszel induló szakgimnáziumokban csökkentenék a természettudományos órák számát, hogy több szakmai tárgyat oktathassanak. A kormány a kerekasztalnál erről nem egyeztetett, csak vázolták a helyzetet. Földrajzot a tervek szerint csak a turisztikai, földmérési és bányászati orientációjú szakközépiskolákban oktatnának, így a legtöbb szakgimnáziumból kiesne ez a tárgy. Így csak néhány ilyen iskolában maradna meg ez a tárgy, emiatt pedig pedagógusok zöme utcára kerülhet.
Például a szegedi intézmény geográfushallgatóinak harmada szakközépiskolából érkezett, és ha a későbbi – ezekből kialakuló - szakgimnáziumokban tényleg nem oktatnának földrajzot, úgy ennyi jövőbeni hallgató eshet ki az egyetemekről is.
***
Ha a terveit a Kormány "végigveri", akkor ne várjuk el, hogy jövőben egyre több tájékozatlan embert bocsátanak ki az iskolákból. Az iskola, a tanulmányok nem pótolják azt a műveltséget, tudást, amit egy "jobb" képzett, családi háttérből indult gyerek fel tud szedni, a házi könyvtárból, a családjától. Nagyon sokan éppen ezért - igazságtalanul! - esélyt veszítenek. Ebbe még belegondolni is kész horror.
*
Még mindig ide tartozik, itt már videóban is látható, hallható, de NEM érthető, a kormány terve:
 
Utoljára módosítva:

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Álmodtam egy országot - ahol kiderül az igazság?

Váradi Andrást, az Együtt-PM alcsútdobozi polgármester jelöltjét tavaly október 11-én elütötte egy gépkocs,i Alcsútdoboz közelében. A balesettel kapcsolatban furcsa és tisztázatlan körülményre derült fény. Ezért a család ügyvédje pót-magánvádas eljárást kezdeményez az alcsúti juhász ügyében. Az ügyvéd szerint ellentmondás feszül a kirendelt szakértők véleménye között. A műszaki szakember szerint a baleset úgy következett be, hogy Váradi a felezővonalat 80 centiméterrel átlépve, a másik sávban gyalogolt, amikor a vele szemből érkező Mercedes a bal elejével elütötte őt, mert nem tudta elkerülni a férfit. Ebben az esetben, ha valóban így történt volna, az áldozat vagy szemből, vagy a bal oldalán szenvedett volna sérüléseket. Az orvosszakértők viszont egyértelműen rögzítették, hogy a polgármesterjelölt halálát a teste jobb oldalát ért erőbehatások okozták. Azt is megállapították, hogy az ütközés álló helyzetben érte, miközben a bal lábán állt, és a jobbal lépett előre. A férfi teste a gázolást követően 26 métert repült.
*
Éppen egy évvel ezelőtt azt olvashattuk, hogy a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a büntetőeljárást abban az ügyben, amelyet halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének gyanúja miatt folytatott a tavaly október 11-én a 8106-os út 16. kilométerénél, Alcsútdoboz közelében történt balesettel kapcsolatban.

*
S, mivel tisztázatlan az ügy az átlagos magyar honpolgároknak, így bizony, bizony folynak azóta is a pletykák - az Igazmondó Juhász - halálának furcsa körülményei körül. Többek között egy internetes portálon ez olvasható:
A juhász halála: Váradi András lezáratlan aktája
Sok a szóbeszéd a göböljárási Váradi András halásos balesete ügyében. Több helybeli nem hisz a rendőröknek, akik szerint nem történt bűncselekmény, amikor az önkormányzati választás előestéjén egy idős férfi halálra gázolta a Mészáros Lőrinccel, Orbán Viktor barátjával hadakozó, alcsúti polgármesterségért küzdő juhászt. Ha anno az ügy minden részletét megnyugtatóan tisztázzák, a pletykáknak elejét vehették volna. Váradi környéken lakó barátja a 168 Órának azt mondta, hogy a juhász a halála napján izgatottan hívta fel őt azzal: olyan dolgokat talált, amikkel a kormányt is meg tudná buktatni. Ugyanezt elmesélte egy másik ismerősének is, állítólag szó szerint azt mondta, „ha elmondanám, amiket megtudtam, halott ember lennék”. És estére meghalt.
*
No, kérem, ezek után mindenki gondolja át, amit és ahogyan... Képtelen vagyok elhinni azt, hogy reményeim szerint, az egyre szélesedő körben, nem tűnik fel egy
Óriási igen. Pontosan erre gondoltam, a ?-jelre.
Meg persze igazságra: a hogyanra, a mikéntre és főként a miértre?
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Éppen egy évvel ezelőtt azt olvashattuk, hogy a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a büntetőeljárást abban az ügyben, amelyet halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének gyanúja miatt folytatott a tavaly október 11-én a 8106-os út 16. kilométerénél, Alcsútdoboz közelében történt balesettel kapcsolatban.

