Óvodai élet 2o12

AndiC témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2012 Január 1.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. peterfii

  peterfii Állandó Tag

  Mikulás

  Dec 5-én ellenőrzésem lesz, segítsetek ötletekkel. Minden ötletnek örvendek, integrált tevékenységben kell gondolkodnom.
  Köszönöm.
   
 2. terike46

  terike46 Állandó Tag

  Üdv itt az oldalon mindenkinek!
  Segítséget szeretnék kérni!Kisunokám volt ovó nénije 30 éve van a pályán, és kollégái meglepetés ünnepséget szerveznek neki.Megkérték unokámat aki most általános iskola 4.osztályába jár, hogy valamivel készüljön, lehet ez vers, vagy mese, prózai dolog.
  Kérlek bennetek akinek esetleg van valami ötlete, kérem írjon nekem! Előre is köszönö[email protected]
   
 3. timi1992

  timi1992 Állandó Tag

  Ez nagyon ötletes, majd én is kipróbálom :)
   
 4. timi1992

  timi1992 Állandó Tag

  Szerintem is nagyon jó ez az oldal. Rengeteg új ötletet ad.
   
 5. rencsi007

  rencsi007 Állandó Tag

  Szia!
  Én már tartottam Télapó előtt bemutatót,jól sikerült.Már régen volt,de most az jutott az eszembe,hogy bevittem a csoportomba a két kis hintalovat amire kartonból csináltam agancsot így lettek a Télapó rénszarvasai.Mögé húztuk a nagy szőnyeget,majd körbe raktuk székekkel ez lett a szán.Mindenki beszállt és így ismételtük a verseket,énekeket...Nagyon élveztük!Majd még írok,ha eszembe jut a többi!
   
  aszta44 kedveli ezt.
 6. manka49

  manka49 Állandó Tag


  Nagyon könnyen elkészíthető és látványos.Fürdősó. Hozzávalók: Tengeri só,néhány csepp ételszínezék és pár csepp illó olaj.Ezt összekevered.Készítsetek több féle színűt,de azonos illatút és rétegezzétek színenként bébi ételes üvegbe.Lezárod és a tetejét mintás textillel lekötöd egy kis rafiával.
   
  zergebglárka, lilig és AndiC kedveli ezt.
 7. izaka

  izaka Állandó Tag

  Hallott valaki arról a törvényről amely mégiscsak megengedi a 2007 június 1 és aug 30 közötti germekeknek, h még maradhassanak oviba.. ????
  Vagy csak rebesgették, de nem lett belőle semmi???
   
 8. aksorip

  aksorip Állandó Tag

  Nem rebesgették, hanem benne van a köznevelési törvényben. Ha a szülő és az óvoda egyetért, maradhat még egy évet az óvodában az aug. 31 (és nem 30.)-ig született gyerek is. Ellenkező esetben iskolaérettségi vizsgálatra kell küldeni, de már nem a ped. szakszolgálathoz, hanem a megyei tanulási képességet vizsgáló szakértői bizottsághoz. A vizsgálatot mindkét fél kérheti. 21.§
   
 9. bibirke

  bibirke Állandó Tag

  Tudnátok segíteni engem valami jó ötlettel Ilyen vagyok én témakörben? Művészet és gyakorlati tevékenységre kérnék ötleteket. Előre is köszönöm!
   
 10. peterfii

  peterfii Állandó Tag

  Köszönöm, jó ötlet
   
  nszilvia20 kedveli ezt.
 11. nszilvia20

  nszilvia20 Állandó Tag

  <!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--> Sziasztok !
  Egy faliujsagot kell keszitsek a rendorseg es a tuzoltosag munkajarol ! Kerlek adjatok otleteket , anyagot ha ti mar csinaltatok ilyet ! Elore is koszonom !
  <!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->
   
 12. Gudisz

  Gudisz Állandó Tag

  Sziasztok! egészséges életmódra nevelés - ezt ti hogyan méritek? tud-e valaki feltenni nekem feladatlapot ezzel kapcsolatban? köszi! üdv:Gudisz
   
 13. beus00

  beus00 Állandó Tag

  sziasztok
  valakinek nincs meg véletlenűl a világ hanjai cd?feltenné?előre is köszi
  Bea
   
