Ásványvíz és az ezzel járó őrület

Forex témája a 'Eszem-íszom' fórumban , 2007 Május 25.

 1. Sydneyke

  Sydneyke Állandó Tag

  Most barátkozom a Szentkirályi Jégvízeivel.
  Árban sokkal optimálisabb, mint a Jana.
  És szerintem finomabb is.

  Málna&szeder írnben vagy Citrom& banán ízben található.
   
 2. bondars

  bondars Állandó Tag

  Nagyon érdekes téma.
   
 3. Dorka30

  Dorka30 Állandó Tag

  Nekem egy másik nagy problémám van az ásványvízfogyasztással. Az a tömérdek mennyiségű műanyag palack, amit a szemetesbe teszek...ezért, mivel a csapvíz be van vizsgálva és Magyarországon állítólag elég jó minőségű, ezért átállom csapvízre, és ha szénsavasat szeretnék, akkor ott a jó öreg szóda :)
   
 4. coke

  coke Állandó Tag

  az asvany viz is egesegtelen :(
   
 5. Ancsa1Pancsa

  Ancsa1Pancsa Állandó Tag

  Szerintem az ásványvízben túl sok ásványi anyag van. Ha valaki csak ezt issza, túlságosan felszaporodnak az ásványok a szervezetében, ami érrendszeri problémákat okoz.

  egy ozmózisos víztisztítóval megszűrt vízben már nincsenek gyógyszermaradványok és egyéb káros anyagok, én mindenkinek ezt ajánlom. Sokkal jobban is esik ilyen vizet inni, megéri beruházni.
   
 6. terika75

  terika75 Állandó Tag

  Nálunk olyan büdös a csapvíz,hogy eszünkbe sem jutna inni belőle.
   
 7. Szex69

  Szex69 Új tag

  Jól írtad: állítólag ... Régen általában semmi mellékíze, színe nem volt a víznek, most az a csoda ha van ilyen víz. A határértékek biztos fontosak, de a beletett anyag nem ugyanolyan rossz mintha kicsivel túl lépünk bizonyos határértéket, amit valaki kitalált? Talán egészséges(ebb), de sokkal rosszabb. Én is ásványvíz ellenes vagyok, parasztvakításnak tartom, így maradok a szódánál én is :).
   
 8. Icuss

  Icuss Új tag

  Én most jópár hozzászólást elolvastam. Azzal egyetértek, hogy nem minden ásványvíznek nevezett víz valóban az ásványok közül jön. De! a csapvíz csak egyes vidékeken, vagy a fővárosnak csak a külső peremén iható. Nem tudom, hány ivóvíz ellátó helyről látják el Budapestet, mert hogy nem egyforma a csapvíz, azt mindenki tudja, hisz majdnem kerületenként változik pl. a vízkeménység. Ezt olvastam valamikor, amikor a vízlágyítólat tanulmányoztam. A mi kerületünkben Pest központjában a csapvizet nem lehet meginni, mert nem is "víztiszta", ez a pohárban még szemüveg nélkül is látható. Másrészt ha időnként megnyitjuk a vízcsapot, szinte büdös a klórtól, s az embernek nincs gusztusa meginni. A palackozott vízre én is sajnálom a pénzt, de sok más megoldást nem tudok. Ahhoz, hogy vízszűrőt alkalmazzunk, át kellene a konyhát rendezni, (falbontás, bútor átrendezés) hogy a szűrőt fel lehessen szerelni. És olyan információm van - nem tudom, mennyire helytálló - hogy az összes ásványi anyagot kiszűri a vízből.
  Szóval marad a palackos, egy közép árfolyamon, úgy 100 körül.
   
 9. Kadus

  Kadus Állandó Tag

  Én víztisztító kapcsót használok, szerintetek?
   
 10. ranunkelgul

  ranunkelgul Állandó Tag

  A forrásvízben jóval kevesebb ásványi anyag van, mert az hamar felszínre tör, így nem tud "ásványosodni". Az asványvízért meg kutat kell ásni.
   
 11. petyko44

  petyko44 Állandó Tag

  Felhajtás ez az egész! Legutóbb azt hallottam, hogy nem szbad nagy ásványtartalmú vizeket inni, mert a szervezetünk ebben a formában nem tudja hasznosítani....
   
 12. kongomorgo

  kongomorgo Állandó Tag

  csak gleccser és gejzirvizet iszom. csakazt!!!!!
   
 13. negytoll

  negytoll Állandó Tag

  Hát úgy látom elég nagy a káosz.
  Nem tudna valaki valami biztosat?
  Klór? Ásványianyag felszívódása? STB.?
   
 14. negytoll

  negytoll Állandó Tag

  Tisztelettel, érdeklődöm.
  Mit jelent számunkra,fogyasztók számára, a klóros víz?
  Igaz-e, hogy amióta a franciák beszáltak a budapesti vízművekbe, már nem tisztítják évente a szentendrei parti szűrésü csápos kutakat és a klórtartalmat a 2,5 szeresére növelték, de ez még így sem veszélyes számunkra? ("Európai határérték alatt van".)
  Igaz-e, hogy a csap víz klór tartalmát jelentősen csökkenthetjük ha egy vízeskancsóban egy-két órát állni hagyjuk?
  Igaz-e, hogy a sok ásványvíz ártalmas lehet ?
  Igaz-e,hogy az ásványi anyag úgy sem tud felszívódni?
  Az élvezetekről csak annyit, hogy tudomásom szerint a legtöbb gyógyásványvíz , elnézést "büdös", de még a "rendes ásványvízek is (pl. Apent) csak azokat szagtalanítják.
   
 15. peti1975

  peti1975 Állandó Tag

  Én is csapvíz párti vagyok. Ezidáig Újpalotán, Újpesten, Veresegyházon laktam - lakom. Véleményem szerint ezen helyeken mindenhol rendben volt-van a vezetékes víz.
   
 16. Verden

  Verden Állandó Tag

  Az egyik ismerősöm italnagykerben dolgozott a 90-es években, az akkori ásványvíz beszállítójukkal gondjuk akadt, gondoltak egyet, a telephelyükön fúrtak egy kutat, láss csodát ásványvíz lett, oda épült a palackozó....
  Az egyik legismertebb ásványvíz volt akkor nálunk, és a telephely Budapesten volt...
   
 17. DoKing

  DoKing Állandó Tag

  Ismerőseim szerint a forrásvíz az igazi.
   
 18. tomi1972

  tomi1972 Új tag

  Nem feltétlenül a tartalommal, hanem a csomagolással van a probléma az ásványvíz esetén.
   
 19. gonoszdarazs

  gonoszdarazs Állandó Tag

  álláskr vagy forraláskor valamennyi klór távozik, sok ásványvíz k.i.s.s.é ártalmas is lehet pont a nagy ásványianyag tartalma miatt. Csapvizet szűrni lehet aktív szénen keresztül
   
 20. laknet

  laknet Állandó Tag

  Minél közelebb a természethez, annál jobb.
  Mi patakvizet iszunk a forráspontból...
   

Megosztás