Összefogott a NER-en kívüli értelmiség színe-java

Akár pártalapításig is eljuthatnak azok a jól ismert értelmiségiek, akik Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke, a Fidesz volt minisztere hívószavára összegyűltek csütörtökön az Európa Tanács budai épületében.


A Magyarország az Európai Unióban című konferencián kiderült, hogy a végtelenül lebutított közbeszéd és megosztásra építő gyűlöletpolitika helyett értelmes és valódi vitát, egyszerre nemzeti és nyugatias orientációt akar az az értelmiségi csoportosulás, amely néhány hónapon belül a politikai fellépést fontolgatja – számolt be a tanácskozásról az Index.

A tanácskozáson tudósok, kutatók, értelmiségiek között olyan ismert arcok jelentek meg, mint Urbán László, aki 1998-ban egy véleménye miatt nem lett pénzügyminiszter, Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminisztere, Bod Péter Ákos volt ipari miniszter, illetve MNB-elnök, Csaba László közgazdászprofesszor, akadémikus, vagy Beer Miklós, katolikus püspök.


Pálinkás József megnyitójában arról beszélt, hogy „a középszer és a még lejjebb egyre hangosabb, és tort ül a megtévesztett milliók felett. A végletesen lebutított közbeszéd minden honfitársunk számára megalázó. A magyar társadalom, benne az értelmiség nagy része apatikusan hallgat, talán még a gondolkodástól is tart. Valamikor meg fogják kérdezni, hogy hol voltunk és miért nem szóltunk.”

Csaba László korábbi miniszterelnöki tanácsadó az euróövezeti csatlakozást helyezte beszédjének középpontjába, amikor a következőket mondta: „minden az EU-hoz köt minket, az EU pedig egyre inkább az euróövezetet jelenti. Nem muszáj oda belépni, de a nemzeti valuta fenntartása egy kis, nyitott gazdaságban óriási luxus. Olyan combosak vagyunk önállóan?”

Azért gyűltünk össze tegnap Pálinkás elnök úr invitálására, hogy mindenféle pártoskodás nélkül beszéljük meg az ország problémáit. Annál is inkább szükség van erre, mert a jelek szerint mind az ország, mind az Európai Unió válaszút elé érkezett – nyilatkozta az esemény kapcsán a Magyar Hangnak Csaba László közgazdászprofesszor, akadémikus.

„Olyan fórumon cseréltük ki eszméinket, ahol konzervatív, liberális és bármiféle eszmerendszer híve szabadon mondhatta el véleményét, kulturált keretek között. Jól mutatja az ez iránti igényt, hogy minden megvitatott témában kialakult valamiféle vita, eszmecsere. Éppen ez volt a célunk, amikor először idén februárban arra hívtuk föl a figyelmet, hogy a közbeszéd olyan szintre süllyedt, ami tarthatatlan”

– mondta lapunknak a közgazdász, hangsúlyozva: azt igyekeznek megtalálni, ami összetart bennünket, a nemzetet, országot, s nem azt, ami elválaszt egymástól. Megjegyezte azt is, hogy akik a tanácskozáson megjelentek, olyan értelmiségiek, akik még 10-15 év múlva is szeretnének ebben az országban élni, s akik szeretnék megtalálni a közös nevezőt, amely mentén előbbre juthat az ország.

Urbán László hangsúlyozta, ha Orbánon múlik, soha nem lépünk be az euróövezetbe. Szent-Iványi István, volt SZDSZ külügyi államtitkár szerint a kétsebességes Európában irrelevánssá válhat maga a tágabb Európai Unió, ami Magyarországra nézve nagyon veszélyes forgatókönyv lenne.

Jeszenszky Géza a V4-ekről szólva kifejtette, „a migrációellenesség hozná össze a négy országot, ami azonban egy új vasfüggönyt jelentene Nyugat-Európa és a visegrádiak között, de szerinte szerencsére ennek nincs esélye, hiszen a lengyelek irtóznak a keleti orientációtól, és a szlovákok sem fognak egy vesztébe rohanó visegrádi szekéren maradni.”

A versenyképesség kapcsán Urbán László arról beszélt, az Orbán-rendszer igazából nem akarja fékezni a magyar gazdaság globalizációját, az autoriter jellegű lépések valódi motivációja más. “Valójában a versenyképességgel van Orbánnak baja. A magyar gazdaságban a versenyképességre épülő tevékenységek csak az állam által megtűrt mértékben, főleg csak az exportágazatokban működhetnek.”

