Így teszi ki az illegális bevándorlókat Amerika

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Február 22.

Melitta - 2017 Február 22, 12:20
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az amerikai belbiztonsági miniszter nyilvánosságra hozta az illegális bevándorlást szigorító új irányelveket, amelyek felgyorsítják az illegálisan az országban tartózkodók kitoloncolását.

  John Kelly belbiztonsági miniszter két rendelkezést adott ki, melyek szerint az Egyesült Államokban tartózkodó mintegy 11 millió illegális bevándorló mindegyike potenciálisan kitoloncolható. A miniszter elrendelte a határőrizeti szerveknek, hogy a lehető leggyorsabban toloncolják ki valamennyi, illegálisan az országban tartózkodó személyt.

  A kormányzat hét prioritást határoz meg a kiutasítások menetrendjében: elsőként azokat kell kitoloncolni, akiket már elítéltek kihágások, vagy bűncselekmények miatt, majd azokat is, akiket már vád alá helyeztek, de még nem ítéltek el. A rendelkezések lehetőséget adnak az illetékes tisztségviselők számára arra: maguk mérlegeljék, hogy a kitoloncolandó milyen veszélyt jelent a közbiztonságra, vagy a nemzetbiztonságra.

  A rendelkezések változatlanul érvényben hagyják azt a speciális programot, amely Barack Obama korábbi elnök nevéhez fűződik, s amely védelmet biztosít azoknak, akik 2012 óta gyermekként érkeztek illegálisan az országba.

  "Nagyon kevés kivételtől eltekintve, a minisztérium a külföldiek egyetlen kategóriáját sem mentesíti a kitoloncolás alól. Mindenki, a kitoloncolásig vezető eljárás alá vonható, aki megsértette a bevándorlási törvényt" - szögezte le a kormányzati rendelkezés.

  letartoztatas-fogoly-gazdasagtv-150309_642x369_cover.jpg
   
  Utoljára módosítva: 2017 Február 22
  Georgina Bojana és ladybug7spots kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Február 22.

