Önnek nem Kálmán Olgához kellett volna mennie élő adásba

Nyílt levél dr. Zacher Gábor részére

Tisztelt doktor úr!

Végignéztem, egyben végigszenvedtem a Hír Tv Egyenesen című műsorában előadott és mappájával megtámogatott nyilatkozatát, amellyel a mundér becsületét védte. Mielőtt tovább folytatnám, közreadom az orvosi eskü nemzetközi szövegét:

Genfi deklaráció

(nemzetközi orvosi eskü)

Elfogadta az Orvosi Világszövetség Második Közgyűlése, Genf, 1948. szeptember

Módosította a 22. Orvosi Világközgyűlés, Sydney, 1968. augusztus és a 35. Orvosi Világközgyűlés, Velence, 1983. október

Ünnepélyesen fogadom, hogy azon idő alatt, míg az orvosi hivatást gyakorlók tagjának vallom magam:

  • életemet az emberiség szolgálatára szentelem;
  • megadom oktatóimnak a nekik járó tiszteletet és hálát;
  • lelkiismerettel és méltósággal gyakorlom hivatásomat, betegeim egészsége lesz számomra az elsődleges szempont;
  • még a beteg halála után is tiszteletben tartom a reámbízott titkokat;
  • minden erőmmel fenntartom az orvosi hivatás tiszteletét és nemes hagyományait;
  • kollégáimmal testvérként bánok;
  • nem engedem, hogy vallási, nemzetiségi, faji, pártpolitikai, vagy társadalmi szempontok eltántoríthassanak a betegeimmel kapcsolatos kötelességeim teljesítésétől;
  • az emberi életnek a fogamzástól kezdve megadom a legnagyobb tiszteletet; – orvosi tudásomat pedig engem fenyegető veszély esetén sem használom az emberiség törvényeivel szemben.
Ezeket az ígéreteket ünnepélyesen, szabadon teszem, és becsületemre fogadom.

Tovább is megyek:

A Magyar Orvosi Kamara Etikai Kódexe – elfogadta a Magyar Orvosi Kamara Küldöttközgyűlése 2011. szeptember 24-én. A törvény értelmében hatályba lép 2012. január 1-én. Csak pár sort idéznék ebből, hogy felfrissítsem statisztikákba feledkezett memóriáját:

(4) Az orvos nem élhet vissza betege kiszolgáltatott helyzetével, nem sértheti emberi méltóságát, figyelembe kell vennie szemérem és szégyenérzetét. Még kilátástalannak tűnő esetben is vigaszt kell nyújtania, erőt adva betegének. Feltétlenül el kell kerülnie a beteg tárgyiasulását, amelynek következtében esetté, a kutatás tárgyává, vagy sorszámmá válhat.

(5) A beteg jólléte mindenekelőtt: ezt az elvet sem a társadalmi, sem politikai nyomás, sem az adminisztrációs kötelezettségek, sem kereskedelmi érdekek nem sérthetik.

És ezzel elérkeztem a számomra talán legalapvetőbb fogalomhoz, az emberség fogalmához, melyet mi, más hivatással rendelkező, és az egészségügyi „szolgáltatásokat” igénybe vevők jól ismerünk. Ám mivel erről a műsorban nyomokban sem esett szó, tájékoztatom:

(18) Az orvos köteles a tőle elvárható módon betege fájdalmát, félelemérzését csökkenteni.

II. 2.1. Az orvos elsősegély-nyújtási kötelezettsége

(1) Sürgős szükség, veszélyeztető állapot esetén az orvos köteles a jelentkező beteget fogadni, az általa észlelt beteget ellátni, és – az adott lehetőségeknek megfelelően és a tőle elvárható módon – első orvosi ellátásban részesíteni, és állapotától függően a szükséges intézkedésekről gondoskodni.

(2) Az orvos a helyszínen maga dönti el, hogy a sürgős szükség és veszélyeztető állapot esete fennáll-e. Ha a rendelkezésre álló információból a sürgős orvosi ellátás 7 szükségességét biztonsággal nem lehet megállapítani, úgy kell eljárni, mintha az bizonyítottan fennállna.

Nem folytatnám a sort a következő 30 oldal felsorolásával, akit érdekel annak, de legfőképp önnek ITT áll a hivatkozás.

