Élet és tudomány

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy 16 éves kanadai tinilány találta meg a fiatalság elixírjét.

lqes_empauta_novidades_1623_Janelle_Tam.gif



A szingapúri származású Janelle Tam a Sanofi BioGENEius kanadai versenyén első helyezést ért el felfedezésével, mellyel $5000-t nyert.
A verseny témája „Hogyan változtatnád meg a világot” volt.


Az ellenszer alapanyaga a fákból kinyert cellulózt felépítő nano-cellulóz (NCC – nano-crystalline cellulose), melyet egy másik molekulával összekeverve, betegséget gyógyító és öregedésgátló hatást ért el.
A másik összetevő a Buckminster Fullerén (a szén harmadik kristályos módosulata a gyémánt és a grafit mellett) egyik molekulája, a Buckyball (C60), melynek kinézete az európai futball-labdára emlékeztet.
Az így összekevert anyag úgy működik, mint egy nano-vákuum, mely kiszívja az öregedésért felelős anyagokat, és megsemmisíti őket.
Felfedezte, hogy a NCC, mely szélessége egy emberi hajszál ezreléke, igen erős antioxidáns, amely nem mérgező, vízben jól oldódó, erősebb a C és az E vitaminnál, mivel stabilabb, és a hatása nem múlik el olyan gyorsan.
Ráadásul megújuló, hiszen a fákból van.

Janelle szerint az antioxidánsoknak egészségmegőrző és öregedésgátló hatásuk van, beleértve a sebgyógyulást. Habár a nano-cellulózt használták már vitamintablettákban töltőanyagként, a Buckyball-t pedig kozmetikai és öregedésgátló termékekben, Janelle reméli, a versenynek köszönhetően hamarosan tabletta és krém formájában használják a csodaszert.

http://www.news.com.au/technology/sci-tech/thanks-canada-fountain-of-youth-found-in-tree-pulp/story-fn5fsgyc-1226350553897


1umcnxl2.jpg

CELLULOSE NANOCRYSTALS
http://www.cof.orst.edu/cof/wse/faculty/simonsen/




250px-C60-Fulleren-kristallin.JPG
*
W19708_01_Buckminster-fulleren-C60.jpg




Buckminsterfullerene (or buckyball)
http://en.wikipedia.org/wiki/Buckminsterfullerene



ybF3JEqXmhSk0iYCdb_Anzl72eJkfbmt4t8yenImKBVaiQDB_Rd1H6kmuBWtceBJ



"To odkrycie może być istotnym wsparciem przy chemioterapii. Odkryte właściwości celulozy mogą być też wykorzystywane do konserwowania produktów spożywczych, a także w produkcji preparatów przeciwzmarszczkowych" - wyjaśniła Janelle Tam.

Janelle Tam úgy nyilatkozott, hogy felfedezése a kozmetikai alkalmazás mellett hasznos lehet a gyógyászatban (kemoterápia), valamint az élelmiszer iparban (tartósítás) is.
Kisérleteinél vegyész prof. édesapja segített, amikor fel akarta adni.

Munkáját még be kell mutatni júliusban, a Bostonban tartandó nemzetközi versenyen.

http://londynek.net/newslajt/Rewolucja+w+walce+ze+starzeniem+wiadomosci,/newslajt/article?jdnews_id=7006


AsZYzRqCIAAlhlh.jpg
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Újabb csodanövény a magas vérnyomás ellen-Amit nem tudtunk a piros gyűszűvirágról

cccccccc
237px-04913_Digitalis_purpurea_nevit.jpg
c
gyuszuv240.jpg


A toxikus növényből készült viktoriánus méreg a magas vérnyomásban szenvedő emberek millióinak segíthet - állítják amerikai kutatók.
A piros gyűszűvirágot (Digitalis purpurea) már a 13. század óta használják sebtisztításra, szárított leveleiből pedig az indiánok főzetet készítettek, amivel a szívpanaszok okozta lábduzzanatot kezelték.
A Michigani Egyetem kutatói kimutatták, hogy a digitálisz hatóanyaga, a digoxin fokozza a szervezet saját védelmi mechanizmusát a magasvérnyomás és a szívelégtelenség ellen.

Az egyre gyakoribb magas vérnyomás az elhízással áll összefüggésben.
A rendellenesség a sófogyasztás csökkentésével, testmozgással és az egészséges testsúly megőrzésével megelőzhető.
A jelenlegi kezelések a hormonok és stressz-jelzők a magas vérnyomáshoz és szívelégtelenséghez vezető túlzott szintjének megelőzését célozzák.
Az újabb kutatásokból azonban az derül ki, hogy szervezetünk képes arra, hogy az úgynevezett RGS fehérjék termelése révén korlátozza a túlzott stimulációt.

A kutatók most dr. Benita Sjogren vezetésével megpróbálták új célokra befogni a régi gyógyszereket, hogy ezáltal használják ki a védelmi mechanizmust, ami a magas vérnyomásban és szívelégtelenségben szenvedő betegekben elveszik.
A kutatás során több ezer ismert gyógyszert és hatóanyagot teszteltek az RGS2 és/vagy RGS4 kifejeződés fokozásával kapcsolatban, és a digoxin újfajta hatását fedezték fel.

Dr. William Withering 1775-ös esettanulmányából kiderült, hogy a piros gyűszűvirág egy digoxin nevű hatóanyagot tartalmaz, melyet napjainkban a pangásos szívelégtelenségben szenvedő betegek kezelésében használnak.

A mostani kísérletben az derült ki, hogy az alacsony dózisú digoxin a szívben és a vesében is megnöveli az RGS2 szintjét.
A digoxin e hatása magyarázhatja azt, hogy az alacsony dózis javítja a szívelégtelenségben szenvedő betegek túlélését.

A kutatás eredményeit a Molecular Pharmacology szaklapban tették közzé


Nano Patents and Innovations is dedicated to nanotechnology news, patents, markets,
products and research innovations


http://nanopatentsandinnovations.blogspot.hu/2012/06/ancient-heart-herb-may-treat-those.html


*​
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Parányi "időkapszulák" egy sókristály belsejében

A Binghamton Egyetem kutatóinak sikerült életre kelteniük egy sókristály belsejében található vízcsepp fogságában rekedt több ezer éves ősi baktériumot.


