Óvodai élet 2014.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

szsziszo

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves kollegák! Tanácsot szeretnék kérni. Új gyermek érkezett a csoportunkba. Jól összeszokott nagycsoport vagyunk. A kisfiú a szomszédos csoportból maradt vissza hozzánk. Nem ment iskolába. Ennek oka bizonytalan. Senki nem tudja megállapítani, hogy képességbeli problémák vagy a szorongása miatt nem teljesít jól. Egyébként okos, értelmes kisfiú, tehát én inkább a szorongás miatt aggódom. Az első 2 hónapban nem közeledett egyáltalán a gyermekekhez. A csoportban vagy legózni ült le egyedül vagy egyéb konstruáló játékot vett le a polcról. De mindig egyedül játszott. Az udvari játékidőben szüntelenül a tányérhintán ült, szintén nem vett részt a többi gyermek játékában, csak szemlélődött. Most már kezd játszani 1-2 gyermekkel, de még mindig nagyon keveset és ami a legnehezebb, hogy nem is nagyon kommunikál sem velem, sem a gyerekekkel. Válaszol a kérdéseimre, de nagyon halkan és szűkszavúan. Hogyan segítsek neki, hogy beilleszkedjen a csoportunkba? Kérlek benneteket, adjatok tanácsot! Köszönöm!!!
 

Radványa

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy ki , hogyan késziti a nevelési tervet. a csoportnaplóba?vagy külön? az értékelése hogyan történik, itt időintervallumra lennék kiváncsi? 3 havonta, vagy félévente? - vagy már irtok külön a tematikus tervhez. Érdekelni kinek az óvodájában hogyan valósul ez meg? illetve ha van valakinek kész terve, örülnék ha itt megosztaná a közösséggel.
 

Mayna30

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, Adventi alkotó délutánra kézimunka ötleteket szeretnék, kiscsoportom van....(gyermek szülő közös tevékenysége.... )
Esetleg a jó öreg só liszt gyurma? Színezni ételfestékkel, nyújtani, sütiszaggatóval kiszúrni és csillogó gyöngyökkel díszíteni. Ha megszárad kész a karácsonyfadísz.
Tavaly barna dekorgumiból vágtam ki mézeskalácsfigura formákat (csillag, harang, emberke) és azt díszítették fehér temperával/fehér filccel. (spéci filc-nem alkoholos hanem a másik büdös fajta) :)
 

rewolfied

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Bobe0313,
Nagyon tetszenek az altalad feltoltott sablonok,Kerdesem az lenne, hogy a Jezus szuletese kephez nincs veletlenul meg az a minta, ami alapjan a kep elkeszitheto?
Koszonom a segitseged;)
Szep napot kivanok,
Rewolfied
 

klementine

Állandó Tag
Állandó Tag
Óvodapedagógusok!
Segítséget szeretnék kérni. Ti hogyan, mivel méritek a gyerekeket? Milyen elégedettségi tesztet használtok, és a naplón, mulasztási naplón kívül milyen dokumentációkat vezettek, mint óvónő? ( projekt, fejlesztési terv, egyéni fejlődési lapok gyerekekről, napi terv?) Ha van minta példány, kérlek töltsétek fel. Köszönöm
Klementine
 

1nagymama

Állandó Tag
Állandó Tag
Jön-jön-jön az év vége. Néhány ötlet:
kari-krea-1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


kari_disz-3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

platthy

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! A kontinensek témakörében kellene projekt terveket írnom. Már szedtem össze egy pár ötletet, de ha valakinek van használható anyaga,nagyon megköszönném!!!:cool:
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére