Évek óta tart a hazugság: a kislány nem tudja, hogy apja csak egy színész

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 13.

Melitta - 2017 November 13, 05:05
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A férfinak egész vállalkozása épült a hazugságok köré. Cégétől ugyanis olyan színészeket lehet bérelni, akik családtagokat játszanak el.

  Ishii Yuichi nyolc éve alapította meg a Family Romance nevű céget. A vállalkozás lényege: színészek nem létező embereket alakítanak.

  A 36 éves alapító az Atlanticnek adott interjúban elmesélte: az ötlet onnan jött, hogy egy ismerőse fiát nem akarták felvenni magániskolába, mert nem volt apja, ezért felkérték őt, hogy adja ki magát a gyerek apjaként. Hazugsága akkor nem vezetett sikerre, de alapított egy vállalkozást, amelynek pont ez a legfőbb szolgáltatása.

  Ishii Yuichit az induláskor felkérte egy nő, hogy adja ki magát – akkor négyéves – lánya apjaként. Úgyhogy ő nyolc éve, óránként nagyjából 50 ezer forintnyi pénzért azt játssza, hogy a lány apukája. Úgy, hogy maga a 12 éves lány is azt hiszi, hogy Ishii Yuichi az apja.

  Gyakran együtt ebédelnek, vásárolgatnak, és Disneylandbe is elvitte már a gyereket. Ishii azt mondja, a lányt sokkolná, ha kiderülne az igazság. A férfi egyébként nem híve az ilyen hosszú ideig tartó megbízásoknak; és amikor egy megbízást kap, Yuichi mindig felteszi a megrendelőnek a kérdést: "Fel van készülve, hogy éveken keresztül hazudoznia kell?”

  A Family Romance 800 színészt foglalkoztat, akik egytől-egyig kitalált személyekként szerepelnek valótlan szituációkban. Fontos szabály, hogy egy személy egy időben legfeljebb öt család kamutagja lehet.

  Az üzlet úgy indul, hogy a megrendelő elmondja, miről lenne szó, és Yuichi-ék ajánlanak neki egy személyre szabott megoldást: lehet választani haj, arcszőrzet, öltözködési típus és egyebek alapján. A színészek hajlandóak bármilyen szerepet eljátszani a kamubaráttól, a szeretőn át a családtagig.

  Ishii Yuichi már három álesküvőn vett részt férjként: ilyen esetekben általában csak a család akarja a lagzit, és a lánynak szerveznek egy látszatesküvőt, ahol a násznép fele színészekből áll. A nagy nap után soha a „férj” többé nem találkozik a „feleséggel”.

  Ishii Yuichi elmesélte azt is, hogy olykor maguk a cég munkatársai is bérelnek fel kollégákat, ha például egy szituációban fontos számukra, hogy valaki magasztalja őket mások előtt.

  apa kolcson.jpg
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 13.