27487_rel.jpg
Tim Lowenstein

A geológusok évtizedeken át vizsgálták ezeket a vízcseppeket, az úgynevezett folyadékzárványokat, abban a reményben, hogy egy nap mikrobákat nyerhetnek ki belőlük.
A sókristályok folyadékzárványainak kora több ezertől több százmillió évig terjed.
Mindig felmerült azonban a kétség, hogy a sókristályokból kitenyésztett organizmusok kizárólag az ősi anyagot testesítik-e meg, vagy a modern kor szennyeződései, magyarázta a tanulmány előéletét Tim Lowenstein, a New York államban található Binghamton geológiai tudományok és környezeti tanulmányok professzora.



adf3951c292978a0aecdffa72106d4d7.jpg
*
e.jpeg



Lowenstein csapatával évek óta kutatja a problémát, aminek a megoldását mikroszkópos vizsgálatokkal alapozták meg.
"Nem csupán baktériumokat, de különböző típusú algákat is találtunk" - mondta.
"Az algák valójában tápanyagként szolgálhattak, amin a baktériumok több tízezer éven át elélhettek."




Lowenstein kollégájával, J. Koji Lum antropológus és biológus professzorral -
kl.jpg
úgy véli eredményeikkel sikerült eloszlatniuk a kétségeket, olyannyira, hogy az Egyesült Államok Nemzeti Tudományos Alapítványa további 400 000 dollárral járult hozzá a témával kapcsolatos kutatásaikhoz.

Lum csatlakozásával a kutatók elkezdték a felfedezett organizmusok DNS-ét is vizsgálni.
"Egy fogságba esett parányi ökoszisztémát láttunk" - mondta Lum.
"Vannak, akik más, szintén ebben a térben ragadt organizmusokkal táplálkoztak, és bár egyikük sem maradt életben, DNS-ük konzerválódott."

http://www.sciencedaily.com/<WBR>releases/2010/11/101122131251.<WBR>htm


PSC0211_MP_333.jpg




Lum hallgatója, Krithivas Sankaranarayanan -
0113cde0a8ea26bb2c3d566628958a9d.jpg
- átnézte a létező összes irodalmat az ősi DNS-ekről és segített kifejleszteni egy protokollt, amit Lowenstein mintáihoz használhatnak.
"Ezek a minták napjainktól több mint 100 000 évre nyúlnak vissza egy adott lelőhelyen" - magyarázta Lum.
"Ezért Tim meg tudja vizsgálni a terület sótartalmát és rekonstruálja az ősi éghajlatot is. Most a baktériumok, algák, gombák és mindazok DNS-ét vizsgáljuk, amik a zárvány kialakulásakor a tavakban léteztek."

"A kutatók szekvenálták a DNS-t, és kitenyésztették az ősi baktériumot. A vizsgálatok segítségével képet kapnak minden egyes organizmusról, illetve lehetővé válik fejlődésük nyomon követése, valamint az éghajlatváltozásokkal szemben tanúsított reakcióik geológiai időskálán történő megvizsgálása"
- tette hozzá Lum.
Lowenstein mintái a kaliforniai Halál-völgyből valamint Michigani, Kansasi és olaszországi lelőhelyekről származnak.

[video=youtube;jVVIDGQHpHk]http://www.youtube.com/watch?v=jVVIDGQHpHk&feature=player_embedded[/video]



A múltban a hőmérséklet ezeken a területeken elérte az 55 Celsius-fokot, a kőzetekben megrekedt víz pedig rendkívül magas sótartalommal rendelkezik.
Ez elég barátságtalan közeget jelent, gyakorlatilag a Föld egyik legszélsőségesebb élőhelye volt, azonban az ott lakók megküzdöttek a körülmányekkel.
"Ezek a bolygó egyik legkeményebb lényei" - mondta Lum, aki szerint a vízcseppekben uralkodó körülmények tökéletesek a DNS konzerválásához, Lowenstein a zárványokat egy-egy időkapszulához hasonlította.

http://discovere.binghamton.edu/news/ancientdn-3410.html
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Életre keltett hangok a júra-korból

A jura időszakban élt szöcskék mélyebb hangon ciripeltek, mint mai leszármazottaik, állítja egy új tanulmány.


A tücskök, szöcskék és sok más élőlény érdes testrészeik egymáshoz dörzsölésével keltik jellegzetes, ciripelő hangjukat.
A kutatók korábban nem találtak olyan ősmaradványt, amelynél megőrződött volna ez a hangadó szerv.


ambar-con-insectos.jpg



Egy Kínában talált, figyelemreméltó épségben megmaradt szöcskefosszília azonban lehetővé tette egy amerikai-kínai kutatócsoport számára, hogy tanulmányozhassák a rovar szárnyain lévő bordás, fésűszerű hangadó szervet.
A kiemelkedések gyors összedörzsölésével hozta létre ciripelő hangját a 165 millió éve, a jurában élt ősszöcske.
A jól felismerhető hangadó szerv miatt a kutatók az Archaboilus musicus nevet adták a fürgeszöcskék (Tettigoniidae) közé tartozó rovarnak.



grilloJurasico.jpg
*
fossil.HwajaGoetz_288.jpg



Amikor a rovarhangokkal foglalkozó szakember, Fernando Montealegre Zapata,kolumbiai biológus, a Bristoli Egyetem kutatója tudomást szerzett a leletről, alig várta, hogy megvizsgálhassa.
Mint mondta, nagyon meglepte az ősmaradvány épsége, hiszen itt egészen parányi, mikroszkopikus struktúrákról van szó.
Rögtön feltette magában a kérdést, vajon nem lehetne-e rekonstruálni a rovar által kiadott hangot a fosszília alapján.