Beer Miklós pedig arról beszélt, hogy „ha tényleg keresztények volnánk, ennek az lenne a következménye, hogy türelmesek, megértőek, toleránsak tudnánk lenne a más nemzetekkel és vallási közösségekkel szemben, illetve hogy nézem a reakciókat, hogy ez a Ferenc pápa nem európai, tessék, nem beszél Csíksomlyón Trianonról.”

magyarhang

crop
 
ez a Ferenc pápa nem európai, tessék, nem beszél Csíksomlyón Trianonról
Kedves Beer püspök úr! Meglehetősen gyomorforgató, ahogyan Ön Trianont felhozva a magyarok más nemzetekkel szembeni intoleranciájáról beszél - különösen annak fényében, amit az úzvölgyi katonasíroknál a titkosszolgálatok által feltüzelt román nacionalisták tettek! És talán az sem véletlen, hogy többen voltak a mostani zarándoklaton, mint Ferenc pápa látogatásán. Ja, és mit is várhatunk az uniótól? Hány éve tagja Románia? Érvényesülnek a kisebbségi jogok? Területi autonómia? Még az ott élő emberek jogait sem lehet megvédeni. De úgy tűnik, Ön csak a magyarok "zsigeri nacionalizmusával" van elfoglalva. Miféle értelmiségi az, aki azzal intézi el a kölni eseményeket, hogy ha a nők "tisztességesen felöltöztek volna", akkor a burka látványához hozzászokott muszlimok sem zaklattak és erőszakoltak volna. Remek! A NER megerősödéséhez pont olyan gondolkodású emberek kellenek, mint Ön!
 
Ez még nem az összefogás és talán még nem is a színe-java.
Ezen urak többsége akkor lett kormánykritikus, amikor pozíciót vesztett...
Jeszenszky ? Aki a taxis sztrájk idején a tömegbe akart lövetni ? Bod Péter ? Akinek az IQ-ja kisebb, mint a lábmérete ? Ez a színe java ?
...és a valódi értelmiség is elmehet a bánatba...hol voltak 30 évig ? ... csak most lett sürgős fellépniük, amikor ők a fenyegettek ?
 
Jeszenszky ? Aki a taxis sztrájk idején a tömegbe akart lövetni ? Bod Péter ? Akinek az IQ-ja kisebb, mint a lábmérete ? Ez a színe java ?
...és a valódi értelmiség is elmehet a bánatba...hol voltak 30 évig ? ... csak most lett sürgős fellépniük, amikor ők a fenyegettek ?
Ok a jobboldali ertelmiseg akiknek eleg lassan esett le a tantusz. Tobb mint 1 evtizede huseges kiszolgaloja a rendszernek, de mivel azert van egy kis gogyijuk, latjak a veget es azt azert nem akarjak hogy magaval rantsa Orban mikor levonul a politikai palyarol.
 
Nem nevezném őket "értelmiségnek". Inkább savanyú a szőlő és megérdemlik.
Számomra a Friderikusz műsorából derült ki, hog az MTA csak egy túlfizetett szánalmas gittegylet.
Pálinkás az "utca névadásnál" még hosszúnyelvvel nyalt.
 
Nem nevezném őket "értelmiségnek". Inkább savanyú a szőlő és megérdemlik.
Számomra a Friderikusz műsorából derült ki, hog az MTA csak egy túlfizetett szánalmas gittegylet.
Pálinkás az "utca névadásnál" még hosszúnyelvvel nyalt.
Ne légy már ennyire dühösen mindenkit utáló.
az MTA persze hogy értelmiség .Nem a te és én fogalmak szerint értelmes.És még azt se jelenti nem voltak ideáik.
A Pálinkásra én is emlékszem nagyon .Szocialisták ellenes volt.
Vagyis ellenzéki és a Fidesz mellé beszélt.
Mindez mutatja vannak ideáik és tévedtek csalódtak az ideálnak gondolt csoportban.
És erősen jobboldali volt a Pálinkás és a Bod Péter.
De mindez mára se kellett hogy változzon.
Most is azok De Csalódtak felismerték ez nem jobboldali kormány Nem is képviseli a számukra fontos konzervatív értékeket.
Nem értem te miért nem ismered az emberi lelket.Hogy nem változtak az ideáik.
Épp csak vakok voltak kiben bíztak.
És most ha már ezt érted el tudod képzelni, van empátiád.
Akkor elő lehet jönni azzal hogy sértődöttek vagy nem?
Természetesen hozzájárul és az borítja ki a bilit,hogy a tudománytól a kutatásoktól elvettek mindent.
És engem se képzelj ostobának.
Tudom minden ember döntéséhez hozzájárul az ideákon túl az anyagiak.Hisz mégis csak emberek ők is
Haragodban nem lehetsz annyira rövidlátó: "Inkább savanyú a szőlő és megérdemlik."
A magyar tudomány és fejlesztés az oktatás van folyamatosan tönkretéve.
Hogy gittegylet-e én ebbe nem szólok bele.
Hisz maga Friderikusz sem megbízható, épp úgy mint Freei Tamás média guruk sem
ui:
Az egész MTA lelkes Orbán párti volt.Mondjuk úgy elkötelezett konzervatív
Nem emlékszem a nevére, azzal a a pöttyös csokornyakkendőssel egyetemben.
(Vizi E. Szilveszter)
Nos nem tudom átállt illetve felismerik e már a többi elkötelezettek mint a rajzfilmes Jankovics Marcell
A zenész Szörényi és a többi elkötelezett hogy nem, ezt a lovat akarták.
A művészek is az értelmiséghez tartoznak.
 