  1. setni
   setni
   Ez még viccnek is rossz.
  2. Eliza523
   Eliza523
   Úgy kell a hazugság mint egy falat kenyér. :dr_64:
   Ernoe kedveli ezt.
  3. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   A hazugságot nem pártolom, de vannak élethelyzetek, amikor mentő övet dob az, aki hazugságot tálal fel. Az más kérdés, hogy minden kiderül, hogy mikor? Ami biztos, hogy egyszer igen. S, akkor elénekelhetnénk hogy a hazug embert könnyebb utol érni, mint a sánta kutyát és hasonló "bölcsességeket".
   Itthon Magyarországon is volt egy cég, megnéztem, már a Google nem tartja nyilván, pedig volt. A neve "Alibi". No ott lehetett - valaha - kifogásokat, igaznak tűnő történéseket vásárolni. Ezek szerint ez a vállalkozás bebukott(?), nyomát nem találtam.
   Mindenképpen elgondolkoztató az, hogy bárki is egy egész céget, alapít arra, hogy az emberek mást mondjanak, mint amit tesznek...
   [​IMG]
  4. Vegetable
   Vegetable
   A hosszu távu hazudozásokat nem értem. Meg hogy a kislány azt hiszi, hogy ő a papája óradíjért.
   De bizonyos esetekben egy látszatszemély jól jöhet. Pl. elmész az ezer éve nem látott rokon esküvőjére, és nem akarsz egyedül menni. Kibérelsz egy barátot/barátnőt, aki elmegy veled, beszélget, táncoltok, eljátsszátok, hogy együtt jártok. Meg lehet úszni a neked nincs barátod/barátnőd, hogy egyedül jöttél? kérdéseket. Úgyse találkoztok minimum öt évig, ha rákérdez, hát szakitottatok, mással jársz, stb. És aki igy oldja meg, arra az vesse az első követ, akinek sose jutott eszébe megkérni egy régi barátod, hogy jöjjön el mondjuk szinházba, strandra, akárhova, mert nincs kedve egyedül bolyongani ott... Hogy ezek az emberek nem régi barátok, hanem pénzt kapnak érte? A helyzet szempontjából mindegy.
   CasaLoma és Georgina Bojana kedveli ezt.
  5. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Van egy regényem, amiben meglehetősen hosszú rész foglalkozik hasonló céggel, ahol „Illetékes Elvtársat” lehet bérelni, meg egyéb hasonló dolgokat... Akkor nagyon merésznek tartottam magamat hogy ezt kitaláltam, meg le mertem írni, de úgy tűnik a Valóság a leghajmeresztőbb fantáziát is túlszárnyalja. Eszembe nem jutott ugyanis a műben hogy CSALÁDTAGNAK is lehessen „illetékest” kibérelni...
   setni kedveli ezt.
  6. Ernoe
   Ernoe
   A papok ugy tesznek mindha egy földönkivülivel állnának kapcsolatba és a kommunikatiot imának hivják.
   Aztán ott vannak a nök akik oradij ellenében orgazmust szimulálnak... és a cég az egyik legidösebb foglalkozási ág közé tartozik. :)
  7. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ezzel a "bérelt barátnővel" , valóban sok kérdéstől megmenthető az este. De aztán vannak olyan emberek, akik arra is rákérdeznek, hogy mikor lesz esküvő? Sőt tovább is mennék és a "gyerek téma?" Mikor lesz stb. stb. stb. - Mivé lenne az életünk, ha mindig tele bástyáznánk magunkat ilyen bérelhető kapcsolatokkal, tényekkel...
   Valóban, mivé lenne az életünk? Egy görbe tükörré, nem mássá... S, mikor élnénk a saját életünket, azt ami be- illetve felvállalunk. Azt, hogy jelenleg egyedül vagyunk, de ettől még nem vagyunk magányosak stb.
   Nehéz dolog az igazság, van, hogy nyomaszt, de még ezerszer azt érdemes bevállalni, mint egy "könnye
   *
   No ezen fergetegesen jót nevettem!
   [​IMG]
  8. varázsdoboz
   varázsdoboz
   A címben szereplő példa kegyetlen. Semmilyen hazugságot nem szeretek. A hazugság a legaljasabb módszer, mert akinek mondják azt alázzák meg vele.
   udvarfy kedveli ezt.
  9. Ernoe
   Ernoe
   En olyan szolgáltatásrol is hallottam, hogy pénzér összeveretik magukat hogy a megrendelö imponálhasson a barátnöjének.
   -
   A szolgáltato cég küld egy-két kötekedöt, aki beleköt a megrendelö barátnöjébe és hagyják magukat megverni.
   A hös pedig abban reménykedik, hogy belopja magát a Dulcinea szivébe.
   Nem könyü mesterség.
  10. Vegetable
   Vegetable
   Értem. Akkor te pasi vagy. Sose érezted ugy, hgoy szar egyedül menni egy szinhzba, nem vettél két jegyet, és sose pitizted ki valami ismerőstől, hogy jöjjön el veled, mert egyedül lébecolni az éjszakában nem jó. Sose zavart, hogy egy helyen, ahol mindenki párral jelenik meg, egyedül vagy, és mivel nem akartál egyedül ott lenni, sose kértél meg senkit, akivel per pill nem voltatok szexkapcsolatban, de az ellenkező nemhez tartozik, hogy gyere már velem el akárhova? Nekem nem volt ilyen szituban részem, ugyanis barátokkal szoktam mászkálni, ha pont facér vagyok, mert szeretem, ha látják, szabad a pálya, ki tutja, hol futsz bele az igaziba, de tudok olyanról, aki igy ment összejövetelre, esküvőre. Megkért kollégát, havert, stb. Sajnálom, ha ez szerinted szánalmas, de pasiról is tudok, aki nem azért vitt magával nőt, mert együtt jártak, vagy huszéves barátság, hanem mert kellemetlen volt adott helyre egyedül menni. Ráadásul ki mondta, hogy beszélgetni kell róla, és kérdésekre felelni? Sose voltál még ilyen esküvőn pl? Senki, semmit se kérdez. Párral vagy? Megkérdik, hogy csak nem férjhez mentél? A válasz, hogy csak együtt vagyunk. Onnantól mély kuss. Kérdések akkor vannak, ha azt hazudja, hogy megházasodtak. Mikor azt felelem, hogy nem, csak élettársak vagyunk, akkor is annyi, hogy jééé, tényleg? És onnantól csönd van. Nem nyomathatnak a kérdésekkel, nem vagy egyedül, és amugy se láttak tiz éves korod óta. Ennyi.
   Ennyire fennkölt vagy, hogy te emiatt elitélhetsz embereket?
   Hogy fizetett megoldással csinálják? Hát semmi különbség. Max nem kell pitizni.