A mai hangadó rovarokkal szerzett tapasztalatai alapján a szárnyon lévő hangadó szerv szerkezetét megnézve, Zapata rögtön tudta, hogy az ősszöcske egy hangon énekelhetett.
Az alaposabb vizsgálat kiderítette, hogy a hang frekvenciája 6,4 kilohertzes (ami másodpercenként 6400 rezgésnek felel meg) volt.
Ez nagyjából a fele annak, amit a mai szöcskék kibocsátanak, tehát a jurabeli szöcske mélyebb hangon ciripelt, mint ma élő társai.
Ez a mélyebb hang valószínűleg messzebbre terjedhetett az akkori erdős tájon.
Mivel az összes mai fürgeszöcske, amely egy hangon ciripel éjszakai életmódú, ezért a kutatók feltételezik, hogy az újonnan leírt faj is éjszakai állat volt.
Így megúszhatták, hogy zsákmányul essenek a főleg nappal gyűjtögető kis dinoszauruszoknak, írják a kutatók az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent cikkükben.
http://www.pnas.org/content/early/2012/02/02/1118372109

*

Fossil cricket reveals Jurassic love song
http://www.bris.ac.uk/global/news/newsitem.html?y=2012&n=8210.html


Biólogo colombiano recrea el canto de un grillo del Jurasic
http://www.taringa.net/posts/cienci...recrea-el-canto-de-un-grillo-del-Jurasic.html

</BEVEZETO>
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
A világ eddigi legkisebb legye


A világ legkisebb, mindössze 0,4 milliméteres legyét fedezték fel Thaiföldön.
Az új faj, az Euryplatea nanaknihali a házilégynél tizenötször, a gyümölcslégynél pedig ötször kisebb.




2012_07_02_04_39_50__9df799ba96214ae5b9ba280589ea3042.jpg

Az Euryplatea nanaknihali a púposlégyfélék (Phoridea) családjába tartozik, amely lefejezi a hangyákat.
A Phoridae-család némely tagjainak lárvái a hangyákban fejlődnek, és szabályosan felfalják a gazdarovar fejét.
Az Egyesült Államokban a púposlégyfélék bizonyos fajait a tűzhangyák elleni védekezésre alkalmazzák.






Brian Brown
, a Los Angeles megyei Természettudományi Múzeum kutatója, a tanulmány szerzője szerint az Euryplatea nanaknihali méretei sem jelentenek védelmet a hangyák számára.
A légy lárvái nagy valószínűséggel a világ egyik legkisebb hangyafajában fejlődnek, amelynek feje nem haladja meg a 0,5 millimétert.
Sokáig azt feltételeztük, hogy a kisebb hangyafajokat nem fenyegetik a púposlégyfélék, hiszen lehetetlen az 1-3 milliméteres legyeknek ilyen apró fejben kifejlődni.
A jelek szerint azonban a legkisebb gazdahangyáknak is megvannak a maguk élősködői - hangsúlyozta Brian Brown.


mti
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
LRZLuftaufnahme_may_2011_e.jpg



Új szuperszámítógépet állítanak üzembe Németországban, a SuperMUC nemcsak a legnagyobb teljesítményű berendezés lesz Európában, hanem az első a világon, amelynek hűtését vízzel oldják meg.

Az IBM és a bajor tudományos akadémia Leibniz számítástudományi kutatóintézetének (LRZ) közös vállalkozásában 3 petaflop maximális teljesítményű, vagyis másodpercenként hárombillió művelet elvégzésére alkalmas számítógépet építettek.


supermuc_config.jpg

A 100 tonnás berendezés 500 négyzetmétert foglal el, teljesítménye pedig olyan, mintha 3 milliárd ember másodpercenként egyszerre fejenként egymillió műveletet hajtana végre zsebszámológéppel.
Ez azonban világviszonylatban nem kiemelkedő, a SuperMUC csak Európában az első, a szuperszámítógépek globális rangsorában az ötödik.



IBM-Sequoia-Supercomputer.jpg




Ugyanakkor a processzorok hűtését egyedülálló módon egy melegvizes berendezéssel oldották meg.
Az eljárás fő előnye, hogy igen takarékos, a hagyományos léghűtéses technológiához képest 40 százalékkal kisebb az energiaigénye, a 40 Celsius-fokos vizet keringető rendszer révén így évente 850 ezer eurót takarítanak meg, és az elhasznált vizet télen az intézet fűtésére használják majd.
További előny, hogy a vízhűtés szinte kolostori csendet biztosít, míg a hagyományos technológiát alkalmazó intézetekben gyakran csak fülvédővel lehet a szuperszámítógépek közelében tartózkodni a hűtőberendezések zaja miatt.




519892971_aa26502789.jpeg



Az új szuperszámítógépet pénteken adja át Anette Schavan német oktatási és kutatási miniszter és Wolfgang Heubisch, a bajor tartományi kormány szakminisztere a München térségében fekvő Garchingban működő LRZ-ben.
A több mint 155 ezer processzorral felszerelt gép használatára évente többször lehet pályázni egy nemzetközi összetételű testületnél.
A túljelentkezés átlagosan ötszörös.
A berendezést az első időszakban 23 európai ország tudósai, valamint török és izraeli kutatók projektjeiben alkalmazzák, egyebek között orvostudományi, matematikai és csillagászati kérdésekre keresnek választ a segítségével.

***


További link:
http://www.lrz.de/services/<WBR>compute/supermuc/<WBR>systemdescription/
http://ipon.hu/hir/europai_<WBR>ibm_szuperszamitogep_fejlett_<WBR>vizhutessel/21098


***
[video=youtube;LzTedSh51Tw]http://www.youtube.com/watch?v=LzTedSh51Tw[/video]


***
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudomány és szépségápolás

kozm1.jpg



Egy tükör, ami elárulja mire van szüksége a bőrnek?
Ránctalanítás botox nélkül?
Soha többé ősz hajszálak?
A jövő szépségápolása hihetetlen magaslatokba emelkedett.

Ime hat érdekes találmányt, melyek talán örökre megváltoztathatják az életünket!




xxxxxxxxxxxxxxx
botox-capilar0-150x150.jpg

A ránctalanítás jövője

Néhány éven belül lehetővé válik, állítják tudósok, hogy a ráncokat úgy töröld le az arcodról, mint ahogyan esténként a sminket.
Mindez egy olyan törlőkendő segítségével valósul majd meg, mely botulinum toxin kivonattal van átitatva. Ugyanezt a kémiai anyagot használják a hagyományos tűszúrásos botox kezeléseknél.
A híres dermatológus Dr. Frederick Brandt és csapata még teszteli a készítményt, de ha piacra kerül, egy új alternatív megoldást kínál majd a fiatalodni vágyóknak.
Brandt úgy nyilatkozott a gél, amin dolgoznak, tartalmazza a botulinum toxin fejlesztett változatát, melyet közvetlenül a bőrre kell felvinni.
Néhány perc várakozás után az anyag behatol a bőrbe, és belülről fejti ki hatását a szarkalábak, illetve a ráncok eltüntetésében.
A kutató szerint a gél segítségével nincs többé se tű, se fájdalom, így egy új, hatékony megoldás születik a tűfóbiás hölgyek számára.
A végeredmény a kutató szerint hatásos, ugyanakkor nem ad olyan drámai, és gyors változást egyenlőre, mint az injekció.