Nem buncselekmeny elutni valakit? Mit az hogy buncselekmeny hianyaban.....meghalt az ember ,elutottek, hogy pecje volt vagy szandekosan megrendeztek ez kerdes ,?????? dehogy elutottek es az buncselekmeny ,mert senkit nem utunk el ,se gondatlansagbol se veletlen se szandekosan.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Nem buncselekmeny elutni valakit? Mit az hogy buncselekmeny hianyaban.....meghalt az ember ,elutottek, hogy pecje volt vagy szandekosan megrendeztek ez kerdes ,?????? dehogy elutottek es az buncselekmeny ,mert senkit nem utunk el ,se gondatlansagbol se veletlen se szandekosan.
*
Kedves Mellitta,
66 éves koromra megélem, hogy a CSODÁK ORSZÁGA lettünk. Minden előfordulhat és annak/ennek az ellenkezője is. Van amit meg- ill. túl is magyaráznak. Van amit ködösítenek, mellébeszélnek, terelnek. Reményeim szerint kiderül az igazság. Ez már nem segít ezen a becsületes, jó emberen. Az életét veszítette el.
A kérdésem még mindig áll: miért?
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
A Tihanyi ECHO - költözik a Parlamentbe...
- mármint a visszhang....

A cím nem véletlen agyszüleményem. Csak körbe kell nézni, visszhangzik a terem, olyan kevesen ücsörögnek. Itt látszik, hogy a kedves-kegyes képviselők csak akkor vannak sokan, sőt minden helyük foglalt, ha a saját ügyeikről, juttatásaikról van szó, ha azt kell megszavazniok. Akkor, mit tesz a véletlen, de csodák és csodája, de ráérnek.
Más esetben, ennyit érünk?
Igencsak ennyit, ha ilyen kevesen, mutatóba jelennek csak meg egy -egy parlamenti napon.
*
Talán még azt is megélhetjük, ki tudja. Közmunkás állás le(het)nne a parlamenti helyettesítés. Üldögélni kellene, szavazniok TILOS, csak és kizárólag üldögélni, hogy LÁSSÁK, s ezáltal TUDJÁK is a népek, hogy lám, lám mindenki ott van, tele van a Parlament ülésterme.
*
Két éve él az a szabály, hogy hiányzások esetén csökkenteni kell(ENE) a képviselők tiszteletdíját, de eddig egyetlen képviselő illetményéből sem vontak le egyetlen "petákot", vagy, hogy pontosítsak: forintot sem. Nem azért lehetséges, mert minden alkalommal telt ház van a parlamentben, hiszen a fotók szerint, egy-egy vitán öt-hat ember üldögél. A képviselők a büntetést azért úszták meg eddig, mert a frakcióvezetők fedezik őket.

11671639_6d5311c1cb66b4f669a04f2a52336a0b_wm.jpg

Lezsák Sándor az Országgyûlés fideszes alelnöke elnököl az Országgyûlés plenáris ülésén 2016. április 12-én.
Fotó: Kovács Attila / MTI

Egyetlen képviselőt sem szankcionáltak még hiányzás miatt, ennek oka az, a képviselői távollétet az érintett képviselő képviselőcsoport-vezetője igazolta és igazolja. A törvényt "bevésték", csak ippeg nem tartják be. Hiszen e róluk, az ő érdekeikről szólna ugyibár?! Miszerint:
- ha egy képviselő a bizottsági ülések feléről igazolatlanul hiányzik, tiszteletdíja is legalább a felére csökken,
- a szavazások negyedének kihagyása esetén már vonni kell a fizetésből,
- pénzbüntetés jár akkor is, ha a hiányzások miatt határozatképtelen a parlament

