Évente csak egyszer lehetséges: ma átsétálhat a Duna alatt

Nemcsak a magyar költészet napja miatt különleges április 11-e, hanem mert be lehet menni a Duna alá Visegrád és Nagymaros között. Az alagút 1996 óta üzemel, a tervezett bős-nagymarosi vízi erőmű helyére tájrendezés következtében építették. Vízvezetékek futnak benne, de évente egyszer megnyitják a nagyközönség előtt.

Az alagút azért épült meg, mert a két parton turisztikai szempontból megindult a fejlődés, szállodákat építettek, bővítették a csatornahálózatot, és szükség volt az átjárhatóságra – magyarázta Hurai Béla, a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. művezetője az M1 Ma műsorában.

Az alagútban különböző közművek futnak – folytatta, Nagymarosból Visegrád irányába ivóvizet lehet szállítani, ami nagyban elősegíti a város vízellátását. A másik oldalról szennyvízcsatorna fut át az alagúton, Pilismarót, Dömös és Visegrád vízét a váci szennyvíztisztítóban tisztítják meg. Az alagútban vannak még energia-, optikai és telefonos kábelek, illetve rendelkezik a működéshez szükséges tűzjelzővel, tűzi vízrendszerrel és nagyteljesítményű szellőztető berendezéssel – részletezte.

Az érdeklődők körülbelül 10 évvel ezelőtt sétálhattak át először az alagúton. Általában egy évben két alkalommal tartanak nyíltnapot, akkor több száz ember járkál a Duna alatt. Szombaton késő délutánig van erre lehetőség. Az idő biztosan alkalmas rá.

141799_alagut.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,801,749
Tagok
615,724
Legújabb tagunk
Migray Gáborné
Oldal tetejére