Így gyalázza a magyarokat Putyin médiája - Hiába gazsulál Orbán az oroszoknak

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 12.

Melitta - 2017 Január 12, 08:19
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egyáltalán nem bánik kesztyűs kézzel az orbáni Magyarországgal az illiberális mintaállam, Oroszország propagandasajtója - derül ki a Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) elemzéséből.

  A Kreml-ből kézivezérelt orosz sajtóban Magyarországgal kapcsolatban rendszeresek a politikai célú csúsztatások, illetve a nettó kamuhírek közlése.

  Az orosz dezinformációs gépezet a nyugati közvélemény és a régiónk népei számára próbálja gyűlöletesnek beállítani Magyarországot, az országgal szemben bizonytalanságot és viszályt szítani.

  Tölgyesi Beatrix posztszovjet szakértő négy orosz - RIA Novosztyi, Regnum, SputnikNews, RuBaltic - és egy ukrán hírportál tavalyi cikkeit vette górcső alá. Az ukrán hírportál Magyarországgal kapcsolatos hírei mindvégig kiegyensúlyozottak, tárgyilagosak voltak. Csöppet sem így az orosz oldalak.

  Az orosz hírforrások Magyarországot meglehetősen gyakran negatív színben tüntetik fel, hogy Magyarországon keresztül támadják az orosz külpolitika célpontjainak számító Európai Uniót vagy Ukrajnát.

  A négy orosz portálon 2016 áprilisa és októbere között összesen 297 cikk foglalkozott Magyarországgal. Ebből 33 volt elfogult, gyűlöletkeltő hazánkkal szemben.

  Az egyik orosz hírforrás, a RuBaltic egyik híradásában olyan vaskos ökörségek is szerepeltek, miszerint Magyarországon betiltották az abortuszt és Budapest kiterjesztette a fennhatóságát a határon túli, magyarlakta területekre is, de cikkben megpendítik azt is, hogy Magyarország ki akarta terjeszteni fennhatóságát Kárpátaljára. (Igaz, a cikk témája Lengyelország volt, így elképzelhető hogy az alultájékoztatott orosz újságíró-propagandista túlbuzgóságából fakadtak ezek a hazugságok.)

  Az viszont az elemzésből kiderül: a gyakran az információs hadviselésben évtizedek óta fekete övesnek számító orosz titkosszolgálat irányítása alatt lévő médiumok nagyon is tervszerűen manipulálják a Magyarországgal kapcsolatos híradásokat, annak függvényében, hogy kik a célcsoport.

  A legdurvábban torzító médium az orosz állam informális befolyása alatt álló, 2002-ben alapított Regnum. Itt a célközönség a volt szovjet tagköztársaságok területén élő orosz ajkúak, akiket afféle ötödik hadoszlopként használnak az utódállammal szemben. Ennek megfelelően a Regnum hangvétele pánikkeltő, gyűlölködő.

  A Regnumon minden negyedik, Magyarországgal kapcsolatos hír rosszindulatú csúsztatásnak vagy egyenesen gyűlöletkeltőnek bizonyult. A portál Magyarországot jobbára revizionista, irredenta hatalomnak ábrázolja, amelyik csak az alkalomra les, hogy lecsaphasson a szomszédaira.

  Több olyan "történelmi elemzés" is megjelent a hírportálon, aminek az időzítése és a témája - 1848-as forradalom szerb ellenes fellépései, vagy Magyarország lehetséges jövőbeli fellépése például Csehországgal szemben - arra utalnak, hogy a portál íróinak a célja, hogy viszályt szítsanak Magyarország és szomszédjai között.

  Merőben más irányból támadja Magyarországot a 2014-ben alapított - és szintén vélhetőleg az orosz titkosszolgálat által irányított - SputnikNews. A 32 nyelven megjelenő nemzetközi hírportál jellemzően a nyugati országok, demokráciából kiábrándult rendszerelleneseit - szélsőjobbosokat, szélsőbalosokat - célozza meg. Számukra azt igyekszik bemutatni, hogy a nyugati demokráciák álszentek, nem tartják be saját emberi jogi elveiket és ennek Magyarország a legkézenfekvőbb példája.

  Így sajátos módon az orosz Sputnikon kifejezetten keményen támadják hazánkat a menekültügyi jogsértései miatt. A Magyarország elleni cikkek címei hangulatkeltők, tartalmuk pedig egyoldalú, így gyakran csak olyan nyugati szakértőket szólaltatnak meg, akikről előre tudható, hogy igen kritikusak Magyarország menekültpolitikájával szemben.