Utoljára módosítva:
Jeszenszky ? Aki a taxis sztrájk idején a tömegbe akart lövetni ? Bod Péter ? Akinek az IQ-ja kisebb, mint a lábmérete ? Ez a színe java ?
...és a valódi értelmiség is elmehet a bánatba...hol voltak 30 évig ? ... csak most lett sürgős fellépniük, amikor ők a fenyegettek ?
Nem Jeszeszky volt az, lehet Ő is
Hanem aki az ablakból szónokolva majd kiesett italos volt állítólag, a belügyes.
Horváth Balázs
Az alábbi kép nem az ablakhanem az erkélyes:

Horváth Balázs belügyminiszterként helyettesítette a kórházban fekvő Antall Józsefet, és a helyzet rendkívül ügyetlen kezelése miatt a miniszterelnök két hónap múlva Boross Péterre cseréli. Antall később úgy értékelte, hogy – bár magánál volt – lényegében csak a kormány tanácsadójaként működött, a döntéseket a rendkívül kiélezett helyzetben maguknak kellett meghozniuk. Horváth Balázs képességeit meghaladta a miniszterelnök helyettesítése. Antall erről azt mondta, hogy belügyminiszterének nagy lelki sokk volt, az esetleg elkerülhetetlen erőszakos fellépésre nem volt felkészülve. Pláne úgy, hogy Barna Sándor, a budapesti rendőrfőkapitány kijelentette: amennyiben parancsot kap az erőszak alkalmazására, akkor lemond.
5239900_fc6443217bb87c1f2ec621900803d98b_wm.jpg
 
Utoljára módosítva:
Nem Jeszeszky volt az, lehet Ő is
Hanem aki az ablakból szónokolva majd kiesett italos volt állítólag, a belügyes.
Horváth Balázs
Az alábbi kép nem az ablakhanem az erkélyes:

Horváth Balázs belügyminiszterként helyettesítette a kórházban fekvő Antall Józsefet, és a helyzet rendkívül ügyetlen kezelése miatt a miniszterelnök két hónap múlva Boross Péterre cseréli. Antall később úgy értékelte, hogy – bár magánál volt – lényegében csak a kormány tanácsadójaként működött, a döntéseket a rendkívül kiélezett helyzetben maguknak kellett meghozniuk. Horváth Balázs képességeit meghaladta a miniszterelnök helyettesítése. Antall erről azt mondta, hogy belügyminiszterének nagy lelki sokk volt, az esetleg elkerülhetetlen erőszakos fellépésre nem volt felkészülve. Pláne úgy, hogy Barna Sándor, a budapesti rendőrfőkapitány kijelentette: amennyiben parancsot kap az erőszak alkalmazására, akkor lemond.
Jeszenszky az alkesz sógor ott reszketett bévül támogatólag...
 
Most hallom, hogy Pálinkás nem zárta ki egy esetleges centrum (centrista) párttá való átalakulást.
Ugyanakkor Csaba László szerint ennek még nincs itt az ideje.
Vajon Kupa levédette a Centrum Párt elnevezést?
Vagy ő is részt vesz a tömörülésben és ezzel járult hozzá?
Lehet, nagyon elkalandoznak a gondolataim, de ez nekem továbbra is azt mutatja, hogy az egyes személyek, bár a saját területükön biztosan kimagasló eredményeket érhettek el, politikailag se nem befogadóak, (kompromisszumkészek), se nem rendelkeznek elegendő elánnal ahhoz, hogy egy konzisztens (úgy értem egységes, egyben maradó, egyet akaró) formációvá tömörülhessenek.
Ha annyira okos emberek, miért nem tudnak, hasonlóan okos emberekkel összhangba kerülni? Talán a valaha volt és régen elfeledett fidesz lózung, amit anno ők is osztottak, már számukra sem fontos? (A köz érdeke felülírja az egyén érdekét.)
 