Azt persze nem szerepel a törvénybe, ha ott is vannak, sokan olvasgatnak, számítógépeznek, egymással beszélgetnek, a ki tudja miről? Közben a szerencsétlen felszólal prüszköl, ordít, vádaskodik, igazságot követel - éppen a mi, a nép érdekeiben. - Ők, a képviselők ezt lazán veszik, láthatóan fülük botját sem érdekli. Ha ezt veszem tényül, jobb, ha nem is látom a közömbös arcukat, a semmitmondó lébecolásaikat.

A tény viszont az, hogy van olyan jegyzőkönyv, mely rögzíti azt, hogy három olyan szavazás is volt, amely határozatképtelenség miatt lett eredménytelen, ehhez pedig száznál több hiányzó kellett.
Ezek szerint az összes hiányzást igazolták.
*
Összegezve, jó állás ez, ott sem kell lenni, s folyik a lé... Mármint a fizetés, nem is kevés.
Ki a hibás?
Természetesen mi, szavazók, mert itt szembesülhetünk azzal, hogy "milyen JÓL voksoltunk".
 
Utoljára módosítva:

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Nyugdij - alanyi jogon - egyetlen magyar állampolgárnak - sem jár!

Ez a hír valós, felvázolunk három olyan tényt, amely még nem ivódott be a köztudatba.
Az alaphelyzettel mindenki tisztában van, vagyis a nyugdíjasok már most is rosszul élnek, és ránk sem vár alap esetben szebb jövő. Erre fényes bizonyíték, amit a nyugdíjkalkulátor mutat, hiszen itt ki tudjuk számolni, hogy mekkora állami nyugdíjra számíthatunk. Azonban nagy kérdés, hogy ezt tényleg megkapjuk?
Nem jár alanyi jogon az állami nyugdíj!
Bármennyire is furcsán hangzik ez tény. 2012-ben ugyanis a társadalombiztosítás intézményét az alaptörvényből törölték, vagyis már nem szerepel az alkotmányban. Nagyon leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy az állam bármikor dönthet úgy, hogy 10-20%-kal csökkenti a nyugdíjakat, vagy akár még drasztikusabban. Íme, az Alkotmány idevonatkozó paragrafusai:

Szponzorált linkek
„XIX. cikk
(1) Magyarország arra törekszik, hogy minden állampolgárának szociális biztonságot nyújtson. Anyaság, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibáján kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén minden magyar állampolgár törvényben meghatározott támogatásra jogosult.

(2) Magyarország a szociális biztonságot az (1) bekezdés szerinti és más rászorulók esetében a szociális intézmények és intézkedések rendszerével valósítja meg.

(3) Törvény a szociális intézkedések jellegét és mértékét a szociális intézkedést igénybe vevő személynek a közösség számára hasznos tevékenységéhez igazodóan is megállapíthatja.

(4) Magyarország az időskori megélhetés biztosítását a társadalmi
alapuló egységes állami nyugdíjrendszer fenntartásával és önkéntesen létrehozott társadalmi intézmények működésének lehetővé tételével segíti elő. Törvény az állami nyugdíjra való jogosultság feltételeit a nők fokozott védelmének követelményére tekintettel is megállapíthatja.”

Nem szeretnénk minden egyes szót elemezni, és feltétezésekbe bocsátkozni, de rendkívül sok a feltételes módban megfogalmazott mondat, vagyis ha történik velünk szemben egy sérelem (nyugdíjcsökkentés, kórházi ellátásért pénzfizetési felszólítás), akkor nincs hova panaszt tenni, mert az Alkotmány nem véd minket. Biztos, hogy a nyugdíjas megélhetésünket érdemes kitenni egy ekkora óriási kockázatnak?
Forrás : profitline.hu
*
No igen álmodtam egy országot, egy olyat, amelyik elsősorban a saját polgárait védi, mind anyagilag, mind erkölcsileg és mindenképpen. Nap, mint nap RÁÉBRESZTENEK, hogy ez az ország nem olyan és nem az, ahol az Alkotmányban benne foglaltatik a mindenkori létbiztonság. Mélyen fel vagyok háborodva, az a pénz, amit aktív korunkban befizettünk, tudom, az akkori időseknek adott megélhetést. S, velünk, velünk mi lesz?! Többször szóvá tettük, hogy ide jönnek azok, akik nem fizettek itt nyugdíjjárulékot, nem végeztek aktív korukban termelő, vagy bármilyen munkát, s mégis itt kalapoznak... Nem, nem vagyok irigy, csak ami nem jár, az nem jár. Ami pedig nekünk járna, azt igenis kötelessége a mindenkori kormánynak megadnia. Bezzeg a kárpátaljai, romániai magyarok... Nem folytatom, a végén még ki leszek közösítve, tény, hogy "puffogok" magamban... Nagyon, de nagyon dühös vagyok:mad: és végtelenül elkeseredett :(
 
