Óránként 47 345-ször villámlott Kanadában a hőség és a tűzvész miatt

A Kanadában tomboló hőség és tűzvész együtt füstviharfelhőt hozott létre, amiben 15 óra leforgása alatt 710 177 villámcsapást számoltak össze.

Napok óta rendkívüli hőség tombol Kanadában. Az időjárásnak eddig száznál is több halálos áldozata van, emellett pedig tűzvész is tombolt az országban. Ez utóbbi jelenség a meteorológusok figyelmét is felkeltette.

Az IFLScience beszámolója szerint ennek oka az, hogy a hőség és a tűzvész együtt egyfajta viharfelhőt, egész pontosan füstviharfelhőt (Cumulonimbus flammagenitus) eredményeznek. Ez nem annyira jó hír, mint elsőre gondolná az ember, a felhőben ugyanis rendkívül intenzív a villámlás, ami tovább ronthat a helyzeten – vagyis egy száraz fába becsapva további tüzeket gyújthat.

Chris Vagasky meteorológus a jelenség kapcsán arról írt a Twitteren, hogy az észak-amerikai villámfigyelő hálózat a Kanada nyugati részén található Brit Kolumbia, valamint Alberta felett június 30-a délután és július 1-je kora reggel között, vagyis mindösszesen 15 óra leforgása alatt 710 177 villámcsapást számolt össze.
Ezek közül 112 803 volt, ami elérte a felszínt, 597 314 pedig magában a felhőben ment végbe.


villam.jpg
 
nekem elég volt 1 villámcsapás is a ház melletti villanypóznába. minden óvintézkedés ellenére (főbiztosíték a villanyórában, a kiegyenlító dobozban, a biztosíték a házon belül, a szünetmentes táp, a túlfesz védős hosszabbító sem tudta megakadályozni, hogy az EMP eljusson a nyáklapokig) a PC, a router és a kazán szét is égett belül. jó napja volt a biztosítónak...
 
Igaz nem Kanadai a kép amit felteszek de, ez is mutatja a természet erejét és az iszonyatos kárt amit okozott. Walzporheim városka
1626844867237.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

joesea wrote on kevidiak's profile.
Helló!
Butcher - Fehér éjjel (Dresden akták 09) nincs meg véletlenül ebookban?
Köszönöm!
Joe
berczineani wrote on Ajuda67's profile.
Kedves Ajuda! Köszönet minden fordításodért. Csodálatos. Nemrégiben felfedeztem egy oldalt ahol is sok sok könyv magtalálható ( angolul). Christine Feehan több sorozata is. Szerintem sokakat érdekelhet. A Kárpátok vámpírjai 35 rész is fent van. címe Sötét tarot. Sandu és Adalasia története.
Kiss Tibor Miklós wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta! Érdeklődöm, miért nem reagál senki , ha kérek kottát a "kotta, akkord ,dalszövegek oldalon. Korábban flottul" működött. Lehet , hogy köze van ,ahhoz hogy megváltoztattam az E-mail címem. Nem az van amivel ide regisztráltam: Kérlek segíts, mert a zenei előmenetelem az oldal nélkül visszafejlődik/szaxofon/ Előre is köszönettel Kiss Tibor /bocs a nyafogásért
Sziasztok!Nincsen meg valakinek véletlenül Dianne Duvall Halhatatlan őrzők sorozata?
aszinész wrote on Melitta's profile.
Szia. Melitta, Kérhetnélek, hogy a lenti link témáról is feltennél egy cikket.

Statisztikák

Témák
37,169
Üzenet
4,557,012
Tagok
600,349
Legújabb tagunk
Páll-Tankó Kinga
Oldal tetejére