Szeretném megkérdezni, mert ez a műsorvezető figyelmét elkerülte: a fenti pontokból ön melyiknek felelt meg ama beteg ellátásának (vagy el nem látásának) során, aki sajnálatos módon – a rendelkezésünkre álló információk alapján – órákig haldokolt a Honvédkórház sürgősségi osztályán anélkül, hogy fájdalmát enyhítették volna?

Amit végtelenül gusztustalannak tartok: ön statisztikai adatokkal próbálja a mundér becsületét megvédeni, az általunk – civilek, betegek, egészség-károsultak – már megszokott szakmai összezárást követve; ön megpróbálja megmagyarázni azt, amit mi elég sokan tudunk az egészségügyről, csak aki fetreng a fájdalomtól, azt ez egyáltalán nem érdekli.

Doktor úr! Nem nekünk kell ezt a statisztikákat felmutatni, hanem a feletteseinek, mert nem biztosítják az ön munkájának legelemibb alapfeltételeit sem.

Ön azzal védekezett egyebek mellett, hogy a sürgősségi osztályon olyanokat is el kell látnia, akiknek egészségi állapota ezt nem indokolja. Nos, az ön ismeretei itt is csődöt mondtak, amikor azzal védekezett, hogy ellenkező esetben feljelentik:

Etikailag nem kifogásolható, ha az orvos szakmai vagy erkölcsi meggyőződése miatt – a jogszabályok keretei között – nem vállal és nem végez bizonyos kezeléseket.

Ön azt állítja, hogy a napi szórásokat, átlagokat figyelembe véve, olyan is előfordul, hogy naponta 160 főt látnak el. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez rettentően nagy szám. Kérném ez esetben kiírni a váró ajtajára, hogy jelenleg a 100. beteget látjuk el, úghogy ön, tisztelt beteg, aki vért hány és fetreng a fájdalomtól, a 160-ik lesz. Nem az alapellátás várólistáján, hanem az életmentő várólistán.

Ön azt állította, hogy ez a beteg menthetetlen volt. Ez a műsorban úgy jött le, hogy akkor pont ráért vergődni, mert önök amúgy sem értek rá vele foglalkozni.

De nekem rögtön adódik az ezzel kapcsolatos másik kérdésem: ha önök nem vizsgálták meg a beteget, vagy csak futólag tették ezt az alapellátás-felmérés alapján, akkor honnan tudták, hogy mentehetetlen volt? Nyilván az lehetett, amikor már felnyitották. De ha esetleg mégis sikerült az első kézrátétellel megállapítani a beteg menthetetlen állapotát, mit tett ön, mint ügyeletes a fenti etikai szabályok szerint elvárhatóan? Mivel enyhítette a beteg fájdalmát? Nem volt a környéken egy kurva fájdalomcsillapító?

Ön előadta a hattyú halálát – az egészségügyét -, de ez a maga halála is egyúttal. Csak nem vette észre, hogy saját magának mond ellent. Önnek nem Kálmán Olgához kellett volna mennie élő adásba, önnek egyetlen feladata lett volna. Nem most, hanem a 101-ik beteg után. Berúgni a Balog emberállat miniszter és az Orbán nevű foci- és hatalommániás ajtaját. Mert ön értünk, betegekért van, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a felelősök is mindent megtegyenek.

De nem. Ön ebben a műsorban is csak azt tudta elmondani, hogy nemrég kaptak anyagi forrásokat. Nagyon helyes. És akkor? A maradék 60 beteg ellátására elegendő volt az a pénz? Hol van a megbecsült személyzet, az infrastruktúra, vagyis a tárgyi-személyi feltételek? És hol van az emberség? Nem csak most hol van, hanem évekkel ezelőtt hol volt?

Tisztelt doktor úr! Nem vonom kétségbe az ön szakmai tudását, bár lövésem sincs erről azon túl, hogy a magyar alkoholizmus ünnepei előtt és után – vagy ezektől függetlenül az általános droghelyzetről – nyilatkozik. Szerintem meg nyilatkozatok és tévészereplések helyett dolgozzon!

