Áram, csapvíz és gáz nélkül él egy apró ír szigeten egy brit pár, ahol ők az egyedüli lakosok

A koronavírus-járvány kitörésekor költöztek az ír szigetre, ahol azóta is remekül elvannak.

Bár sokak életére negatív hatással volt a koronavírus-járvány tavaly, egy brit pár azonban semmilyen hátrányt nem szenvedett emiatt, ugyanis egy olyan szigeten élnek, ahol egyedül ők laknak a kutyáikkal együtt.

Luke és Sarah Flanagan tavaly március 14-én, éppen két nappal az első brit lezárás előtt költözött az Írországtól észak-nyugatra fekvő, csupán 121 hektáros Owey-szigetre, amely előttük teljesen lakatlan volt. Nem a járvány elől menekültek, csak szerettek volna egy évig egy olyan helyen élni, ahol kiszakadhatnak a mindennapokból, és kicsit "lelassulhatnak". Végül ez alighanem életük legjobb döntése volt annak fényében, hogy a vírus miatt felborult az egész világ rendje.

"Nagyon bizarr és furcsa volt hallani, hogy mi minden történik, míg mi ezen a kis szigeten éldegéltünk. Ez az élmény egyszerűen hihetetlen"
- mondta Luke.

A 34 éves férfi és 36 éves párja egy internetes hirdetésben látták meg a lehetőséget, hogy ki lehet bérelni egy kis házat a szigeten, ekkor határozták el magukat az utazás mellett.


Most ebben a kis házikóban élnek, amit szénnel fűtenek, esővizet gyűjtenek az iváshoz, főzéshez és a tisztálkodáshoz, gázpalackok segítségével készítenek maguknak ételt, és napelemek által generált árammal működtetik az elektromos eszközeiket. Megtanultak halászni, tyúkokat tenyésztenek, zöldséget és gyümölcsöt termesztenek, hogy legyen mit enniük.

"Nagyon lassan megy itt az élet, de mi szeretjük. Sokat sétálunk a kutyáinkkal, és mindennap új dolgokat tanulunk"
- mesélte Luke, aki szerint azonban nem mindenkinek való ez az életmód.


Bár az Owey-szigetnek rajtuk kívül nincs lakosa, turisták azért akadnak. Tavaly nyáron többen is huzamosabb időre odaköltöztek, Luke és Sarah pedig szívesen segítettek nekik a mindennapi dolgok elsajátításában. Őszre azonban ismét csak ketten maradtak, de nem bánják, élvezik a nyugalmat.

"Hihetetlenül szerencsések vagyunk, hogy itt lehetünk. Annyi mindent tanultunk, és olyan tapasztalatokat szereztünk, amit sosem gondoltam volna. Eddig még sosem halásztam, nem neveltem állatokat, nem tudtam ennyit a tengerről. Nagyon szuper, hogy megtanultuk, milyen sok dologra nincs is igazából szükségünk"
- mondta Sarah.

lakatlan-szigeten-elo-par-northfoto.jpg
 
Teljesen távol áll a lakást magadra zárt karanténtól.
Egy robinzonád. Teljes mozgási szabadsággal.
Mehetnek futtatni a kutyát bármikor.
A társaság az állattartással megvan.Nincs kijárási tilalom.
Mérhetetlenül sok levegő van.A mozgásigényt a munka levezeti.
Hihetetlen élmény mennyiség ér még az eseménytelenségben is
Ez kifejezi:
"Hihetetlenül szerencsések vagyunk, hogy itt lehetünk. Annyi mindent tanultunk, és olyan tapasztalatokat szereztünk, amit sosem gondoltam volna. Eddig még sosem halásztam, nem neveltem állatokat, nem tudtam ennyit a tengerről. Nagyon szuper, hogy megtanultuk, milyen sok dologra nincs is igazából szükségünk"
 
Micsoda hír a mai világban. Tom Neale 6 évig élt egy lakatlan szigeten, és nem sokkal a háború után esélye sem volt segítséget kérni, teljesen magára volt utalva mindenféle gázpalack, készen kapott házacska stb. nélkül, ajánlom mindenkinek az Egyszemélyes sziget c. könyvet.
 
Nekem erről mindig a vakbél gyulladásom jut eszembe. Egy kis gyomorfájásnak indult aztán másnap meg is műtöttek.
 
Nekem erről mindig a vakbél gyulladásom jut eszembe. Egy kis gyomorfájásnak indult aztán másnap meg is műtöttek.

Egy antarktiszi expedíció alkalmával 1961-ben egy orosz sebész Leonyid Rogozov személyében hajtotta magán végre a cudar körülmények között a vakbélműtétet.

Kollégái természetesen asszisztáltak az önműtéthez, amelynél mindenkinek meg volt a maga feladata. A kevés fény mellett fogták az emberek a lámpát és a tükröt, hogy az orvos saját testén tudata teljében el tudja látni az operációt saját magán. A csapatnak közben ki volt adva, hogy, aki a műtét közben elájul, szerepét egy másik ember átvehesse.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.
koaty wrote on Julcsi960's profile.
Szia, bocs de először véletlen epub-ban raktam fel a Katicalányok 4-et. Időközben javította, esetleg cseréld át pdf-re.

Statisztikák

Témák
38,089
Üzenet
4,790,383
Tagok
615,186
Legújabb tagunk
MRanker - Fiverr
Oldal tetejére