Álmodtam egy országot...

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
A szerencse fia: Révész Máriusz

11997809_2ae1152d613cfc65a06f68e92a57d848_wm.jpg


Kormánybiztosi kinevezést, államtitkári fizetést és egy öt fős titkárságot is kap.
A kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos – a Fidesz volt szóvívőjének – munkája lesz a természetjárás, a vizi- és kerékpáros, valamint a lovas turizmus, a szabadidős vitorlázás, az aktív táborozás, a vándortáborok valamit a sípályák fejlesztése, népszerűsítése, valamint a KISVASUTAK fejlesztése, népszerűsítése. Hozzá tartoznak ezen túl a tömegsport, a szabadidős rendezvénysorozatok szervezése, illetve a szabadtéri sportparkok fejlesztése is.

Ez így nagyon sok feladatnak tűnik, de érdemes azon elagyalnunk, hogy mindezen ágazatoknak megvannak a saját felelősei, szervezői. Így már ennek ismeretében nem kell „annyira” kétségbe esnie.
A kormányhatározat szerint Révész Máriusz e szerte ágazó munkakörét június 11-től foglalhatta el. Ezek szerint nem volt szabad szombatja…
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
...ahol a CSOK – ami nem minden esetben „CSÓK”,
az alábbiak igazolják, még „puszi” sem jár az Angliából hazaköltözőknek. „Jár a pénz a hazaköltözőknek is, ha hoznak igazolást a kinti tb-jükről” - ez az elmélet, a szabályokat viszont sikerült úgy megalkotni, hogy a brit papírt nem fogadják el itthon.

Adminisztrációs fekete lyukba kerülnek azok, akik Nagy-Britanniából hazaköltözve akarnának CSOK-ot igényelni, így bár elvileg nekik is jár a támogatás, gyakorlatban jobb, ha elfelejtik.

Egy magyar hazaköltözni szándékozó házaspár kálváriája az alábbi: gondolkodtak a hazaköltözésen, a CSOK lehetőségét hallva aztán el is kezdték az ügyintézést. Mivel magyar tb-jogviszony kell az igénylésnél, a feleség munkát szerzett itthon és hazaköltözött. Az angol és a magyar biztosítottsági jogviszony között így csak egyetlen nap kihagyás volt, ami bőven belefér, a CSOK maximum 30 napot ír elő. Közben elkezdték a házuk terveztetését, telefonon érdeklődtek a bankban, és megnyugodtak, hogy nem lesz baj a brit papírokkal. Amikor a hivatalos ügyintézésbe kezdtek volna bele, és már ott ültek a bankban a rengeteg papírral, közölték velük, hogy a hivatalosan fordíttatott brit tb-igazolás nem jó.Az itthoni § azt mondja ki, hogy az előző teljes brit adóév végéig, április 5-ig hány év biztosítotti jogviszonya volt. Az adóévforduló, április 5-e utáni állapotról semmit nem bizonyít, amit a május-júniusban beadott igényléseknél már több mint 30 nap tb-kiesésnek vesz a magyar állam.

Oké, semmi baj, gondolták, van egy olyan papír, szintén a brit államtól, hogy meddig volt munkaviszonya, ezzel együtt biztosítotti jogviszonya is. Arról viszont egy gyors banki ügyintézői telefonnal kiderült, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iránymutatása szerint nem számít hivatalos tb-igazolásnak. A vonal végén egyáltalán nem voltak meglepve, közölték, hogy ez van. Mint akik nagyon is jól tudják, hogy az angliai magyarokkal kiszúrtak.

Később megkapták a hivatalos, írásos választ is erről. „Sajnálattal kell tájékoztatnunk, hogy a hitelintézetek csak a külföldi társadalombiztosítási rendszer által kiállított igazolást és annak hiteles fordítását fogadhatják el a biztosítotti jogviszony igazolásaként. A rendelet a vissza nem térítendő támogatás vonatkozásában egyedi elbírálásra és méltányosság gyakorlására nem nyújt lehetőséget.”

Megoldás azóta sincs, mint ahogy CSOK sem. A házaspár már nem tervezi a harmadik gyereket, a házuk is kisebb lesz, mint eredetileg gondolták.

penzkoteg.jpg
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Izzik a parázs a „hamu alatt”…
Sándor Mária, a „fekete ruhás nővér”, július elsejére 12 órás maratoni demonstrációt szervez a Kossuth térre. A tiltakozás az infó szerint este 6-kor kezdődik – és reggel 6 óráig tart majd. Sándor Mária több ezer embert vár, mert a nemrég bejelentett egészségügyi béremelés ellenére is „igazságtalannak, megosztónak és elégtelen mértékűnek” tartják az egészségügyben dolgozók, akiket ily módon képvisel Sándor Mária.
Pukli István, a Tanítanék mozgalom alapítója is ott lesz, a pedagógusokkal, ezen a demonstráción.
A terv szerint a két szervező és a mögöttük állók összefogását bizonyítaná ez a tüntetés.


 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
A búcsú mindig szomorú…
Jogszabály módosítására várunk

Kis hazánkban létezik a „köztemetés” gyakorlata. A jelenlegi jogszabályok szerint úgy működik, hogy akár a házat vagy a lakást is elvesztheti az, aki – állás nélküliség, pénz fedezet hiánya okán - erre az „ingyenes” procedurára kényszerül. Ami a lényeg, országunk egyik községének polgármestere azt rendelte el, hogy az fenti okból rászorult gyászolók édesanyját közköltségen temessék el. A gyászolóknak a (zsadányi, mert ott történt) polgármester nem adott egyértelmű tájékoztatást, hogy a hivatal által megelőlegezett költségeket későbbiekben, a hagyatéki eljárás keretében behajthatja.
A köztemetés megelőlegezett költségeinek behajtása során ugyanis eladhatják a fedezetként meghatározott ingatlant, ám ha az örökös maga is benne lakik és nincs is más öröksége, csak a ház, akkor végül a lakhatását is elveszítheti. Jelenleg pedig nincs olyan szociális biztosíték, ami ezt megakadályozhatná.
Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalának közleménye szerint az önkormányzatoknak minden esetben számolniuk kellene azzal, hogy a kötelezett hajléktalanná válhat. Reméljük és bízunk e jogszabály megváltoztatásában.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Álmodtam egy országot, ahol "eretnekként" :dr_4: nem üldözik a dohányosokat...