Utoljára módosítva:

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Válaszul olvassuk el "paraszt-vakításként" az alábbiakat

Ne tudja senki rám vetni a követ, hogy csak az egyik oldalt jelenítem meg. Tudatom itt jelenlegi kormányunk elnökének - a nyugdíjasoknak szánt üzenetét. Amíg olvastam, éreztem, hogy megindul a vezérhangya a bubekom legtetejébe, nem véletlenül. No igen, álmodtam egy országot, ahol nem ilyeneket üzengetnek a tisztességes nyugdíjemelés helyett... Jelentem: felébredtem.

*
A polgári berendezkedés irányába mutató költségvetésként jellemezte a jövő évi büdzsét a miniszterelnök, pénteken a Kossuth Rádióban:
"A költségvetéssel mindenki léphet egyet előre - hangoztatta a kormányfő.
Kitért a nyugdíjasokra, akikkel - fejtette ki - a kormány még 2010-ben kötött egy szerződést, vállalva a nyugdíjak értékének megőrzését, ami sikerült is. Mint mondta, a rezsicsökkentéssel és a nyugdíjak emelésével lényegében sikerült ellensúlyozni a korábbi, 2010 előtti "veszteségeket", amikor elvették a 13. havi nyugdíjat, az ellátás pedig folyamatosan veszített az értékéből.
A továbbiakban kiemelte, hogy a költségvetésben rögzített nyugdíjemelésen túl van egy második, az élelmiszeráfa-csökkentésben megtestesülő nyugdíjemelés is a büdzsében, ez a megélhetési költségek rezsijének csökkentése.
A 2017-re tervezett 2,4 százalékos költségvetési hiányról szólva jelezte, hogy ezzel "bőven az unióval kialakított egyetértés határán belül" maradnak.
Az állami alkalmazottak béréről is beszélt a miniszterelnök, aki felidézte, hogy bevezették az életpályarendszert és jelentősen emelték a fizetéseket a rendőröknél és a katonáknál, "mert első a biztonság". Őket követték a pedagógusok - folytatta -, mert "második a jövő", majd a közigazgatásban dolgozók következnek, mert "a harmadik legfontosabb dolog a rendezettség".
Most jönnek az egészségügyben dolgozók, és az idén is tesz lépéseket a kormány a szociális szférában és a kulturális területen dolgozók esetében is - közölte.
Az egészségüggyel kapcsolatban úgy fogalmazott: "az egészségügyi költségvetés valójában nem az egészségügy költségvetése", hanem a gyógyításé. Ugyanis "az egészségünkre többet költünk, mint az egészségügyi kiadásokban szereplő tételek", mivel például a sport, a mindennapos testnevelés és az "életformát elősegítő" beruházások az egészségmegőrzést is szolgálják. Vagyis egyfajta átfogóbb szemlélet esetén ezeket "nyugodtan besorolhatjuk" az egészségügyi kiadások közé".
 
Utoljára módosítva:

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Álmodtam egy országot, - ahol az ember érték...