  Jellemző módon a belföldi orosz lakosságnak tudósító Ria Novosztyi-nál Magyarország gyakorlatilag baráti országnak számít. Itt hazánkról gyakran szimpatizáló hangvétellel írnak, dicsérik Orbánék különutas politikáját.

  Céljuk, hogy az orosz lakosság felé bizonyítsák, hogy Putyinnak van szövetségese az Európai Unióban. Ennek érdekében az amúgy tárgyilagos RIA is hajlamos kamuzni. Így például egy ízben arról tájékoztatták az oroszokat, hogy Magyarország az EU többsége ellenében meg fogja vétózni az oroszokkal szembeni szankciók meghosszabbítását.

  Szóval ajánljuk szíves figyelmébe minden Oroszország- és Putyin-rajongónak, Honfoglalás 2000 egyesülettagnak és egyáltalán, mindenkinek, aki van olyan tökkelütött, hogy örömtől repesve várja Putyin februári látogatását: egy olyan alaknak örülnek, aki számára a magyarok is ellenségek.

  Batka Zoltán

  putyin.jpg
   
  Georgina Bojana és atapata kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 12.

  1. gumelig
   gumelig
   A szerelem egy mély gödör...:D
  2. ladybug7spots
   ladybug7spots
   .....................................................................................................

   Nem kell azt szítani... ahogy a magyar külügy és maga Orbán úton-útfélen megnyilatkozik bőven elég ahhoz, hogy mindenki utáljon minket...o_O
  3. atapata
   atapata
   Egy sima hamiskártyás trükk, az asztal felett fenekednek, alatta meg cserélgetik a lapokat egymás között.:)
  4. analema
   analema
   Nagy itt a kavarodás. Ezek szerint a Sputnik célközönsége például a szélsőjobbos réteg. Ezt a célközönséget pedig úgy próbálja meg elérni, hogy súlyosan bírálja a magyar bevándorlásellenes politikát. Ez a kettő nem nagyon akar egymáshoz passzolni, vagy csak én vélem felfedezni benne az ellentmondást?
   Utoljára módosítva: 2017 Január 12
   cdurmol, B.Péter és Soproni Ede kedveli ezt.
  5. analema
   analema
   Nekem meg az az érzésem, hogy a világon most nagyon sok csoportnak lett célja, hogy viszályt szítsanak mindenki/bárki és az oroszok között. Nem vagyok oroszbarát, nagyon nem, de kezd már rendkívül idegesítővé válni, hogy Putyin-ellenesség folyik már a csapból is.
   cdurmol és Soproni Ede kedveli ezt.
  6. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ne keseregj...már Trumpot is hozzá számíthatod...;)
   attimenyfreemail.com és cdurmol kedveli ezt.
  7. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Nem is tudom honnan ismerős a módszer...csak nem itthon láttam politikai "nagyjaink" között ?
  8. analema
   analema
   Nem is nagyon keseregnék, ha a Nobel-békedíjas amerikai utolsó intézkedéseként nem vezérelt volna egy komplett 3500 fős páncélos dandárt Fort Carsonból Európába, belengetve egy még 2000 fős csapatot februárra.
   Mindezzel persze az oroszok bajszát húzogatja.
   cdurmol és Soproni Ede kedveli ezt.
  9. setni
   setni
   Érdekes ha itt nem rémítgetnétek ezzel a hadgyakorlattal akkor úgy átsiklok ezen a híren...
   Hadgyakorlat volt és lesz..
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  10. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ha húzogatja is nem kell szerintem vészharangot kongatni...aztán meg hamarosan jön Trump, aki lecsókolja a bosszúság könnyeit Putyin arcáról...
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  11. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Nem is csodálkozom, ezek szerint országunk vezetői nem ismerik a tanmesét a kígyóról, no meg a "kebelen" melengetésről... A rosszban a még rosszabb, hogy annak a kígyónak a marása nekünk is fáj majd.
   attimenyfreemail.com és setni kedveli ezt.
  12. Hellbrenner
   Hellbrenner
   :) Alaposan át kell gondolnom a "dezinformáció" mint olyan, fogalmi meghatározás szempontjából való elemzésének kérdéskörét... :)

