Ásványvíz és az ezzel járó őrület

lszofi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Engem is érdekelne ez a kancsó. Édesanyám látta valamelyik újság hirdetésében, de már nem tudjuk hol.

Ja, és pont azért nem vettünk, mert senkinek sem volt tapasztalata a környezetünkben, hogy milyen.
 

boomonk

Állandó Tag
Állandó Tag
.
- A természetes ásványvizek összes ásványi anyag tartalma hazánkban 400 – 2.500 mg/liter érték között van, a gyógyvizeké 25 – 30.000 mg/liter, esetenként még ennél is több.

geológiai értelemben akkor beszélhetünk ásványvízről, ha annak ásványianyag- tartalma meghaladja az 1g/l mennyiséget.

természetesen az élelmiszeripari-, és ezen keresztül az "ásványvíz lobbi" megtette a magáét, és azóta sok szemetet hívhatnak ásványvíznek. miért is?:

az "ásványvízek" döntő ásványos összetételét a Ca-, és Mg hidrogénkarbonátok képviselik. ismertebb nevén: a vízkő, amelyből sem a Ca, sem a Mg nem bír hasznossággal az emberi szervezetre, mivel ebben a formában képtelen beépülni. a közhiedelemmel ellentétben.
az sem mellékes, hogy a CO2 viszont képes elvonni a szervezetből nem kevés Ca- ot.

egyébként a minősítő rendszer hibáinak egyik következménye, amit kevesen tudnak, hogy Tatabánya vízvezetékeiben ásványvíz folyik.
a XIV/A aknából kinyert víz minősége ugyanis meghaladja a kívánt minőséget, így nemrég megkapta a címet, csak ez sajnos az ízén nem sokat javít...

más kérdés, hogy mázsaszám öntik bele a klórt, az egyébként eredetileg valóban kristálytiszta karsztvízbe, hogy a sok évtizedes vezetékekben összemocskolódva, ne terjesszen mindenféle virulens és/vagy bakteriális nyavalyát.

szerencsére a vízszűrő tényleg nagyon hatékony:)
 

Qwerf

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Érdekel a véleményetek egy bizonyos dologgal kapcsolatban az ásványvizek/vizek témakörön belül, próbáltam is itt a Keresővel adatokat találni róla, de úgy vettem észre, túlzottan senki nem mélyedt bele.
No, a lényeg, arra kíváncsi, mik a tapasztalataitok (már ha vannak) a Bioboltok vízkészleteivel? Talán a Pi-vízzel indult, aztán a lúgos, majd a legújabb őrület az oxigénnel dúsított vizek. Annyi jó dolgot olvasni róluk, én pedig bizakodó vagyok, szeretnék hinni a már-már csodás hatásukban, de közben ott a másik oldal (mindig akadnak kétkedők:mad:), akik szerint ez csak egy újabb nagy humbug, vegyészek is csak a szájukat húzzák...:confused:
Szóval valakinek valami tapasztalat az ilyen vizek jótékony hatásairól?

Köszi!:)
 

macska_jancsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ízesített ásványvizekért nem vagyok oda...
Én az utóbbi fél évben ásványvizet iszom frissen facsart citrommal !
Nagyon fini ! Ajánlom mindenkinek !!!
 

imbusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Az úgynevezett "bio" cuccok csak az emberi hiszékenységet használják ki. Tőkeerős multik állnak a biotermékek mögött, profit orientáltan. És még ha véletlenül el is hisszük, hogy az adott termék egészséges, akkor mi van? Száz másik dolgot is elfogyasztunk ugyanazon a napon, amik tele vannak minden sz..ral.
 

halmedit

Állandó Tag
Állandó Tag
Ahol en eltem azelott,olyan kornyek volt,ahol tenyleg nem lehetett meginni a csap vizet,mert szo szerint ihatatlan volt!
Mi eljartunk Artezi- vizert a kozeli szabad kuthoz.
Lehutve isteni,fozni vele ugyancsak jo volt.
 

Sigue

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi Aviani vizet iszunk. Azt hittuk eleinte nem kell ez nekunk, Pesten is jo volt a csapviz... aztan az allitolagos rozsdamentes szedokanalaim kezdtek szetesni mosogatas kozben, mert a szegecsnel megette a rozsda... hehe... szoval ezutan tertunk at inkabb a palackos vizre.
 

dizzi

Állandó Tag
Állandó Tag
én szinte csak zöld vagy kék ásványvizet iszom.nem szeretem a csapvizet..nálunk nagyon klóros és rossz íze van.inkább az ásványvíz...
 

macmac52

Állandó Tag
Állandó Tag
nem mind mélyről jön, ami a palckban van

Valóban, sok olyan palackozott vizet lehet kapni, aminek köze sincs az ásványvízhez. Gondoljatok bele: egy palack ára 15-25 HUF, attól függően, hogy milyen design-os, a víz bele ha egyszerű "csapvíz", szintén 15-20 HUF betöltéssel együtt. És akkor nem kell kutat fúrni, azt fenntartani, a minőséget ellenőrizni (mert a csapvizet a szolgáltató ellenőrzi :cool: ). Tehát nyereséggel együtt 50-60 HUF/l alatt nem létezik tisztességes víz. A valódi ásványvíz meg ennél sokkal drágább. Persze egy jó minőségű csapvíz, kontrolláltan palackozva még lehet kedvezőbb, mint egynémely városi hálózatból jövő víz...Nehéz okosnak lenni ebben a kérdésben...
 

titok241

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Sajnos én kénytelen vagyok " ásványvizet" venni,mert nálunk csak undorító sárga víz folyik a csapból.Valószínűleg ettől lett vesekövem.Egyépként én is a csapvizet innám.
 

Annajanka

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én munkahelyemen ingyenfolyik az ásványvíz, így csak palackot kell behoznom:cool:. Nem vagyok ásványvíz mániás, de ami erre a csapból folyik, az katasztrófa. A debreceni víz szerencsére jó, de vannak nem is olyan távoli helyek, ahol még fürdésre is alig alkalmas.:eek:
 

tommy1

Állandó Tag
Állandó Tag
Csap vizrol en is attertem a bolti palackos vizre mar par honapja. Az emberi szennyezes eredmenye hogy novekszik ez az iparag. Egyre kevesebben biznak a csap vizbe.
 

ebimagdi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Érdekes ez a csapvíz-ásványvíz téma. Amikor a gyerekem kicsi volt (1983) falun fúrt kútból ittak a férjem szülei és rengeteg pétisót szórtak a földbe, hogy szép legyen a paprika! Aztán a 3 hónapos fiam szája lilulni kezdett vittünk mintát az akkori KÖJÁL-ba. És megállapították, hogy 1 éves kor alatt életveszélyes a víz. Így a férjem öt literes kannában hozta a vizet a főzéshez és az iváshoz. Ma már persze ott is artézi víz van. De ez akkor is fontos. Én is csak ásványvizet iszom, de hát mindkét szülőm rákban halt meg, hát igyekszem egészségesen enni és inni:
Üdv: Ebimagdi
 
Oldal tetejére