Bennem az adrenalin akkor szökött az egekbe, amikor ön a betegekkel, hozzátartozókkal történő kommunikáció javításáról beszélt. Olvassa el kérem az etikai kódexet! Az, ahogyan nem csak az önt ért ilyetén kritikák, de az általam is megtapasztalt jelenségek alátámasztják, igenis probléma a flegma, lekezelő modor. Mintha nem beteg emberekről lenne szó, hanem fél sertésekről. Sok esetben hentes módjára bánnak az emberekkel, az a stílus sok esetben minimum elfogadhatatlan. Megértve az önök túlterheltségét, semmi nem írhatja fölül a betegellátás humánus jellegére vonatkozó elvárásokat. Itt nem csak betegek vannak, hanem olyan hozzátartozók is, akik mögött nem pusztán a beteg szerettük iránti aggodalom áll, de akiknek egyéni, családi sorsa is megpecsételődik az önök szakmai, emberi hozzáállása révén.

Tudom, hogy a sok évnyi rutin nyerssé, rideggé teszi az embert, de néha nem árt tükörbe nézni. Mert el lehet játszani a hamis megváltó szerepét, de embernek lenni és maradni, az a legfontosabb. Enélkül gyógyítás sincs, ugye. Önök mondják, de mi is tapasztaljuk, hogy
a remény, a hit erőt ad a betegségek elviselésében-legyőzésében. Akkor miért veszik el tőlünk ezt a lehetőséget? Mi nem a statisztikában akarunk hinni, hanem a gyógyulásunkban.

Éppen ezért kell ezt az embertelen, az egészségügyet romokba döntő, az emberek élethez való jogát sorozatosan megsértő, veszélyeztető kormányzatot leváltani, bíróság elé állítani és elszámoltatni. Hogy legalább a stadionokra költött pénzt az egészségügybe visszafizessék.

Ami természetesen az önök felelősségét egyáltalán nem kisebbíti, tisztelt doktor úr!

Csoma Gábor

honved_korhaz.jpg

 
Személy szerint nagyon sajnálom, hogy az egészségügy és az oktatás mindenféle szakmaiságot nélkülöző direkt politikai küzdelem eszközévé vált. Rendszerszinten vannak problémák - ezt senki sem tagadja -, mellesleg épp a sürgősségi betegellátás nem tartozik ezek közé, ám a rendszer egészének felelőtlen elégtelennek minősítése nemcsak, hogy a benne dolgozó kiváló szakemberek munkáját annulálja, hanem a társadalmi közbizalom aláaknázásával ezen intézmények hatékonyságát ássa alá. Ha a Honvéd Kórházban igazolhatóan szakmai hibát vétettek, akkor ennek le kell vonni a megfelelő konzekvenciáit. De általánosan az orvostársadalom ellen hangulatot kelteni ilyen minősíthetetlenül kioktató hangnemben meglehetősen gyomorforgató dolog! Napokban például épp az Országos Onkológiai Intézetben jártam, és csak elismeréssel tudnék bármit is mondani az intézményről (orvosok, felszereltség, bánásmód). A gyermek-nefrológusunk kiváló. De hát ez csak egy tapasztalat a sok közül!
*
Közeli hozzátartozómat kezelték az Onkológiai Intézetben. Ódákat zengett, mert ott valóban toppon voltak az orvosok, az ápolók és minden tiszta és rendezett. Udvarias hangnemben informálták a betegeket. Egyet, egyetlen egyet az Intézmény ellen tudnék felemlíteni. Működik egy úgynevezett vendégszoba, ami nagyon hasznos és jó dolog. A vidéki betegek a hozzátartozójukkal együtt pár napot ott tudnak tartózkodni. Csak egyet nem értek, miért éppen az patológia felett van?! Lelkileg ez rendesen kiüti a biztosítékot, erre magyarázatot sem találok. Miért éppen oda tették? Máshol nem tudták volna ezt a valóban okos és jó lehetőséget, a "szállást" a patológiától távolabb berendezni?! :oAkik úgyis a halál előszobájában érzik magukat, azoknak és hozzátartozójuknak is rendkívül +megterhelő, lelkileg úgy értem.
 
