Élelmiszerbiztonsági ellenőrzés — Az Ottawai Magyar Háznál hiányosságokat fedeztek fel

Az Ottawai Magyar Ház konyhájában élelmiszerbiztonsági ellenőrzést végeztek önkormányzati hatóságok, amelynek során olyan higiéniai hiányosságokat fedeztek fel, amelyeket a főváros “részben kritikusnak” (semi-critical) nevezett.

Az Ottawai Magyar Ház rendszeres tevékenysége a pénteki ebédek elkészítése és felszolgálása. A tagoknak 12 dollárt számolnak fel, a vendégeknek pedig 15 dollárt.

Mint, ahogy az Ottawa önkormányzati honlapjáról kiderül: az élemiszerbiztonsági ellenőrzést tavaly augusztus 18-án végezték az OMH-ban. A városi ellenőr többek között azt találta, hogy nem volt a konyhában tisztító oldat. Ami viszont ennél talán lényegesebb: az OMH önkéntesei rendszeresen kint hagynak a púlton — hosszabb ideig — ételeket. Donna Casey, az Ottawai önkormányzat részéről február 23-án megerősítette lapunknak: az élelmiszerbiztonsági ellenőr valóban azt találta, hogy az OMH konyhájában kint állt a púlton étel szoba hőmérsékleten. Ez veszélyt jelenthet a vendég számára, így az ellenőr arra kötelezte az OMH-t, hogy ezentúl hűtőben tárolják az ételt, vagy melegítsék fel hatvan fok fölé.


Tipikus pénteki menü az Ottawai Magyar Házban. Fotó: OMH.

Donna Casey jelezte lapunkak, hogy a hiányosságok miatt az első ellenőrzést követő héten ismét kiment a kultúrközpontba az ellenőr és ekkor már úgy ítélte meg, hogy az önkormányzat elelmiszerbiztonsági szabályainak megfelelt az OMH higiéniai állapota.

Az Ottawai Magyar Ház komoly kihívásokkal küszködik. Tavaly be kellett szüntetni a péntek esti vacsorák felszolgálását az önkéntes munkaerő hiánya miatt. Továbbá a folyamatosan csökkenő taglétszám is bizonytalanságot okoz. Pár éve még kétszáz körül állt az OMH tagjainak száma, viszont tavaly már csak 149-en voltak. Információink szerint a befizetett tagok száma 2018 februárjában száz alá esett.

KMH
 
Nem vendegekrol van szo, hanem a tagok maradnak el. Sajnos a "Magyar" kozosseg nem igen invitalo. En kb. keccer voltam a torontoi "Magyar" hazban es igen gyorsan elriadtam....:([/QUOTE
Nem invitálók?
Akkor meg a hozzáállásukon kellene változtatni..ha már a konyhai hiányosságokat sikerült kiküszöbölniük.
 
Meg kell nézni hogy mi az oka hogy nem járnak oda a vendégek.
*
Nem voltam ott, de egy hangulatos harmonika szó is vissza csábíthatná a tagokat, vacsorázás közben? Talán több rendezvényt is lehetne szervezni? Időseknek sakkört, esetleg pótnagymama szolgálatot? Ahová biztonsággal pár órára bevihetőek az egészséges kisgyerekek? S, ott a fizikailag és mentálisan egészséges idős, gyerekszerető emberek tudnának a kisgyerekekkel foglalkozni. Mesélni, rajzolni, gyurmázni? A nagyobb kislányokat megtanítani kézimunkázni? A kisebbekkel színezni, s talán mesélni is, magyar nyelven? Énekekre megtanítani? Eközben a szülők bevásárol(hat)nának, vagy elmehetnének az orvoshoz, v. ügyeket intézni. Bizonyos tarifa befizetését fontosnak tartanám, a ház fenntartása miatt.
 
