Ókori történelemmel kapcsolatos könyvek

Yag

Állandó Tag
Állandó Tag
Auel, Jean M. - A Föld Gyermekei Regényciklus

A Barlangi Medve népe
A lovak völgye
A mamutvadászok

upload_2013-12-31_13-49-40.png upload_2013-12-31_13-49-53.png upload_2013-12-31_13-50-11.png

Formátum: ePub
Kiadó: Ulpius-ház, Budapest, 2011-2012
Fordította: Rindó Klára, Szabados Tamás,Nagyné Királyi Katalin, Lévai Márta

Nem saját munka: PDF és MOBI formátumokból konvertálva.

Valamikor, az emberiség hajnalán, a félelmetes és lenyűgöző jégkorszakban egy aprócska gyerek és egy kicsiny törzs küzd az életben maradásért. A kislány egy pusztító földrengésben elveszti otthonát, családját, menekülni kényszerül. Sok-sok viszontagság után egy másik civilizációhoz tartozó, totemállatáról a Barlangi Medve népének nevezett törzs fogadja be. A szőke, kék szemű, sudár Aylára eleinte gyanakvással tekintenek társai, hiszen más, nagyon más, mint ők. Ám jótevőinek, Izának, a javasasszonynak, Crebnek, a sámánnak és főként akaraterejének, kitartásának, ügyességének köszönhetően végül sikerül elfogadtatnia magát a törzs többségével. De van, aki továbbra is ferde szemmel néz rá, a hatalmát félti tőle, és bosszút forral ellene.

Egy távoli elődünk és letűnt Neander-völgyi rokonaink mindennapi élete elevenedik meg ebben a nem mindennapi történetben, amely csakúgy, mint minden emberi történet az azóta eltelt harmincezer évben a szeretet és a gyűlölet, az egymásrautaltság és a széthúzás, a múlt és a jövő folyamatosságának és összeütközésének a hőskölteménye.

Jean M. Auelt A Föld gyermekei című regényciklusa tette világszerte ismertté. Romantikus elemeket és tudományosan alátámasztott történelmi tényeket ötvöző olvasmányos könyvei majd harminc nyelven, több mint negyvenötmillió példányban keltek el.
 

Csatolások

  • Auel, Jean M.zip
    2.7 MB · Olvasás: 1,284

Yag

Állandó Tag
Állandó Tag
Scarrow, Simon - A sas prédája
(Egy vakmerő római kalandjai a hadseregben 5.)

upload_2014-1-24_9-43-47.png

Kiadó: Gold Book, Debrecen, 2009
Terjedelem: 374 oldal
ISBN: 9789634261537 ·
Fordította: Sándor Zoltán
Formátum: ePub

Már több mint egy éve, hogy a hatalmas római hadsereg, kevés ellenállásra számítva, Britannia partjaira lépett. A barbár fővezér, Caratacus elszánt harcosai mégis tovább gyötrik a legiókat. Most azonban Claudius császárnak győzelemre van szüksége, hogy biztosítsa helyét a trónon, ezért eljött az ideje, hogy végleg eltiporják az ellenséget. Amint a római csapatok csatához gyülekeznek, Cato és Macro centuriók osztoznak bajtársaik magabiztosságában. Holnap egy utolsó, döntő csapással biztosan elpusztítják Caratacust. Ám a csata nem a terv szerint alakul, a felelősséget pedig egyre lejjebb hárítják a parancsnoki láncon. Az ismert világ legkönyörtelenebb hadserege épp azokra készül félelmetes büntetést mérni, akik elhozhatnák a hosszúra nyúló britanniai hadjárat győzelmét.
 

Csatolások

  • A sas predaja - Scarrow, Simon.zip
    430.3 KB · Olvasás: 658
Utoljára módosítva:

Yag

Állandó Tag
Állandó Tag
Scarrow, Simon - A sas próféciája
(Egy vakmerő római kalandjai a hadseregben 6.)

upload_2014-1-24_9-52-52.png

Kiadó: Gold Book, Debrecen, 2010
Terjedelem: 364 oldal
ISBN: 9789634261704
Fordította: Sándor Zoltán
Formátum: ePub

Mikor a kalózok gúnyt űznek a császári flottából, két centuriónak kétségbeejtő kihívással kell szembenézni.
Kr. u. 45. Macro és Cato centuriók, a hatalmas római hadsereg tisztjei Rómában vesztegelve várják, hogy vizsgálatot folytassanak ellenük, mert gyanúba keveredtek egyik tiszttársuk halálának ügyében. De nem csak az ő jövőjük forog kockán...
Egy könyörtelen kalózcsapat megszerez néhány tekercset, melyek létfontosságúak a császár biztonságára nézve. Tudva, hogy csak Macróban és Catóban van meg a kellő bátorság és találékonyság a tekercsek visszaszerzéséhez, a császár körmönfont titkára olyan ajánlatot tesz a két centuriónak - ráadásul mindehhez az alattomos Vitellius segítségét is felhasználva -, amit nem utasíthatnak vissza. A tisztek kihajóznak a birodalmi flottával, ám a kalózokat valaki figyelmezteti, és a rómaiak nagy árat fizetnek.
A túlerő és a Vitellius becsvágya miatti veszély közepette Macro és Cato attól tartanak, nem tudják teljesíteni a küldetést. Ám a zűrzavarban egyvalami biztos: ha kudarcot vallanak, akkor a birodalom elbukik.
 

