Ókori történelemmel kapcsolatos könyvek

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Publius Ovidius Naso

Átváltozások​

1626591990455.png
Az Átváltozások a nagy római költőnek legjelentősebb – a görög-római mitológiát gazdagon átfogó és felvonultató – műve. A tizenöt könyvre felosztott költemény-ciklusban minden olyan mítosz szerepel, amely az antikvitásban eleven és kedvelt volt, és amelyet a mi műveltségünk részévé nem utolsósorban éppen Ovidius és éppen ez a munkája tett. Az Átváltozások lapjain a költészetet élvező és a mítoszok iránt érdeklődő mai olvasó számos olyan történettel találkozik, amelyek iskolai élményei vagy más olvasmányai során lépten-nyomon előfordulnak. Virtuozitása, erőteljes és ízléses erotikája mellett tárgyi gazdagsága is növeli varázsát. Az eredetmondákat, az égi és földi szerelmes történeteket Ovidius lebilincselő elbeszélő és lírai erővel fűzi egységes, és két évezreden keresztül mindmáig joggal népszerű, játszva tanító és gyönyörködtető olvasmánnyá.
 

Csatolások

 • naso_publius_ovidius__atvaltozasok.epub
  393.9 KB · Olvasás: 69

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Ferenczy Endre (szerk.)

Historia Augusta​


Császárok története

A kötet az első két római dinasztiát követő császárok életrajzgyűjteménye, Hadrianustól egészen Numerianusig. Bemutatja az egyes történelmi személyiségek származását, ifjúságát, polgári és katonai pályafutását, az uralkodásukkal és halálukkal kapcsolatos előjeleket, jellembeli sajátosságaikat, életvitelüket.
A harminc életrajzot tartalmazó munka magyar fordításban most kerül először teljes egészében a magyar olvasóközönség kezébe.
 

Csatolások

 • 1628258292379.png
  1628258292379.png
  87.5 KB · Olvasás: 13
 • va__historia_augusta.epub
  604.6 KB · Olvasás: 86

Gagyi88

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv. mindenkinek. Seneca Erkölcsi leveleit keresem. Megvásároltam könyv alakban és itt is megjelent, talán 3x is, de mind a Sárosi Gyula - Kurcz Ágnes-féle válogatások vannak benne. Azaz mindegyikből hiányzik a 19, 22, 25, 34, 38, 40, 43, stb. levelek. Már nem emlékszem a kiadásra, de tudom, hogy kiadtak olyan Seneca, Erkölcsi leveleket, melyben mindegyik levél szerepel. Hátha megvan valakinek...
 

Zolibibi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom lehet-e itt illyet kérni, de hátha van valakinek latin nyelvkönyve!! ha tudtok akkor nagyon örülnék neki!! köszönöm!!

Latin tankönyv és gyakorlókönyv
FM Latin nyelvkonyv.jpg FM Latin gyakorlokonyv.jpg


Latin nyelvtankönyv
NKP Latin nyelvtan.jpgNem saját munka, köszönet a készítőnek! :)


A tankönyvhöz sajnos nem találtam audiot. Talán valakinek megvan és feltölti, vagy ha profi latinból fel is olvashatná! ;)
 
Utoljára módosítva:

imbusz

Állandó Tag
Állandó Tag

Gbr67

Állandó Tag
Állandó Tag
Az angolszász országokban latinul tanuló diákok használják, ezért ide teszem fel, ahol a latin nyelvkönyvek találhatóak:
Milne Micimackó című műve latinul Lénárd Sándor fordításában: Winnie Ille Pu (EPUB)

cover.jpeg
 

Csatolások

 • Milne, AA - Winnie ille Pu.epub
  258.8 KB · Olvasás: 46
Utoljára módosítva:
Oldal tetejére