A híres toxikológus, Dr. Zacher Gábor küldte haza vizsgálat nélkül a beteget a sürgősségiről, aki másnap meghalt

Egy 79 éves asszonyt szepszis gyanújával szállították az intézménybe, és csupán egy egyszerű laborvizsgálatra lett volna szükség. A beteg háziorvosa nyílt levélben reagált az ügyre, no go zónának nevezte az intézményt, amitől szerinte mindenki retteg.

zacher-720x415.jpg

Vérmérgezés gyanújával utalta a Honvédkórház sürgősségi osztályára idős betegét háziorvosa, Dr. Mateisz Erzsébet. Az asszony másnap meghalt, miután a kórház vizsgálat nélkül hazaküldte őt. A háziorvos levelet írt a Honvéd orvosigazgatójának, amiben kérte, vizsgálják ki, hogy megfelelően látták-e el betegét. Dr. Mateisz Erzsébet szerint mindösszesen egy egyszerű vérvételre lett volna szükség. A kórház elutasította az orvos kérését. Azt írták, nincs joga betekinteni a dokumentációba, és így nem is tartják indokoltnak a vizsgálatot.

A háziorvos ezúttal már nyílt levélben fogalmazta meg aggályait az orvosigazgatónak, Dr. Tamás Róbert dandártábornoknak, amelyben no go zónának nevezi az intézményt, és amiből kiderül, hogy a beteget Dr. Zacher Gábor, a népszerű toxikológus küldte haza.

“SEMMILYEN belgyógyászati vizsgálat nem történt. Sem vérnyomás vagy pulzus mérés, sem laborvizsgálat. Ennek ellenére az akkor őt ellátó Dr. Zacher Gábor leírta, hogy: Jelen állapot nem sürgősségi ellátás kereteibe tartozik, SBO-ra való beutalása szakmaiatlan. Emittáljuk” – írja a levelében a háziorvos.

Mateisz doktornő kifejti, “az ügy kivizsgálása szempontjából irreleváns, hogy a panasz jelzőének van-e betekintési joga”, a vizsgálatra azért van szükség, mert minden jel arra mutat, hogy a beteg orvosi mulasztás miatt halálozott el. És azt is hozzáteszi, a kórház megalapozatlanul hivatkozott arra, hogy Mateisznek háziorvosként nincs betekintési joga, és idézi is a kérdéses jogszabályt, ami “lehetőséget biztosít nekem arra, hogy a saját ellátáskörömbe tartozó betegek dokumentációját megtekintsem, akár népegészségügyi, akár betegjogi szempontból”.

Dr. Mateisz Erzsébet azért nyílt levelet írt, mert hiába nyújtott be “két olyan dokumentumot, amely emberéleteket érint és minden jóérzésű emberben felháborodást kelt, erre egy vállrándítással válaszolt” az orvosigazgató. A címben ezért utalt az intézményre no go zónaként, “ahova belépve nem biztosítanak a törvények védelmet, kiszolgáltatott, megfélemlített betegek várakoznak, remélve sorsuk jobbra fordulását”.

A háziorvos szerint ellenkezik az orvosi esküjével, hogy a Honvédkórház sürgősségijére utalja a történtek után a betegeit. “Kérdeztem az önkormányzatot van e lehetőség másik ellátó helyet választani, azt mondták nincs. Mikor mondtam, mik történnek, ők is csak annyit mondtak, hogy számtalan hasonló eset van, biztos nem fognak foglalkozni érdemben az üggyel.”
 
A híres toxikológus, Dr. Zacher Gábor küldte haza vizsgálat nélkül a beteget a sürgősségiről, aki másnap meghalt

Egy 79 éves asszonyt szepszis gyanújával szállították az intézménybe, és csupán egy egyszerű laborvizsgálatra lett volna szükség. A beteg háziorvosa nyílt levélben reagált az ügyre, no go zónának nevezte az intézményt, amitől szerinte mindenki retteg.

zacher-720x415.jpg

Vérmérgezés gyanújával utalta a Honvédkórház sürgősségi osztályára idős betegét háziorvosa, Dr. Mateisz Erzsébet. Az asszony másnap meghalt, miután a kórház vizsgálat nélkül hazaküldte őt. A háziorvos levelet írt a Honvéd orvosigazgatójának, amiben kérte, vizsgálják ki, hogy megfelelően látták-e el betegét. Dr. Mateisz Erzsébet szerint mindösszesen egy egyszerű vérvételre lett volna szükség. A kórház elutasította az orvos kérését. Azt írták, nincs joga betekinteni a dokumentációba, és így nem is tartják indokoltnak a vizsgálatot.