   Mondom, a hosszu távu esetektől herótom van, nem erről irtam.
   CasaLoma és setni kedveli ezt.
  11. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Na várjàl már egy kicsit mielőtt Bojanának esel. Egy valamit elfelejtettél: ha az ember a barátjával, barátnőjével,kollégájàval megy, azért nem szokott fizetni mint szolgáltatásért. Olvasd el a cikk cìmét újra.
   udvarfy kedveli ezt.
  12. udvarfy
   udvarfy
   Csak sajnálni tudom azt a társadalmat mely ilyen hazugságra kényszeritenek embereket ! Mivan abban , hogy egy nö vagy egy férfi egyedül neveli fel gyermekét tiszteségesen mint az , hogy a gyereket meghazutolják egy vásáról papával ! Tudom nekem se empátiám nincs , se képzetségem erre de akkor is baromság részemröl , mert volt és lesz mindig is egyedül álló személy bocsánat singli új magyarul, jártam magam is egyedül mint szinházba ugysmint esküvöre és soha neméreztem magam valahogy "elhagyatottnak vagy kirekesztettnek".
  13. Vegetable
   Vegetable
   Nem mentem neki. Ez a véleményem. Olvastam a cimét. De az egész cikket is. Többfajta szolgáltatás van, arra fizetheted őket, amire akarod.
   Számomra semmi különbség nincs fizetni azért, hogy elmenjenek veled színházba, vagy a távoli, 15 éve nem látott rokon unalmas esküvőjére, vagy kisirni a kollégánál azzal, hogy megcsinálom helyetted a fénymásolást egy hétig, csak léccilécci gyere el. A lényeg, hogy nem kell egyedül megjelenni valahol, ahol az illető nem óhajt megjelenni. Szerintem hülye, mert ha egyedül megy, akkor találhat magának valakit, és szerencsére az én családom nem ilyen kérdezősködős, de ismerek olyat is, aki ezért már inkább el se megy, ha távoli rokonok hívják.

