Íme az étterem, ahol biztosan tolvaj a pincér

CanadaHun témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Szeptember 3.

CanadaHun - 2012 Szeptember 3, 01:52
 1. CanadaHun

  CanadaHun Vendég

  pincer.jpg

  Vacsoráznál olyan étteremben, ahol méregkeverő főzi az ételt és tolvaj a főpincér?
  A helyzet persze nem ennyire súlyos a nagy-britanniai Cardiff börtönben, ahol a díjnyertes séf, Alberto Crisci ötlete alapján a nyilvánosság számára látogatható éttermet nyitnak. A személyzet tagjai maguk a bentlakók, természetesen az enyhébb büntetésért elítéltek. Szexuális bűncselekmények elkövetői például nem is dolgozhatnak ott.


  Clink Cymru ez a börtönétterem neve, amit egy jótékonysági szervezettel alapított egy sztárszakács. Alberto Crisci, a hely megálmodója a londoni Mayfair negyedben lévő híres Mirabelle étterem szakácsa volt és a gasztronómiai körökben szintén ismert Marco Pierre White-nak dolgozott.


  Minden ételt rabok készítenek és szolgálnak fel az egyébként rendkívül elegánsan berendezett étteremben. – Nincs semmi trükközés – mondta Crisci a Daily Mirror cikke szerint. – Az étkek alapanyagainak minősége és a felszolgálás is minőségi lesz – tette hozzá.


  - Meg akarunk próbálni a saját lábunkra állni, de nem kívánunk konkurenciája lenni más éttermeknek. Afféle munkaközvetítőként működnénk, az itt dolgozó elítélteken próbálunk úgy segíteni, hogy visszavezetjük őket a minőségi munka világába, olyan eredményeket érhetnek el, amikre ők maguk és a családjuk is büszke lehet. Motivációt kapnak tőlünk, hogy a börtönből kikerülve visszailleszkedhessenek a társadalomba – mondta az ötletgazda sztárséf.


  Ez az alapítvány és Crisci második ilyen étterme. Az új étterem szeptember 19-én nyílik meg, 24 szakács és pincér, 4 takarító dolgozik majd ott, mind börtönlakók. A cél, hogy később a minőségi vendéglátóhelyeken, híres éttermekben, hotelekben kaphassanak munkát, ne kelljen például gyorséttermeknél dolgozniuk.


  Azok a rabok dolgozhatnak a börtönétteremben, akiknek már csak 6-18 hónap közötti idő maradt hátra a büntetésükből.
  Igaz, az esetleges drog- és alkoholfüggőkkel, valamint a vezetőséggel hadilábon állókkal kapcsolatos gondokat még meg kell oldaniuk a munkába állás előtt.
   

Hozzászólás

CanadaHun témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Szeptember 3.

Megosztás