Évi húszezer menekültet fogad be a jövő évtől Ausztrália

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Augusztus 25.

Melitta - 2012 Augusztus 25, 08:04
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  ausztralia.jpg

  Így próbálnak gátat vetni annak, hogy a menedéket keresők veszélyes körülmények között, illegálisan érkezzenek az országba.  Ausztrália a jövő évtől húszezer menekült befogadását vállalja évente a jelenlegi 13 750-nel szemben - jelentette be csütörtökön Julia Gillard ausztrál kormányfő.


  Ezt a törekvést szolgálja a múlt héten elfogadott új bevándorlási törvény is, amelynek értelmében a hatóságok újranyitják a Pápua-Új-Guineán és Naurun működő ideiglenes menekülttáborokat.


  "Az első számú üzenet az, hogy aki hajóra száll (Ausztrália felé), azt kockáztatja, hogy Naurura vagy Pápua-Új-Guineára fogják szállítani. A második viszont az, hogy ha az illető a szigeteken marad, akkor számíthat ausztráliai elhelyezésre is" - hangsúlyozta Julia Gillard.
  Angus Houston, az ausztráliai humanitárius szerepvállalás fokozását javasló szakértői bizottság vezetője elmondta: ajánlásukkal arra akarják ösztönözni a rászorulókat, hogy hivatalos csatornákon keresztül kérjenek menedéket.


  Chris Bowen bevándorlásügyi miniszter rámutatott: az eddigi 13 750-ről 20 ezerre emelt évi keretszám lehetővé teszi, hogy a Jordániába, Törökországba és Libanonba menekült afgánok, szíriaiak és irakiak közül Ausztrália is befogadjon csoportokat. Hozzátette, hogy a Srí Lanka-i, mianmari, malajziai, thaiföldi és indiai menekültek továbbra is a program fő kedvezményezettjei maradnak.


  A naurui átmeneti táborhely 500 fő elhelyezésére lesz alkalmas, míg a pápua-új-guineai tábor kapacitásával kapcsolatban még nem született megállapodás, folynak a tárgyalások. A központokat várhatóan egy hónap múlva megnyitják.
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Augusztus 25.

Megosztás