Több 10 ezer forintos büntetést mér(het)nek ki a Sopron belvárosában dohányzókra. A Kisalföld hasábjain olvasható, hogy a soproni képviselő testület májusi döntése szerint a város belvárosának közterületein tilos lesz a dohányzás. A döntés szerint csak kijelölt helyeken, teraszokon, valamint rendezvények idején a meghatározott helyeken lehet majd cigarettázni, pipázni. A tilalom, szabály életbelépésének időpontjáról nincs (még) tájékoztatás. A képviselő testület döntésének oka, hogy a Várkerület-Ó Gabona – Petőfi és Széchenyi téren és ezekhez „befutó” utcák által határolt területen sokan dohányoztak és dohányoznak. A csikkekkel szennyezik az utcákat, járdát és a parkokat.
Innen üzenném a soproni képviselő testületnek, hogy már régen ismert a SÖPRŰ, vagy akár SEPRŰ hasznos találmányt. Van olyan, amelyik cirokból, de van olyan, amelyik vesszőből készült. No igen, annak a végét meg kellene fogatni egy-egy erre a munkára alkalmas utcát söprő, akár közmunka vállalóval.

Jól emlékezem a rég volt házmesterekre/házfelügyelőkre. Ők minden hajnalban leseperték, tavasztól-őszig fel is slagozták a ház előtti járdát.
Az üzletek vezetői is kötelezve voltak az üzlet előtti járda seprésére, sőt locsolására is. Télen ugye a hólapátolásra. Ma már ezt az állást egy toll vonással megszüntették. Ilyenkor érdemes erre gondolni, hogy balga döntés volt az is.

No igen, az utcák tisztán tartását anno az utcaseprők, vagy a különféle gépek végezték, a járda pedig az előbb említett tisztséget viselők dolga volt.

Netán:


Tovább gondoltam, enni sem lehet ezek után az bejelölt területeken? Sejtem, a lehulló morzsák miatt... Tudom, nem illik, de van amikor törvényt szegünk és szendvicset eszünk, fagylaltot fogyasztunk. Érdekes megoldás ez, senkinek nem jutott eszébe, hogy ez kemény diszkrimináció?! Azért mert bárki dohányos, azért még nem egy velejéig romlott ember. Az már eszükbe sem jutott, hogy több szemetes edényt kellene kitenni, amelyiken van olyan régen bevált kis része az edénynek, ahol a csikket el lehet oltani, sőt bele is lehet dobni az utcai kukába.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
A hír: halálos baleset történt pénteken délután a Hortobágyon, a nádudvari bombázólőtéren. A hírek szerint egy II. világháborús robbanótestet próbáltak hatástalanítani, amikor az felrobbant. Négy tűzszerész meghalt, egy katonát pedig helikopterrel vittek Budapestre a Honvédkórházba, hogy ellássák sérüléseit.
Négy évvel korábban megszüntették a katonák élet- és felelősségbiztosítását,
a jelenlegi szabályozás alapján. Így a Hortobágyon egy bomba hatástalanítása közben hősi halált halt tűzszerészek számára nyújtható egyszeri anyagi segítség mértékét a honvédelmi miniszter egyéni mérlegelése határozza majd meg. Ez a jelenlegi törvény.
Szendrei Zoltán őrnagy, a Honvéd Szakszervezet alelnöke:
- A szaktárca Hende Csaba minisztersége idején, négy évvel ezelőtt szüntette meg a katonák biztosításait arra hivatkozva, hogy az addigi rendszerben aránytalanul magas biztosítási díjat kellett fizetnie a honvédségnek a katonák után, miközben csak kevés káresemény következett be. A jelenlegi szabály az a Magyar Honvédség katonáit érintő balesetek, halálesetek kapcsán, hogy ha baj van, akkor mindenért a honvédelmi tárca vállal felelősséget és állja a kártérítési, kárenyhítési juttatások biztosítását.
*
Simicskó István honvédelmi miniszter saját hatáskörében a korábbi biztosítási alapú kárenyhítéseknél is magasabb összegű, több mint tízmilliós nagyságrendű kegyeleti juttatásról tesz majd javaslatot. A honvédelmi tárca pedig jelezte, a Magyar Honvédség gondoskodik az elhunyt katonák méltó búcsúztatásáról, temetési segélyt nyújt, intézkedik az özvegyek nyugellátásáról és az árvaellátásról.
Az előző honvédelmi vezetés alatt szüntették meg azt a lehetőséget is, hogy a hősi halált halt katonákat posztumusz elő lehessen léptetni. Simicskó István meg kívánja változtatni ezt a rendelkezést, és elő fogja léptetni az elhunyt tűzszerészeket, az ügyről tárgyalnak a hétfői miniszteri értekezleten, és a keddi kormányülés elé terjesztik az ott elfogadott javaslatokat.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Hitel csapda - mikor lesz ebből a VÉGLEGES kikecmergés?!

A neten "vadászgattam", s lám, lám mire is találtam?! Nem írhatom, hogy túl boldoggá tett a pénzügyi oldal "felhomályosítása". Itt és alább olvashatjuk, az újabb "támadást", amire sokan nem is számítanak... Nesze neked/nekünk adósmentés?! :mad:

Tavaly tavasszal, amikor a devizahitelek elszámolása megtörtént, közel 145 ezer árfolyamgátas jelzáloghiteles lélegzett fel, mondván, megszűnt a gyűjtőszámlás tartozása. Közel 25 ezren voltak csak, akiknek megmaradt. Ez volt ugye az a fokozatosan halmozódó tőkeösszeg, amelyet 2012 tavaszától kezdődően azért nem törlesztettek az árfolyamgátasok, mert 180 forintos frankárfolyamon rögzítették a törlesztő részletüket. Igen ám, de arról sokan megfeledkeztek (vagy nem olvasták), hogy a forintosítással egyidejűleg a törlesztő részlet törvény szerint mesterségesen alacsony, a 180 forintnak megfelelő szinten maradt. Ennek súlyos következménye lehet: akiknek az elszámolás során nem csökkent eléggé a tőketartozásuk, azok az árfolyamgátba való belépéstől számítva 5 év múltán, vagyis akár már 2017 tavaszától a havi terhük megemelkedésére számíthatnak. Úgy látjuk, a bankok többsége nem hívta fel kellően ügyfelei figyelmét erre a veszélyre.
A banki elszámolásnak köszönhetően elolvadt az árfolyamgátba belépett devizahitelesek gyűjtőszámlákon lévő tartozásának 92,2 százaléka, és megszűnt a gyűjtőszámla-szerződések több mint 85 százaléka is - tudtuk meg tavaly júniusban. Mivel az elszámolás először ezeket tüntette el, a gyűjtőszámlákat már nem kell törleszteni, ehelyett azonban egy másik tartozás kezdett el halmozódni, ugyanis:hogy ne emelkedjen az árfolyamgát megszűnése miatt az árfolyamgátasok törlesztőrészlete, a forintosítási törvény mesterségesen a korábbi, tavaly januári szintben maximálta a törlesztő részleteket (kivéve, ha az kamatváltozás vagy kombinált hitel miatt módosul). Csakhogy ez általában alacsonyabb a ténylegesen (a tartozás, a kamat és a futamidő alapján) fizetendő törlesztő részletnél, így a különbözetet hozzá kell írniuk az ügyfél tőketartozásához a bankoknak, amit az árfolyamgát eredeti, 5 éves időszakának lejárta után, vagyis akár már 2017 tavaszától kell elkezdeniük törleszteni, mégpedig kamatos kamatostul, a hitel amúgy is megemelkedő (akkor már nem rögzített) törlesztő részletével együtt. Az lép csak ki ebből a mesterséges rögzítésből, aki külön kéri ezt bankjától.

