Élet a halál után

hi224

Állandó Tag
Állandó Tag
Pszichoszintézis

Csatolok egy dokumentumot egy szellemtudományi szempontból is figyelemre méltó pszichoterápiás módszerről.
 

hi224

Állandó Tag
Állandó Tag
élet a születés előtt

Te hogy érzed most? Van?:rolleyes:

Annak idején Schopenhauer kitűnő logikával bebizonyította, hogy ha van élet a halál után, akkor szükségszerűen van a születés előtt is.
Ez a fejtegetése ha jól emlékszem a Világ mint akarat és képzet c. művében olvasható, de van egy külön rövidebb tanulmánya is erről, de annak a címére sajnos nem emlékszem.
 

hi224

Állandó Tag
Állandó Tag
újraszületés

Ezzel nem értek egyet! Nagyon is hasznosak az ilyen viták, mert sok új ismerettel gazdagodik az ember, még Ernő is, hiába is tiltakozna...:p



Az egyes pontban található megjegyzésért kár volt, mert ezt a topikot nemigen látogatják azok akik ennek a szónak az említésére rohamot kapnak....;)

Bizony így van ez a katolikus egyház szerint. Lehetsz te akármilyen jóságos, alázatos és isten-szerető ember, ha nem vagy megkeresztelve, neked annyi, mehetsz a Pokolba halálod után. :p
Mondjuk ezen a téren a zsidó vallás sem dicsekedhet, hiszen lehet-e egy körülmetéletlen férfi jó zsidó?

Ami pedig a "reinkarnációt" illeti, maga a szó így biztos nem fordul elő sem az Ószövetségben, sem az Újszövetségben, gondolom a Kabbalában sem. Viszont amit a Kezdetről és a Végről írtál, az egészen biztos nem igaz!

Van egy web-oldal, ahol kérdésekre ad választ Michael Laitman a "Bnéj Baruch Oktatási és Kutató Intézet alapítója és elnöke. Ez az intézet a
Kabbala tanításával és terjesztésével foglalkozik.
texts.jpg

Michael Laitman tanult ember, ontológia professzor, bölcsész-doktori címet szerzett filozófiából és Kabbalából, illetve doktor bio-kibernetikából.
Egy kérdésre a következőt írta:

"Azért lettünk erre a világra teremtve, hogy felfedezzük a Felső Világot, miközben ezen a világon élünk, és akkor majd mindkét világban egyszerre létezünk egy időben. Így a Természet alapterve alapján minden szabadidőnket (szabad normális életünkhoz szükséges dolgok merszerzése, és elvégzése után) a Felső Világ felfedezésére kell fordítsuk. Be kell lépjünk ebbe a Felső Világba mielőtt fizikai testünk elhalálozik, és ebben az esetben tovább létezünk fizikai halálunk ellenére. Amennyiben ezt nem érjük el a megfelelő idő alatt, akkor a Felső Világ felfedezését egy újabb fizikai életciklus alatt kell folytassuk."



Egyetértek azzal, amit az első bekezdésben írtál. Én örülök, hogy Ernő itt van, mert így bennünket is továbbgondolkodásra késztet.

Ami pedig a "betérőt" illeti: Szerintem azért tér be, mert érdekli a téma. Bármennyire is berzenkedik ellene minden sejtje, szerintem ő is érzi valahol a tudata legmélyén, hogy nincs minden rendben azzal a materialista világszemlélettel amit olyannyira jól belésulykoltak a tanulmányai. :p

Lehet, hogy most még azt gondolja, valami szent küldetést teljesít, amiben a sok begőzölt ezoterikust felvilágosítja az élet alaptörvényeiről és a természeti törvények áthághatatlanságáról. Pedig nem csak ő hat ránk szerintem...;)

Nem vagyok eléggé tájékozott a zsidó vallásban, de úgy emlékszem Popper Péter egyik előadása alapján, hogy annak idején az esszénusok és szadduceusok között folyt vita az újraszületésről és a lélek halhatatlanságáról és az esszénusok az újraszületések körforgása mellett foglaltak állást.
Más megközelítésben pedig egy svájci evangélikus teológus a publikációjában kétségbe vonta a halhatatlan lélek létezését, mivel a végítéletnél a feltámadás a testtel együtt történik, amiből szerinte következik, hogy testtől független lélek nem létezhet.
A magam részéről ebben a kérdésben inkább az esszénusoknak, valamint a gnosztikusoknak és a buddhistáknak szurkolok.
 

