Hírek Íme egy kreatív ötlet az emelkedő számlák kifizetésére: adja el a székletét

Egy kanadai férfi azt állítja, hogy ezzel életeket is lehet menteni.

Kreatív megoldást talált számláinak fizetésére egy kanadai férfi, írja a CBC. John Chmiel ugyanis lelkes ürülékdonor, és gyakorta viszi be székletét egy helyi kórházba, ahol pottyantásonként ötven dollárral jutalmazzák meg.

A művelethez külön gyűjtőedényt kapnak a kakadonorok, akiknek hozzájárulása az úgynevezett „székletátültetés” nevű beavatkozás miatt szükséges. Ezt a C. difficile nevű kondícióban szenvedőkön hajtják végre: ez a betegség folyamatos, pokoli hasmenést okoz. Kezeléséhez szükséges az, hogy egészséges székletből származó baktériumokat ültessenek be a beteg bélrendszerébe, ezeket nyerik ki a donorok ürülékéből.

A székletátültetés az orvostudomány egyik fejlődő ága: potenciálisan még számos betegséget is képesek lehetnek kezelni vele a doktorok. Chmiel azt állítja, hogy kevésbé a pénz, inkább az életek megmentése vonzza a székletadományozásban.

A kórház ráadásul folyamatosan keres donorokat, és nem is túl nehéz jelentkezni: az embernek csak 18 és 50 év közöttinek kell lennie, és nem szabad semmilyen súlyos betegségtől szenvednie.

Chmiel még egy előnyét is megemlíti az adományozásnak: „Nagyon jó megtörni a jeget azzal, amikor új emberekkel találkozol, hogy bejelented, hogy kakát adományozol”.

1663931982182.png
 
Nem rossz ötlet.
Már évek óta tervezem, hogy humanitásból csináltatok egy "szerv-donor" igazolványt, de a családom megtiltotta nekem.
A hét végén majd szóba hozom újra, talán "kakadonor-nak" elengednek.
 
Melitta, nagyon jó, hogy felhoztad, valóban életmentő lehet, ha a Clostridium difficile okozta vastagbélgyulladás nem reagál az antibiotikumra, a széklet átültetés lehet a megoldás. Nem olyan gusztustalan, mint amilyennek tűnhet, teljesen "megpucolják", csak a baktériumokat vonják ki belőle, és adják be a betegnek, hogy az segítsen helyreállítani a normál bélflórát, kiszorítva a kórokozót. Azt nem tudom, nálunk jár-e érte pénz, lehet, hogy nem, ahogy a véradásért sem.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Amortisha wrote on sziporka78's profile.
Fantasztikus vagy, ezer köszönet. :)
vorosmart wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm szépen a Ilona Andrews fordítását, már nagyon vártam .
Sziasztok! Keressek 4 osztályos nyelvtan és szövegértés felmérőket.
Köszi ha valaki tud segíteni!
Csilinkóné Lulács Éva wrote on Ajuda67's profile.
Sziasztok! Keresem Thea Harrison Ősi fajok sorozatát. Az utolsó ami meg van az a Devi's Gate. Még 5 könyv van hátra a sorozatból. A címek: Az úr bukása, Megtört, Éjszakai becsület, Éjféli csók és az utolsó Az árnyék vége. Ha valakinek meg van vagy tud róla, legyen szíves írjon nekem.
Előre is köszönöm, Éva
KE1221 wrote on nomi2's profile.
Szia!
Bocsánat, hogy zavarlak csak érdeklődni szeretnék, hogy a 5. osztályos történelem tudásszintmérőt sikerült -e megszerezned, és ha igen esetleg elküldenéd-e?
Nagyon köszönöm. :)

Statisztikák

Témák
37,379
Üzenet
4,601,819
Tagok
602,543
Legújabb tagunk
Bóka Erzsébet
Oldal tetejére