Agyilag fel nem foghatom, miért kell mindent lemásolni, átvenni, még ha az UNIO-s döntés is? Adva van egy cukorbeteg, idős ember, s nem tévedhetetlen. Bevásárol a boltban, s nem a betegségének megfelelő terméket emeli le a polcról. S, miért? Mert nincs feltünően megjelölve.
Mi okból?
Az UNIO-ban valakiknek, okosoknak kipattant a fejéből az, hogy miért is kellene a cukorbetegeknek ajánlott élelmiszereket megjelölni? Mivel jól tudjuk, ismerjük, a bevált jel az ismert narancssárga kör. A diabetikus élelmiszerek gyártóinak többsége eddig külön jelölést- többek között narancssárga kört, vagy a diabetikus termékként - használta. Most viszont - megkockáztatom: egy eszement unios rendelet miatt - amely előírja a diabetikus élelmiszer-kategória megszüntetését, eltünhetnek ezek a jelölések.
Okot, indokot nem ismerem. Lehet, hogy ez a megszokott "csak".
Július 20-án lép hatályba hároméves türelmi idő után az új szabályozás, amely csak annyit enged meg, hogy a gyártók külön adatot közöljenek a cukortartalomról.
A változás mellett egyik napilapunk cikke szerint elsősorban azért módosították a jól bevált jelzőrendszert, mert "állítólag" a diabetikus termék elnevezést nagyon sokan marketingeszközként használták. Ugyan ennek a lapnak nyilatkozó Erdélyi-Sipos Alíz, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára nem lát okot különösebb aggodalomra, szerinte a narancssárga jelzés, ami eddig ott volt az élelmiszereken, pici útmutatás volt a betegeknek, de egyben megtévesztő is lehetett.
Bíró Antalné, az Élet Diabetesszel Egészségesen Sokáig Közhasznú Egyesület képviselője viszont azt mondta, alaposan megnehezíti az életüket az új rendelet, mert az apró betűk, az ismeretlen fogalmak, összetevők mind nehézséget jelentenek.

*
Ha megkérdeznének, de nem teszik, akkor igenis Bíró Antalnénak a véleményét osztanám. Hogyan tájékozódjon ezek után egy cukorbeteg a megvásárolandó élelmiszerről? Csak egyben bízhat, hogy a boltok külön polcot rendeznek be az ezen termékek fogyasztóinak. S, ha tévednek? Amennyiben nincs feltűnő, megkülönbözető jelekkel ellátva a más-más termékek, akkor az eladó, aki esetleg gyakorlatlan, vagy sok munkája miatt figyelmetlen, könnyen összekeverheti azokat az egészséges embereknek szánt élelmiszerekkel.
S, mi lesz a nóta vége?
Nem merem le sem írni, majd nyomozgathatnak az ez okból bekövetkező halálokok miatt az "ismeretlen elkövetők" után.
No ilyenkor tör ki belőlem a visítás, de nagyon hangosan. Nem mintha ezt az UNIO-ban meghallanák, vagy respektálnák.

Befejezném a mondatomat, tehát álmodtam egy országot, ahol az emberi - érték. S, mennyire nem így van. Uniós bugyutasággal, vagy anélkül... Tudomásul kell vennünk, ennek az ellenkezőjét.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Nem nem. Mindenki magát győzi meg, hogy álma érte vagy ellene van-e. Ebben pedig tudod mi vezeti? A szíve. Ha egyetért oké minden álom, ha nem akkor keresni kell másikat, addig amíg oké nem lesz. Ennyi a feladat.
Atlantisz után az istenek azon gondolkodtak, hová rejtsék el a tudást. Olyan helyet kerestek, ahol úgy gondolták az ember nem fogja keresni. Nem a felhők fölé, nem a tenger mélyére, még csak nem is a Holdra, hanem.... gondolom már tudod.... bizony a szívbe. Minden ember szívébe. Ezért fontos minden fecske. Szerintem.
*
Kedves Daibo!
Úgy gondolom és érzem, hogy én megteszek mindent. Felhívom a figyelmet a visszásságokra, ugyanakkor az eredményet (ha van és találok) azt is megírom. Jómagam az írással harcolok, s ehhez is kell éles szem, valamint elhivatottság és igazságérzet,no meg bátorság is. Nem vagyok egy bólogatós fajta. Mégis mit gondolsz, egyes egyedül nekifutok az ország bármelyik részén és kiabálok, hogy elég volt, elég volt...! Mit érnék ezzel el? CSak egyet, de azt biztosan, hogy bevinnének a vigyorgóba.
Köszönöm az ötletet, maradok a saját fegyvertáramnál. Az már bevált.
 