   "Mert mi tudjuk, hogy tudod, hogy tudják, hogy mi tudjuk, hogy tudod ám!"
   Georgina Bojana és setni kedveli ezt.
  13. sae15w
   sae15w
   Putyin február 2-án jön Budapestre...lehet, hogy itt találkozik Trumppal...sokaknak csípi a szemét, kell egy kis cirkuszt csinálni.
   cdurmol kedveli ezt.
  14. victorvacendak
   victorvacendak
   Hűha, 1000 km-re a legközelebbi orosz határtól vonul egy humvee konvoj. Ez aztán a fenyegetés, Putyin biztos összeszarta magát. Dehogy...
   Az, hogy az oroszok a közel-keleten kavarják a szart vagy szomszédos országok egy részét anexálják, vagy, hogy a rendszert kritizálók valahogy elhaláloznak, az rendben van, és inkább érdemel Nobelt.
   attimenyfreemail.com és setni kedveli ezt.
  15. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Viktor , nem is tudtam , hogy az a 2 ezer páncélos amely most a Baltikumba lesz az amerikai hadseregtöl felállitva 1000 Km-re van az oroszoktól érve mondjuk a Let vagy Észt határt . Aztán milyen közel-keleti országban kavarják a szart ? Most Sziriára gondolsz ? Oda kérlek a még mindig hivatalos államfö , ha tetszik ,ha nem hivta be öket segiteni ! Aztán hogy kik mit kavartak és kavarnak azt akkor nézzük már meg jobban ! Pl , most ne is emlitsük a demokratikus Arab országokat akik finaszirozzák a "szadság harcosokat" mint IS , Al-Qaida és hasonló torok elvágokat nézzük csak meg mondjuk az europai országokat , mint Francia-Németország , Anglia akik mind mind anyagilag is támogatták már 2011-ben öket , hiszen pl. az ugynevezett "fehér sisakosok" az MI6-os Angol hirszerzö hivatal egységei , melyet egy angol katonatiszt vezet, hasonlóan az egy emberes Londonban székelö sziriai "hirközpont":rohog:. Nem kell a szerncsen mosdatást , az egyik 19 a másik egyhijján 20. Ja meséld már el mi is van most Libiában , hogy oda lett vive a demokrácija ??
   cdurmol kedveli ezt.
  16. sae15w
   sae15w
   Utoljára módosítva: 2017 Január 13
   cdurmol és Soproni Ede kedveli ezt.
  17. cdurmol
   cdurmol
   Igaz. 1941 júniusában Hitler is azzal nyugtatta Sztálint, hogy a határain a csapatösszevonások csak hadgyakorlatok. Végül kiderült, hogy Hitler kis hazudós volt. A Szovjetunió meg így járt.
   Putyin nem tűnik olyannak, aki könnyen felejt.
   De nem is kell nagyon a régi időket visszaidéznie, elég, ha a térképre gondol:
   Képkivágás.JPG
   Utoljára módosítva: 2017 Január 13
   GYKEREK, sae15w és Soproni Ede kedveli ezt.
  18. Melitta
   Melitta
   Biztos lehetsz benne Ede nem Moszkvara acsingoznak az amcsik. MInden csapat telepites a te es az Eu vedelmet erositik.
   Vegig neznel a jelenlegi keleti tomb hadseregen , Putyin nem fogja osszecsinalni magat felelmebe.
   Jelenleg a mi hatarvadaszainkat a szapora elkapta, sokra nem mennenk ha eppen most lenne kedve Putyinnak atsetelani Europan.
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  19. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Melitta , gondolod , hogy valamelyik más ország "hadserege" majd ellen fog állni nekik ?? Gondolod az Olasz hegyi vadászok , vagy a piszok jól felszerelt "Bundeswehr"? akinek a vagy 20 repülögépéböl vagy 3 repül ?! A helikopterei állandóan javitás alatt vannak és többet a szervizben mint a levegöben ! Nekem nem kell a védelmemet erösiteni és nem kéretem még a szomszéd asszonyt sem arra , pedig ö miatta zárt be Komló!:rohog: tudod ez az én esetemben 2 lehetöséges , mert felkapom az öregasszonyt a vállara , felemelem a szoknyáját és ugy rohamozok a ruszkik ellen ! Majd látni fogod , hogyan rohannak el betojva e szörny láttán :rohog::rohog:, hiszen ettöl még az ördög is hanyat-homlok elfutott !

Megosztás