Jeszenszky az alkesz sógor ott reszketett bévül támogatólag...
Természetesen mint a hozott képemen is látszik
Valamint írtam: "lehet Ő is"
De a hatalmi rangsor
Horváth Balázs belügyminiszterként helyettesítette a kórházban fekvő Antall Józsefet
Horvát Balázs kettős funkcióval bírt
Helyettes miniszterelnök és "felelős" belügyminiszter
Mindkettőként megbukott
Jeszenszky Géza külügyminiszter volt és kormánytag
Én semmilyen konkrét bűnt vagy hibát nem rovok fel neki.
Abban az időben még a diplomácia is sokkal szakszerűbb volt.
Természetesen az egész Antall kormány jó nagy sokként élte meg a taxis blokádot.
De engedtek és így elsimult
a taxisok képviselői elfogadták a 12 forintos literenkénti kompenzációt, ezután a taxisok megszüntették a blokádot.

Majd belebuktak sok egyéb oknál fogva
Boross Pétert nézd meg miket csinál ma.
Mint a bolond összevissza nyalja a Fideszt és nyilatkozgat marhaságokat.
 
Hisz maga Friderikusz sem megbízható, épp úgy mint Freei Tamás média guruk sem
...

Nem, nem Frideikusz megbízhatóságáról van szó.
Arról a műsoráról, amikor a magyar orvoskutató egy rakat pénzt itt akart elkölteni..
De "tudós" uraink szerették volna a zsé-re rátenni a kezüket. Végül családostól visszament az USA-ba és köszöni, jól el van a kutatással.
Akkor derült ki, hogy aki az MTA rendes tagja lesz, annak meglehetős lé jár havonta, minden elvárás nélkül.
Nem véletlen, hogy "rendes" tudós mára csak "magyar származású" külhonban.
Ebben is ez a szar ország egy következmény nélküli ország.
Empátia? Lófaszt. Kibaszott düh! Sok barom elzavar minden rendes embert.
Egyik fiam hamarost német lesz. A másik már intéz valami "tehetséges zöldkártyát" az USA-ba.
A legkisebb eleve világpolgár, utoljára Új Zélanddal ijesztgetett minket. Mindenesetre a majd egy évben körbejárták a világot.
Remélem, legalább Európában marad.
A maradék is ugrásra kész, ha "gáz van" (márpedig nem kicsit van az), megy az ikertestvére után.
Minek örüljek? "Ezeknek az "értelmiségieknek"?
Lajtán túl a kutya sem ismeri (el) őket.
 
A munkásőrség fegyvereinek elpasszolása a volt jugó tagállamoknak? (ha már épp háborúsdit játszanak...
Nos hát a honvédség fegyvereit is továbbadták akkoriban.Most mi a bajod?
Hogy saját zsabre ment volna?
Ezt még senki nem rótta fel
Ilyen vád még nem volt.
Csak hogy továbbadták a készletek valamekkora részét.
 
Arról a műsoráról, amikor a magyar orvoskutató egy rakat pénzt itt akart elkölteni..
De "tudós" uraink szerették volna a zsé-re rátenni a kezüket. Végül családostól visszament az USA-ba és köszöni, jól el van a kutatással.
Én nem Fridi műsoráról beszéltem sem nem az MTA mindenkori állapotáról és hatalmáról.
Más füzetben arról is ejthetnénk szót.
De most másképp nézzem.
Most mégiscsak a Magyar kutatástól és tudománytól elvett eszközökről van szó és nem más veszi el mint a magyar kormány.
Ez nem csak anyagi eszközök ez nyíltan az értelmiség ellen megy:

Tudományról, oktatásról és Orbán Viktorról beszélt Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója a Népszavának. Véleménye szerint a kormány szemében az Akadémia legnagyobb bűne a függetlensége: a Fidesznek a tudomány szabadsága veszélyes, az ellenzéki beállítottságú tudósok pedig „kormányellenes fészkeket” hoztak így létre.
 
Utoljára módosítva:
A legkisebb eleve világpolgár, utoljára Új Zélanddal ijesztgetett minket. Mindenesetre a majd egy évben körbejárták a világot.
Elkeseredésed érthető de máskorra tartogasd
Én a Magyarország 1989 utáni kormányaiban látom a bajt.
És persze a legbűnösebb mindég az aktuális.
Béres idejében épp úgy mindég a külföldi érvényesülést emlegették.
Be is csapta a gyógyszergyár.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,558
Tagok
615,324
Legújabb tagunk
Vahl Rózsa
Oldal tetejére