Ez a szabály most még kedvez a volt árfolyamgátasoknak, hiszen átmenetileg továbbra is alacsonyabb törlesztő részletet biztosít az indokolthoz képest. Egyébként közgazdasági értelemben, jelenértéken számítva is mindegy elvileg, valaki kéri-e, hogy már most magasabb törlesztő részletet fizethessen, vagy csak később vállalja az ennél még magasabb havi terhet. 1-3 év múlva azonban ettől függetlenül kellemetlen meglepetés forrása lehet ez, hiszen megugrik miatta a törlesztő részlet, ha pedig 15%-nál nagyobb mértékben nőne miatta a havi teher, akkor a futamidőt is meg kell hosszabbítaniuk a bankoknak (legfeljebb az ügyfél 75 éves koráig). Különösen a futamidő-hosszabbítás írhat felül sok pénzügyi tervet, családi jövőt.
A legjellemzőbb, frankhiteles esetekből indulunk ki. Mint ismert, az ő törlesztési árfolyamukat az árfolyamgát rendszerében korábban 180 forinton rögzítették, miközben a tényleges árfolyam 240-260 forint környékén bolyongott. A ki nem fizetett különbözet tőkerésze a gyűjtőszámlára került, kamatrészét pedig a bank és az állam fele-fele arányban elengedte. Jött azonban a forintosítás és az elszámolás: előbbi értelmetlenné tette az árfolyamgát rendszerét, utóbbi pedig a gyűjtőszámla eltüntetése mellett nagyjából olyan helyzetbe hozta az árfolyamgátasok többségét, mintha - hiteltől függően - valahol 180-250 forint között kellene tovább törleszteniük a korábbi tartozásukat (ne feledjük: az árfolyamgátasoknak először a gyűjtőszámlája tűnt el, és ha ez megtörtént, akkor csökkent az eredeti tőketartozás). Ha megszűnt volna a rögzítés, ez természetesen a törlesztő részlet emelkedését okozta volna, ezért találta ki a kormány, hogy a korábbi 180-as árfolyamnak megfelelő szinten rögzíti a havi terheket. Ennek persze ára van.

Ez az ár akár elviselhetetlenül nagy is lehet. A korábbi tartozáshoz képest 180-as rögzített és - hiteltől függően -180-250 forintos árfolyamnak megfelelő elméleti törlesztő részlet közötti különbözetnek ugyanis most már az egésze hozzácsapódik a tőketartozáshoz, ráadásul folyamatosan tőkésedik és kamatozódik is, amit aztán majd az árfolyamgát eredeti időszaka után kell elkezdeni törleszteni. Az alábbi táblázatban egy tízéves hátralévő futamidejű, 5%-os kamatozású, az elszámolás előtt 7 milliós tőketartozású hitelen mutatjuk be, mire lehet számítani. Ötféle ügyfelet és három esetet tartalmaz a táblázat, amelyet még tavaly agusztusban készített a pénzügyi oldal (ezért az azóta bekövetkezett, a havi terheket némileg csökkentő kamatvágásokat még nem vette figyelembe): az ügyfelek abban térnek el egymástól, hogy mekkora könnyítést hozott nekik az elszámolás, az esetek pedig abban, hogy mikor lépnének ki alapesetben az árfolyamgátból/rögzítésből (mostantól 1, 2 vagy 3 év múlva).
1111111111111111.png

Hűha, mi ez?
Értelmezzük a táblázatot az A ügyfél példáján keresztül:
· jelenleg az eddiginek megfelelő, 52 102 forintos rögzített törlesztő részletet fizeti, de az elméleti havi terhe 70 534 forint lenne, vagyis a tőketartozásához havi 18 431 forintos különbözet kamatostul csapódik hozzá,
· ha nem lép ki az illető a rögzítésből, akkor az 1. esetben (ha két év múlva jár le az árfolyamgátja) összesen 588 ezer forintos többlettartozást halmoz fel, ami két év múlva a rögzítés megszűnésének hatásával együtt 50%-kal dobná meg a törlesztő részleteket,
· mivel azonban a törvény szerint nem nőhet 15%-nál nagyobb mértékben a havi teher, az új törlesztő részlet a rögzítés után 59 918 forint lesz, a hátralévő futamidő pedig a jelenlegi 10 évről 13 évre nő,
· ha viszont ezt el akarta kerülni az ügyfél, akár már tavaly nyáron kérhette a banktól a magasabb, 70 534 forintos törlesztő részlet megállapítását, cserébe viszont nem nőtt a futamideje.

A rögzítés fenntartása esetén általában azok számíthatnak futamidő-hosszabbításra, akiknek az elszámolás révén 20%-nál kisebb mértékben csökkent az elméleti (rögzítés nélkül számított) törlesztőrészletük. Minél hosszabb hitelük hátralévő futamideje és minél rövidebb a rögzítésben eltöltött időszak, annál rövidebb a szükséges futamidő-hosszabbítás.
Fontos, hogy a fenti számításaink az egyszerűség kedvéért az esetleges kamatváltozások hatásai nélkül készültek tavaly agusztusban. A kamatváltoztatások a törvények alapján - a forintosított devizahitelek esetében - 3 havonta a Bubornak megfelelően változtathatnak mind az alacsonyabb (rögzítés alatti), mind a magasabb (abból már kivont) törlesztőrészleteken. Akik az elmúlt hónapokban egykori árfolyamgátas forinthitelesként élvezték a kamatcsökkentések hatását, nem mentesültek attól, hogy az árfolyamgát-szerződésük megkötésétől számított 5 év múltán ismét egy magasabb törlesztőrészlettel kelljen megbarátkozniuk.
222_3.png

*
S, ilyenkor jó lenne azt leírnom, hogy "álmodtam egy országot", no igen, ahol az ilyen nem fordul(hat)na elő. Ezt nevezik népnyúzásnak?!
Ez már több ennél.
Mondják, s igaz is, hogy Magyarországon egyre több a pszchiátriai beteg, sok az öngyilkosság. Nem kell több, csak felszállni a villamosra, autóbuszra, vonatra. Mindenütt elkeseredett arcokat látni.
Nem, nem a migránsok jelentenek ránk veszélyt, az ellenségeink itt vannak, helyben. Kapjunk a fejünkhöz, kikre is gondoltam.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Amikor visszanyal - a fagylalt