Csatolások

  • A sas profeciaja - Scarrow, Simon.zip
    852.4 KB · Olvasás: 658

fransancisco

Kitiltott (BANned)
Trencsényi-Waldapfel Imre: Görög regék és mondák
(word)


TWI_92540.jpg

Műveltségünk minden ága a görög kultúra törzséből nőtt ki. Nem nélkülözheti a mai ifjúság sem az ókori görögség hitvilágának ismeretét, még ha az általános és szakmai műveltség anyaga annyira kibővült is, hogy a görög írók olvasása háttérbe szorult.
Fontosnak tartottunk annak idején, hogy a feldolgozás munkáját az ókori világ egyik legkitűnőbb magyar ismerője, Trencsényi-Waldapfel Imre végezze el, hogy könyvünk ne csak élvezetes olvasmány, hanem pontos ismeretek forrása legyen.
A Görög regék és mondák sikerét a számos kiadás is bizonyítja.
 

Csatolások

  • Gorog_regek.zip
    411.6 KB · Olvasás: 1,007

tlacika

Kitiltott (BANned)
Strabón = Geógraphika

[fülszöveg]
A 17 könyvből álló monográfia, amely Augustus korának egész ismert világát leírja, hatalmas alkotása a két kultúrának; a tudományos elmélyülésre hajló görögnek és az államalkotás társadalmi-gyakorlati szempontjait előnyben részesítő rómainak csodálatos szintézise. A mű első könyvei a görög egzakt tudományosságnak: a deduktív alapokon nyugvó geometriának és matematikának, valamint a mérésekre támaszkodó asztronómiának csodálatra méltó eredményeit összegzik, a továbbiakban pedig részben eredeti tapasztalatok alapján, részben pedig más szerzők műveinek felhasználásával Strabón rendkívül színes, elragadóan vonzó, földrajzi, néprajzi, társadalmi és művelődéstörténeti leírását adja az egész akkor ismert római világnak. Az egyes részek Itáliából kiindulva a mai Spanyolországnak, Franciaországnak, Angliának, Németországnak, a Balkánnak, a mai Ukrajnának, továbbá a Fekete-tenger keleti medencéjének, azután pedig a mesés Indiának, Iránnak, Mezopotámiának, Kisázsiának, az arab világnak, Líbiának és a Nílus völgyének leírását nyújtják. Teljes világkép ez, melyből valóban semmi sem hiányzik, ami az ókor éles szemű utazóit érdekelhette. Az egyes népek szokásairól, földjük természeti kincseiről, éghajlatáról, vizeiről, a tengerek apályáról és dagályáról, a földrengésekről, a görögök hatalmas felfedező útjairól, gyarmatosításairól, a távolabb élő népek mesés világáról tudósít a szerző. A bőséges jegyzetanyag megkönnyíti az olvasó tájékozódását.

205374098cover_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


Strabón = Geógraphika (Στράβων - Γεωγραφικά Ύ·πομνήματα)
Gondolat Kiadó (1977)
Fordító: Dr. Földy József
Előszó: Dr. Balázs János
Formátum: DjVu (LizardTech)
Méret: 455 [páros] oldal (7,14 MB)

Nem saját munka. Köszönet az eredeti forrás-file alkotójának.
 

Csatolások

  • Strabón = Geógraphika (Gondolat, 1977).djvu
    7.1 MB · Olvasás: 761

Yag

Állandó Tag
Állandó Tag
Livius, Titus - A római nép története a város alapításától



NEGYEDIK KÖTET

HUSZONHATODIK KÖNYV
HUSZONHETEDIK KÖNYV
HUSZONNYOLCADIK KÖNYV
HUSZONKILENCEDIK KÖNYV
HARMINCADIK KÖNYV
TARTALMI ÖSSZEFOGLALÁS
NÉVMUTATÓ

Formátum: ePub
Kiadó: Európa, Budapest, 1982
Terjedelem: 432 oldal
ISBN: 963070059x
Fordította: Muraközy Gyula

Nem saját munka, köszönet a megosztásért.
 

