Épp hogy kirúgták, máris támad

Orbán újbóli EU-ellenes kirohanása a fő téma a nemzetközi sajtóban. Tovább élezi a helyzetet, miközben dörgölőzik.

A brüsszeli bürokraták egy burokban élnek és teljesen elszakadtak a valóságtól – ezt a mondatot emelte ki elsőként a Die Zeit, amely Orbán Viktor vasárnapi rádióinterjújából idézett. Épp hogy kirúgták az Európai Néppártból, újra támadásba lendült a magyar kormányfő. Nem adja fel a harcot még a pártfegyelem érdekében sem – idézik őt -, mert ezeket a fontos dolgokat a magyar emberek már eldöntötték. A plakát-kérdés ismét foglalkoztatja a nemzetközi médiát, a Die Zeit erre kifejezetten rákérdezett a kormányfő szóvivőjénél, hogy most akkor újra kezdik a kampányháborút? Mire a magyar válasz az volt, hogy a miniszterelnök szavai magukért beszélnek.

Elkerülné a teljes elszigetelődést
A Bloomberg szerint tovább élezi a helyzetet Orbán Viktor az amúgy is egyre feszültebb helyzetben, amikor megint nekiment az uniós intézményeknek. Pedig pár nappal ezelőtt még hajlandónak mutatkozott bocsánatot kérni Manfred Webertől a legbántóbb mondatáért, és ígéretet is tett a Brüsszel-ellenes plakátkampány leállítására, miközben épp csak megúszta, hogy kitegyék a szűrét az Európai Néppártból. A vasárnapi interjújából az derült ki, hogy tántoríthatatlan és megfélemlíthetetlen, és a Bloomberg szerint aligha vet véget a plakátkampánynak. Figyelmeztet arra is a beszámoló, hogy udvarol olasz kollégáinak és a többi, nyugati szövetségesének, hogy elkerülje a teljes elszigetelődést.

Migráció, migráció, migráció...
A brit Daily vasárnapi kiadása, a Sunday Express is arra a következtetésre jut, hogy ígéretével ellentétben újrakezdi a magyar miniszterelnök a Brüsszelt támadó hadjáratot. Nemcsak hosszasan idézi a tegnap elhangzottakat, az unos-untalan ismételt retorikai fordulatait a migrációról, hanem bőven illusztrálja fotókkal, a Juncker-Soros plakátkampány legkülönfélébb megjelenési formáival, villamosmegállóban, telefonfülkében, országút mentén. Sőt egy vitaműsort is csatoltak videón, ahol az uniós képviselők gyakorlatilag összevesznek Orbán félelemkeltő kampányán.

ceu-2-1024x683_fit_380x10000.jpg


CEU

CEU - Bécsben van a szónak becsülete
A Spiegel online arra keresi a választ, hogy vajon ennyi hercehurca után német segítséggel mégiscsak Budapesten maradhat a CEU? A cikk másik kérdése: vajon Orbán betartja a szavát, mindazt, amit Manfred Webernek ígért? Vagy megint eljátssza azt, amit általában szokott, hogy mást tesz, mint amit mond? Nos, az első kérdés tekintetében a cikk szerint is rendezte és teljesítette a CEU azokat a feltételeket, amelyeket a nemrégiben hozott magyar törvényben számára is előírtak. Azonban ezzel együtt a magyar kormány nem hajlandó elismerni a törvényi kötelezettségek teljesítését. Így hát utolsó reményszál a Weber-ajánlotta müncheni egyetemi segítség lenne. A Der Spiegel kérdésére a BMW kommunikációs igazgatója megerősítette, hogy folyamatos pénzügyi tárgyalásban vannak a bajor egyetemmel. Ugyan a bajor kancellária hivatalának címzett Orbán-levél részleteibe nem kívánt belemenni a magyar szóvivői iroda, de nyilvánvaló, hogy a német autógyárak a magyar kormánytól kapott kedvezményeiket nem akarják eljátszani. Ellenben Orbán épp az időhúzásra játszik – véli a Spiegelnek nyilatkozó Enyedi Zsolt CEU-rektorhelyettes, aki közölte, a bécsi campust mindenképpen megnyitják, mert ott legalább van a szónak becsülete, az ország pedig a jogállami normák szerint működik, nem úgy, mint Magyarországon.