A magyar vállalkozások jelentős része nemzetközileg nem versenyképes, az alacsony technológiai színvonal és munkaszervezés miatt munkaerő igényük túlzott. Egyre több cég és ágazat (kiemelten az idegenforgalom, vendéglátás, IT, építőipar) szembesül a szakképzett munkaerő hiányával. Az álláskeresők több mint 40 százalékuk ráadásul képzetlen, a versenyszférában nem vagy nagyon nehezen alkalmazható. A Washington Post információja szerint a kormány azt fontolgatja, hogy az Európai Unión kívülről hív meg vendégmunkásokat, akik néhány évig maradhatnának az országban, de nem kapnának állampolgárságot. A lap által megkérdezett szakértő, a Brown Egyetem professzora szerint a magyar kormány ezzel a kitétellel próbálja elkerülni a vendégmunkások esetleges behívása okozta felháborodást, ugyanis a Kormány mind eddig az idegengyűlöletre építette a legitimációjukat és azt állította, hogy minden külföldi, aki bejön az országba, egy magyartól vesz el munkát.
A szakértő szerint viszont a vendégmunkások behívása Magyarországra nem lesz sikeres, mert a vendégmunkások inkább mennének máshova szívesen, mint egy olyan országba, amely egyértelműen xenofób retorikát képvisel. Az osztrák Die Presse szerint Varga Mihály támogatja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) ezzel kapcsolatos kérését. Eszerint 250 ezer munkavállaló kellene, de a tervek szerint Magyarország csak képzett, kulturálisan integrálható vendégmunkásokat szeretne, vagyis a muszlimokat nem látnák szívesen.
Németországban is hasonló a helyzet, de ott Merkel a menekültekkel szeretné megoldani a problémát.
A magyarországi miniszterelnök a minden lehetséges módon, tévében, a rendszeres híradókban, a rádióban folyamatosan lázít a muszlim bevándorlók és menekültek ellen, elítéli a bevándorlást, népszavazást tartat róla, miközben arab bankárok előtt arról beszél, hogy Magyarországon a tisztelet kultúrája érvényesül.
A munkaerőhiánynak helyzetét súlyosbítja az elvándorlás, a külföldi munkavállalás, ami erőteljesebben érinti a szakképzett és az egyetemi végzettséggel rendelkezőket.
Magyarország nem célországa a munkavállalási migrációnak. A magasan képzett, harmadik országból érkező munkavállalók foglalkoztatására kiadott, úgynevezett kék kártyák száma Magyarországon, éves szinten nem éri el a tíz darabot. A gyáriparosok elégedetlenek az országon belüli mobilitással és a munkaerő romló minőségével. Súlyos kritikát kapott az oktatás is, mert „az iskolából kikerülő korosztályoknál a tanulás és a teljesítmény lényegesen kisebb értéket képvisel. Ezt jól illusztrálja a PISA-felmérések romló eredménye is. Olvasásban, írásban és matematikában is az OECD-átlag alatt teljesítettek a magyar gyerekek.”
Mexikói varrónők érkeztek nemrég Nógrádba, három hónapra. A Szügyön található cégnél luxus cabriók speciális ponyváját készítik és mivel a környéken komoly munkaerőhiány van a beszállító multi, Szerbiából és Oroszországból is kénytelen volt munkásokat hozatni. Közben Salgótarján környékén 20-25 százalékos a munkanélküliség. Azt nem lehet tudni, hogy a mexikói munkások bére több vagy kevesebb annál, amit a magyaroknak fizetnek.

Jelenlegi kormányunk nem segíti a munkanélküli, elkeseredett népréteget. Nincs vagy kevés az átképzés ez a „kényelmesebb” de a rosszabbik megoldás. Most hogyan is van ez kérem?
Igen, igen - ez van, amikor a fagylalt - visszanyal.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Bezárt kórház- és egyéb épületek...
Nem kellene - ennek így lennie.

Valakiknek ez érdekében állt/áll, hogy a bezárt kórházak, ipari épületek állnak és várnak. Mire? Talán egy esetleges bontásra.
Miért?
Felrovom, hogy több ilyen épület áll. Pedig fel kellene újítani, használni, és nem arra várni, hogy majd egy fizetőképes külhoni - (+csúszó)pénzért megvásárolja.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Fájni fog
Figyelem, figyelem - aki rossz, azt "megverem"...

No igen, kormányunk és a bankok folyamatosan "verik" a devizában eladósodottakat. Pedig nem is voltunk rosszak, csak rosszul ítéltük meg ezt az egész deviza hiteles csapdát.
Volt ugye az a svájci frankban felvett hitel, azután az árfolyam gát, majd a forintosítás. Hittük, hogy most már nem lesz tovább.
Megsúgom, csalódunk kell.
Újabb "verésre" számíthatunk.
Nocsak és miért?
Az alábbi szösszenetből kiolvashatjuk az okát.
Csak annyit, hogy sokan meg lettek vezetve... A soron következő törlesztőrészletek emelkedéséről - valahogy elkenték - a "felhomályosításunkat". Pedig akár így és most elolvasva még logikusnak is gondol(hat)juk. Mégis fájni fog!
No, most itt és most teljes egészében olvashatjuk, hogyan is lesz ez?
*
Hittük, hogy vége a vesszőfutásunknak… Csúnya meglepetés érheti a korábbi devizahiteleseket. Sok volt devizahiteles esetében akár már 2017 tavaszától ismét emelkedésnek indulhatnak a törlesztő részletek.
(Most következik a magyarázat, amit nehéz felfogni) - a 2012-ben bevezetett árfolyamgát során megszabott 180 forintos frankárfolyamhoz igazított törlesztők azt követően is megmaradtak, hogy forintosításra kerültek a devizahitelek és megszűntek a gyűjtőszámlák.
Nem annyi a törlesztő, mint amennyit fizettek.
Ideje felkészülni a volt devizahitelesnek arra, hogy egy-két év múlva ismét magasabb törlesztő részleteket kell megfizetniük.

Ez miért gond?
Mert ettől a ponttól kezdve rögzítettek voltak a törlesztő részletek, ami azonban nem jelentette azt, hogy valóban annyit törlesztett az adós, amennyit a tartozása alapján kellett volna, vagy épp most is kellene neki.
Hiszen van egy rögzített, jelenleg havonta megfizetett összeg, valamint van egy tényleges törlesztő részlet (nevezhetjük elméletinek is, de ez a valós összeg), amit persze számon tartanak a bankok.
A minden hónapban növekvő elmaradás pedig a tőketartozás mértékét növeli folyamatosan és mivel sokak számára már 2017 tavaszán véget ér az árfolyamgát 5 éves időszaka, így innentől kezdve emelkedhetnek a havi terheik.

