Óriásira dagadt a New York-i műkörömbotrány

Vészhelyzeti akciótervet hirdetett New York állam kormányzója, mert szörnyű körülmények között dolgoznak a bevándorló körmösök.

Andrew M. Cuomo kormányzó közbelépésére lett szükség, annyira felpörgött az amerikai műkörömbalhé: kiderült ugyanis, hogy legalábbis New York államban nagyon keményen kihasználják a körmösöket. Épp ezért komoly változások következnek az iparágban: egyesével alaposan végigellenőrzik a szalonokat és intézkedéseket hoznak a dolgozók anyagi és egészségi kiszolgáltatottságának enyhítésére. A New York Times cikke szerint ugyanis kevés bérért dolgoznak veszélyes körülmények között: sokféle vegyi anyagot kénytelenek használni.

A NY Times robbantotta a körömbombát oknyomozó cikkével, amiben a kemikáliáktól megbetegedett körmösök nyilatkoztak nekik. Sok bevándorló is dolgozik az iparágban, ezért hatnyelvű tájékoztatást is terveznek, többek között spanyol, kínai és koreai nyelven. Ki kell majd rakni a szalonokban egy plakátot a dolgozók jogaival, hogy azok bármikor elolvashassák. Azokat a szalonokat, amik nem tesznek eleget a kötelezettségeknek, bezárják.

Mostantól kötelező lesz a kesztyűhasználat, a maszkhasználat és a megfelelő levegőkeringtetés. A maszkoknál sem lesz elég az egyszerű egészségügyi maszk, mert az nem véd meg a dibutil-ftaláttól, a toluoltól vagy a formaldehidtől, amiket használnak a körmösök. Arra is oda fognak figyelni a hatóságok, hogy sok esetben azért nem tesznek panaszt munkaadóik ellen a bevándorló dolgozók, mert nem tisztázott a státuszuk és félnek a kiutasítástól. Ezért Cuomo jelezte, hogy a szalonokat vizsgáló embereik nem fognak erre kitérni, nem zaklatják majd ezzel a munkavállalókat.

mukorom.jpg
 
...valamint a kőfaragók és balettáncosok.
Csak aztán nehogy a CIA ráugorjon a körömbomba szóra, hehe... Elképzelem, ahogy szállnak a körömrepeszek...
 
Én azt nem értem, hogy süllyedhet valaki odáig, hogy műkörmöt használ. Jó, tudom, én férfi vagyok és nem nő. De épp emiatt... Elvileg a nők a férfiaknak akarnak tetszeni, vagy nem? Márpedig nekem sosem tetszettek a műkörmöket viselő nők. Pláne ha ekkora nagy undorító karmokat használnak... Különben is, mi értelme van?! Ekkora körmökkel dolgozni nem lehet, nemhogy kertet művelni vagy mosni, de szerintem még otthon a konyhában kaját készíteni se, vagy legfeljebb súlyos nehézségek árán. Igazából ekkora körmökkel írni is alig lehet az a véleményem, de még billentyűzetet kezelni se nagyon, maximum egy SMS-t lehet kiszenvedni, bár e mini telefonokon talán azt se.

Tehát: a „szőke nő” levágja a körmeit mert... mittudomén. Aztán súlyos pénzeket fizet műkörömért, hogy mégis legyen hosszú körme. Aztán ezt lakkozza, mintha a saját körmeivel nem tudná megtenni. Óvja, védi, vigyáz rá, mintha a sajátjával nem tehetné. De nem, nem teszi, azt levágja. Vagy ha nem vágja le, nem növeszti ilyen hosszúra, holott megtehetné.

Tényleg nem értem. Ez a szememben az emberi idiótaság egyik diadala.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,127
Üzenet
4,800,658
Tagok
615,668
Legújabb tagunk
Foss
Oldal tetejére