Így élnek a harmincasok Kanadában.

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Mindig izgalmas számomra, hogy mennyire mások a külföldiek, például a kanadai alig harmincasok lakásai, mint azok, amiket ebben a kategóriában itthon láthatunk!

Jó, persze az is kérdés, hol nézzük ezeket az otthonokat, de azért sok helyen láthatjuk ezeket a részletekben gazdag, berendezésben inkább felújított, újrahasznosított, sok kreativitással otthonossá tett lakásokat.

Ha megnézzük a bútorokat, a felhasznált anyagokat, azok sokszor (talán inkább legtöbbször) nem értékesek. A gipszkartonosra lakberendezett, magenta-lime kínos párosra (vagy bármilyen feszes „stílusra”) sok pénzért berendezett házak pedig szinte teljesen hiányoznak – szerencsére!
A fiatalok a városban akarnak lakni, örömmel újítanak fel régi, karakteres házakat.

A lakáson belül is szívesen csinálnak a régiből újat.

5.jpg

1.jpg

A lakások levegősek és világosak.

3.jpg

4.jpg

Nagy hangsúlyt fektetnek a kint és a bent egyensúlyára.

7.jpg


2.jpg


nlcofe
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Az alacsonyan logo kepek es a le-nem-hantott kergu fatonk alapjan tuti nincs gyerekuk, akkor meg minek ekkora hodaly?
A faag-ruhaakaszto meg csakcsak otletes, de aki kepes ratenni a walmartos muanyag vallfakat, annak megintcsak minek?
Namindegy, tokre nem az en dolgom, csak valahogy kinosan idetlen az egesz, pedig en aztan igazan igenytelen vagyok ilyesmikben.
 
Valóban levegős és világos ez a lakás, de egyben rideg és személytelen is. Hiányoznak a meleg színek, nyugtató fények és a személyek jelenlétét nyugtázó tárgyak. Az egyetlen szép, a külső környezet, hogy a ház beépül a természeti környezetbe.
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Életemben egyszer volt egy saját lakásom, udvar végén, a főcsatorna fölött. A konyhai mosogatónak olyan huzata volt, hogy vigyázni kellett vele, mit engedek le rajta. Utólag kiderült, hogy nem egy csatornába visz le a csöve, hanem direkt Budapest egyik főcsatornájába. Ez csak egy érdekesség.
Kényelmes volt, a barátaim mindig csak egy percre ugrottak fel, de utána volt, aki ott aludt.
Pedig csak sokat gondolkodtam rajta, hogy mit és hova tegyek, milyen színnel fessem és így tovább. Ahol most lakom, az utána a 4., de még mindig találok olyan elemeket, amiket ott találtam ki és csináltam meg és még itt is használhatók. Na nem a lakásban, de a kamrában.
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Valóban levegős és világos ez a lakás, de egyben rideg és személytelen is. Hiányoznak a meleg színek, nyugtató fények és a személyek jelenlétét nyugtázó tárgyak. Az egyetlen szép, a külső környezet, hogy a ház beépül a természeti környezetbe.
Képzeld el, hogy a lakásodba beszabadul egy fotós, mert érdekesnek találja. Mit csinálsz? Kizavarod a kölykeidet, hogy ne zavarjanak, kitakarítasz és rendet raksz. Odateszel egy pár párnát, amik eddig a sarokban voltak és hajóhidat jelképeztek, vagy olvasósarkot képeztek, mert ott nem zavar senki; az asztalról lesöpröd a házifeladatokat és a gyurmagombócokat, a tányérokat és a kenyérmorzsákat. A karosszéket pozícióba állítod (akkor voltak ott úgy utoljára, mikor megvettétek) és kidobod a macskát az udvarra.
---- Na így nézd ezeket a képeket is!
:hurra::dr_24::cool:
És mindezt azért, hogy csak a legközelebbi ismerősök ismerjék fel a házatokat a képekről, és ne jöjjenek az érdeklődők hadai, akik mindezt le akanák másolni - mert nekik ehhez nincs érzékük, ők csak másolni tudnak.
 

blober

Őstag
Gyémánt támogató
Állandó Tag
Kedves blober! Igazad van, de ebből a válaszból nem tudtam meg semmit a véleményedről. pedig érdekelne Te milyennek tartod? Laknál szívesen egy így berendezett házban? Vajon hogyan festene itt egy feldíszített karácsonyfa?
Tisztelt Erzsébet. Erre nem tudok egy igen vagy nem választ adni. Kezdésnek elmegy különösebb probléma nélkül de az idök folyamán jönnének az ötletek, változások. Mivel a helység meglehetösen szellös lenne helye a karácsonyfának is ami mindegy, hogy festene mert egy karácsonyfa egyszerüen kell. Itt nincs kompromisszum. A másik fele az, hogy a karácsonyfa ideje viszonylag rövid.
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
a lakberendezők iskolájában ezt tanítják.. hogyan legyen benne a legújabb modern bútor- mellett valami élhető régi is, / igénytelen hatásvadász -gyors olcsó mementóval készült/
no meg azt h melyik staylisnál rendeljünk hogy stílusosak legyünk,
ne luzerek
akiknél rögtön látszik h nincs saját ötletük.....mert az nagyon gáz.... és ki akarna luzer lenni...
biznisz, reklám, biznisz, reklám....
egyes körökben nevet is adtak ennek a un mozgalomnak ..
vissza küldi a liftet... megalapoz- a másik üzletfélnek
 
Oldal tetejére