Két dolog határozza meg, hogy mikortól és mennyivel kell többet fizetni az árfolyamgátas volt devizahiteleseknek. A megnövekedett törlesztő részlet kezdő dátuma az az időpont lesz, amikor lejár az adott volt devizahiteles árfolyamgátja, vagyis eltelt öt év az árfolyamgátas szerződés megkötése óta. Ez lehet akár 2017 tavasza, de lehet két évvel később is.
Az emelkedés mértékét pedig az határozza meg, hogy mennyivel kisebb a megfizetett törlesztő részlet a ténylegeshez képest. Ez ugyanis nem mindenkinél ugyanakkora mértékű.

Futamidő hosszabbítás lehet belőle. Ami a törlesztőrészlet-emelkedés mellett még különösen fontos, hogy ha 15 százalékkal nagyobb mértékben növekedne meg az adósok terhe az árfolyamgát-szerződés lejártakor - márpedig sok esetben ez lesz a helyzet -, akkor meg kell hosszabbítaniuk a hitel futamidejét a bankoknak, aminek egyetlen korlátja a hitelfelvevő 75 éves életkora.
Ha valaki el akarja kerülni a hitel futamidejének kitolódását, akkor már kérhette, vagy akár most is kérheti a bankjától a kilépést a törlesztőrészlet-rögzítésből. Ebben az esetben viszont a törvény által nem korlátozott mértékű, teljes törlesztő részletet meg kell fizetnie.
Egyébként azok a volt devizahitelesek számíthatnak majd általában futamidő hosszabbításra, akiknek legalább 20 százalékkal volt kisebb a megfizetett törlesztő részlete, mint amennyit fizetniük kellett volna.

Akinek nem változtak pozitív irányba az elmúlt néhány évben az anyagi viszonyai és nem tudja hitelének tőkerészét törleszteni, annak nem segítség a hitel futamidejének meghosszabbítása. Számukra inkább a megoldás az lenne, hogy próbáljanak a hitelt nyújtó pénzintézettel megegyezni és egy tőkecsökkentési megállapodást kötni. Erre a megállapodásra a bankok hajlandósága eltérő és nagyban függ az adós pénzügyi helyzetétől is. Megpróbálni viszont mindenképpen érdemes.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Igazságszolgáltatás hol?

Ketrecharc :o

Ne szépítsük, létezett ilyen. Méghozzá 10-12 éves gyerekek részvételével.
Két éve borult a "bili", akkor derült ki ez a mocskos üzlet. Két éve hívta fel a sajtó a figyelmet arra, hogy gyerekeket - védőfelszerelés nélkül - küldenek a ringbe. S, felnőttek fogadnak a harcuk kimenetelére, amelyben küzdő gyerekek: akár egész életükre kiható, súlyos sérüléseket, esetleg rokkantságot is szerezhetnek.
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a köztévében azt nyilatkozta, hogy
- A kormány azonnal kezdeményezte a jogszabályok módosítását, s az ilyen küzdelmek feltételeinek jelentős szigorítását, benne az alsó korhatár bevezetésével, az ügyészség alapos munkájának eredményeként pedig most sikerült jogerősen feloszlatni az egyesületet.

Kérdésem csak az lenne, milyen intézkedés az, hogy szigorítják a feltételeket? Milyen intézkedés az, hogy az alsó korhatárt megszabják?
Még szerencse, hogy az ügyészség -most- feloszlatta az egyesületet. De ez még nem azt jelenti, hogy véglegesen ki is irtották volna ezt a fajta üzletet. Akár hogyan is csűröm-csavarom, ez kemény üzlet, mivel pénzben fogadtak - a pénzes felnőttek -, a gyerekek harcára.

Nix védőfelszerelés, mert nem volna alkalom arra, hogy használják. Nix játék szabályok módosítása. De viszont gyökerestől tépném ki, hogy ír magja sem maradjon ennek az eszement őrületnek. Mindenkit, aki él és mozog, mozgott ebben az üzletben - keményen "sittre" vágnék.
*
No csak ennyit a mai "Álmodtam egy országot" témában.


*
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Ki a hibás? Az eső és a vihar!
Az autók tetejéig állt a víz a váci aluljáróban. Ezt az állomást alig fél éve 20 milliárd forintért újították fel.
A fotó a 2016. július 31-i vihar utáni "csendben" készült.
Számomra, s többek számára az az érthetetlen, hogy ezért az összegért miért nem lehetett vízelnyelő csatornákat tervezni és jól? Ráadásul ennyi pénzért még jól meg is építeni? Vagy ez már túl nagy "álom" lenne?
Ismét elherdáltak több vagyonnyi pénzt, s ismét "gányé" a munka.


all-a-viz-a-20-milliardos-aluljaroban.jpg
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Igen, igen, a cím igaz
valóban álmodtam egy országot... Olyan országot, ahol az embereket nem kergítik meg a különböző ötletektől, plakátokból már olyan sok van, szinte azokkal álmodunk, hallom innen, no meg onnan is..
Miszerint október 2-án 1.) Maradj otthon 2.) Menj el, de szavazz rosszul, értékelhetetlenül 3.) Szavazz "nem"-mel 4.) Nem, inkább "igennel" kellene szavazni.
Több emberrel beszéltem, akik tanácstalanul beszélik meg egymás között, hogyan is légyen az a nap. Nemmel szavaznának, de bojkottálják, vagyis csak távol maradnak, de jó az érvénytelen is.
Menjenek, ne menjenek, szavazzanak és mit. Teljes a káosz a fejekben. Ami viszont kőkeményen igaz, remélik, ha ez a szavazás megbukik, magával rántja kormányunk vezetőit is. Ezért aztán mégis úgy okoskodnak, hogy nem mennek el. Akkor pedig úgy néz(het)ne ki, hogy nem érdekli őket az ország sorsa. De pontosan azért nem mennének el, bizonygatják egymásnak.
Egyszóval, teljes a káosz a fejekben. Ez tény. Remélem, akik szavaznak, azok azt jelölik be, hogy igenis maradjunk továbbra is az EU-ban. Szükségünk van arra, hogy egymást segítsük és az a betelepítési kvóta nem olyan hatalmas, hogy ezért ennyit kelljék ugrándozni. A büntetést majd leverik rajtunk, abban biztosak lehetünk... S, akkor ismét a mi pénzünk bánja. A jelenlegi vezetők már úgy megszedték magukat, még az ükunokáiknak is lesz mit a tejbe aprítaniok. De nekünk, a többieknek nemcsak kenyérre, tejre nem jut, de hideg vízre sem. Már akkor, abban az esetben, ha kőkeményen hárítunk.



(A film címe: Horgász a pácban. Főszereplője a felejthetetlen Louis de Funes)
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Nyugdij - alanyi jogon - egyetlen magyar állampolgárnak - sem jár!

