Összefogott a NER-en kívüli értelmiség színe-java

Akár pártalapításig is eljuthatnak azok a jól ismert értelmiségiek, akik Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke, a Fidesz volt minisztere hívószavára összegyűltek csütörtökön az Európa Tanács budai épületében.


A Magyarország az Európai Unióban című konferencián kiderült, hogy a végtelenül lebutított közbeszéd és megosztásra építő gyűlöletpolitika helyett értelmes és valódi vitát, egyszerre nemzeti és nyugatias orientációt akar az az értelmiségi csoportosulás, amely néhány hónapon belül a politikai fellépést fontolgatja – számolt be a tanácskozásról az Index.

A tanácskozáson tudósok, kutatók, értelmiségiek között olyan ismert arcok jelentek meg, mint Urbán László, aki 1998-ban egy véleménye miatt nem lett pénzügyminiszter, Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminisztere, Bod Péter Ákos volt ipari miniszter, illetve MNB-elnök, Csaba László közgazdászprofesszor, akadémikus, vagy Beer Miklós, katolikus püspök.


Pálinkás József megnyitójában arról beszélt, hogy „a középszer és a még lejjebb egyre hangosabb, és tort ül a megtévesztett milliók felett. A végletesen lebutított közbeszéd minden honfitársunk számára megalázó. A magyar társadalom, benne az értelmiség nagy része apatikusan hallgat, talán még a gondolkodástól is tart. Valamikor meg fogják kérdezni, hogy hol voltunk és miért nem szóltunk.”

Csaba László korábbi miniszterelnöki tanácsadó az euróövezeti csatlakozást helyezte beszédjének középpontjába, amikor a következőket mondta: „minden az EU-hoz köt minket, az EU pedig egyre inkább az euróövezetet jelenti. Nem muszáj oda belépni, de a nemzeti valuta fenntartása egy kis, nyitott gazdaságban óriási luxus. Olyan combosak vagyunk önállóan?”

Azért gyűltünk össze tegnap Pálinkás elnök úr invitálására, hogy mindenféle pártoskodás nélkül beszéljük meg az ország problémáit. Annál is inkább szükség van erre, mert a jelek szerint mind az ország, mind az Európai Unió válaszút elé érkezett – nyilatkozta az esemény kapcsán a Magyar Hangnak Csaba László közgazdászprofesszor, akadémikus.

„Olyan fórumon cseréltük ki eszméinket, ahol konzervatív, liberális és bármiféle eszmerendszer híve szabadon mondhatta el véleményét, kulturált keretek között. Jól mutatja az ez iránti igényt, hogy minden megvitatott témában kialakult valamiféle vita, eszmecsere. Éppen ez volt a célunk, amikor először idén februárban arra hívtuk föl a figyelmet, hogy a közbeszéd olyan szintre süllyedt, ami tarthatatlan”

– mondta lapunknak a közgazdász, hangsúlyozva: azt igyekeznek megtalálni, ami összetart bennünket, a nemzetet, országot, s nem azt, ami elválaszt egymástól. Megjegyezte azt is, hogy akik a tanácskozáson megjelentek, olyan értelmiségiek, akik még 10-15 év múlva is szeretnének ebben az országban élni, s akik szeretnék megtalálni a közös nevezőt, amely mentén előbbre juthat az ország.

Urbán László hangsúlyozta, ha Orbánon múlik, soha nem lépünk be az euróövezetbe. Szent-Iványi István, volt SZDSZ külügyi államtitkár szerint a kétsebességes Európában irrelevánssá válhat maga a tágabb Európai Unió, ami Magyarországra nézve nagyon veszélyes forgatókönyv lenne.

Jeszenszky Géza a V4-ekről szólva kifejtette, „a migrációellenesség hozná össze a négy országot, ami azonban egy új vasfüggönyt jelentene Nyugat-Európa és a visegrádiak között, de szerinte szerencsére ennek nincs esélye, hiszen a lengyelek irtóznak a keleti orientációtól, és a szlovákok sem fognak egy vesztébe rohanó visegrádi szekéren maradni.”

A versenyképesség kapcsán Urbán László arról beszélt, az Orbán-rendszer igazából nem akarja fékezni a magyar gazdaság globalizációját, az autoriter jellegű lépések valódi motivációja más. “Valójában a versenyképességgel van Orbánnak baja. A magyar gazdaságban a versenyképességre épülő tevékenységek csak az állam által megtűrt mértékben, főleg csak az exportágazatokban működhetnek.”