Csatolások

  • A Romai nep tortenete a varos a - Livius, Titus.zip
    753.7 KB · Olvasás: 648

wolff László

Állandó Tag
Állandó Tag
A datás link nem működik, azt üzeni, hogy törölték a fájlt!!!
Ellemben MEK-en is megtalálható ez a könyv!!!
Köszönöm! Lényeg, hogy elérhető másképp is +4 műve is..mentse, amíg menthető!(ha érdekli) nálam megvan mind , de épp emiatt nem teszem fel..
http://mek.oszk.hu/katalog/ (a nem működő datás linket; (A Nap fiai)-t töröltem)
 
Utoljára módosítva:

Yag

Állandó Tag
Állandó Tag

Yag

Állandó Tag
Állandó Tag
Livius, Titus - A római nép története a város alapításától



HATODIK KÖTET

HARMINCHATODIK KÖNYV
HARMINCHETEDIK KÖNYV
HARMINCNYOLCADIK KÖNYV
HARMINCKILENCEDIK KÖNYV
NEGYVENEDIK KÖNYV
TARTALMI ÖSSZEFOGLALÁS
NÉVMUTATÓ

Nem saját munka, köszönet a megosztásért.
 

Csatolások

  • A romai nep tortenete a varos a - Livius, Titus.zip
    796.7 KB · Olvasás: 578

Yag

Állandó Tag
Állandó Tag
Livius, Titus - A római nép története a város alapításától



HETEDIK KÖTET


NEGYVENEGYEDIK KÖNYV
NEGYVENKETTEDIK KÖNYV
NEGYVENHARMADIK KÖNYV
NEGYVENNEGYEDIK KÖNYV
NEGYVENÖTÖDIK KÖNYV
TARTALMI ÖSSZEFOGLALÁS
A XLVI-CXLII. KÖNYVEK TARTALMA
TÖREDÉKEK
NÉVMUTATÓ

Nem saját munka, köszönet a megosztásért.
 

Csatolások

  • A romai nep tortenete a varos a - Livius, Titus.zip
    359.1 KB · Olvasás: 604

ViktaVarga

Állandó Tag
Állandó Tag
Roma első embere sorozat meg egy külön mű Collen McColugh-tol.Sajnos van benne hiba de most nincs időm javitani. A többi jobb lesz de tekintsétek ,hogy a teljes sorozat egyben van.
Majd folytatom ha lesz időm.
Ja és mégis ide teszem fel.

Köszönjük a hiánytalan sorozatot, igazán kincset érő gyűjtemény. Hogy könnyebb legyen sorba tenni a köteteket, egy részlet a Wikipédiából:

A sorozat azon a tételen alapul, hogy Rómában, ahogy egyre nagyobb hatalomra tett szert a mediterrán térségben, a dolgok régi menete – a különböző, elsősorban arisztokratikus és kereskedelmi érdekek mérlegelésén keresztül – lehetetlenül nehézkessé vált. A városállam igazgatására kialakított intézményrendszer segítségével egyre nehezebbé vált a birodalom irányítása. Némely erős vezető (így a néppárti Marius, Sulla és Caesar) kísérletet tett arra, hogy kialakítsanak egy olyan autokratikus államot, melyben látszat szintjén megmaradnak a köztársasági jellemzők. Ellenfeleik, a konzervatív optimaták (boni) ellenállása tették szükségessé a császárság bevezetését. Saját bevallása szerint McCullough megpróbálta a történelmi személyeket a kor embereinek szemszögéből vizsgálni, így Caesart is nagy embernek, tetteit elkerülhetetlennek ábrázolja.

Kötetek
  1. Róma első embere (The First Man in Rome) (1990); Kr. e. 110–100
  2. Fűkoszorú (The Grass Crown) (1991); Kr. e. 97–86
  3. Fortuna kegyeltjei (Fortune's Favourites) (1993); Kr. e. 83–69
  4. Caesar asszonyai (Caesar's Women) (1997); Kr. e. 67–59
  5. Caesar háborúi (Caesar) (1998); Kr. e. 54–48
  6. Az októberi ló (The October Horse) (2002); Kr. e. 48–41
  7. Antonius és Kleopátra (Antony and Cleopatra) (2007); Kr. e. 41–27
McCullough eredetileg Az októberi lóval kívánta befejezni sorozatát, mivel véleménye szerint a Római Köztársaság végső pusztulásának a philippi csatát, Caesar gyilkosainak halálát kell tekinteni. A történészek azonban egy évtizeddel későbbre, Kr. e. 31-re datálják a Köztársaság végét, amikor az actiumi csata, Augustus és Marcus Antonius végső ütközetére került sor. A rajongók nyomására készült el McCullough egy további regénnyel, az Antonius és Kleopátrával, mely 2007 szeptemberében jelent meg angol nyelven és 2009-ben magyarul.
 