Ez a hír valós, felvázolunk három olyan tényt, amely még nem ivódott be a köztudatba.
Az alaphelyzettel mindenki tisztában van, vagyis a nyugdíjasok már most is rosszul élnek, és ránk sem vár alap esetben szebb jövő. Erre fényes bizonyíték, amit a nyugdíjkalkulátor mutat, hiszen itt ki tudjuk számolni, hogy mekkora állami nyugdíjra számíthatunk. Azonban nagy kérdés, hogy ezt tényleg megkapjuk?
Nem jár alanyi jogon az állami nyugdíj!
Bármennyire is furcsán hangzik ez tény. 2012-ben ugyanis a társadalombiztosítás intézményét az alaptörvényből törölték, vagyis már nem szerepel az alkotmányban. Nagyon leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy az állam bármikor dönthet úgy, hogy 10-20%-kal csökkenti a nyugdíjakat, vagy akár még drasztikusabban. Íme, az Alkotmány idevonatkozó paragrafusai:

Szponzorált linkek
„XIX. cikk
(1) Magyarország arra törekszik, hogy minden állampolgárának szociális biztonságot nyújtson. Anyaság, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibáján kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén minden magyar állampolgár törvényben meghatározott támogatásra jogosult.

(2) Magyarország a szociális biztonságot az (1) bekezdés szerinti és más rászorulók esetében a szociális intézmények és intézkedések rendszerével valósítja meg.

(3) Törvény a szociális intézkedések jellegét és mértékét a szociális intézkedést igénybe vevő személynek a közösség számára hasznos tevékenységéhez igazodóan is megállapíthatja.

(4) Magyarország az időskori megélhetés biztosítását a társadalmi
alapuló egységes állami nyugdíjrendszer fenntartásával és önkéntesen létrehozott társadalmi intézmények működésének lehetővé tételével segíti elő. Törvény az állami nyugdíjra való jogosultság feltételeit a nők fokozott védelmének követelményére tekintettel is megállapíthatja.”

Nem szeretnénk minden egyes szót elemezni, és feltétezésekbe bocsátkozni, de rendkívül sok a feltételes módban megfogalmazott mondat, vagyis ha történik velünk szemben egy sérelem (nyugdíjcsökkentés, kórházi ellátásért pénzfizetési felszólítás), akkor nincs hova panaszt tenni, mert az Alkotmány nem véd minket. Biztos, hogy a nyugdíjas megélhetésünket érdemes kitenni egy ekkora óriási kockázatnak?
Forrás : profitline.hu
*
No igen álmodtam egy országot, egy olyat, amelyik elsősorban a saját polgárait védi, mind anyagilag, mind erkölcsileg és mindenképpen. Nap, mint nap RÁÉBRESZTENEK, hogy ez az ország nem olyan és nem az, ahol az Alkotmányban benne foglaltatik a mindenkori létbiztonság. Mélyen fel vagyok háborodva, az a pénz, amit aktív korunkban befizettünk, tudom, az akkori időseknek adott megélhetést. S, velünk, velünk mi lesz?! Többször szóvá tettük, hogy ide jönnek azok, akik nem fizettek itt nyugdíjjárulékot, nem végeztek aktív korukban termelő, vagy bármilyen munkát, s mégis itt kalapoznak... Nem, nem vagyok irigy, csak ami nem jár, az nem jár. Ami pedig nekünk járna, azt igenis kötelessége a mindenkori kormánynak megadnia. Bezzeg a kárpátaljai, romániai magyarok... Nem folytatom, a végén még ki leszek közösítve, tény, hogy "puffogok" magamban... Nagyon, de nagyon dühös vagyok:mad: és végtelenül elkeseredett :(
*
Friss - friss - friss - friss - friss - friss!

Most olvastam. Ismét kegyetlenül felháborított, pedig nem vagyok írigy. Csak éppen nem érem fel ésszel, miért nem lehetett, sőt most is miért nem lehet ezen a rég volt "poros", de legfőképpen igazságtalan §-t megszüntetni. Bebetonozni, de úgy örökre, hogy soha ne tudja senki kikaparni. Miért van az, hogy aki itthon, Magyarországon ledolgozta az életét, az erejét, annak sokkal kevesebb a nyugdíja, mint másoknak, akik csak úgy ide, kis hazánkba "belengedeznek", hogy nyugdíjat kapjanak. S, minő csoda, hogy kapnak is.

Ukrán nyugdíjasok akiknek mi fizetjük a nyugdíját! Van, akinek havi 160 ezer Ft/fő/hó nyugdíjat számol ki, és fizet meg a magyar állam.
Posted on szeptember 26, 2016 by Info Leave a comment
Ukrán nyugdíjasok akiknek mi fizetjük a nyugdíját!Van, akinek havi 160 ezer Ft/fő/hó nyugdíjat számol ki, és fizet meg a magyar állam.

Ukrán nyugdíjasok tömegesen lépik át a magyar határt a magyar nyugdíj miatt!
Sokan el sem hitték azt, amikor elsőként írtunk arról, hogy import nyugdíjasok viszik a magyar TB kasszát. Azt a tényt, hogy ukrán időskorúak jönnek naponta százával a magyar nyugdíjakért. Ha már viszont ideruccantak, akkor a hasznost a kellemessel is összekötik, és egyúttal elintézik, hogy az ingyenes magyar egészségügyi ellátást is igénybe vegyék, mert „megérdemlik”, vagy, mert „nekik az jár”?

Gazdag ország a miénk! Hogyan és mire költi kormányunk a rokkantaktól elvett összeget a lehetséges szavazatok fejében? Rövid áttekintés a határmenti osztogatásról:
Egy, az országhatártól nem túl messze élő lakos, valamint egy másik, aki az egyik közeli település önkormányzatának dolgozója, és még egy környékbeli ápolónő is szem és fültanúi az ott zajló történéseknek. Ők mind ugyanazt állítják – ukránok jönnek a magyar nyugdíjért, kihasználva a jogszabály nyújtotta lehetőséget.
Kételyre adnak okot a papírok, amiket hoznak, első látásra egyenesen hamisítványoknak tűnnek – mondja az önkormányzatnál dolgozó illető -, mert 80 százalékban olyan magas keresetről hoznak igazolást, ami nehezen hihető. Van, akinek havi 160 ezer Ft/fő/hó nyugdíjat számol ki, és fizet meg a magyar állam. A másik furcsaság hogy szinte minden ukrán korábban vezető beosztásban dolgozott. Az ügyintézőknek nincs jogosultságuk vizsgálni a papírok hitelességét.

A másik nyilatkozó ápolónőként a kisvárdai kórház sürgősségi osztályán dolgozott 30 éven át. Állítja, hogy Ukrajnából naponta százan, olykor több százan is jönnek a magyar állampolgárságért, az idősek egyúttal a magyar nyugdíjat is igénylik. A határ mentén élők elmondása szerint: ” Itt csak jönnek és jönnek az ukránok de már a kismamák is, az ingyen orvosi kezelésekre. De, nem csak a magyar-ukrán, hanem az orosz-ukrán kismamák is!
És bizony való igaz, mind a 45,6 millió (!) ukrán lakosnak jár az ingyen magyar egészségügyi ellátás a mai napig érvényben lévő 1962. 12. 20-án aláírt magyar-szovjet államközi szociális szerződés alapján. Végül is gazdag ország a miénk!