Beer Miklós pedig arról beszélt, hogy „ha tényleg keresztények volnánk, ennek az lenne a következménye, hogy türelmesek, megértőek, toleránsak tudnánk lenne a más nemzetekkel és vallási közösségekkel szemben, illetve hogy nézem a reakciókat, hogy ez a Ferenc pápa nem európai, tessék, nem beszél Csíksomlyón Trianonról.”

magyarhang

crop
 
A munkásőrség fegyvereinek elpasszolása a volt jugó tagállamoknak? (ha már épp háborúsdit játszanak...)
Mert ezt ki tette név szerint?
Mi oka van a nevének ide kerülésével?
Ilyet nem egy ember csinál Ha azt mondod az akkori külügyminiszer tette kizárólagosan.
Ezt állítod?
Nem csak annyit tudunk az Antall kormány alatt történt?
taxisblokád lövetést már belekeverték.Holott még ma se bizonyos volt-e ilyen szándék.
Piszokul szeretnek pletykálni és sározni akik.
Most még mit hoznak elő az MTA kapcsán?
 
Utoljára módosítva:
Mert ezt ki tette név szerint?
A magyar állam.
A zágrábi kormány külföldi fegyverszállítmányok behozatalával próbálkozott: Martin Spegelj későbbi horvát védelmi miniszter először az Egyesült Államokban, majd Budapesten tárgyalt. A megbeszéléseken az a megállapodás született, hogy az egyeztetést magyar részről az állami fegyverszállításokat bonyolító Technika Külkereskedelmi Vállalat (TKV), horvát oldalról pedig az Astra nevű cég folytatja.

Magyarország a volt munkásőrség tízezer géppisztolyát és mintegy hárommillió lőszert indított útnak 1990. októberében, a horvát fél négy alkalommal fizetett készpénzben és utalással. A szállítmányokat október végén állították le.
1991. február 4-én a jugoszláv szövetségi kormány tiltakozó jegyzéket küldött a magyar kormánynak. 1991. február 6-án az Országgyűlés Külügyi és Honvédelmi Bizottságának együttes, zárt ülésén a belügyminiszter vállalta magára a döntés felelősségét, ugyanis az ilyenkor kötelező államtitkári bizottságot nem hívták össze. Nem sokkal később Katona Tamás külügyi államtitkár belgrádi útján tett erőfeszítéseket az ügy diplomáciai úton történő rendezésére, a bizalom helyreállítására.
Az ügy mellékszála, hogy a horvát illetékesek visszakövetelték azt a közel egymillió dollárt, amelyet az utolsó, meg nem valósult fegyverszállítmányért előre átutaltak. Az ügyet 1997-ben vizsgálta az Országgyűlés Honvédelmi Bizottsága, amelynek jelentése szerint a pénz vélhetőleg bűncselekmény következtében tűnt el. Az ügyészség 1999-ben hűtlen kezeléssel gyanúsította meg a Technika Külkereskedelmi Vállalat volt vezérigazgatóját, akit végül bűncselekmény hiányában felmentettek a vádak alól.
 
Magyarország a volt munkásőrség tízezer géppisztolyát és mintegy hárommillió lőszert indított útnak 1990. októberében, a horvát fél négy alkalommal fizetett készpénzben és utalással. A szállítmányokat október végén állították le.
Én mindezt elhinném főleg ha link is lenne.
Sőt emlékszem is az ügyre
De mi köze ide?
 
Erre a figurára is emlékszem meg a mosakodásra
De még mindég nincs köze az MTA-cikkhez
Még az én eredeti üzenetemhez se Jeszenszkyről írott egy mondatból mit csináltatok
Jeszenszky Géza külügyminiszter volt és kormánytag
Én semmilyen konkrét bűnt vagy hibát nem rovok fel neki.
Abban az időben még a diplomácia is sokkal szakszerűbb volt.
ÉN semmilyen konkrét bűnt (ez vélemény)
Nem tudtok bizonyítani
Legfeljebb mint kormánytag tudott róla
Akkor most tudtok bűnt vagy hibát?
Bár akkor se tartozik ide az egész fegyver ügy se a taxisblokád állítólagos lövetés.

Mi az, hogy kacsa? Hírlapi baki, a bulvársajtó ferdítése, blöff, nyomorult egy párra bemondott és végigvitt végsõ licit. Az olajügy nem kacsa, a kacsa habkönnyû, s az esetek döntõ részében következménymentes, az olaj meg egy nehéz, iszamós anyag, büdös is. (Igaz, amennyire meg tudom ítélni, a kacsa is.) Az olajügy nem könnyû mûfaj, haltak már bele. 100 milliárdos - mondta Kupa exminiszter és hivatásos jófej; joghézag, oké, a joghézag, de az ország (ország!) nem tudta volna elviselni a hto árának emelését. (Utóbbit az altruista Boross úr mondta, pedig érzésem szerint õ lövetni akart taxisblokádkor.)