Álmodtam egy országot, ahol mindenki dolgozik, nem akarja senki kihúzni magát a munka alól. Mindenki munkáját megbecsülik, és a jövedelmi különbségek nem felháborítóak, ahol gyakorlatilag nincs bűnözés, korrupció és az ország vezetői példát mutatnak.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
A magántulajdon tisztelete - hol van? Elveszítjük?

Juszt László cikkét olvasva, meg kellett kapaszkodnom a székem karfájába. Hogyan is van ez? A saját kertemben, ha a gallyakat, diófa levelet, amit nem lehet komposztálni, eltüzelem, akkor ezek után fizetnem kell(ene)? Igenis, felvállalom: álmodtam egy országot, de NEM ilyet, amilyenné változtatják. Hová tűnik a magántulajdon védelme? Ez is pénz lehúzás, mert mondják, okos az ötlet, hogy komposztálni kell. De vannak olyan dolgok, ágak, diófa levele, amit nem lehet, nem ajánlott. No ilyenkor jön a törvény, amely kimondja: fizess!

*
Ugye ez vicc????
A jelenleg is érvényben lévő Tűzvédelmi Rendelet sok újdonságot hozott magával, ilyen például az is, hogy ha a saját telkünkön, birtokunkon, kertünkben tüzet szeretnénk gyújtani, akkor ezért bizony fizetnünk.

271075.jpg

TOVÁBBI JUSZT LÁSZLÓ BLOGJA

A tűzgyújtási díj mértéke alkalmanként jelenleg 3 ezer forint. A tűzvédelmi hatóságtól kell engedélyt kérnünk minimum 10 nappal a tervezett égetés időpontja ellőtt. A kérvényben szerepelnie kell:
- az égetés egészen pontos földrajzi koordinátáinak,
- percre pontosan fel kell vezetnünk, hogy mikor tervezzük megkezdeni az égetést és mikor fogjuk befejezni,
- miért és mekkora területen tervezünk égetni,
- annak a neve és lakcíme, aki az égetést végezni fogja,
- illetve annak a személynek a neve, címe és telefonszáma, aki ezt a tervezett égetést majd felügyelni fogja.

A kérvény elbírálására 5 napja van a tűzvédelmi hatóságnak.

Tisztelettel érdeklődöm: az Orbán-kormány engedélye nélkül kimehetek a mosdóba, vagy előzőleg engedélyt kell kérnem az NTH-tól, azaz a Nemzeti Toilette Hatóságtól? Az engedélyben meg kell-e jelölnöm, hogy kis-, vagy nagy dolgom van? Használok-e WC illatosítót? Kinyitom-e a szobácska ablakát, vagy nem? Hány nappal előbb kell benyújtanom az engedély kérelmet? Mit tegyek, ha az öt napos határidő leteltével nem kapom meg az engedélyt? Mi a büntetésem, ha engedély nélkül veszem igénybe a szobácskát?


A többi kérdésre most nincs időm. Ki kell mennem. Ugye nem baj...?
Forrás: Sztárklikk
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Álmodtam egy országot,
ahol természeti kincseinket megbecsülik és nem tékozolják...

Kormányunk legújabb baklövése, hogy egy óriási kikötőt építtet. Ennek köszönhetően, eliszaposítják országunk ékét, a Balatont. No, nemcsak óriási kikötőt építenek, de szállodát is. Azon már nem agyalnak, hogy az eliszaposodott vízben sem akarnak majd vitorlázni a nyaralók, s hogy a szállodákba nem mennek majd ez okból a vendégek.
Egész országunkra ez jellemző: a habzsi-kabzsi.

Az alábbi videó pontosan megmutatja azt, milyen is volt a Balaton épsége.
Jelenleg az iszap fel van verve, a kikötői -építési területen- , zavaros a víz.

Szekeres Dávid az északi parton merült le egyszerű vízálló kamerájával, a Balaton így nézett ki... anno' 2014-ben.