  1. szundi53
   szundi53
   .
   Így már van értelme. Amennyiben megfelel a törvényeknek, nem lehet belekötni. Gondolom, h jogászokkal alaposan átnézették, a végrehajtási utasítást is nehogy beégjenek mint Trump.
  2. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Jahh...a gyerekek maradnak apa-anya pedig húzzon haza Mexikóba... valóban logikus.
   Ennek úgy lenne értelme, ha nics priusz, de van megélhetés, az mardhat.
  3. szundi53
   szundi53
   Így intézni embertelenség lenne. Mivel nem ismerem részletesen sem ezt, sem Obama rendeletét, csupán a elvi véleményem lehet a cikkben idézettekről. A priuszosok eljátszották az esélyt, a többinél mérlegelhetnek a hivatalok. Aki illegálisan lépte át a határt X éve, de dolgozik, adót fizet, rendezett körülmények között él, az olyan ember nem jelent kockázatot, tehát csak az illegális határátlépésért nem kéne kiutasítani. Tudom, 2 véglet. A többinél az elszámoltatás dönt. Maradhat vagy kiutasítják.
   CasaLoma kedveli ezt.
  4. Melitta
   Melitta
   Az ilyen hordereju valtozast amnesztia nelkul nem lehet megcsinalni , tudom ez a maniam es szent meggyozodesem,mert tobb mint 10 millio emberrol van szo.
   Elogadhato a criminlok kipaterolasa, meg talan az is aki nem fizet adot, /ez azert sikamlosabb pont Trump szajabol mert o se rajong az adofizetesert/ a maradeknak amnesztiat., es a rakovetkezo honapban mar az uj torveny alapjan lehetne bejoni az orszagba. 10 millio embert osszefogdosni nem lehet. Tizezer rendor semmi a 10 millio elkapasahoz. Trump mandatuma lejar mire 1-2 milliot ha sikerul elkapnia.
   Maga a lakossag,a munkaadok is falazni fognak es mindent megtesznek a sajat erdekeikbe, melosaikat ne vekzaljak , ne ultessek le esetleg a vallakozasat.
   sehonnani_bitang_ember kedveli ezt.
  5. Ernoe
   Ernoe
   Obama a nyolc év alatt 2,5 millio illegálisan az USA-ba tartozkodo személyt utalt ki az országbol, ezek mindegyike elitélt bünözö volt. Hangsulyozom, ezeknek több volt a fülük mögött mind lejárt vizum, illegállis határátlépés.
   -
   Trumppal az a probléma, hogy nem differenciál. Nekem ugy tünik mindha a popularizmusát a rasszista érzésü emberekkel táplálná.
   sehonnani_bitang_ember kedveli ezt.
  6. gumelig
   gumelig
   Differenciáló populistárol én még nem hallottam...
   ladybug7spots és Ernoe kedveli ezt.
  7. tornando
   tornando
   Nem is írt olyat
  8. Ernoe
   Ernoe
   A német törvények szerint ha egy férfi elismeri az apaságot akkor akár kinek a gyereke bevándorolhat a papához.
   -
   Volt egy férfi aki egy precedens-esetet produkált és Dél- vagy Közép-Amerikába vagy 1000 nönek a gyerekéhez elvállalta az apaságot.
   -
   Majd felelevenitem a részleteket.
   sehonnani_bitang_ember kedveli ezt.
  9. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   A dolog úgy áll hogy akinek nincs legalább zöldkártyája, az adószámot se kaphat, azaz hiába akarna adót fizetni, nem teheti meg. Ez épp egyik érve volt Obamának is, hogy ha ezeket legalizálnák, máris fizethetnének adót ami bevétel a költségvetésnek...
   ladybug7spots és setni kedveli ezt.
  10. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Számoljunk. Ahogy olvastam, 1 év alatt deportáltak durván 250 ezer főt. Nagyon szép szám, tiszteletet érdemel a nagysága. Mégis, ez azt jelenti hogy 1 millió ember deportálásához kell 4 év, a 11 millióéhoz pedig 44 év ekkora tempóban... Nos bátorkodom kételkedni benne hogy Trump még kihúzza elnökként 44 évig, de még abban is hogy egyáltalán elél addig ha nem is elnökként, még akkor is ha az orvosa szerint minden lelete nagyon POZITÍV volt, hehehe...
   setni kedveli ezt.
  11. Melitta
   Melitta
   NA megegyszer olvasd el, mert egy szot nem irtam az ideny munkasokrol, sem arrol hogy egymst felnyomnak, hanem pont az ellenkezojet, irtam hogy akik dolgoznak es rendesen azt azert a kollegak a fonoke es mindneki megprobalja vedeni vagy elrejtenia a kutakodo rendoroktol.
   sehonnani_bitang_ember kedveli ezt.
  12. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Igazából nekem olyan érzésem kezd lenni, hogy a Történelem megint ismétli önmagát. Nem TELJESEN, hanem fraktál-szerűen: nem minden ugyanaz mint régen, de a hasonlóságok szembeszökőek...
   Most konkrétan arra gondolok, megismétlődik Észak és Dél esete, a rabszolgasággal kapcsolatban. Ugye akkoriban az északi államok voltak a „jó fiúk” akik megvédték az oda menekült rabszolgákat...
   Most meg az van hogy nem is egy alkalommal hallottam mexikóiaktól is meg másoktól is, hogy Texas „nem jó hely”. Általában a déli államokban nem jó egy bevándorlónak. Ott üldözik őket, kinézik őket, vadásznak rájuk... s ezt még akkoriban is hallottam amikor Obama volt hatalmon! Most meg pláne. Úgy értem, mindnek az a véleménye hogy az északi államokban a kutya se törődik velük, ott még lehet élni, és mindenki kedves, satöbbi, de bezzeg „odale Délen”...!
   És tényleg, Trumpra főleg a déli államok szavaztak...
   Az északi államokban kb leszarják a bevándorlási kérdéseket, arrafelé a lakosság van elég értelmes ahhoz hogy tudja, 2 eset van:

   1. A fickó legálisan jött be. Ekkor jó hogy ott van, mert nyilván valami magasan kvalifikált munkakört tölt be, például professzor, azaz jelentős értéket termel.
   2. A fickó illegálisan jött be. Ekkor jó hogy ott van, mert valami alacsonyan kvalifikált (koszos, nehéz, undorító, unalmas, stb) munkakört tölt be amit egy igazi amcsi úgyse szívesen vállalna el még ötször annyi pénzért se, tehát a maga módján az ilyen bevándorló is jelentős értéket termel: lehetőséget nyújt a jelenlétével arra hogy az „igazi” amerikaiak valami sokkal kellemesebb és jobban fizető munkát végezhessenek.