Ez a téma a határ menti településeken már régóta közszájon forog. Miért is ne kérnék a jó magyar nyugdíjat, ha ez a határon túliknak garantáltan jár? Ráadásul az itteni nyugdíj három-négyszer annyi, mint az ukránoké. Az ukrán nyugdíjminimum átszámítva megközelítőleg 21 ezer forint, átlagnyugdíjuk pedig 32 ezer forint, ellenben nálunk az öregségi nyugdíjátlag 95 ezer forint havonta. Az ukrán-magyar nyugdíjas, ha itt igényli, akár háromszor akkora magyar nyugdíjat vihet innen haza, mint amennyit hazájában kapna. Na ezért van ez a nagy határmenti jövés-menés!

Ukrajnában egy népes család vígan megél a magyar 95 ezer forint átlagnyugdíjból. Jó ha tudjuk, ott az átlagkereset a hazainak csupán a fele, 45 ezer forint. (Megjegyzés: Ukrajnában jelenleg 15 millió nyugdíjas él). A tanúk arról is beszámoltak, hogy a határon túl akadozik a nyugdíjkifizetés, ez is ösztönzőleg hat a magyar nyugdíj választására.

Idén nyáron Soltész Miklós tárgyalt az Ukrán Nyugdíjalap Igazgatóságának Elnökével, Boris Zaichukkal az 1962. 12. 20-án aláírt, még a mai napig érvényben lévő magyar-szovjet szociális és biztonságpolitikai szerződésben foglaltakról. Ígéret volt a kormányunk részéről a kárpátaljai magyaroknak nyújtandó egyszerűsített és felgyorsított ügyintézés, melyet kiemelkedő jelentőségűnek tartottak. Októberben még magyar-ukrán nyugdíjtanácsadó napot is rendezett a NYUFIG az ukránoknak, hogy hogyan igényelhetik minél gördülékenyebben a magyar állam által garantált nyugdíjak kifizetését.
És ezzel még koránt sincs vége az osztogatásnak!
Rengeteg ingyenes juttatást adunk az ukránoknak, mindenféle szociális ellátásokat, úgy mint ingyenes egészségügyi ellátás, kedvezményes árú gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök. A Horváth Ágnes nevével fémjelzett miniszteri rendelet értelmében a határon túli magyarok számára többek között a daganatos betegségek diagnosztikáját, az idegsebészeti, szemészeti, fülészeti és gégészeti műtéti beavatkozásokat támogatja az állam. Mindemellett a nem megfelelően ellátott csonttörést követő korrekciós műtéteket és például pacemaker beültetését is fizeti a hazai biztosító. Nem beszélve a kultúra és oktatás területéről, ahová sok milliárdot fizetünk.

Az osztogatás azért is félelmetes, mert hazánkban a munkaképes lakossághoz viszonyított foglalkoztatás mindössze 56 százalék körül van, ráadásul nagyrészt a minimálbér utáni járulékok megfizetésével, így látható milyen különösen nehéz a magyar átlagnyugdíjakat is kitermelni. Félelmetes az a tény, hogy az anyaországi nyugdíjasok száma a nyugdíjszakértők becslései szerint 15 éven belül megduplázódik. Kormányunk folyton azzal riogatja a lakosságot, hogy nyugdíjreformot kell végrehajtani. Ezzel az indokkal szüntette be a korhatár alatti nyugdíjba vonulások lehetőségét is.

A kormány nagyívű jogalkotásának köszönhetően a legnagyobb veszteséget a legkiszolgáltatottabb és súlyos beteg, korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok szenvedték el. Hiszen tőlük arra való hivatkozással vették el a nyugdíjaikat, hogy miattuk forráshiányos és fenntarthatatlan a nyugdíjkassza.
Hogy ez megvalósulhasson, az ellátórendszerből válogatás nélkül dobálják ki a súlyos betegeket, akiknek kb. 30 százaléka egyetlen fillér ellátás nélkül marad. A többiek sem járnak sokkal jobban. Az ellátórendszerben maradók, csak fix összegű 25-47 ezer Ft/fő/hó összeget kapnak juttatásként, többségük átlag 30 évnyi munka és járulékfizetés után. Elképesztő, hogy a kormány a 2012. 01. 01-től hatályos 2011. évi CXCI. törvénnyel visszahatóan vette el a rokkantévek időtartamának nyugdíj jogfolytonossági idejét, így aki rég megrokkant már, az még öregségi nyugdíjjogosult sem lehet. Élethossziglan csupán a segélyes pénzt fogja kapni a betegek egy része.

Kormányunk miért részesít előnyben egy 50 éve megkötött szociális államközi szerződést azzal a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségével – CCCP -, mely már nem is létezik?

A következő 15 éven belül Ukrajnában a szakértők szerint 30 millió nyugdíjas lesz. Ha csak ezek töredéke igényel magyar nyugdíjat, már az is az katasztrofális lesz hazánk számára! Miközben innen úgy menekülnek a fiatal járulékfizetők, mint az utasok az égő trolibuszból. Ki fog itt ennyi nyugdíjast eltartani majd? Vagy a kiirtásuk a cél? Ez több mint félelmetes!

A fiatal járulékfizetőket talán nem kellene megkérdezni, hogy el akarják-e tartani az ukrán importnyugdíjasokat is a saját családjukon kívül? Velük tol ki igazán a kormány, hiszen nekik el kell tartani egyrészt önmagukat, a gyermekeiket, az Alaptörvény szerint az idős beteg rokkant szüleiket, és még az ukránokat is!

Ne csodálkozzon senki sem, ha itt ezek után elenyésző számú járulékfizető marad, és csupán az az egyetlen út, ami hazánkból kifelé vezet!
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Álmodtam egy országot...
Mit ünneplünk augusztus 20-án?!

A kommunizmusnak nevezett diktatúra számára vallási és nemzeti tartalma miatt is kerülendő volt egyáltalán említeni, hogy ezer éve élt itt egy férfi, aki független és erős államot hozott létre, olyan erős pénzzel, amire az akkori kor Európája csak irigyen pislogott.
Mit tesz ilyenkor egy ravasz diktátor?
Államot alapít: 1949. augusztus 20-án kihirdették a Magyar Népköztársaság alkotmányát, a napot pedig az államalapítás, jobban mondva az alkotmány ünnepének nevezték.

Az Új Kenyér Ünnepe elnevezéssel, nagyobb bajban leszünk. A búza ugyanis államformáktól függetlenül nyáron beérik, a gazdák pedig learatják. Emiatt Magyarországon nyaranta évszázadok óta tartanak aratóünnepeket tájegységenként, eltérő hagyományokkal, ahol kenyeret is sütnek. Ez tény. A középkorban is ünnepelték az új kenyeret, csak éppen kb. egy hónappal augusztus 20-a előtt.