Megvagyok kicsit lepödve , mert itt ha én nemtévedek akkor nemértem mi köze van a Hygéniához a pulton kinthagyott étel ?? Az hogy valamilyen tisztitószer hiányzik szerintem az semkétségbe ejtö mert variálják manapság az elöirásokat mint más a ruhatárát . Ma zsiroldot kell használni , holnap már tilos mert környezett szennyezö , akkor müanyag vágólapra van szükség különbözö szinekben mert ma az a "módi" majd holnap már nemegészséges mert a vágófelületett nemlehet tisztán tartani etc.pp. Nekem csak 2 vastag mappám van az ilyen elöirásokkal ! A cég köteles egy ugynevezett "Hygénis felelöst" megnevezni két alkalmazottnál !:eek:
Nemtudom mi ez a "vihar abiliben" mert olvasásom szerint "önkétesek" végzik el ott a munkát ! Tehát nemalkalmazottak gondolom , hanem olyanok akik mondjuk a "közért" szeretnének ingyen-bérmentve valamit tenni !!Nemakarom vitattni , hogy ezt egy jó "házi asszonynak" tudnia kéne , de az vesse rá az elsö követ akivel ilyesmi nemtörtént még meg !
Engem ez most nagyon emlékeztett az itteni Essen városában történtekre ! Ha valakit érdelek akkor Ernö tudd erröl tájékoztattni bennetek Ö járatos ezzen a téren !:D
 
Megvagyok kicsit lepödve , mert itt ha én nemtévedek akkor nemértem mi köze van a Hygéniához a pulton kinthagyott étel ??
Talán ahhoz van köze hogy meg van szabva hogy hány celsius fokos ételt lehet felszolgálni és ha a pultra kipakolják és nincs aki elvigye akkor kihül és így már higiéniai kockázatot rejt magában.
 
Minden helyen ahol emberek esznek isznak meg kell szerezni a zold PASS -t ami azt jelenti a citytol kijonnek es vegig mennek megnezni mindent, merovel a hutobe merik az etel hofokat a mosogatasi fazisok hofokat es vegyszerezeset, a tuzhely tisztasagat a falakat a foldet, nem lehet repedezett padlo a WC ket a kezmosasot es mindent megneznek , ha megbukik egy hely felirjak mit kell javitani es adnak 24 -72 orat es a zold pass helyett kitesznek egy pirosat amin felsoroljak az uzlet nem megfelelo ezert.....
HA nagyon sulyos a helyzet akkor be is zarjak.
Mindenkinek aki etellel foglalkozik kotelezo megszzerezni egy vizsgat ahol az eloirasokat a tarolasokat a higeniat stb
Meg a hot dogosnak is a fagyisnak is szoval mindenkinek. a kavezoknak a henteseknek ettermeseknek stb
Az ital eseteben szinten meg kell szerezni egy vizsgat ahol tudni kell mindent az italrol kevereserol huteserol tartasarol higenia stb.

A bejaratnal jol lathato helyre teszik ki .
images
 
Otthon ha kihűl a kaja, akkor higiéniai kockázatban vagy ha ennél belőle, de jó hogy eddig nem tudtam róla....
NEm az otthoni etelt fogjak ellenorizni mert gondolom mindenhol a higinia megfelelo es meg nem vittek el senkit etelmergezessel a korhazba.
Kulonbozo etnikai ettermekbe kimondotan jo hogy ilyen ellenorzes van. Nem mindenki gyomra birja ha nem megfelelo a higenia.
Az igaz ha a masik oldalon van az ember es van egy etterme akkor bizony ugy erzi az elo faba is belekotnek annyira vizsgalodnak.
 
Magyarság etnikai lett, de jó a habos sütemény ha ennyi ideig eszitek még, mi minden lesz belőle.... :(
Ha jól értelmezem akkor arra célzol hogy a magyarság nem etnikum (nép) hanem egy felsőbbrendű gestal.
De, most a te szavaiddal tejszínhabot nyalakodunk ezáltal elveszíthetjük a tehetségünket.
ennek sajna az a vége hogy nem értjük meg a lényegünket ( a magyarságét)
 
Bocs de ezt nem értem...
Mit nem értetek rajta?:
Nekem nincs apukám, anyukám,
Csak egy fél kifli az uzsonnám,

S közben jó édes krém illata száll felém,
vagy emez:
Édes lehet az a krémes amit mások esznek.
De nekem nem vesznek,

Ezért hogyha álmodik a Babszika.
 
Utoljára módosítva:
Ha jól értelmezem akkor arra célzol hogy a magyarság nem etnikum (nép) hanem egy felsőbbrendű gestal.
De, most a te szavaiddal tejszínhabot nyalakodunk ezáltal elveszíthetjük a tehetségünket.
ennek sajna az a vége hogy nem értjük meg a lényegünket ( a magyarságét)
Összevissza beszédre írtam, ja te nem olvasod a hozzászólásokat, érdekből?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,127
Üzenet
4,800,650
Tagok
615,668
Legújabb tagunk
Foss
Oldal tetejére