Ez egy cikkből van Ő se meri állítani csak érzése szerint és Boross
Élet és Irodalom, 2000/35. szám
Hülyeségeket írogatnak Nem is Boross volt a Belügyminiszter Boross csak politikai államtitkár volt:A Horvát Balázs volt a belügyminiszter és Antall József helyettese mint Belügyminiszter .
Ez volt a taxisblokád kori állapot.
Majd alkalmatlanság miatt távolították el Horváth Balázst
Sok a mese és mendemonda.
És még mindég semmi köze az MTA cikkhez.
 
Utoljára módosítva:
Ezt akkor is tudtuk.Most miért került elő? Mi köze ehhez a témához?
Valami Jeszenszky volt akkoriban a külügyminiszter, akinek a tudta és beleegyezése nélkül nem történhetett volna meg az egész ügy.
Na mármost, ha az a Jeszenszky és ez a - cikkben szereplő -Jeszenszky ugyanaz (és szerintem ugyanaz) és ha az akkori blamálta magát fegyverbizniszben, akkor most ne papoljon álszent módon a jelen rendszer károsságáról, pláne, hogy nagyköveti poszton részese is volt a ner-nek.
 
Inkább tartsd meg ezt a dühöt az Orbáni rendszernek.

Dühös is vagyok, mert Orbán rendszere a sok és végtelenül ostoba magyar. Orbán hiába tűnik el, a sötétség itt marad. És bele is fog dögleni.


Én nem Fridi műsoráról beszéltem sem nem az MTA mindenkori állapotáról és hatalmáról.
Más füzetben arról is ejthetnénk szót.
De most másképp nézzem.
Most mégiscsak a Magyar kutatástól és tudománytól elvett eszközökről van szó és nem más veszi el mint a magyar kormány.
Ez nem csak anyagi eszközök ez nyíltan az értelmiség ellen megy:

Tudományról, oktatásról és Orbán Viktorról beszélt Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója a Népszavának. Véleménye szerint a kormány szemében az Akadémia legnagyobb bűne a függetlensége: a Fidesznek a tudomány szabadsága veszélyes, az ellenzéki beállítottságú tudósok pedig „kormányellenes fészkeket” hoztak így létre.

Magyar kutatás? Ezt ugye most viccnek szántad. Csak az érdemtelen urakat (MTA) kirúgták a jól fizető homokozójukból.
Nem az a baj, hogy bármit is elvettek Tőlük, mert eddig is kidobott pénz volt, hanem az, hogy simán csak lenyúlják majd.
Ha komoly kár érné a "magyar tudományt", akkor nem ezt az ostobáknak szánt politikai dumát tolnák.
Ugyan már, a sok bölcsész mit tudott eddig is felmutatni? (Azon kívül, hogy kinek a seggébe toljam a nyelvem?)
 
Valami Jeszenszky volt akkoriban a külügyminiszter, akinek a tudta és beleegyezése nélkül nem történhetett volna meg az egész ügy.
Na mármost, ha az a Jeszenszky és ez a - cikkben szereplő -Jeszenszky ugyanaz (és szerintem ugyanaz) és ha az akkori blamálta magát fegyverbizniszben, akkor most ne papoljon álszent módon a jelen rendszer károsságáról, pláne, hogy nagyköveti poszton részese is volt a ner-nek.
az hogy külügyminisztervolt és kormánytag ezt én is megírtam annak tudatában írtam amit írtam.Igaz azt nem írtam hogy nagyköverti módon részese volt a NER -nek.És te ezek alapján elveszed az erkölcsi jogot hogy ellene forduljon a NER-nek.
Én nem!
Én tartom hogy az emberek hisznek valamiben majd évek múlva jönnek rá rossz oldalon állnak.
Ez a megközelítésed életszérűtlen
Mondom a példát Ángyán József
És még több kiugrott fideszes kik menet közben jönnek rá hazug egy párt
Vagy ott a volt NAV-os Horváth András aki szintén ellene fordult a NER-nek miután tisztán látta mi folyik.És miután leleplezni szándékozott Őt hurcolta meg a NAV
Az MTA doktora volt Ángyán is.És kormány tag vagyis NER részes Mégis megteszik hogy miután világossá válik mit művelnek
Ellene fordulnak a NER-nek.
 