xxxxxxxxxxxxxxx
moisturize-scalp-800x800.jpg




A hajápolás jövője

Egy tabletta segítségével már nem kell átélnünk az ősz hajszálak okozta folyamatos hajfestési tortúrát sem.
Az új kifejlesztett anyag ugyanis megakadályozza az őszülést.
A Gleevec nevű tabletta már többeknél visszaállította az eredeti hajszínt, lényege, hogy a megfelelő gént helyreállítja a DNS-ben.
A kutatók jelenleg a tabletta továbbfejlesztésén dolgoznak.
Ám ha mégis a hajfestés mellett döntünk, legyen szó, akár egy új színről, vagy ősz szálak elfedéséről, arra is lesz már alternatív, hatékony megoldás.
A hőérzékeny hajfesték aktiválható a hajszárítóval, sütővassal, vagy hajvasalóval.” – állítja Brian M. Kinney a Dél-Kaliforniai Egyetem klinikai professzor.




vvvvvvvvvvv
pic.aspx



A bőrápolás jövője

Talán minden szépségápolási előrejelzés közül a most következő a legelképesztőbb találmány.
Biztosan emlékszik mindenki a Hófehérke című mesére.
Úgy tűnik a történet valósággá válik, a tükrök ezután már nem csak arra szolgálnak, hogy megcsodáljuk bennük magunkat, hanem meg is mondják mire van szüksége a bőrünknek.

„A tükörhöz egy digitális hőmérőre hasonlító szenzor van csatlakoztatva, mely kapcsolatban áll egy beépített mérőeszközzel. Ezt a szenzort egyszerűen csak ki kell húzni és hozzá kell érinteni a bőrhöz. A beépített mérőeszköz megmutatja, hogy, ha a bőr száraz, nem megfelelően van hidratálva, vagy éppen túlságosan zsíros.”- mondja David H. McDaniel, az Eastern Virginia Medical School dermatológiai professzora.
Andrew Dent a Material Materials Research alelnöke szerint, a csodatükrök továbbfejlesztett változatait a plasztikai sebészetben is hasznosítani tudják majd, ugyanis képesek lesznek arra, hogy prezentálják, hogyan fog festeni a delikvens műtét után.



xxxxxxx
833394_5fdb27a203_t.jpg



A szőrtelenítés jövője

Ideje, hogy búcsút mondj a borotvának, a gyantának, és különböző borzalmasabbnál-borzalmasabb szőrtelenítőszereknek!
A közeljövőben kerül piacra az otthoni lézeres szőrtelenítő, mellyel a szőrtelenítés gyakorisága minimálisra redukálódik, méghozzá fájdalommentesen és otthoni körülmények között.
Egy másik találmány pedig, mely még fejlesztés alatt áll, végleges megoldást is kínálhat.
„Az Intenzív pulzáló fény, mely a lézer továbbfejlesztett változata, elpusztítja a szőrtüszőket is.”- mondja McDaniel. Így a végleges szőrtelenítés valósággá válik.


xxxxxxxxxxxx
SP_EU.jpg



Az UV védelem jövője

Úgy tűnik a napkrémek ideje is lejárt, helyettük a reggeli kávénk mellé egy tablettát is bevehetünk, mely a szervezetben belülről kifelé fejti ki hatását.
A tabletta megvéd az UV- sugárzás okozta sejtkárosodástól.
„Olyan mint egy UV védelmet nyújtó kabát, melyet gyorsan magunkra kaphatunk, ha hosszú ideig tartózkodunk a napon.”- mondta Kavita Mariwalla a Stony Brook Egyetem bőrgyógyászati adjunktusa.





xxxxxxxxx
186820_100002067533749_7235673_n.jpg


A fogápolás jövője

A fogmosás, a fogselyem, és a fogfehérítés új szintre emelkedik.
Marc Löwenberg kozmetikai fogorvos egy olyan pirulán dolgozik, mely megakadályozza a lyukas fogakat.
Ám ez nem minden.
A kutató kifejlesztett egy olyan anyagot, ami védelmet nyújt az elszíneződések ellen, legyen szó vörösborról, kávéról, vagy bármi másról.
A gélt egyszerűen csak fel kell vinni a fogakra egy fogkefe segítségével.
Tulajdonképpen ugyanúgy működik, mint a hagyományos fogkrém, csak sokkal hatékonyabb az elszíneződések ellen.



Konklúzió:

A jövő szépségápolása láthatóan arra törekszik, hogy megkönnyítse az életünket, egyes találmányokra már nem is kell sokat várni.
Bár számos új kutatási eredmény hasznosnak tűnik, és pozitív irányba fejleszti a mindennapok nehézségeit, felmerül a kérdés, biztosan jó-e nekünk az, hogy ez a rengeteg pirula, és tabletta, ilyen drasztikusan beleavatkozik a génekbe, és a természetbe.
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Atka csúfítja el az arcot, nem(csak) az alkohol

Vannak olyan, pókokkal közeli rokonságban lévő apró élőlények, amelyek az arc pórusaiban élnek.
Valószínűleg (?!) ők okoznak egy régóta ismert bőrproblémát, amely az emberiség 5-20 százalékát érintheti, az Amerikai Egyesült Államokban körülbelül 16 millió embert.

A rozácea - http://www.rosacea.org/index.php -nevű betegségtől főleg a harminc és hatvan év közötti nők szenvednek .
http://www.newscientist.com/article/dn22227-rosacea-may-be-caused-by-mite-faeces-in-your-pores.html


medium_169.jpg




Ez betegség vörös, gyulladt, duzzadt, érdes bőrrel, látható erekkel jár, és gyakran az arc közepét érinti. Néha irritálja a szemeket és gumós, vörös orrhoz vezet, olyanhoz, amilyennel az időseket a karikatúrákon ábrázolni szokták.



rosaceaface300__20080604_162021.jpg


A betegség mindegyik embertípust érinti, bár sokan úgy gondolják, hogy csak a legvilágosabb bőrűeket.
A valóságban azonban az, hogy rajtuk látszik a legjobban.
A másik tévhit a rozáceával kapcsolatban, hogy az alkohol okozza.
Az amerikai Nemzeti Rozácea Szövetség szerint azonban az absztinensek is ugyanolyan fogékonyak rá.