   Tehát ezek nem cseszegetik a bevándorlókat általában. Igen, sokan szavaztak közülük is Trumpra, remélve hogy munkahelyeket teremt majd, de ezt ők nem úgy képzelik hogy kiűzi a bevándorlókat. Azokat a munkahelyeket amik így szabadulnának fel, ők ugyanis nem kívánják. Ők egészen más munkahelyek megteremtését várják.
  13. Ernoe
   Ernoe
   En ugy tudom, hogy az amerikai rendörséget nem érdekli, hogy valakinek van ottartozkodási engedélye vagy nincs, az a bevándorlo-hivatalok dolga.
   -
   A krimikben lehet látni, hogy a rendör a bevándorlohivatallal fenyegeti a beszélni nem akaro gyanusitottat. :)
   -
   A szezonmunkásokkal ahogy hallom néha ugy van, hogy szezonnumkásként jönnek mondjuk tavasszal, aztán vissza kéne menjenek, hogy összel visszatérhessenek az aratáshoz. Ez a tingli-tangli sok pénzbe kerül nekik, az utazási költség melett (ha jol tudom, javitsatok ki ha nem igy van, nem néztem mélyen utána) vagy 60-600$-t kell fizessenek, hogy ugy mondjam "elöre fizetett ado".
   -
   Sokan ezt akarják megsporolni, vagy egyszerüen nem tellik rá mert váratlan kiadásaik voltak.
   Nem minden illegális egy szörny. Az én szememben a probléma ott van, hogy egy Trump nem mutat rá erre.
   -
   sehonnani_bitang_ember kedveli ezt.
  14. Milka333
   Milka333
   cdurmol kedveli ezt.
  15. Ernoe
   Ernoe
   Csak azért, hogy ne ugorjanak ki az idegengyülölök a börükböl! A Kanadai kormány figyelembe veszi a menekülök érdekeit, nem gyülöletet szito plakátokkal reagál hanem emberként kezeli öket.
   -
   [​IMG]

   -
   -
   "Kanada megerösiti a rendörséget az amerikai határ melett.
   Az uj Trump-Kormány korlátozásai által kiváltott félelem miatt egyre több Asylt-kérö menekül a szomszédos Kanadába. Ott a kormány most több hivatalnokot vont össze - és berendezett egy befogado-állomást." -
   hangzik magyarul a hir.
   -
   Néhány kép a magyar határrol.
   -
   [​IMG]
   -
   [​IMG]
   -
   Erdemes megnézni a Kanadai rendör tekintetét ahogy a kisgyerekre néznek és összehasonlitani a magyar Határvadászokéval. Magyarországon csak heccelés van és félrevezetés.
   -
   Kár, hogy nem tudjátok fogni a német televiziot. A reggeli hirekben bemutatták, hogy mi az igazság a "no go areas" rol amit a magyar és orosz televizio pl. Hollandiárol terjeszt.
   -
   A facit az volt, hogy "problémák vannak de nincsenek kezelhetetlen állapotok" ellenkezöleg Hollandiában a börtönök 1/3-át bekelett zárni mert nincs elég bünözö. :) ;)
   -
   Vannak ismeröseim akik, hála a magyar kormány propagandájának, nem mernek No.-ba jönni pedig szeretettel várjuk öket. "Félnek a menekültektöl." :)
   -
   Kezdetbe magamalá akartam vizelni a röhögéstöl. A Bundeswehr a világ legkülönbözöbb országában, 400 helyen, örzi a békét, és akkor vannak magyarok akik azt állitják nállunk "no go areas" vannak, a kormány nem képes a törvényes rendet megtartani a saját országába. :)
   -
   Ma már nem nevetek rajta. Amit a kommunistáknak nem sikerült 40 év alatt elérniük, félelmet kelteni a polgárokba a nyugattal szemben és kritika nélküli alávetetséget az oroszokkal szemben azt most sikerült ennek a kormánynak elérnie.
   -
   A kerités áll a határon és a fejekben. :(
   -
   Utoljára módosítva: 2017 Február 23
  16. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Úgy értelmezem, ha bárki becsülettel dolgozik, él és Amerikát választott hazájaként szereti, tiszteli és annak törvényeit max. betartja, akkor nincs veszélyben. Ha viszont bűnöző életmódot folytat, azt kipenderítik. Ez így rendben is lenne.
  17. Ernoe
   Ernoe
   Senki sem tudja maximálisan betartani az összes törvényrendeletet, elég ha nem követ el sulyos büncselekményt.
  18. graver
   graver
   Örülök, hogy megint találtál valami indokot egy kis Magyarország elleni uszításra... holott a téma nem ez. ;)
   Soproni Ede és pitti kedveli ezt.
  19. Ernoe
   Ernoe
   Amig az igazat mondom nem kell szégyenkezzek. Nézzd meg a Kanadai rendör arckifejezését ahogy a kisgyereket a karjára veszi, ahogy a többiek segitenek a szülöknek... és nézzd meg a magyar "határvadászokat".
   -
   [​IMG]
   -
   Egyszerüen nem értem hová sülyedtek egyesek az allámi propaganda hatására.
   -
   Világos, hogy nem vagyunk képesek az összes szorult helyzetben levönek, életveszélynek kitettnek segiteni de legalább azt mondanátok, hogy ez a tehetetlenség bánt benneteket.
   -
   De nem, inkább kriminalizáltok, terroristának, analphabétának bélyegeztek mindenkit.
   Nem vagytok képesek magatokat az ö helyzetükbe képzelni.