Figyeljük, itt még vannak halak, van élet. Ami nem olyan biztos, sőt... Vannak elképzeléseim, hogy megépítik a fene nagy kikötőt, eliszaposodik országunk éke, a Balaton.
Miért is?
Mert a kikötő építése okán, ki kell kotorni az iszapot, mélyen, mert a hajóknak bizonyos vízmélység szükségeltetik. S, hová kerül a mélyből kikotort iszap? "Természetesen" a Balaton más területére szállítják, ahová nem kéne. A Balaton egy, egység, amit kár megbontani. Ezt ők nem tudják, vagy nem akarják tudni.
Időnként jobb lenne butának, tájékozatlannak lenni, akkor nem volna okunk a mérgelődésre.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Álmodtam egy országot:
ahol Baján - bajai halászlét ehetünk
Kormányunk újabb eszement intézkedése: a hazai természetes vizeken betiltották a halászatot. :o Ez okból a hivatásos halászok ez év január óta munkanélküliek. Mára a türelmük és a pénzük is elfogyott, ezért felhívásukban tüntetni hívják fel halásztársaikat, melyet június 3-án Baján, a Polgármesteri Hivatal elé szerveznek.
A kormány „meszel” és „paraszt vakít”, az ő verziójuk az, hogy ezzel a legújabb törvénnyel az orvhalászatot akarják visszaszorítani.
A halászok szerint ez nem igaz, hiszen hivatásos halászok dolgoztak a hazai természetes vizeken.


Dunai halászat. Fotó: Kövi Gergő/Paksi Hírnök archív

Amennyiben ez a törvény továbbra is így marad, két dolog szinte biztos: 1.) az illegális halászat újból és újra elterjedhet, annak pedig beláthatatlan következményei lehetnek. 2.) A folyó menti csárdák étlapjáról mindörökre eltűnhet a világhíres bajai halászlé.
A tüntetésre a bajai halászok ezzel a plakáttal harangozták be a tüntetésüket:


ORBÁN VIKTOR
kivetette hálóját a dunai halászokra
- TÜNTETÉS –
Június 3-án 10-12 óra között Baján, a Polgármesteri hivatal előtt.
Tüntetést szervezünk a 250 halász vizekről való kitiltása miatt.
A bajai halászlé HUNGARIKUM lett!
De a halászokat kitiltották a magyar vizekről!
Kitől vesszük a vegyes halat, talán külföldről hozzuk be?
*
Pakson pedig - paksi halászlét...
Felejtsük el!

Befellegzett a dunai halászatnak, ezzel megszűnik egy ősi szakma, a január elsején életbe lépett halászati törvény tiltja a kereskedelmi célú halászatot – mondja a Paksi Halászati Szövetkezetet igazgatóságának elnöke. Révfalvi Imre szerint felelőtlen, átgondolatlan a döntés, ami országosan 240 halászcsalád megélhetését veszélyezteti. A Dunán körülbelül harminc halász dolgozott mostanáig, Pakson négyen vannak. De Révfalvi Imre szerint nemcsak ők veszítenek, hanem azok az emberek is, akik ily módon nem jutnak majd folyami halhoz. A természetes vizeken horgászni lehet és ugyanolyan szabályok mentén a hobbi halászatot is engedélyezik.
Legfontosabb kitétel, hogy a csalihalat kivéve őshonos halat élve a folyókról elvinni :dr_4: nem lehet. Ezért – fejtegette a halász – a 350 ezer horgász és azok családtagjai, legfeljebb egymillió ember hozzájuthat folyami halhoz, például keszeghez, a többiek nem.
Révfalvi Imre szerint nemcsak itt csorbul az egyenlő esélyek elve, hanem például akkor is megsértették, amikor az ígéretek ellenére nem pályáztatták meg a vízhasználati jogot. A Paksi Halászati Szövetkezet a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetségével és a Tolnai Halértékesítő És Kisállattenyésztő Szövetkezettel közösen készült indulni, de ezt egy huszárvágással ellehetetlenítették, és a Magyar Országos Horgász Szövetséget bízta meg az állam a természetes vizek kezelésével.
A halászoknak ígértek kártalanítást, de eddig nem történt semmi, folytatja a történetet Révfalvi Imre. Milliók állnak olyan eszközökben, amiket immár nem fognak tudni használni. Az újrakezdést sem segíti senki.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Ismételten több a kérdés, ami felvetődik...
Alacsony a vérnyomása? Ezt a videót ezért is érdemes megnézni. No meg azért is, hogy ismételten rádöbbenjünk, az állam, a mi pénzünket, hogyan is herdálják el, s ezt teszik folyamatosan "t." kormányon lévő vezetőink. Az is kérdés, hová vezetnek be minket? Egyre ismétlődő tapasztalatok szerint, no igen, a válaszom: a susnyásba. Mi is az a "susnyás", már benne ülünk, nyakig. Egy gazos, átláthatatlan dzsungelszerű, iszapos talajban gyökeredző zöld növényekkel elvadult terep. Élhetetlen...
<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 57%;"><iframe src="http://rtl.hu/embed/1060311" title="65 milliós kisjátékfilm jegybanki pénzből" frameborder="0" allowfullscreen="true" style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Elképzelhetetlen lenne, mégis megtörtént