"Kizárólag fehér keresztények fogják gyarapítani Magyarországot"
A Stars and Stripes független amerikai katonapolitikai, védelmi folyóirat nem kis meglepetésre a washingtoni magyar nagykövetség március 14-i, a Kongresszusi Könyvtárban tartott Make Families Great Again (Tedd a családokat ismét naggyá) rendezvényét összegzi, amelyen csak meghívottak vehettek részt és az Orbán-féle családvédelmi program bemutatása volt a téma. Novák Katalin dicsekvő twitter-bejegyzése hívta fel az újság figyelmét az eseményre, merthogy az államtitkár szerint a meghívott amerikai kormányzati vendégek és szónokok – mint például a Fehér Ház stratégiai kommunikációs vezetője Mercedes Schlapp, egy fehér házi asszisztens Katy Talento, de említhetnénk Tony Perkinst, Christopher Smiths képviselőt - agyondicsérték a magyar kormány új projektjét. New Jersey republikánus képviselője szerint a magyarok az „utolsó reménység”, és „köszönjük Orbán Viktornak, hogy a családok jó barátja”. S mindezekre a dicséretekre akkor kerül sor, amikor Orbán Viktor súlyos konfliktusba keveredett az Európai Unióval. És azt is megjegyzi, hogy az Obama-kormányzat idején elhidegült viszonyt Trump kormánya új alapokra helyezte, amelynek ezek szerint megvan az eredménye. A cikk beszámol arról is, hogy amerikai jogvédő szervezetek aggodalommal követik a jogállam szétverését Magyarországon. Mary Alice Carter szégyenletesnek nevezte, hogy olyan rendezvényen vettek részt amerikaiak, ahol gyakorlatilag a magyar kormány azt üzente: a népesedési problémákat nem a bevándorlókkal fogják megoldani, hanem kizárólag fehér keresztények fogják gyarapítani Magyarországot.

Csernyánszky Judit lapszemléje
 
Ha valaki csak Novák Katalin twitter bejegyzését olvassa, és nem tudja kik is vannak a képeken, s akik igazán számítanak mit is mondtak, teljesen elalél a büszkeségtől a washingtoni Make Families Great Again Magyar Nagykövetség által a Kongresszusi Könyvtárban rendezett Konferencia kapcsán....
Pedig ha egy picit utána olvasunk kiderül a fajvédők és az abortuszellenesek tapsikoltak csak az Orbán kormány nemzetközi placcra kivitt bűvész mutatványának.... Amerika messze van, a magyar választó nem olvas amerikai lapokat, nem is ismeri az amerikai online hírcsatornákat... Joggal hiheti Novák Katalin, hogy az általa "hatalmas" sikerként elkönyvelt esemény itthon picit tompítja a Néppárti kudarcot...
Pedig csak annyi történt, a világ másik részén is tudják, hol az Orbán kormány helye a nemzetek közt.. A baj, hogy Magyarország is együtt ülhet velük a szégyenpadon...
 
-Orbán tervezi a piszkos választási kampányának a továbbvitelét.
Vannak már újra személyeskedő, konkurens pártokat sértő plakátok Magyarországon?

Még nincsenek, de lesznek...természetesen közpénzen. Csak úgy, mint a márciusban küldött levele (4-5 milliárdért), amivel tele voltak a kukák.
 
Csernyánszky Judit lapszemléje: A Klubrádió már ide is betette a lábát, amivel egyébként nincs semmi baj, hiszen Pulitzer József hitvallása szerint ''A hír szent, a vélemény szabad!""
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,118
Üzenet
4,799,452
Tagok
615,603
Legújabb tagunk
Beryl001
Oldal tetejére