   A cikkben azzal a résszel van bajom, ami a tartós dolog, tehát pl. hogy a kislánynak azt hazudják, hogy ő az apuka órabérért. Az, hogy szükség esetén kibérelhetsz valakit, aki azt játszik el a családból, amiért fizetsz, kifejezetten jó és hiánypótló szolgáltatásnak látom. Nem a pasik privilégiuma kisérőt fizetni.
   udvarfy és Georgina Bojana kedveli ezt.
  14. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Félreértettél. Ezek szerint nagyon megbántottalak, akaratlanul. Nem, nem vagyok férfi, s ha az is lennék, nem biztos, hogy fizetett partnert kértem volna fel arra, hogy kísérjen. De nincs kizárva, hiszen, ha férfi lennék, az agyam is másként működne, másról nem is szólva. Némelyik férfi a fizetett szerelmet azért keresi, mert az izgalmas, az újdonság varázsa, mert nem érnek rá "pitizni és szépeket mondani", meg nem tudni, miért?
   Nem próbáltam - egyik szerepet sem.
   Nem ítéltem el senkit, ezek szerint nagyon érzékeny ponton "találtalak el", pedig nem akartam. Tény, hogy nem éltem meg a magány érzetét. Ha egyedül voltam, akkor jól éreztem magam egyedül, ha pedig párban akkor nem volt okom a pitizésre.
   Tudomásom van arról, hogy sok nő ezt így éli meg, nem szánom őket attól, mert nekem nem volt ilyen keservem. De valóban nem volt. Hihetetlen, de igaz. Sőt az is, hogy jókat "bandáztunk", mivel több barátom is volt. Akik még ma is, hajlott korukban is azok és megmaradtak. Akik még élnek, a korunk miatt. Nem személyeskedtem, Veled ellentétben. Nem bántottam, ezért nem is értem, miért írtál azt, amit. Kár volt megbántódnod.
   varázsdoboz és Vegetable kedveli ezt.
  15. *Rima
   *Rima
   Beteg ez akar honnét is nézem .
   udvarfy, setni és Georgina Bojana kedveli ezt.
  16. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Köszönöm, hogy megértettél. Egy gyereknek mekkora törés lesz az, ha már felnőttként éli meg, hogy egy "szerepét játszó" férfit tisztelt, szeretett - apjaként. Akkor aztán olyan törés következhet be, hogy nincs az a pszichológus, aki talpra állíthatja majd. Az Élet furcsa dolgokra képes. Aki a számlát állta, akár meghalhat balesetben, bármiben. Akkor, hová tűnik a bérelt édesapa? Köddé válik, pont akkor, amikor a legnagyobb szükség volna rá. Ez az igazi feldolgozhatatlan helyzet. Ez egy aljas dolog, mint ahogyan az is, ha valaki szeretetet, barátságot, szerelmet színlel. Ha nincs valahol, akkor ott kár keresni, hazugsággal pedig egyenesen életveszélyes. Vannak emberek, akik saját maguknak is hazudnak szerelmet, barátságot, saját magukkal is elhitetik, hogy minden rendben van. Aztán bármi okból jön a kiábrándulás, s akkor padlóra kerülnek. Senkit nem bántottam meg, nem is volt szándékomban. A tiszta, a lerendezett dolgokat szeretem. Zárok - nyitok. Mármint kapcsolatot, szerelmet, barátságot. Ennyi.
   Különben éppen most volt az, hogy valakiben, aki meghalt, halála után, de csalódtam.
   A barátságában. Szerencsére vagyok olyan erős lelkiekben, hogy túltettem magam ezen is, mint minden rosszon, amit át kellett élnem az életemben. Átértékeltem most, a már, az éppen Ő halála miatt már, nem meglévő, barátságunkat.
   varázsdoboz, Vegetable és setni kedveli ezt.
  17. setni
   setni
   El térek kicsit a témától, csak ez a mondat ragadt meg bennem.
   Annyi hasonló gondolkodású embertől hallottam már ezt majd mikor megöregszenek elkezdenek arról beszélni hogy mennyire régen látták ezt meg ezt a rokont...nekem van olyan rokonom akivel jó ha esküvőn vagy temetésen találkozunk de, onnan folytatjuk a beszélgetésünket ahol x éve abba hagytuk.
   Mert a rokonaink azok rokonok maradnak míg a barátok változnak.
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  18. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Kedves Setni! Köszönöm a beírásod. Egyik fele igaz, a másikat vitatnám. A rokonok valóban, rokonok maradnak életfogytig. S, valóban igaz az a megjegyzésed, hogy bizony vannak olyanok, akikkel csak temetéskor, vagy esküvő alkalmával találkozunk. Ez is igaz. Ugyan eléggé szomorú ez, mert jobb volna, ha nem így volna. De ezt és így nagyon is megerősítem, mert nekem is ez a tapasztalatom. Valamikor a rokonok jobban összetartottak, névnapozni, búcsúkor, vagy csak egy hétvégére felkeresték egymást. Ma már ezek a szálak nagyon is ellazultak. Ez szomorú, legalábbis én annak tartom. Aztán van egy másik dolog, mégpedig az, hogy attól, hogy X vagy Y a rokonom, attól Ő még másképpen gondolkozhat, más témában, más körben mozog. S, bizony van úgy, hogy egy-egy jeles alkalomkor éppen azzal a rokonommal szólalkozom össze, akár a világnézete, a politikai hovatartozása és miértsége miatt, amiben eltérünk. S, attól, hogy X. vagy Y a rokonom, attól Ő még nagyon is eltérhet tőlem, akár mindenben.
   A barátság az más. Ott már ösztönösen szelektálunk. Az igaz barát viszont u.úgy, mint a rokon "életfogytig" kitart, csak azzal a különbséggel, hogy Őt jobban beengedjük az életünkbe, mint a rokonunkat. Pontosan az oknál fogva, mert a barátunk u.azt a "nótát fújja". Tehát életvezetése, -felfogása megegyezik, vagy legalábbis nagyon hasonlít a miénkhez. A "haverok", akik csak úgy hozzánk csapódtak, akár a közös munkahely, vagy lakhatásunk okán, azok valóban cserélődnek. De azok nem igaz barátok, ők a II. kategóriába tartoznak, akikért nem is olyan nagyon fáj a szívünk, ha bármi okból ellaposodik a kapcsolat közöttünk. No ebben a második bekezdésben leírtak miatt -kissé- vitatkoznék Veled.
   [​IMG]

