Hírek Íme egy kreatív ötlet az emelkedő számlák kifizetésére: adja el a székletét

Egy kanadai férfi azt állítja, hogy ezzel életeket is lehet menteni.

Kreatív megoldást talált számláinak fizetésére egy kanadai férfi, írja a CBC. John Chmiel ugyanis lelkes ürülékdonor, és gyakorta viszi be székletét egy helyi kórházba, ahol pottyantásonként ötven dollárral jutalmazzák meg.

A művelethez külön gyűjtőedényt kapnak a kakadonorok, akiknek hozzájárulása az úgynevezett „székletátültetés” nevű beavatkozás miatt szükséges. Ezt a C. difficile nevű kondícióban szenvedőkön hajtják végre: ez a betegség folyamatos, pokoli hasmenést okoz. Kezeléséhez szükséges az, hogy egészséges székletből származó baktériumokat ültessenek be a beteg bélrendszerébe, ezeket nyerik ki a donorok ürülékéből.

A székletátültetés az orvostudomány egyik fejlődő ága: potenciálisan még számos betegséget is képesek lehetnek kezelni vele a doktorok. Chmiel azt állítja, hogy kevésbé a pénz, inkább az életek megmentése vonzza a székletadományozásban.

A kórház ráadásul folyamatosan keres donorokat, és nem is túl nehéz jelentkezni: az embernek csak 18 és 50 év közöttinek kell lennie, és nem szabad semmilyen súlyos betegségtől szenvednie.

Chmiel még egy előnyét is megemlíti az adományozásnak: „Nagyon jó megtörni a jeget azzal, amikor új emberekkel találkozol, hogy bejelented, hogy kakát adományozol”.

1663931982182.png
 
Nem rossz ötlet.
Már évek óta tervezem, hogy humanitásból csináltatok egy "szerv-donor" igazolványt, de a családom megtiltotta nekem.
A hét végén majd szóba hozom újra, talán "kakadonor-nak" elengednek.
 
Melitta, nagyon jó, hogy felhoztad, valóban életmentő lehet, ha a Clostridium difficile okozta vastagbélgyulladás nem reagál az antibiotikumra, a széklet átültetés lehet a megoldás. Nem olyan gusztustalan, mint amilyennek tűnhet, teljesen "megpucolják", csak a baktériumokat vonják ki belőle, és adják be a betegnek, hogy az segítsen helyreállítani a normál bélflórát, kiszorítva a kórokozót. Azt nem tudom, nálunk jár-e érte pénz, lehet, hogy nem, ahogy a véradásért sem.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,117
Üzenet
4,799,173
Tagok
615,593
Legújabb tagunk
Vincesic
Oldal tetejére