Letagadhatatlanul igaz, hogy anno' "sikeresen" nyúlták le a magán nyugdíjpénztárak vagyonát.
Elég régen gyűrűzik a Quaestor ügy, gyűrűzik, forog és a károsultak nem kapják meg a jogos pénzeiket.
Hogyan is van ez?
Nem a migránsoktól kell féltenünk, amink van. Az ellenségeink közöttünk vannak. Ők azok, akik tönkre vágják Magyarországot, ledózerolják a kultúrát, mindent és mindenkit át akarnak szervezni, ún. „nemzetivé tenni”. Akkor is, ha ágálunk ez ellen. Nyerészkednek rajtunk. Mindnyájan tudjuk, kikre is gondolok, miközben e sorokat írom.
Az egyik Quaestor károsult szomorú története az alábbi:
Németh Attilát 2010-ben autóbaleset érte. Kerekesszékbe kényszerült, de folyton kereste a lehetőséget, hol tudnák újra járóképessé tenni. A családi hagyatékból származó pénzeket 2009-től helyezte el a Quaestor Befektetési Alapkezelő Zrt.-nél. 2014 elején Amerikában, Louisianában talált egy magánkórházat, ahol azzal biztatták: lábra állítják.
- 2015. március 9-én mentünk, hogy kikérjük a pénzt – mondja a károsult.
Édesanyja 72 éves, 65 ezer a nyugdíja, a fia rokkant ellátása 57 ezer forint. Az édesanya ennyi idősen, kénytelen munkát vállalni, mert a kettőjük pénze még gyógytornászra sem elég, amire pedig szükség van, különben elsorvadnak a fia izmai.
A fiatalember csapdában van: visszakapta a Befektető-védelmi Alap (Beva) által garantált 6 millió forintot, a többi követelésére pedig küldtek egy elszámolást. Mintegy 70 millió forintból 3 millió 600 ezer jár neki. Ha ezt nem fogadja el, akkor a törvény szerint kizárja magát a kártérítésből. Jogorvoslat nincs. Az elszámolás nem ellenőrizhető, a ténylegesen bent lévő összegek után, minimalizált pénzekkel megy a parasztvakítás. Mit megy? Egyenesen hömpölyög. Bárki, nem fogadná el az elszámolást, akkor elveszít mindent.
*
Egy másik eset. Az "elszámolás" szerint a férj 30 milliójából a Beva 6 milliós kifizetése után 328 ezer, a feleség 23 milliójából a 6 millión fölül – írd és mondd! – 7.107 forint jár vissza.
Kérték, hogy vizsgálják fölül ezt az elszámolást, de másodszorra is ugyanazok az elkeserítő számok jöttek ki.
A károsultak rendszeresen szerveznek tüntetést a kecskeméti szocialisták támogatásával. Az, hogy melyik kötvény volt valódi, melyik hamis, nem derült ki – hiszen mindegyik csak virtuálisan létezett.
*
Továbbiakat kár is felsorolnom, csak szerényen tenném fel a kérdésemet, az MNB vezére mindezek után, nyugodtan hajtja le álomra a fejecskéjét?! Tudnám irigyelni, de soha nem tenném. No nem a lelkiismeretlen dőzsölései, pénzszórásai miatt. Nem. Milyen lehet lelkiismeret nélkül élnie?
Felesleges e kérdést feltennem, ő úgysem méltatna válaszra. Jól bírja, ő igen. A károsultak viszont kevésbé...
 
Oldal tetejére