diary_

Állandó Tag
Állandó Tag
Dáné Tibor: Négy tenger hajósa
Vanoyeke Violaine: A fékezhetetlen Íbisz
Vanoyeke Violaine: A tündöklő királyság
Nemere István: Az egyiptomi mágus
 

Csatolások

  • Dáné Tibor-Négy tenger hajósa.pdf
    557.1 KB · Olvasás: 386
  • Vanoyeke Violaine - Tuthmoszisz 02 A fékezhetetlen Íbisz.pdf
    1.7 MB · Olvasás: 524
  • Vanoyeke Violaine - Tuthmoszisz 03 A tündöklő királyság.pdf
    1.9 MB · Olvasás: 503
  • Nemere István-Az egyiptomi mágus.pdf
    797.3 KB · Olvasás: 513

Piroska49

Állandó Tag
Állandó Tag
Longosz
Daphnisz és Khloé txt

köszönet a feltöltőnek


A regény két kitett és pásztorsorban felnövekvő nagyúri gyermek szerelmét mondja el ártatlan ébredezésétől kezdve számtalan kalandos akadályon és csodálatos menekülésen keresztül beteljesüléséig. Lényegében hasonló az általunk ismert néhány görög szerelmes regény tartalma, csak a kalandok és csodák száma és szertelensége változik. De valamennyi hátterében ott állnak az istenek, akik védenceik sorsát irányítják és megrendezik csodálatos meneküléseiket a kalandos veszélyekből.
 

Csatolások

  • Longosz - Daphnisz és Chloé.txt
    279.4 KB · Olvasás: 295

benkoka

Állandó Tag
Állandó Tag
Spíró György - Fogság
(a tömörített fájlban van 4 formátum: pdf, mobi, djvu és doc, köszönet annak aki készítette, én csak megosztom)

Spiró György nagy fába vágta a fejszét, talán a legnagyobba. A dráma-, regény-, novella- és versíró szerző tizenkét éven át érlelte most megjelent regényét, mely végül közel nyolcszáz oldalasra sikeredett, miközben saját bevallása szerint sok mindent kihagyott belőle, ami még foglalkoztatta a témában. A téma a kétezer éves kereszténység, amely a nyugati civilizációt alapvetően meghatározza. Hőse az Uri nevű egyszerű, rövidlátó kisfiú, aki Krisztus megfeszítésének századában született. A kalandregénynek is beillő fejlődéstörténet az ő útján vezet végig: a római diaszpórában felcseperedett fiú különös módon tagja lesz a delegációnak, amely Pészahkor Jeruzsálembe viszi az adót, és ez a gyenge fizikumú kölyök Jeruzsálemen, Júdeán és Alexandrián keresztül vándorol, hogy aztán évek múlva visszajusson Rómába. Valahogy mindig többnek hiszik, így olyan kiváltságos helyzetekbe kerül, hogy együtt vacsorázik Pilátussal, a császárnak tolmácsol, de gyakran a legsanyarúbb számkivetettség a sorsa. Rengeteg kalandon keresztül okosodik és érik Uri, miközben az író kihasználja a lehetőséget, hogy véleményt mondjon a kis- és nagypolitikáról, a „császárváltogató korról”, amelyben semmi bizonyos nincs, csak az állandó változás és bizonytalanság, s amely a kifinomult olvasóban bizonyosan sok szempontból kísértetiesen rímel korunkra. Miközben vaskos olvasmány a Fogság, mindvégig lehengerlő humorral és bölcsességgel megírt, változékony, kalandokkal teli, gördülékeny olvasmány, amely nagyra vállalkozott, ahogy a nagy regények többsége. Hogy sikerült-e Spirónak átfogót, egyetemest alkotnia, majd eldöntik a vállalkozó szellemű olvasók.
 

Csatolások

  • Spiro_Gyorgy_Fogsag.rar
    10.8 MB · Olvasás: 589

Bibliotekarius

Állandó Tag
Állandó Tag
Tolnai Világtörténelem: Róma

Az interneten megtalálható .doc file-okból szerkesztettem össze, hat (6) e-book-ban (.mobi) a római történeti fejezeteket. A húszas évek végének magyar történettudományának színvonalát tükrözi a sorozat, de az elbeszélés olvasmányos és szórakoztató. A díszes külső borító, a tartalomjegyzék külön file-ban is itt van. Jó mulatást hozzá!
 

Csatolások

  • Tolnai Vilagtortenelme (borito).jpg
    Tolnai Vilagtortenelme (borito).jpg
    2.4 MB · Olvasás: 203
  • Tolnai Vilagtortenelem - Tartalom (Romai reszek).pdf
    92.1 KB · Olvasás: 217
  • Tolnai Vilagtortenelem_Roma.zip
    14.2 MB · Olvasás: 337
Oldal tetejére