P1020909.JPG



Kevin Kavanagh
, a National University of Ireland kutatója úgy gondolja, megtalálták az okozót.
A parányi atkák – nyolclábú pókszabásúak – az arcbőr pórusaiban élnek, különösen kedvelik a szemöldök és a szempillák szőrtüszőit.
A zsíros pórusok az orrban, a homlokon és az orcán a leggyakoribbak.
A szőrtüszőatka-félék (Demodicidae) faggyút esznek és a pubertás alatt ellepik az arcot.




Bemásznak az arcbőrbe, hogy párosodjanak, majd visszamennek a pórusokig, hogy lerakják a tojásaikat és meghaljanak.
Az egészséges felnőtteknél általában 1-2 atka jut az arcbőr egy négyzetcentiméterére.
A rozáceában szenvedőknél ez az arány tízszer ennyi is lehet.


241-5.jpg


A kutatások szerint a jelenség legfőbb oka a stressz
, amely megváltoztatja az szőrtüszőkben lévő faggyú kémiai összetételét, ami így jobban ízlik az atkáknak.

A rozáceás állapot gyakran javítható olyan antibakteriális szerekkel, amelyek nincsenek hatással az atkákra. Kavanagh szerint ez azért van, mert a rozaceát az atkaürülékben lévő baktérium okozza.
A szőrtüszőatka-féléknek nincs végbélnyílásuk, ezért nem tudnak megszabadulni ürüléküktől.

„A salakanyag folyamatosan gyűlik bennük, és pusztulásukkor az egész egyszerre szabadul rá a pórusra” – mondja Kavanagh.
Valószínűleg ha elegen vannak az atkák, az általuk felhalmozott anyag már elég lehet ahhoz, hogy immunreakciót váltson ki, amely már gyulladáshoz és a szövetek károsodásához vezethet.




image-89.jpg




Az atkákban lévő egyik baktériumot, a Bacillus oleroniust megölik azok az antibiotikumok, amelyek működnek a rozácea ellen, más típusúak azonban nem.
Laboratóriumi eredmények szerint a rozácea leggyakoribb fajtájával küzdő emberek 80 százalékának vannak olyan immunsejtjei, amelyek erősen reagálnak a B. oleroniusban megtalálható két fehérjére, míg az egészséges emberek között ez az arány mindössze 40 százalék.


*
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Hőkamerával azonosítható, ha részeg valaki

scientists-develop-pair-of-algorithms-that-could-enable-thermal-cameras-to-pick-out-drunk-people_l.jpg




Hőkamerával készült felvételek elemzésével megállapítható, ha részeg valaki, mivel az arca bizonyos területeinek megváltozik a hőmérséklete - számoltak be görög kutatók.
A görögországi Patrasz egyetemének munkatársai húsz egészséges önkéntessel tesztelték az általuk kifejlesztett hőkamerás eljárást.
A kísérletbe bevont emberek egy pohár (3,3 deciliter) sört hajtottak fel, majd ezt 20 perces időközönként még háromszor megismételték.




image001346790203509r7ajje.jpeg


Mind a négy adag alkoholtartalmú ital után infravörös felvételek készültek az önkéntesek arcáról, az utolsó kép
20 perccel a negyedik sör legurítását követően.
Az arcokról készült hőkamerás felvételeket egy algoritmus segítségével elemezték, amelyhez az arc különböző területeinek, pontjainak hőmérsékletére és a hőmérséklet változására volt szükség bemenő adatként.

A technológiát felhasználhatják arra, hogy közterületekre, repülőtérre belépés előtt felmérjék a közeledő állapotát, de akár alkoholvásárlásnál is ilyen arcszkennelés alapján dönthetik majd el, hogy kiszolgálják-e a vevőt.


http://www.sciencedaily.com/releases/2012/09/120904100137.htm
 

GJodie

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Még nem hallottam a szörtüszőatkáról. Végigolvasva az információkat, eléggé meghökkentett. Azt eddig is tudtam, hogy sok különféle mikroszkópikus élőlénynek ad otthont a testünk, de a bőrfelületre nem gondoltam.
Brrrr... nem hangzik jól :)

Nagyon tetszik ez a topik. Igen érdekes és hasznos, a sokszínűségéről nem is beszélve. Rendszeresen visszajárok majd.
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Vannak olyan, pókokkal közeli rokonságban lévő apró élőlények, amelyek az arc pórusaiban élnek.
Valószínűleg (?!) ők okoznak egy régóta ismert bőrproblémát, amely az emberiség 5-20 százalékát érintheti, az Amerikai Egyesült Államokban körülbelül 16 millió embert.

A rozácea - http://www.rosacea.org/index.php -nevű betegségtől főleg a harminc és hatvan év közötti nők szenvednek .
http://www.newscientist.com/article/dn22227-rosacea-may-be-caused-by-mite-faeces-in-your-pores.html


medium_169.jpg




Ez betegség vörös, gyulladt, duzzadt, érdes bőrrel, látható erekkel jár, és gyakran az arc közepét érinti. Néha irritálja a szemeket és gumós, vörös orrhoz vezet, olyanhoz, amilyennel az időseket a karikatúrákon ábrázolni szokták.



rosaceaface300__20080604_162021.jpg


A betegség mindegyik embertípust érinti, bár sokan úgy gondolják, hogy csak a legvilágosabb bőrűeket.
A valóságban azonban az, hogy rajtuk látszik a legjobban.

*

Hát ez azért borzasztó! Ezzel a nyamvadék betegséggel nem bír el az orvostudomány? Mit szenvedhetnek ezek a szerencsétlen emberek, még elképzelni is szörnyű.
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Javítani kell a földrengést jelző térképeken

Az elmúlt években a három legnagyobb és legtöbb ember halálát okozó földrengés ott történt, ahol a földrengést előrejelző térképek nem számítottak nagy rengésekre.