 14. Ninia11

  Ninia11 Állandó Tag

  Most még van Nev.Tan. addig oda kell küldeni, ha átalakul akkor a szakértőibe, de az sem fog megegyezni a mostani megyei szakértői bizottsággal:)
  21. § (1) A tankötelezettség megkezdésének feltétele a gyermek iskolába lépéshez szükséges fejlettségének megléte, annak igazolása. A gyermek iskolába lépéshez szükséges fejlettségének jellemzőit az Óvodai nevelés országos alapprogramjának kiadásáról szóló kormányrendelet határozza meg.
  (2) Az óvoda a tanköteles életkorba lépéskor a gyermek fejlettségével kapcsolatban
  a) amennyiben a gyermek elérte az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget, ezt igazolja,
  b) dönt a hatodik életévét augusztus 31-ig betöltő gyermek óvodai nevelésben való további részvételéről,
  c) szakértői bizottsági vizsgálatot kezdeményez a gyermek iskolába lépéshez szükséges fejlettségének megállapítása céljából, ha
  ca) a gyermek iskolába lépéshez szükséges fejlettsége egyértelműen nem dönthető el a gyermek fejlődésének nyomon követéséről szóló óvodai dokumentumok alapján,
  cb) a gyermek nem járt óvodába,
  cc) a szülő nem ért egyet az a) pont szerint kiállított óvodai igazolással vagy a b) pont szerinti döntéssel, vagy
  d) szakértői bizottsági vizsgálatot kezdeményez a gyermek iskolába lépéshez szükséges fejlettségének megállapítása céljából annak eldöntésére, hogy az augusztus 31-ig a hetedik életévét betöltött gyermek részesülhet-e további óvodai nevelésben.
  (3) A gyermeke iskolába lépéséhez szükséges fejlettségének megállapítása céljából a szülő is kezdeményezhet szakértői bizottsági vizsgálatot.
  (4) Az iskola igazgatója a gyermek iskolába lépéshez szükséges fejlettségének megállapítása céljából a szakértői bizottság vizsgálatát kezdeményezheti, ha
  a) a szülő nem ért egyet a (2) bekezdés a) pontja szerint kiállított óvodai igazolással vagy a (2) bekezdés b) pont szerinti döntéssel, és arról az iskola igazgatója tudomást szerez, feltéve hogy a kérdésben a szakértői bizottság korábban nem hozott döntést,
  b) szükséges a gyermek sajátos iskolai nevelésben-oktatásban való részvételéről dönteni és arra az óvoda javaslatot tesz, vagy a szülő kéri, és e kérdésben a szakértői bizottság korábban nem hozott döntést.
   
 15. beus00

  beus00 Állandó Tag

  sziasztok
  valakinek nincs meg véletlenűl a hangok a lakásban cd?feltenné.köszönöm előre is
  Bea
   
 16. -barack-

  -barack- Állandó Tag

  Szia!

  Igaz, hogy angol nyelvű, de inspirálódni jó :)
  Tűzoltó:
  HTML:
  http://homeschoolcreations.com/firemanlapbook.html
  Rendőr:
  HTML:
  http://www.homeschoolcreations.net/2010/05/preschool-corner-police-lapbook/
   
 17. ahuramazda

  ahuramazda Állandó Tag

  Sziasztok! Nincs valakinek véletlenül őszi időjárással, öltözködéssel kapcsolatos projekt vagy tervezet? Előre is köszönöm :)
   
 18. Gabricci

  Gabricci Állandó Tag

  Sziasztok! Testünkkel kapcsolatos tervezetre lenne szükségem. Örülnék nagyon minden segítségnek.
   
  Anesz91 kedveli ezt.
 19. Time@

  [email protected] Állandó Tag

  Napsugár Műsorfüzetet keresek! A neten megnéztem, hogy mit tartalmaz, és nagyon jónak találom!!! Esetleg megvan valakinek a legújabb száma, ami márciusban jelent meg????
   
  foldiek és Volenszki Zsuzsanna kedveli ezt.
 20. Berenik

  Berenik Állandó Tag

  Sziasztok!
  Segítséget szeretnék kérni. Keresem Bódi Irén: Testrészek c. versét. Akinek meg lenne töltse már fel, de testünkkel kapcsolatos bármilyen versnek örülnék.
  Nagyon köszönöm! Eni
   
  Kis Süni kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás