Önjáró robot segít a vetés, a permetezés és a kaszálás során

A RoamIO önjáró robot egyszerűen cserélhető adaptereinek használatával elvégezhető a vetés, a permetezés és a kaszálás is.

A kanadai Ontario államban működő, gabonatermesztéssel foglalkozó Haggerty Creek már egy ideje teljes elégedettséggel használja a kisméretű, adaptív robotot az időigényes feladatok elvégzéséhez. Chuck Baresich üzemeltetési igazgató szerint a vállalat új befektetése javítja a munka hatékonyságát. A robot az embereknél több feladatot és sokkal pontosabban végez el. Így a kollégákat más munkákra lehet átcsoportosítani.

A Future Farming cikkét a Syngenta blogja fordította le. Eszerint az önjáró robotokat a Korechi Innovations Inc. fejlesztette és forgalmazza. A RoamIO a pontossága mellett további előnyös tulajdonságokkal is rendelkezik. Például éjszaka is lehet üzemeltetni, egész évben használható, időt és energiát takarít meg. Moduljai révén kaszák, talajlevegőztetők, pázsitseprők, permetezők és vetéshez szükséges eszközök is csatlakoztathatóak hozzá.

004_593_IMG_RoamIO3.jpg

Ilyen az önjáró robot, ami sokféle agrárfeladat elvégzésére alkalmas – Fotó: Matt McIntosh, Future Farming
Tartós működés, nagyobb kivitel
A robot 6 km/óra haladási sebességre képes, és lítium-ion akkumulátorok működtetik. Egy feltöltéssel 8 órás munkavégzésre képes. Az akkuk élettartama nagyjából 3-4 ezer töltési ciklusra tervezett. A robot tesztüzeme jól sikerült a Haggerty Creeknél. Ezért hamarosan egy nagyobb verzió is készül belőle, amely még mindig elég kicsi ahhoz, hogy beférjen egy kisebb teherautó csomagterébe.

 
Mi ebben az új?
A modernebb traktorok már ma is GPS-el ellátottak és programozható az útvonaluk. Az meg, hogy mit akasztanak utána, már a gazdán múlik.
 
Talán tavaly volt egy angliai kisérlet, amiben egy x hektáros területet úgy műveltek meg robotokkal, hogy ember nem tette rá a lábát. Sikeres is volt a pilot projekt, csak nagyok voltak a költségek, amik a tömeggyártással és a módszer elterjedésével csökenhetnek. Nincs messze az idő, mikor a farmer felkel, beül a székbe és pár katintással kiganézza a tehenólat, elküldi a drónt permetezni, ja és ezt akár a világ másik végéről is megteheti. Farming simulátor real life.
 
A munkahelyek száma csökken, a világ népessége nő. Nem hinném, hogy dédunokáinknak gondtalan élete lesz.
Lehet, hogy már unokáinknak sem.
 
A munkahelyek száma csökken, a világ népessége nő. Nem hinném, hogy dédunokáinknak gondtalan élete lesz.
Lehet, hogy már unokáinknak sem.
Részben ezért lenne fontos az, hogy végre az emberek oktatásába ölnének egy csomó pénzt és rengeteg alibi munkát felszámolnának. Kb. a lakosság fele nem is végez temelő munkát, csak ide oda taszigálja a semmit. És ez nagyon nagyon kicsi becslés tőlem, a valóság lehet 80 % jár. Hisz a lakosság java a szolgáltatási szektorban utazik és iradi melós, eladó, stb.
 
Mennyiben más mint egy ember? A mi kis falunk robotja nem iszik, nem jár kocsmába, nem tolja hazafelé kivilágítatlan biciklijét, nem káromkodik, nem politizál, nem verekszik, csak dolgozik, dolgozik, dolgozik még éjjel is, a gazda meg békésen alszik....és mire felkel a gép a pázsitot felásta, a búzát összeszecskázta, a gyümölcsfákat tüzelőnek felaprította, a tyúkokat meg a krumpli helyett fejjel lefelé elültette. Igazán szép világ! :cool:
 
Jöhetne magyarországra mert itt a dió termést nagyon megritkította az amerikából behurcolt burok fúró bogár....és egy 30-40 éves diófát nem könnyű megvédeni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,732
Tagok
615,331
Legújabb tagunk
Monika L.
Oldal tetejére