A Missouri Egyetem tudósai ezeknek a térképeknek a hibáit kutatták , - http://www.sciencedaily.com/releases/2012/08/120831145222.htm - illetve azt, hogy miért nem lehet előrejelezni a földrengéseket.
Kutatásaikkal a térképek pontosságát szeretnék javítani, mert a pontosabb előrejelzések és az emberek figyelmeztetése életeket és pénzt menthet. Mian Liu, az egyetem kutatója szerint a földrengések előrejelzésében nagyon sok a bizonytalanság és ezekről tudnia kell a közvéleménynek.
Az emberek hozzászoktak az időjárásjelentések körüli bizonytalansághoz, és ennél sokkal bonyolultabb előrejelezni egy földrengést, mégis sokan bíznak a veszélyzónákat jelölő térképekben.

Ennek azonban komoly következménye lehet, így két javaslatuk van a helyzet javítására: az egyik a jobb kommunikáció, a másik a térképek tesztelése, hogy kiderüljön mennyire megbízhatóak.
Liu és kollégái az úgynevezett null hipotézissel ellenőriznék a térképeket, megvizsgálják, hogy egy adott területen mennyi az esélye, hogy földrengés legyen.
Ez a vizsgálat teljesen általános Japánban.

A teszt megmutatja, hogy mely térképek adnak pontosabb előrejelzést és ezeket kell majd fejleszteni a jövőben.
A vizsgálatok azt mutatják, hogy három olyan földrengés is volt az utóbbi egy évtizedben, melyek a térképeken földrengés szempontból nem veszélyes területeken voltak.




3.jpg



Az egyik ilyen 2008-ban volt Kínában, itt több mint 69 ezren haltak meg Vencsuan városában.
A helyiek a kormányt hibáztatták, amiért nem földrengésbiztos épületeket építettek.
Ugyanakkor Liu szerint az előrejelző térképek is hibásak voltak, mert a területen alacsonynak ítélték a veszélyt.




haiti20111.jpg




Haitin 2010
-ben 316 ezren haltak meg a földrengésben, itt több száz éve nem volt nagy erejű földrengés, az elmúlt száz év földmozgásain alapuló térképek itt sem jeleztek veszélyt.

Tudósok azt hitték, hogy Japán északkeleti részén nem lehetnek nagyerejű földrengések és cunamik – olyanok, mint amelyek elpusztították a fukusimai atomreaktort és környékét.
Emiatt kevésbé voltak felkészültek, kisebb földrengésekre és szökőárra volt felkészülve a környék, a védekezésre fordított dollármilliók is rossz helyre mentek.
Ha csak a múltat nézzük, vagyis azt, hogy hol voltak földrengések az elmúlt évtizedekben, akkor felkészületlenek leszünk – állítja Liu.
A térképek jellemzően alacsony veszélyt jeleznek azokon a területeken, ahol nem mértek eddig nagyobb erejű földrengést.
Ugyanakkor nagyon sok helyen egyszerűen nincsenek elég régre visszanyúló történelmi adatok, és ebbe az Egyesült Államok középső és keleti része is beletartozik.


index.hu/tudomany/2012/09/03


****

Érdekes módon, amikor a tudomány kevésbé volt fejlett (?!) egészen pontos előrejelzések készültek.
A tudomány viszont nem tudja előre kiszámítani az emberi beavatkozást.

http://truth11.com/
http://www.squidoo.com/haarp-conspiracy
http://beforeitsnews.com/alternative/2010/05/are-we-in-a-haarp-earthquake-war-20951.html
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Whisky az űrben

fullm_3207.jpg



Egy éve érlelődik a nemzetközi űrállomás fedélzetén néhány hordó skót whisky, az Ardbeg whiskygyártó cég tudományos kísérletében.
A kísérlet most tart a félidejénél, és a célja megfigyelni, hogy a mikrogravitációs környezet illetve a súlytalanság hogyan hat az ital kémiai összetételére, az érlelés biológiai folyamatára, az abban részt vevő mikroorganizmusok működésére.
http://www.huffingtonpost.com/2012/09/05/space-whiskey_n_1857391.html

Hogy a két éves kísérlet után mi lesz a whisky sorsa, még nem tudni, mindenesetre a skót cég most piacra dobott az eddigi tapasztalatok alapján készült különleges űrwhiskyt.


$(KGrHqR,!oUE63(fpyCzBQSjU241,g~~60_35.JPG



A Galileo fantázianévre
hallgató ital palackonként 75 fontért (27 ezer forint) kapható és az ínyencek szerint valóban különleges íze van, füstös, kicsit édes utóízzel, és felfedezhető benne sárgabarack és banán aromája is. Hogy ezek közül melyik pontosan hogyan köszönhető az űrbeli környezetnek, egyelőre nem tisztázott.


Az űrben egyébként az asztronauták beszámolói szerint megváltozik az ember ízérzékelése, és megesik hogy egészen más ételeket és ízeket kedvel az űrhajós odafenn, mint addig a Földön.


Spaceman.jpg


Az sem eldöntött kérdés még, hogy az ISS fedélzetén készült whiskey megkaphatja-e a single malt scotch címkét, a gyártó ugyan a legszigorúbb előírásoknak megfelelően készíti az italt, de elvileg csak azt a whiskyt lehet igazi scotch-nak nevezni, ami Skóciában készült, és tölgyfahordóban érlelték legalább három évig.
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Az altatók, depresszióra szedett gyógyszerek nem csak az autósoknak ártanak!

Azok, akik szorongásra, depresszióra vagy álmatlanságra szednek valamilyen gyógyszert, nagyobb valószínűséggel követnek el vagy lesznek áldozatai autóbalesetnek, mint azok a vezetők, akik nem szednek semmilyen gyógyszert -
írja a Health Day.
http://consumer.healthday.com/Article.asp?AID=668525<!--- End: Bevezeto --->

További infotmációk:
http://www.nimh.nih.gov/health/publications/mental-health-medications/complete-index.shtml

Ez nem meglepő, tekintve, hogy az ilyen jellegű gyógyszerek megváltoztatják az agy működését, rontják a vezetési képességet.
A tanulmány ezért azt javasolja az orvosoknak, hogy az ilyen betegeknek tanácsolják azt, hogy a gyógyszer szedése mellett ne vezessenek autót a balesetek megelőzése érdekében.

Már korábbi tanulmányok is mutattak ki összefüggést a szorongásra és álmatlanságra szedett gyógyszerek, valamint az autóbalesetek között.
Ezúttal a vizsgálatot kiterjesztették az antidepresszánsokra is, s megállapították, hogy ezek szedése nem növelte a súlyos autóbalesetek kockázatát.

Magasabb dózis szedése mellett azonban minden ilyen jellegű gyógyszer hatással lehet az autóvezetésre, ezért fokozott óvatossággal kell kezelni a gépjárművezetés kérdését.

orientpress.hu/104177/RSS


*************


1303595_4682aabcf064ed4a3929e1b0dcbbb80e_wm.jpg



Amiről kevésbé szeretnek nyilatkozni...
Páciensek óriási számban vannak rosszabbul az új antidepresszáns gyógyszerektől - mondja
a Svéd Pszichiátriai Társaság alelnöke.

Az antidepresszív szerekről szólva a Svéd Pszichiátriai Társaság alelnöke, Dr. Christina Spjut vasárnap azt mondta, hogy: "páciensek óriási számban lesznek rosszabbul ezektől a szerektől". Mint mondta sokan éveken át szedik ezeket a gyógyszereket "miközben az antidepresszív gyógyszerek teszik őket folyamatosan lehangolttá."

Ez a bejelentés a svéd Nemzeti Televízióban hangzott el egy ország csúcsszintű pszichiátriai hatóságától - ez szenzáció !
Millió és millió ember szedi az új antidepresszáns gyógyszereket abban a hitben , hogy " ezek biztonságosak és hatékonyak" miként azt a pszichiáterek, a gyógyszergyárak és orvosi testületek, mint az FDA (amerikai gyógyszerhatóság) mondják nekik.

De most egy csúcsszintű pszichiátriai tekintély mondja azt, hogy "óriási számban vannak rosszabbul ezektől a drogoktól", és hogy az antidepresszív gyógyszerek azok, melyek sok esetben " folyamatosan lehangolttá teszi őket".

A Svéd Pszichiátriai Társaság alelnöke továbbá beszélt az antidepresszáns gyógyszerek ártalmas hatásáról és arról a tényről , hogy az orvosok nem hiszik el azt, amit a betegek mondanak nekik , és azt hogy "komoly ismerethiány áll fent e gyógyszerek mellékhatásaival kapcsolatban " , továbbá hogy a pácienseknek a mellékhatásokat el kell mondaniuk az orvosaiknak , hogy "ezek valóban téteznek, és akkor az orvosoknak tudomást kell venniük ezekről".

Kevésbé ismert tény , hogy a gyártó cégeknek keményen meg kell dolgozniuk azért, hogy az új antidepresszáns gyógyszereknek ( SSRI & SNRI ) egyáltalán valami kis pozitív hatását kimutassák és hogy ezáltal a törzskönyvezést elérhessék.
Bár szakértők abban, hogy a klinikai próbákban elérjék azt, amit szeretnének, mégis szinte lehetetlennek tűnik, hogy két pozitív eredményű vizsgálatot összehozzanak, amelyben a gyógyszer jobbnak bizonyul majd a placebónál (ami alapkövetelmény a gyógyszerek FDA általi törzskönyvezéséhez).



Zombie.jpg


Az elmúlt két évben a klinikai vizsgálatok archívumának mélyéről előkerültek az antidepresszáns gyógyszerek eltitkolt ártalmas mellékhatásai.

De a tényt, hogy ezek a gyógyszerek öngyilkossághoz és agresszivitáshoz vezetnek, a pszichiáterek és a gyógyszergyártók nem hozták nyilvánosságra.
Ehelyett a nyilvánosság és az orvosok évek óta azt hallják, hogy ezek a gyógyszerek "biztonságosak és hatékonyak" és ha rossz hatás mutatkozott, akkor arra azt mondták, hogy az "alapbetegség" tünete.
Azt mondták, a probléma a beteg együttműködésének hiánya, a pácienseknek folytatniuk kellett volna a gyógyszer szedését egészen addig, míg a depressziójuk el nem múlik.

Most a Svéd pszichiátriai Társaság alelnöke kijelentette, hogy ez tévedés: sok embert az antidepresszáns gyógyszerek tettek folyamatosan depresszióssá.
A pácienseknek visszhangozni kell e pszichiátriai szaktekintély szavait, amikor orvosaikkal beszélnek.
Beszéljenek orvosaiknak az antidepresszánsok ártalmas hatásairól, hogy "ezek valóban léteznek, és hogy nekik, az orvosoknak ezt tudomásul kell venniük".
El kell mondaniuk, hogy rossz érzéseik oka nagyon valószínűen az, hogy: "az antidepresszáns gyógyszerek folyamatosan lehangolttá teszik őket".
El kell érjék, hogy orvosaik fokozatosan csökkentsék a gyógyszert óvatos ellenőrzés mellett.




Ne-szedj-feleslegesen-antibiotikumot



A pácienseknek tudatában kell lenniük a biológiai pszichiátria megtévesztő kampányainak.
Mint minden korábbi pszichiátriai gyógyszer esetében, a katasztrófikus hatásokat rögtön jelezni lehetne, mihelyt a gyógyszer vagy gyógyszerkeverék kampánya megkezdődik.

A következő hadjáratként ( Dr Spjut által jól ismert ) Svédországban és a többi nyugati államban is a bipoláris betegség ( mániás depresszió) árusítása.
Páciensek azt mondják, hogy a "régi" depresszió diagnózisuk egy kicsit pontatlan, és a "korrekt" diagnózis most a bipoláris depresszió.
Mindkét diagnózis természetesen teljesen szubjektív , nincsen objektíven megállapítható agyi kémiai egyensúly zavar.
És akkor a kezelő orvos feltehetőleg az antidepresszáns mellé ad még egy még mérgezőbb vegyületet, az antipszichotikumot, mint a Zyprexa vagy a Risperidon (Risperdal).

Az antidepresszánsok korszaka a végéhez közeledik, az antidepresszánsokat fel kell váltani a személyes problémák valós megoldásával, nem pedig egy még hamisabb diagnózisokkal és még mérgezőbb pszichiátriai drogokkal.


antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu

</PRE>
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Tablettak és csodaszerek helyett...