A háziorvos ezúttal már nyílt levélben fogalmazta meg aggályait az orvosigazgatónak, Dr. Tamás Róbert dandártábornoknak, amelyben no go zónának nevezi az intézményt, és amiből kiderül, hogy a beteget Dr. Zacher Gábor, a népszerű toxikológus küldte haza.

“SEMMILYEN belgyógyászati vizsgálat nem történt. Sem vérnyomás vagy pulzus mérés, sem laborvizsgálat. Ennek ellenére az akkor őt ellátó Dr. Zacher Gábor leírta, hogy: Jelen állapot nem sürgősségi ellátás kereteibe tartozik, SBO-ra való beutalása szakmaiatlan. Emittáljuk” – írja a levelében a háziorvos.

Mateisz doktornő kifejti, “az ügy kivizsgálása szempontjából irreleváns, hogy a panasz jelzőének van-e betekintési joga”, a vizsgálatra azért van szükség, mert minden jel arra mutat, hogy a beteg orvosi mulasztás miatt halálozott el. És azt is hozzáteszi, a kórház megalapozatlanul hivatkozott arra, hogy Mateisznek háziorvosként nincs betekintési joga, és idézi is a kérdéses jogszabályt, ami “lehetőséget biztosít nekem arra, hogy a saját ellátáskörömbe tartozó betegek dokumentációját megtekintsem, akár népegészségügyi, akár betegjogi szempontból”.

Dr. Mateisz Erzsébet azért nyílt levelet írt, mert hiába nyújtott be “két olyan dokumentumot, amely emberéleteket érint és minden jóérzésű emberben felháborodást kelt, erre egy vállrándítással válaszolt” az orvosigazgató. A címben ezért utalt az intézményre no go zónaként, “ahova belépve nem biztosítanak a törvények védelmet, kiszolgáltatott, megfélemlített betegek várakoznak, remélve sorsuk jobbra fordulását”.

A háziorvos szerint ellenkezik az orvosi esküjével, hogy a Honvédkórház sürgősségijére utalja a történtek után a betegeit. “Kérdeztem az önkormányzatot van e lehetőség másik ellátó helyet választani, azt mondták nincs. Mikor mondtam, mik történnek, ők is csak annyit mondtak, hogy számtalan hasonló eset van, biztos nem fognak foglalkozni érdemben az üggyel.”
*
Mélységesen felháborít és nagyon el vagyok keseredve. Régi igazság, hogy hinni a templomban kell, de én valóban hittem Zacher Gábor "orvosban". Most már az orvosi titulusát is megkérdőjelezném. Fel nem tudom fogni, mi történt ezzel az emberrel? Az Erzsébet kórházban nagyon is toppon volt, ott másként viselkedett. Ha kiégett, akkor menjen el egy év fizetés nélküli szabadságra, de ilyen sorozat gyilkosságok, amelyekhez "asszisztál", s nyomon követhetően, ezt nem szabadna hagyni. Azonnal fel kell állítani arról a helyről, ahol NEM teljesít. Ez egyenesen beteg ellenes viselkedés. Személyesen ismertem, igaz, még az 1990-es évek végén, de akkor közelről tapasztaltam meg, hogy valóban segítőkész volt. Akkor igazi orvosként bánt a rábizott beteggel.
 
Biztos a fidesz futatja mert maskulonben mar ami kiderult halal esetek ami mulasztasa miatt tortent mar bevontak voln a forgalombol. Lehet addig varnak meg egy beteg hozzatartozoja nem fog onbiraskodast elkovetni.
Mérgek keveréséhez es azok kozombositesehez droghoz ert, de surgossegire nem lehet tenni fonoknek egy ilyen feluletes palit. A House doktor szerep nem all jol neki mert se a fejebe nincs annyi a rendezo is pocsek ha ilyen surun teszi el lab alol az embereket es mond iteletet halalosat, a betegrol azzal hogy meg se vizsgalja, ranezesre megeallapitja hogy mehet haza jol van.
 
Utoljára módosítva:
egy pokhendi szarhazi ontorvenyu bajgunar
mar a kinezete is bekepzelt empatia nelkuli .
szakmaisagat nem vitatom de emberi mivoltat annal inkabb
 
Biztos a fidesz futatja mert maskulonben mar ami kiderult halal esetek ami mulasztasa miatt tortent mar bevontak voln a forgalombol. Lehet addig varnak meg egy beteg hozzatartozoja nem fog onbiraskodast elkovetni.
MErkegevereshez es kozombositeshez drughoz ert de surgossegire nem lehet tenni fonoknek egy ilyen feluletes palit. A House doktor szerep nem all jol neki mert se a fejebe nincs annyi a rendezo is pocsek ha ilyen surun teszi el lab alol az embereket es mond iteletet halalosat a betegrol azzal hogy meg se vizsgalja ranezesre megeallapitja hogy mehet haza jol van.
*
Igazat adok. Egyik ámulatból - a másik bámulatba estem, ennyit és ilyen orbitális hibákat orvos nem követhet el. Az okot valóban nem értem, miért nem tették el onnan, vagy miért nem vonják be az orvosi "jogosítványát". Még mire várnak?! Ez kész rettenet.
 
*
Igazat adok. Egyik ámulatból - a másik bámulatba estem, ennyit és ilyen orbitális hibákat orvos nem követhet el. Az okot valóban nem értem, miért nem tették el onnan, vagy miért nem vonják be az orvosi "jogosítványát". Még mire várnak?! Ez kész rettenet.
Ez mar 3. eset hogy halallal vegzodik a surgosegi nem ellatas az o osztalyan es dontese alapjan. Es ki tudja mennyi lehet mert ennyi kapott nyilvanossagot.
 
Ez mar 3. eset hogy halallal vegzodik a surgosegi nem ellatas az o osztalyan es dontese alapjan. Es ki tudja mennyi lehet mert ennyi kapott nyilvanossagot.
*
Igazad van, ki tudja, hány ember halála szárad(hat) Zacher lelkén, aminek okát bármire rákenték, csak éppen az "orvost", akit ezek után nem nevezném annak, nem tette a dolgát. Vérmérgezésben "meghalatni" bárkit is, manapság?! :mad:
Ez szinte felbecsülhetetlenül óriási bűn! Ráadásul, olyan magaslatra helyezte magát Zacher, hogy a fekete/fehéren megírt utasítást a "sutba dobta". Nem:dr_4: vette figyelembe a betegét beutaló ORVOS utasítását.
Ez a kormány nemcsak kártékony, de mindazok is, akiket "oly szeretettel a kebelükre" ölelnek... Áspis kígyók gyülekezete.
 
Utánanézve egy kicsit ez sem most történt, hanem január elején.
A beteg ambuláns lapja üres volt. Magyarul, sz.rtak rá. Illetve Zacher sz.rt rá, meg a háziorvosra is, akivel beszélni sem volt hajlandó.
 
Megvárta, amíg lemondatják...
Egy újabb, halállal végződő eset után kínálták fel a Honvéd Kórház sürgősségi osztályát vezető Zacher Gábornak, hogy mondjon le, amit ő elfogadott.
Zacher "elfogadta a sürgősségi osztály vezetői posztjáról való lemondás felkínált lehetőségét".

Forrás: HVG

*

Véleményem szerint, :dr_4:nem kellett volna megvárnia, amíg felállítják. Egy valóban csodálatos orvosi praxisnak nem ilyen csúnyán kellett volna végződnie.
Ha szerencsénk van, akkor nem praktizálhat többet, de soha.
Így több ember - talán - a halált kikerülheti és életben marad.
Remélem és bízom, hogy egy lelkiismeretes, nagy tudással és gyakorlattal bíró EMBERT, aki ORVOS, azt bízzák meg az osztály vezetésével.
 
Kivancsisagbol mennyi karteritest fizet a Honved korhaz Zacher hibajabol meghalt alozatok hozzatartozoinak? vagy a Honved korhaz kiadott ukasza hany % beteg embert kell eltenni labalol?

