Ígéret megtartása

fehérhaju témája a 'Kávézó' fórumban , 2010 November 25.

 1. fehérhaju

  fehérhaju Állandó Tag

  Nagyon sokszor, az ember leánya nem tehet arról, hogy nem tudja az ígéretét teljesíteni.
  Hiszen mindenféle dolgok adódhatnak , amik gátolják a teljesítés lehetőségét.
  ad 1,- Nem éred el az illetőt.
  ad.2,- Lebetegedsz , s nem kerülsz még a masina közelébe sem.
  ad.3,- Azt hiszik nem tartod a szavad, s nem jeleznek vissza
  ad.4,- A másik betegedett le , ő nem jut a gép közelébe.
  ad,5,- Elutazott valamelyik tag
  Pillanatnyilag csak ezek jutottak az eszembe. ;) ;) ;)
   
  konyvmoholy kedveli ezt.
 2. vadsziklmnn

  vadsziklmnn Állandó Tag

  " Az Ígéret szép szó,ha betartják úgy jó"
  Véleményem szerint elég sok kifogást lehet találni az ígéret megszegésére.
  Ha valakinek igérünk valamit ,tartsuk is be,mert fordított esetben nekünk is nagyon rosszul esne ha becsapna valaki.Ha közbejön valami ma már annyi lehetőség van,hogy értesítsük a másikat
   
  1KisTigris és kerek-alma kedveli ezt.
 3. Rita65

  Rita65 Állandó Tag

  Egy fontos emberi jellemvonás,a becsületesség fogalma fedi ezt leginkább.
   
  kerek-alma kedveli ezt.
 4. lacko2007

  lacko2007 Állandó Tag

  Vannak olyan élethelyzetek, amikor az ember kivülálló okból nem tudja teljesiteni igéretét. Ilyen esetekben illő minnél hamarabb korrigálni, ha lehet. Sajnos ez nem mindig lehetséges. SAJNOS!!!
   
 5. guika

  guika Állandó Tag

  Ez egy nagyon fontos dolog!
  Keves erenye maradt az embernek ez talan meg az.
   
 6. Cirmike7

  Cirmike7 Állandó Tag

  Az embert minősíti.
   
 7. kerek-alma

  kerek-alma Állandó Tag

  igen,ez egy nagyon kellemetlen eset ha nem tudjuk teljesiteni az igeretunket,de emberek vagyunk es sajnos vannak hirtelen bekovetkezett dolgok,amirol nem is tehetunk!! elnezest,bocsanat stb.kell ezekutan !!
   
 8. JonGeorg

  JonGeorg Állandó Tag

  Adódhat úgy, hogy rajtunk kívül álló okból nem tudjuk tartani a szavunkat, és ha a szavamat adom, akkor az természetesen magában is foglalja ezt a lehetőséget. És ha valóban úgy alakul, hogy valami megakadályoz abban, hogy tartsam a szavam, akkor egy egészséges emberi kapcsolatban ez nem fog árnyékot vetni a szavahihetőségemen.
   
 9. Geneview

  Geneview Állandó Tag

  Ne szegd meg az adott szavad. Ha mégis, akkor pedig legyen benned annyi alázat, hogy kiállsz és elmondod hogy mért tetted
   
 10. blober

  blober Őstag Gyémánt támogató

  megoldható

  "ad 1,- Nem éred el az illetőt.
  ad.2,- Lebetegedsz , s nem kerülsz még a masina közelébe sem.
  ad.3,- Azt hiszik nem tartod a szavad, s nem jeleznek vissza
  ad.4,- A másik betegedett le , ő nem jut a gép közelébe.
  ad,5,- Elutazott valamelyik tag"
  Ez egyszerüen megoldható. Amikor fontos a kapcsolat akkor az ember idejében megirja, hogy ha nem jönne email akkor ez meg ez történhetett semmi estre sem egyoldalú kiszállás. A betegség a gép elromlása minden figyelmeztetés nélkül bármikor jöhet. Na meg ha a másik nem küldd egy kérdezö emailt akkor nem nagy a probléma. A 3, 4, 5 pontban minden forditva.
   
 11. obvivi

  obvivi Új tag

  Altalaban en igyekszem betartani amit igertemes ugyanezt elvarom masoktol is.
   
 12. luluxiu

  luluxiu Új tag

  Nem engedhetjük, hogy a szavaink, ha rám, akkor természetesen ezzel a lehetőséggel. Ha ez a célja, hogy megakadályozza a kialakulását a dolog, hogy a szavaimat, majd egy egészséges kapcsolat....
   
 13. timoah

  timoah Állandó Tag

  Az ígéretet megtartásánál fontosabb a szándék, akinek szándékában áll saját magának és másoknak tett ígéreteit is betartani az egy becsületes ember, függetlenül attól hogy mennyit sikerül belőle betartani. Viszont a szándék felismerésétől még messze vagyunk, a mai világban a legfontosabb a bizalom egymás iránt, amit nem kiérdemelni kell, hanem akárcsak az ártatlanságot minden ember veleszületett joga kéne hogy legyen egészen addig amíg az ellentéte bizonyossá nem válik. De az is fontos hogy a bizonyosság arról hogy valaki nem becsületes nem végleges, még a legelveszetebb lélek is képes megváltozni, sőt szükségszerűen előbb vagy utóbb meg is fog. Természetesen becsületreméltó tulajdonság aki sikeresen elérte hogy csak olyat ígérjen amihez erős szándék fűződik és minden valószínűség szerint véghez tudja vinni, aki nem ebbe az irányba halad az egyenlőre letévedt a helyes ösvényről, de persze csak idő kérdése míg újra rátalál a helyes útra. Bízzunk meg az emberek általános jóságában ahelyett hogy az emberek általános gonoszságában hinnénk, akkor sokkal több ember lesz képes betartani a szavát.
   
  Moncsee02 kedveli ezt.
 14. kataphone

  kataphone Állandó Tag

  Szerintem meg igenis mindent meg kell tenni azért, hogy megtartsuk az ígéretünket! Én éppen ilyen cipőben járok... Majd beledöglök, de csinálom, mert megígértem, és nem szegem meg a szavam. Nehéz, de ettől jobb a tükörbe nézni
   
 15. triglav

  triglav Állandó Tag

  Nem az a probléma, hogy valaki nem mindig tartja be, amit megígért. A probléma ott kezdődik, amikor emiatt semmilyen bűntudatot nem érez. És sajnos ez a szemléletmód van terjedőben.
   
 16. hama0517

  hama0517 Állandó Tag

  Ha megtartják, úgy jó :).
   
 17. Moncsinov

  Moncsinov Állandó Tag

  Nagyon nehéz...
   
 18. Harley1903

  Harley1903 Állandó Tag

  Párszor jártam én is úgy, hogy vagy mobillal, vagy e-mailben, vagy valakivel üzentem, hogy mi a probléma. Belebetegednék ha nem tudnám értesíteni az illetőt.
   
 19. Brucem

  Brucem Új tag

  Az ígéret szép szó, ha!! megtartják úgy jó!
   
 20. Moncsee02

  Moncsee02 Állandó Tag

  Ha valamit megígérünk, azt be kell tartani! Azonban, ha nem tudjuk betartani, akkor ne ígérjük meg. Erre is megvan a jogunk. Ha pedig nem tudjuk időre vagy semmiképp betartani az ígéretet, akkor szólni kell az illetőnek és minimum egy bocsánat :)
   

Megosztás