hi224

Állandó Tag
Állandó Tag
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Meghívott vendégként részt vettem Budapesten a Tan Kapuja Buddhista Főiskola szertartással és hangversennyel egybekötött évzáró ünnepségén.
Mindegyik végzős hallgató kapott ajándékba egy díszesen faragott nyílvesszőt, amelyre ó-magyar rovásírással fel volt vésve a hallgató neve.
Kérdésemre az egyik tanár elmondta, hogy a magyarság őstörténete és a buddhizmus sok szálon összefügg.
Erre Kőrösi Csoma kutatásai is utalnak, és ma is több buddhista hagyományokkal rendelkező ország egyetemein foglalkoznak a magyarok őstörténetével.
Nálunk általában nem sokat tudnak a buddhizmusról.
Annyit minden esetre érdemes tudni, hogy a közhiedelemmel ellentétben a buddha nem azonos Istennel.
A buddha szó olyan megvilágosodott bölcs megnevezése, aki felismerte és megtapasztalta, hogy a materiális világ nem azonos a végső valósággal.
A buddhizmus gondolatrendszere számos analógiát mutat a platonizmussal és az ókori gnosztikusok tanításaival.
 

hi224

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt az üzenetet eredetileg a technika rovathoz szerettem volna beküldeni, de ha belépek csak ez az oldal nyílik meg, és fogalmam sincs, hogy hogyan lehet egy másik témához üzenetet küldeni.
Ha valaki tudja, kérem árulja el, hogy hová kell kattintgatni. Tehát a tudományos vonatkozású üzenetem a következő:

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> A környezetvédelmet és a környezeti katasztrófák elhárítását érdemes lehet a lokális és globális entrópia változások szempontjából is megvizsgálni.
Az entrópia egy fizikai rendszer rendezetlenségének mértéke. Az entrópia-törvény szerint egy zárt dinamikus rendszer entrópiája növekszik, és ennek során a különféle (mechanikai, villamos, kémiai, stb.) energiák hőenergiává alakulnak át, miközben a hőmérséklet különbségek kiegyenlítődnek, és ezért hőenergiából mechanikai energiát előállítani csak úgy lehet, ha egy melegebb hőtartályból hőenergiát áramoltatunk át egy hidegebb hőtartályba, mert ekkor az átáramló hőenergia „megcsapolható”, egy része mechanikai energiává átalakítható.
A Föld bioszférája is egyfajta hőerőgép, amely két hőtartállyal áll kapcsolatban. Ez egyik a Nap, amelynek a felszínéről 6000 fok körüli színhőmérsékletű sugárzás éri a Földet. A másik a világűr, ahová a Föld felszíne átlagosan +16 C fok (kb. 289 K fok) színhőmérsékleten sugározza ki a fölösleges hőenergiát.
Az élő szervezetek entrópia szintje alacsony a környezethez képest, és az élőlények kemény küzdelmet folytatnak, hogy az entrópiájukat alacsonyan tartsák, mert különben a szervezetük alacsony entrópiájú rendezett állapota felborul és beáll egy magasabb entrópiájú rendezetlen állapot, a biológiai halál állapota.
Globális szinten az emberi civilizációt az tette lehetővé, hogy sikerült létrehozni a barátságtalan őstermészet keretein belül alacsony entrópia szintű élhető szigeteket, lakóházakat, városokat, közlekedési, energia ellátási, és egyéb infrastruktúrákat, amelyek sérülését, károsodását, vagyis az entrópia szint lokális növekedését (pl. földrengés, árvíz, földcsuszamlás, stb. esetén) környezeti katasztrófaként éljük át.
Felvethető a kérdés, hogy mekkora járulékos környezetterhelést jelent egy lokális környezeti katasztrófa elhárítása, hiszen az entrópia törvény szerint egy rendszer valamely alrendszerének entrópiáját csak azon az áron lehet csökkenteni, ha más alrendszerekben az entrópia szintet még nagyobb mértékben megnöveljük. Ezért, ha kiküszöbölünk egy nagy intenzitású lokális környezetterhelést, és ehhez máshonnan mozgósítunk erőforrásokat, akkor máshol okozunk sokkal nagyobb területen kisebb intenzitású elosztott környezetterhelést. Ámde ez utóbbi összesített hatása átlagosan 3-szorosan nagyobb, mint amit felszámoltunk.
Úgy is mondhatjuk, hogy kamatostól áttoljuk a környezetterhelést más földrajzi térségekbe, többnyire az ún. „fejlődő” országokba, miközben fokozzuk az egész bolygóra vonatkoztatott összesített környezetterhelést, az entrópia szint globális növekedését.
A környezetbarát technológiákat azon az áron hasznosítják a fejlett országokban, hogy az ehhez szükséges erőforrásokat általában fokozottan környezetkárosító módon termelik meg a „fejlődő” országokban.
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkoztak a közelmúltban egy konferencián, amelyen a környezetvédelem filozófiai kérdéseit elemezték.
A konferencia programja, és az elhangzott előadások rövid kivonata a

honlapon a „2010 október 29. konferencia” címszó melletti táblázatban található.
 