Az aktuális "uralkodó", legyen az király, diktátor vagy demokratikusan választott kormány, mindig minden ünnepet a saját képére igyekszik formálni. Nem lesz ez másként most sem. A kormánypárti és ellenzéki, a civil és egyházi és az összes többi szónokok mind megtalálják majd azt a momentumot, amit saját javukra kiemelhetnek a történelemből.

Hogy valójában mit ünneplünk augusztus 20-án?

A rendszerváltás óta Szent Istvánt és az ezer évvel ezelőtti keresztény államalapítást.
I. (Szent) László első törvénykönyvében 1092-ben elrendeli - többek között - Szent István király ünnepének megülését augusztus 20-án. László király sokat tett elődje emléke ápolása érdekében, hiszen ő vitte keresztül azt, hogy a pápa avassa szentté első királyunkat, ami meg is történt 1083-ban, mégpedig ezen a napon, augusztus 20-án. Ettől az időponttól kezdve a törvénylátó napokat is ezen a napon tartották.
1989 óta ennek megfelelően rendezik meg a Szent Jobb-körmenetet.

1991-ben az első szabad választáson létrejött Országgyűlés döntése a nemzeti ünnepek közül Szent István napját emelte a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe rangjára.
Tűzijáték, katonai díszlépés, zászlófelvonás, állami kitüntetések átadása – mind része az ünnepnek. Mostanában pedig az ország tortája a legújabb augusztus 20-i őrület.

1891-ben Ferenc József császár és király munkaszüneti nappá nyilvánította. Ebben az évben ez az ünnep vasárnapra esik, így +pihenési időt nem kaptunk.
Nosza, akkor lássuk a videót, mely igazolja, hogy az emberek fejében igen nagy a zavar. Lassan már fogalmuk sincs arról, miért is van ez az ünnep?
Igen, igen, álmodnék egy országot, ahol az emberek ismerik a VALÓS történelmet és nem keverik a dolgokat. Kis hazánkban már nagyon régóta úgy ünnepelünk, hogy mindig a hatalmon lévők szája íze szerint. Ezért nagyon is szomorú ez az alábbi videó.


*
(Forrás: FRISS.hu és network)
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Álmodtam és álmodok egy olyan országról,
ahol a több gyerekeseket nem szólják meg, nem gúnyolják ki és nem osszák be a pénzüket. Azt a pénzt, amit ha megkapnak családi pótlék és egyéb okon, s ha azt becsülettel a gyerekeikre költik, bizony még félre sem tudnak tenni.
Miért?
Mert enni kell, mert hol cipő, hol ruha, hol egyéb dolog kell. S, ha azt vesszük figyelembe, hogy még egy kisebb megfázásra felírt gyógyszer is mennyibe kerül? Hááát, nem is értem, ennek a cikknek az íróját. Mélységesen felháborított, s úgy éreztem be kell hozni, meg kell mutatni, hogy lássák, minél többen, milyen emberek (is) vannak Magyarországon?
"Nagyon sokan kíváncsiak, hogy mennyi pénzt kaphat egy 6 gyermekes család, akik úgymond "munka nélkül" képesek a segélyből megélni. Azt sejthettük, hogy ennyi gyerekre azért már elfogadható összegű támogatás jár, de azt tényleg senki sem gondolta, hogy ennyire sok pénzt kaphatnak!
Nézzük meg akkor, hogy 10 gyermek esetén mennyi pénzt kaphat a fent említett 6 gyermekes édesanya.
A családi pótlék összege így néz ki:
1 gyerek családban nevelkedik: 12200 Ft
1 gyerek egyedülálló szülő neveli: 13700 Ft
2 gyerek családban: 13.300 Ft /gyerek
2 gyerek egyedülálló: 14800 Ft/gyerek
3 vagy több családban: 16000 Ft/gyerek
3 vagy több egyedülálló: 17000 Ft/gyerek
És itt jön az "extra":
Tartósan beteg vagy fogyatékos gyerek a családban: 23300 Ft
Ez egyedülálló szülő esetében: 25900 Ft.

(Magán megjegyzésem: az ellenségemnek sem kívánnék tartósan beteg, vagy fogyatékos gyereket. Tudom mit beszélek, hozzám közel álló barátnőmnek 39 éves leánya van. Az barátnőm élete tönkre van, gyakorlatilag 39. éve rabként él a saját házában. A lánya folyamatos felügyeletet kíván, etetni, pelenkázni és fürdetni kell. Elképesztő lelki nyomorban él. Még szerencse, hogy a férje mindenben mellette állt és áll. A legtöbb férfi ebben az esetben "lelécel" és az asszonyt egyedül hagyja. No akkor visszatérve a cikkre, a sok gyerek közé +ban egy beteg v. fogyatékos gyerek? Belegondolni is őrület).

Vagyis ha van 6 egészséges gyerek és egy tartósan beteg, akkor csak a családi pótlék összege 119.300 Ft.
Ha van legalább egy 3 éven aluli, akkor (még) az egyik szülő otthon van gyes-en. Ennek az összege br. 28500 Ft, ez nettó 25.792Ft. (össz. "jövedelem" tekintetében durván 145eFt-nál járunk.)
Ha nincs 3 éven aluli gyerek, de anyuka főállású anyaként dolgozik, akkor is a gyes-nek megfelelő összeget kap, ez alanyi jogon jár minden 3-nál több gyereket nevelőnek, aki otthonában neveli gyermekeit. A legfiatalabb gyereknek 3 éves korától jár 8 éves koráig.
És akkor erre még jön a másik szülő jövedelme... Ez esetben a másik fél segélyen van, keres 50 ezer forintot, és e mellett feketézik, amivel 70 ezer forint jövedelmet tud abszolválni. Ez összesen 120 ezer forint, amire rájön az anya jövedelme, ami egyedülálló hivatalosan, de nem hivatalosan a férfi vele él, tehát 10*25900 = 259.000 forint.
Tehát kettőjük összjövedelme 379.000 forint!
*

Forrásként: Culture, News - Bámulatos cikk cím alatt jelent meg 2017.09.16-án
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Álmodtam egy országot, igen - ahol NEM ez működik...
Tűpontos elemzés a tömegmanipuláció eszközeiről és módszereiről

1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.
2.) A népnek úgy kell tekintenie politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nem létező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nem létező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.
3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a “feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezeknek karöltve azon kell munkálkodniuk, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentse a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.
4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek: évszázadokon keresztül hajlandók benyelni és elfogadni ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”).
5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetőknek egyszerűen kell megfogalmazniuk üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naiv lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.
6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.
7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.
8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.
9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.
10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani.

Forrás: emberidolgok.club
 
Oldal tetejére