   Itt fent pontosan követhető az, amiről írtam. Ami a nők közötti barátságot -többnyire- jellemzi, azt nevezhetjük "haverságnak". Amíg a férfiak barátságát másképpen látom.
   Természetesen vannak nők közötti barátságok, amelyek életfogytig tartanak. Főképpen a gyermekkori barátságok azok, amelyek valóban minden viharon és napsütéses időszakban még jobban erősödnek.
   Nagyapámnak volt egy mondása, ha valakire/bárkire rámondta, hogy "veled a csatába is elmennék", az nagyon sokat jelentett. Elsősorban a feltétlen bizalmat, azt, hogy egymást soha nem hagyják cserben. Semmilyen okból. Nekem is van egy ilyen barátosnőm, a kötelék nagyon erős, eltéphetetlen. A barátságunk gyermekkori, összeköt minket a sok lükeség, amit gyerekkorunkban elkövettünk, a kamaszkori lelki hullámvasút utazások... A szerelmek és a csalódások megélése, a veszteségeink kibeszélése és egymás vígasztalása.
   Van viszont egy olyan barátosnőm, akit csak pár évvel ezelőtt ismertem meg. Tőlem sok ezer kilométerre él, de ennek ellenére napi kapcsolatban vagyunk. Van amiben eltér a véleményünk, de van amiben nagyon is összecseng. Fura módon úgy érzem, mintha a kezem volna, annyira összenőtt velem. S, még valami, fiatal korunkban többször u.azon helyen életünk, dolgoztunk, s akkor nem találkoztunk. Kilométerekben számolva nagyon messze vagyunk egymástól, de ennek ellenére, köszönhető a modern technikának, a számítógépnek, a skype-nak végtelenül közel. Örülök, hogy VAN és nekem...
   [​IMG]
  19. Vegetable
   Vegetable
   Akkor félreérthető volt, hogy nem az egészet szántam neked, csak azt a reakciót, hogy ha ennyire nem érted meg ezt a halálosan idegesítő problémát, tuti pasi vagy.

   A többi csak a véleményem volt az ilyesmiről, meg arról a környezetről, amely nem hagyja a nőket békén 20 felett, csak ha van férje és minimum két gyereke, különben piszkálják. A probléma nem engem érint, de sajnos volt részem benne, hogy végighallgathattam másnál. Elmentünk dumálni, mert régen láttam. Belefutottunk valami távoli nőrokonba. Kéretlenül odajött, jött az ezer éve nem láttalak, van férjed, gyereked már biztos, hol vannak? Ő nem azt felelte, hogy nincs, és a továbbiakra hogy semmi közöd hozzá, mint én tenném, hanem megmondta, hogy nincs. Erre jött a te korodban, mit képzelsz, hogy élhet igy egy nő, stb...
   Egyre kisebb lett, egyre jobban láttam rajta, hogy mennyire megalázottnak érzi magát. Akkor rámosolyogtam a nőre, és elkezdtem hevesen faggtózni: - És heti hányszor van otthon szex? Kell még gyerek? Óvszer vagy gyógyszer? Melyik a pasi kedvenc póza? És az övé?
   Totál kibukott, hogy hogy merek idegen létemre ilyet kérdezni. Én meg hogy miért, ők olyan viszonyban vannak, hogy van bármi köze ahhoz, hogy kivel, hol, és hogyan tölti az idejét az ismerősöm?
   Felháborodva távozott, ő pedig a nevetéstől majdnem az asztal alá esett, megköszönte, és közölte , hogy náluk minden esküvő, temetés, keresztelő arról szól, hogy a rég nem látott ismeretlen rokonok őt nyaggatják.

   Gondolj bele, mennyivel jobban járna, ha legközelebb elvinne egy klassz pasit, és mikor beindulna a kérdezősködés, csak annyit mondana: Vele járok, ha mást is tudni akartok, kérdezzétek ől.
   setni kedveli ezt.

Megosztás