hi224

Állandó Tag
Állandó Tag
reinkarnáció

Szerintem az egész csak egy "humbuk", oda jutunk amit a pap mond "örökkévalóság"-ba lépünk, vagyis megáll az idő számunkra, (tér - idő fogalom) és idő nélkűl nem igazán van értelme a térnek. Én azt mondom hogy az a pillanat amikor kikapcsol a tudat, abba marad az elme, éberség és álom határa.
Azok az emlékek, szerintem nem mások mint valami álmok (állitólag az ember ezredmásodperc alatt álmodik, abban a pillanatban amikor éppen elalszik, "kikapscol a tudat" vagy amikor ébred "bekapcsol a tudat".
Halálon túli élet, a "lélek" halhatatlansága, mese, honnan annyi lélek, tudni illik szaporodunk a Földön, ahhoz pedig mind új és új lélek szükseges, honnan és ha halhatatlan akkor irtó nagy zsufoltság lehet odaát, vagy nem ???
Ehhez mit szóltok ???


A reinkarnációval kapcsolatos számszaki következtetés nem korrekt. Galaxisunkban mintegy 100 milliárd csillag található, és ezek nagyobb része a Földhöz hasonló méretű, és körülöttük bolygók keringenek. A galaxisunk (Tejútrendszer) átmérője 100 ezer fényév, de eddig csak a szomszédos 20-30 fényévnyi környezetet sikerült felmérni, de már ebben is több száz bolygót fedeztek fel. Az Univerzumban nemcsak a mi galaxisunk létezik. A galaxisok száma 100 milliárdos nagyságrendű.
Ebből kiszámítható, hogy az Univerzumban a csillagok száma kb.
10000..........0000
ahol az 1-es után kb. 22 darab nulla van.
A földhöz hasonló lakható bolygók számát pedig
1000.......000
körül becsülik, ahol itt most már az 1-es után mindössze 16 darab nulla van.
Ami a Földet illeti, a felszínt borító minden egyes köbméter talajban több élőlény található, mint amekkora az emberiség létszáma.
 

Maeglin

Állandó Tag
Állandó Tag
Meghaltam egyszer...de újra élek. A halál után nagy üresség van, ahol minden egybefolyik, mert nincsenek szinek. A tér és az idő egybemosódik, csak az érzékeink élesednek ki bántóan. A hallás és a tapintás. De nem látunk semmit.
 

napinter

Állandó Tag
Állandó Tag
Bertha DUDDE - idézet

B.D.Nr.: 1402. 1940. 04. 30.​
Szomorúság az elhunytak miatt​
Az él​
ők miatt szomorkodjatok, és ne azok után sírjatok,
akiket az Úr elhívott, mert eljött az idejük. Tehát bele kell
tör
ődnötök az isteni akaratba, és az Úrban kell vigasztalódnotok.
Mert Isten a Szeretet… Nem azért küld bánatot és szomorúságot,
hogy szenvedjetek, hanem a lelketek kedvéért küldi, ami a
szenvedés által megérlel
ődik.
Így ha egy embert elveszítetek, aki nektek kedves és drága volt, a
fájdalmatokat csökkenteni fogja, ha Jézus kereszten való szenvedésére és
halálára gondoltok. Ti is vállatokra veszitek a szenvedést, ilymódon
hordozzátok az Úrnak. Az Úr az emberiség miatt viselte el a szenvedést, ti
azonban azért, aki szereteteteket bírja, így ti ezt készségesen és az Úr iránti
szeretetb
ől viselitek el.
Ezért ne panaszkodjatok, és ne hívjátok a lelket vissza a Földre ha azt
elhagyta, mert neki ütött a szabadulás órája, és minden földi nehézség
elt
űnik róla. És az legyen a vigasztalástok, hogy Isten szeretete végtelen,
hogy az
ő szeretete fejezi be az életet amikor az idő elérkezett, amikor őt
magához hívja Birodalmába.
Az út a Földön nem volt könny
ű, s most mikor a lélek megszabadul a
Földt
ől, nektek nem szabad szomorkodnotok, mert a földi életet egy
békével teli életre cseréli le az örökkévalóságban.

Ámen.
 

szhofi

Állandó Tag
Állandó Tag
Mit jelenthet az élet a halál után egy egyszerű embernek?