   Az empathia hiánya megfoszt benneteket attol ami az embert emberré teszi.
   -
   Eddig nem tudtam elképzelni hogyan aljasulhattak el az emberek a nationálszocializmus idelyében.
   Most látom, ahogy Kertész Imre irta, lassan lábujhegyen jön az ilyesmi nem az égböl hullva. Jo lenne ha felébrednétek.
  20. qmpp
   qmpp
   A röszkei zavargásról berakott képpel akarod illusztrálni, hogy verik a menekülteket? Nem vagy te egy picit sunyi és sz.rkeverő?
  21. Ernoe
   Ernoe
   Szart csak ott lehet keverni ahol szar van. Nem én vagyok az egyetlen aki másképp látja a helyzetet:
   -
   "Az Egyesült Államok külügyminisztériuma arra szólította fel a magyar kormányt, hogy folytasson le vizsgálatot a tavaly szeptemberben Röszkén történtek ügyében, és kezdjenek új eljárást Ahmed H., illetve a hozzá hasonlóan elítéltek ügyében."
   -
   Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a zavargásért a magyar miniszterelnököt tette felelőssé:, „Azzal vádolom Orbán Viktort, hogy tudatosan megszervezte a menekültek elleni támadást. Azzal vádolom, hogy tudatosan, hazug manipulatív szándékkal harcot robbantott ki. Azzal vádolom, hogy hónapok óta erre készült, és bizonyítani akarta, hogy igenis erőszakos menekülthullámmal állunk szembe. Nemcsak erőszakot szított, hanem erőszakot szervezett.” A rendőrség ugyanis szerinte egy időre hátrébb vonta a sorfalat, kinyitotta a kaput és néhány menekültet átengedett, majd az odaérkező tömeg előtt visszazárta a kordont."

   -
   Nagyon egyszerü az igazságtartalmat megvizsgálni, emberek mind te, akik nem hajlandok, nem képesek felfogni a menekültek problémáit, akikben nincs szikrányi együttérzés, akik inkább kriminalizálnak, lebecsülnek, megvetik öket csakhogy ne álljanak erkölcsi nullaként a világ elött azok nem szavahihetök.
   -
   Miért van az, hogy még most is csak gyülöletet szitotok, hecceltek, uszitotok emberek ellen akik nállunk nyugaton átmeneti otthonra, védelemre találtak?
   -
   Semmi kétség, hogy a menekülthullám nagy eröfeszitést követel meg töllünk, de miért van az, hogy a nyugati országok válalják ezt és ha tulterherve érzik magukat akkor tiszta szivböl sajnálják, hogy nem tudnak segiteni?
   -
   Miért van az, hogy magyarország soha nem mutat példát tiszteséges menekültekre, integrálodott értékes bevándorlokra, miért csak akkor cibáljátok öket a TV-kamerája elé ha meglehet vádolni öket valamivel?
   Melitta kedveli ezt.

Megosztás