Hozzátette, az engedély nélküli nyilatkozatot a honvédség szankcionálja.
Es meg fenyegetoznek? mi fog torteni falhoz allitjak aki azt mondja ezt meg az allatkorhazba se, lehet megtenni buntetlenul.
Azt mar be is tojtunk a honvedseg fenyegetesetol.........vagy Zacher mar a honvedseg feje lett, vagy csak sima bokorugro katona lett?
 
*
Kedves Kuempepe!
Nem "kacsát" szállítottam, itt olvasható a hír a HVG-től:
Felkínálták a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezető Zacher Gábornak, hogy hogy mondjon le. Ezt ő elfogadta – írta korábban a HVG. A Zoom.hu-nak azonban elmondta, ő ilyenről nem tud, nem mondott le, továbbra is ő vezeti a Honvédkórház sürgősségi osztályát, a hír kacsa.
Szerda délelőttre egyébként interjút kértünk az orvostól, amit a Honvédkórház vezetősége nem engedélyezett. Zacher szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda tiltotta le az interjúkat a választások előtt, nehogy valami rosszat mondjon.
Hozzátette, az engedély nélküli nyilatkozatot a honvédség szankcionálja.
Múlt héten derült ki, hogy egy háziorvos elmondása szerint Zacher Gábor érdemi vizsgálat nélkül elküldte betegét a Honvédkórház sürgősségi ügyeletéről. Az idős nőt másnap komatikus állapotban szállította vissza a mentő, de már nem tudtak rajta segíteni, elhunyt. A háziorvos, Mateisz Erzsébet nyílt levelet is megfogalmazott, melyben no go zónának nevezte a Honvédkórház sürgősségi osztályát.
A kórház a háziorvos kérésre ellenére vizsgálatot nem indított, a minisztérium visszautasította, hogy ne végeztek volna szakszerű ellátást a kórházban.
A közelmúltban több a Honvédkórházban tragédiával végződő esetben is Zacher Gábor volt az ügyeletes. Egy órákig haldokló, de ellátást nem kapó, beteg férfival kapcsolatban azt mondta, a lelkiismeretük tiszta, szakmai hiba nem történt, a kapacitásuk véges.
„Itt tartunk 2018-ban” – összegezte telefonon a Zoom.hu-nak Zacher Gábor.
*
Előbb a HVG értesítését hoztam be. Bocs' de ez utóbbi esetet képtelen vagyok feldolgozni, de megérteni sem.
 
Kivancsisagbol mennyi karteritest fizet a Honved korhaz Zacher hibajabol meghalt alozatok hozzatartozoinak? vagy a Honved korhaz kiadott ukasza hany % beteg embert kell eltenni labalol?

Hozzátette, az engedély nélküli nyilatkozatot a honvédség szankcionálja.
Es meg fenyegetoznek? mi fog torteni falhoz allitjak aki azt mondja ezt meg az allatkorhazba se, lehet megtenni buntetlenul.
Azt mar be is tojtunk a honvedseg fenyegetesetol.........vagy Zacher mar a honvedseg feje lett, vagy csak sima bokorugro katona lett?
*
Olcsó az emberélet, annyira olcsó, hogy ára sincs. Pontosítok: VAN ára, a választás... Erről is olvastam ez utóbbi linken kapott hírben. Az is érdekes, ahogyan Zacher reagált.
No meg ezt: a választások előtt, nehogy valami rosszat mondjon. Ezek szerint nincs normál "háttér üzeme"? Labor, elegendő orvos és asszisztens, ápoló? Csak ezt tudtam kibogozni a zárszavából. Hozzátette, az engedély nélküli nyilatkozatot a honvédség szankcionálja.

Ezek szerint Zacher is fél, ezért nem mer nyilatkozni. De mitől? Ha bebizonyítaná, hogy ő nem hibás, ezért meg azért, fentiek bármely okáért, akkor nem ő lenne a bűnbak. Nagy kavirtya ez az ország, az biztos. Istenemre mondom, félek már itt élni?! :oEnnyi mocskot, ennyi szemetet, amennyit ránk zúdítanak?! Iszonyatos.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,309
Tagok
615,646
Legújabb tagunk
Ahmedgeoto
Oldal tetejére