1972.ben A. Beck és munkatársainak tanulmánya amely az American Neuroglhy- ben jelent meg új lendületet adott az agykutatásnak. Az különböző agyi állapotoknak négy hullámtartományt különítettek el, ezeket a kezdeti megállapításokat az elmúlt négy évtizedben számos igazolt megállapítás követte. Leegyszerűsítve(mondandómhoz) a béta hullámok az éber, az alfa hullámok a nyugodt, ellazult állapot létrehozói, illetve jellemzői, a théta hullámok az elalvás előtti álomlátásos szakaszra, a delta hullámok a mély nyugodt öntudatlan alvás jellemzői....Minden hullámtartományhoz tartoznak vegyi anyagok, hormonok, amelyek csak az adott hullámtartományban termelődnek, s elsődleges szerepük van a szervezet kiegyensúlyozott működésében...Sőt ezek felelősek pszichés és fizikai állapotunkért...A jól működő agy elegendő és megfelelő mennyiségű "neurokémiai" anyagot termel. A felborult egyensúlyi állapotban az előző hozzászólásban zsuzsanna által írtak alkalmazása azonkívül, hogy függőséget okoz, esetleg véglegesen felborítja az egyensúlyt, vagy jelentős torzulást okoz.. A kutatások bizonyították, hogy fény illetve hanghatások segítségével ugyanúgy létre lehet hozni a különböző agyi állapotokat, s be lehet indítani a neurokémiai anyagok termelését a függőség és mellékhatások kialakulása nélkül. Egy ilyen készülékről már írtam egy másik topicban a Thietris Natur Sound Therapy készülékéről és a működtető szoftverről...

Natura sound therapy software.jpg Manapság számos változata kapható ezeknek a készülékeknek, de a nagy gyógyszergyártók lejárató kampányai miatt kevésbé ismertek és elterjedtek...
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
1972.ben A. Beck és munkatársainak tanulmánya amely az American Neuroglhy- ben jelent meg új lendületet adott az agykutatásnak. Az különböző agyi állapotoknak négy hullámtartományt különítettek el, ezeket a kezdeti megállapításokat az elmúlt négy évtizedben számos igazolt megállapítás követte. Leegyszerűsítve(mondandómhoz) a béta hullámok az éber, az alfa hullámok a nyugodt, ellazult állapot létrehozói, illetve jellemzői, a théta hullámok az elalvás előtti álomlátásos szakaszra, a delta hullámok a mély nyugodt öntudatlan alvás jellemzői....Minden hullámtartományhoz tartoznak vegyi anyagok, hormonok, amelyek csak az adott hullámtartományban termelődnek, s elsődleges szerepük van a szervezet kiegyensúlyozott működésében...Sőt ezek felelősek pszichés és fizikai állapotunkért...A jól működő agy elegendő és megfelelő mennyiségű "neurokémiai" anyagot termel. A felborult egyensúlyi állapotban az előző hozzászólásban zsuzsanna által írtak alkalmazása azonkívül, hogy függőséget okoz, esetleg véglegesen felborítja az egyensúlyt, vagy jelentős torzulást okoz.. A kutatások bizonyították, hogy fény illetve hanghatások segítségével ugyanúgy létre lehet hozni a különböző agyi állapotokat, s be lehet indítani a neurokémiai anyagok termelését a függőség és mellékhatások kialakulása nélkül. Egy ilyen készülékről már írtam egy másik topicban a Thietris Natur Sound Therapy készülékéről és a működtető szoftverről...

Csatolás megtekintése 947358Manapság számos változata kapható ezeknek a készülékeknek, de a nagy gyógyszergyártók lejárató kampányai miatt kevésbé ismertek és elterjedtek...

Bocs de ez nem hit kérdése Jose Silva nem ezzel foglalkozott, valamit keversz... Ez szimpla fizika és biokémia....
Az igaz,hogy José Silva nem volt sem fizikus,sem kémikus,hanem egyszerű villanyszerelő volt,de tudta,hogy az agy létre tudja hozni az öngyógyitást,ahol ki tudja "javitani" ön-ön magát,és ez az alpha,ill.a théta hullámmal (agyi elektromosság) tehető meg.

És semmilyen kütyü nem kell a létrehozásához,csak Te magad. Ez bizony már akár hit kérdéseként is megfogalmazható...:)
De ez nem az a topic...:)
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Az igaz,hogy José Silva nem volt sem fizikus,sem kémikus,hanem egyszerű villanyszerelő volt,de tudta,hogy az agy létre tudja hozni az öngyógyitást,ahol ki tudja "javitani" ön-ön magát,és ez az alpha,ill.a théta hullámmal (agyi elektromosság) tehető meg.

És semmilyen kütyü nem kell a létrehozásához,csak Te magad. Ez bizony már akár hit kérdéseként is megfogalmazható...:)
De ez nem az a topic...:)


Úgy, ahogy írod, ez nem az a topic....remélem ez nem is lesz, az a topic..

Silva gyerekei IQ-ját akarta növelni, s késői követői agyaltak ki számos magyarázatot. Ez nem agyi elektromosság
Valóban az indiai gyógyítók közül számosan képesek 8Hz körüli "agyállapotot" produkálni sőt maga a meditáció is egyfajta ELP tartományú állapot, de itt (az előzőekben) másról volt szó... ( Silva gyerekei nem lettek mensa tagok, viszont az ELP készülékek, illetve más hang-fényfrekvenciás készülékek közel tíz éve tudományosan igazolt eszközei a gyógyításnak.. S nemcsak az alacsony, de a magas frekvenciák is fontos kísérő jelenségei a betegségeknek, amik kutatása azzal vett új irányt, hogy S. Hawking számára eddigi beszédszintetizátora helyett sikerült kifejleszteni egy EEG olvasóval összekötött berendezést, amely az elektródák jeleit "fordítja le". De ugyanúgy, ahogy a hangoknak, betűknek megvan a saját "hullámjele", egyes betegségeknek is, amik megfelelő algoritmus segítségével dekódolhatók...
S ahhoz, hogy a hullámtartomány függő anyag-hormontermelés beinduljon, kontrollálható legyen, s bármikor szükség szerint megismételhető legyen, ahhoz precízen megépített készülék és nem csodaguru szükségeltetik....
(aki esetleg rövidített levelező tanfolyamon megtanít az öngyógyítás tízparancsolatára)
 
Oldal tetejére