Óriásira dagadt a New York-i műkörömbotrány

Vészhelyzeti akciótervet hirdetett New York állam kormányzója, mert szörnyű körülmények között dolgoznak a bevándorló körmösök.

Andrew M. Cuomo kormányzó közbelépésére lett szükség, annyira felpörgött az amerikai műkörömbalhé: kiderült ugyanis, hogy legalábbis New York államban nagyon keményen kihasználják a körmösöket. Épp ezért komoly változások következnek az iparágban: egyesével alaposan végigellenőrzik a szalonokat és intézkedéseket hoznak a dolgozók anyagi és egészségi kiszolgáltatottságának enyhítésére. A New York Times cikke szerint ugyanis kevés bérért dolgoznak veszélyes körülmények között: sokféle vegyi anyagot kénytelenek használni.

A NY Times robbantotta a körömbombát oknyomozó cikkével, amiben a kemikáliáktól megbetegedett körmösök nyilatkoztak nekik. Sok bevándorló is dolgozik az iparágban, ezért hatnyelvű tájékoztatást is terveznek, többek között spanyol, kínai és koreai nyelven. Ki kell majd rakni a szalonokban egy plakátot a dolgozók jogaival, hogy azok bármikor elolvashassák. Azokat a szalonokat, amik nem tesznek eleget a kötelezettségeknek, bezárják.

Mostantól kötelező lesz a kesztyűhasználat, a maszkhasználat és a megfelelő levegőkeringtetés. A maszkoknál sem lesz elég az egyszerű egészségügyi maszk, mert az nem véd meg a dibutil-ftaláttól, a toluoltól vagy a formaldehidtől, amiket használnak a körmösök. Arra is oda fognak figyelni a hatóságok, hogy sok esetben azért nem tesznek panaszt munkaadóik ellen a bevándorló dolgozók, mert nem tisztázott a státuszuk és félnek a kiutasítástól. Ezért Cuomo jelezte, hogy a szalonokat vizsgáló embereik nem fognak erre kitérni, nem zaklatják majd ezzel a munkavállalókat.

mukorom.jpg
 
...valamint a kőfaragók és balettáncosok.
Csak aztán nehogy a CIA ráugorjon a körömbomba szóra, hehe... Elképzelem, ahogy szállnak a körömrepeszek...
 
Én azt nem értem, hogy süllyedhet valaki odáig, hogy műkörmöt használ. Jó, tudom, én férfi vagyok és nem nő. De épp emiatt... Elvileg a nők a férfiaknak akarnak tetszeni, vagy nem? Márpedig nekem sosem tetszettek a műkörmöket viselő nők. Pláne ha ekkora nagy undorító karmokat használnak... Különben is, mi értelme van?! Ekkora körmökkel dolgozni nem lehet, nemhogy kertet művelni vagy mosni, de szerintem még otthon a konyhában kaját készíteni se, vagy legfeljebb súlyos nehézségek árán. Igazából ekkora körmökkel írni is alig lehet az a véleményem, de még billentyűzetet kezelni se nagyon, maximum egy SMS-t lehet kiszenvedni, bár e mini telefonokon talán azt se.

Tehát: a „szőke nő” levágja a körmeit mert... mittudomén. Aztán súlyos pénzeket fizet műkörömért, hogy mégis legyen hosszú körme. Aztán ezt lakkozza, mintha a saját körmeivel nem tudná megtenni. Óvja, védi, vigyáz rá, mintha a sajátjával nem tehetné. De nem, nem teszi, azt levágja. Vagy ha nem vágja le, nem növeszti ilyen hosszúra, holott megtehetné.

Tényleg nem értem. Ez a szememben az emberi idiótaság egyik diadala.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,798
Tagok
615,335
Legújabb tagunk
KevinSon
Oldal tetejére