A halállal véget ér egy szakasz a lélek életében. Testének elhagyása után Őrangyalainak társaságában végignézi egész életét és megítéli saját magát. Végiggondolja mit tudott megvalósítani kitűzött céljából és mi az amit nem. Aztán tovább lép Szellemi Közösségébe ahol megfelelő tanácskozást tartanak együtt, és a Lélek eldönti hogy vissza kell e születnie ahhoz ,hogy mindazt amit nem tett meg azt egy újabb lehetőségben megtegye.
Nem a Föld a valódi otthonunk, és mikor ennek a darabnak vége, akkor haza megyünk, és ha ennek az egésznek vége, egyé válunk Istennel...és megpihenünk...mindaddig, míg újra nem teremtődik a vágy , hogy ismét kiáradjunk és leszülessünk.
 

Lisa13

Állandó Tag
Állandó Tag
Ami életünkben letelt,az a halál birtoka.

A halál a halálfélelemhez képest semmi.

A váratlan halál megkíméli az embert a félelemtől.

Olyan emberek, akik nem értik az életet, el nem kerülhetik,hogy a haláltól féljenek.
 

hi224

Állandó Tag
Állandó Tag
India ősi bölcsessége könyv

Valaki kérte az India ősi bölcsessége könyvet, már nem emlékszem melyik lapon volt, de most csatolom
 

Eperfa

Kitiltott (BANned)
Meghívott vendégként részt vettem Budapesten a Tan Kapuja Buddhista Főiskola szertartással és hangversennyel egybekötött évzáró ünnepségén.
Mindegyik végzős hallgató kapott ajándékba egy díszesen faragott nyílvesszőt, amelyre ó-magyar rovásírással fel volt vésve a hallgató neve.
Kérdésemre az egyik tanár elmondta, hogy a magyarság őstörténete és a buddhizmus sok szálon összefügg.
Erre Kőrösi Csoma kutatásai is utalnak, és ma is több buddhista hagyományokkal rendelkező ország egyetemein foglalkoznak a magyarok őstörténetével.
Nálunk általában nem sokat tudnak a buddhizmusról.
Annyit minden esetre érdemes tudni, hogy a közhiedelemmel ellentétben a buddha nem azonos Istennel.
A buddha szó olyan megvilágosodott bölcs megnevezése, aki felismerte és megtapasztalta, hogy a materiális világ nem azonos a végső valósággal.
A buddhizmus gondolatrendszere számos analógiát mutat a platonizmussal és az ókori gnosztikusok tanításaival.


Természetesen összefügg, hisz Nem véletlenül hívták a sumérok a Magyarokat a TUDÁS népének. A világnak a Magyarok adták és adják a tudást ma is. Minden fejlett civilizációban megtalálhatók a Magyar tudás elemei, amit a kutatók többsége fodítva lát, mert azt hiszik mi vettük át, pedig mi adtuk át a tudást. A világ írásjeleinek az eredete, az ős írás az ős nyelv, amit minden tudós keres, az a Magyar. Olvassátok el Színia könyveit és megértitek.

Visszatértve az alaptémához, hogy van-e élet a halál után. Javaslom olvassátok el a Lelkünk útjai című 3 kötetes könyvet. Szerintem meggyőző. Én is feltettem régen magamnak ezt a kérdést, és hamarosa kaptam rá válaszokat és kétséget kizáró tapasztalatokat. Ezt mindenki megteheti. Fizikai bizonyítékok is vannak a lélek létezésére, pl. A halál pillanatában, amikor kiszáll a lélek a test 4,7 gr-mal könnyebb lesz, lélekfotók, vagy személyes komunikációk. Személyes tapasztalataim alapján ajánlom, hogy tartsuk tiszteletben a holtakat, használjuk az egyházi szetartásokat, mondjunk imát értük, és hagyjuk békén őket. A személyes komnikációk, szellemek lehívása, megidézése és szelleműzések kerülendők. Ne játszon a tűzzel az aki nem ismeri a tüzet, vagy csak azt hiszi, hogy mindent tud a tűzről.
 

Plato

Állandó Tag
Állandó Tag
És ráadásul magyarul beszélnek a szomszéd csillagrendszereken is.
Az itt hagyott aranylemezeken jól kiderül ez, még verset is írtak a sziriusziak nekünk.
 

hi224

Állandó Tag
Állandó Tag
könyv

A feltöltést időközben letörölték, nem tudom, miért.
Ezért feltettem újra, és itt található:
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->[FONT=&quot]http://canadahun.com/forum/showthread.php?p=2793819&posted=1#post2793819[/FONT]
Remélem, most egy darabig itt marad.
Egyes könyveket a Buddhista Főiskola vagy a Stratégiakutató honlapjára is fel fogok majd tenni, mert ott nem szokták törölni.
 
Oldal tetejére