Az egész cikknek semmi értelme.
Ha pártosodni akarnak akkor lépjenek be egybe annyi van mint a homok szem a szaharában...
Nem jól értelmezed: Ők konzervatívok és jobboldaliak.Mindég is azok voltak.
Ez még nem párt, talán nem is lesz. Ez egy szerveződés
Most megismétlem a szintén konzervatív és jobboldali Gémesi György szavait: Igen valami történik, hátra kell dőlni és figyelni miként alakul.
Mert szükség van egy konzervatív szerveződésre a kezdeményezés jó, De hogy lesz-e belőle valami majd kiderül és ha eljön a formáció ideje akkor párttá lehet alakulni.Mert most nincs konzervatív párt.
 
Utoljára módosítva:
TE hoztad ide jeszenszkit és a társait.
Bocs épp hogy nem én, a cikkben szerepel
És elmarasztaló módon épp nem én!
Olyannal vádolták amihez nem volt köze.
A vádak pletykaszintű megalapozatlanságát utasítottam vissza
Maga a pletyka se igaz a taxisblokád idején mit akartak vagy nem.
Így került elő.
És akármi volt az Antall kormány idején az nem tartozik a cikkhez
És semmiféle társait ne emlegess mert az Antall kormánytagjai szintén nem tartoznak ide.Én se emlegettem volna ha nincs a belekeverés.
 
a Fidesz volt minisztere hívószavára összegyűltek
Nos ez mielőtt bárki mást látna beleEddig olyan mint a lakitelki gyűlések.
Eszmecsere és megbeszélés.
Majd ha kell és lesznek elegen, magja lehet egy pártnak egy Konzervatív középpártnak.
Ami nincsen már Magyarországon.A Fideszből kiábrándult jobboldaliak pártja.Konzervatív keresztény középpárt, mérsékeltem jobboldali de az önmeghatározással ráérnek még.

Beer Miklós, katolikus püspök.Nevére és gondolkodására itt az idézet pont a katolikus egyházat mint Fidesz párt támogatást bírálja:
Ez pont a NER bírálat.Minden konzervatív név a cikkben a NER-t bírálja.
Beer legérthetőbb mondata:
931123-343a931fd80f5e2fc13e63e2b8e671bb.jpg
a kétharmados parlamenti többség nagy veszélyt hordoz magában,
931123-343a931fd80f5e2fc13e63e2b8e671bb.jpg


931123-343a931fd80f5e2fc13e63e2b8e671bb.jpg
A katolikus egyházi vezető szerint nem szerencsés, ha a papok beszállnak a pártpolitikába, de ettől még helyes, ha állást foglalnak közéleti kérdésekben. Azt nem tudja elfogadni, ha egy püspöktársa nyíltan elkötelezi magát valamelyik párt mellett, de szerinte még ha időnként elő is fordult ilyen, a püspöki karban mindenki egyetért abban, hogy a pártpolitizálás hiba, ami után vissza kell találni a helyes útra. Mint mondta, "mindenki
931123-343a931fd80f5e2fc13e63e2b8e671bb.jpg
hibázhat".


„Minden Békemeneten ott voltam – amíg hittem benne” – mondja Beer Miklós a Mandinernek.
 
Utoljára módosítva:
Nekem ugyan semmi, de mintha nem illene háborúzó feleknek fegyvert szállítani titokban...
Mindössze ennyi?Mikor a világon mindenki eladja felesleges készletét?
Kit segített úgy tudom Horvátországot
Tehát a kisebbet.
Hogy titokban?
A Jugoszláv szerveket nem értesítették.Meg is akadályozták volna.Vagy lerabolják az útvonalat.
Nos ettől még nincs zsebre tett pénz vagy korrupció.
Még talán bűnt se követtek el vele hogy eladták a felesleget.
Tiltja valami?
Illendő szót használtad.
Horvátországot támogatták függetlenségük kivívásában.
Nos nem érdekel tovább ha csak ennyi és nincs bűncselekmény.

És a linkeden ez is ott volt:
Horvátország 1991. június 25-én kikiáltotta függetlenségét, ezután a szerb kisebbség oldalán beavatkozott a Jugoszláv Néphadsereg, véres harcokban megszállva Horvátország egyharmadát. A konfliktus csak 1995-ben ért véget, amikor a horvát hadsereg visszafoglalta az úgynevezett Szerb Krajinát. (Martin Spegelj tíz éve beismerte: a "Kalasnyikov-ügy" szinte lényegtelen nagyságrendet képviselt abban a fegyveráradatban, amelyet egyes országok biztosítottak a függetlenség érdekében fegyveres akcióra készülő horvátok számára, fittyet hányva az 1991-ben életbe léptetett nemzetközi fegyverembargóra.)
 
Utoljára módosítva:
Mindössze ennyi?Mikor a világon mindenki eladja felesleges készletét?
Kit segített úgy tudom Horvátországot
Tehát a kisebbet.
Hogy titokban?
A Jugoszláv szerveket nem értesítették.Meg is akadályozták volna.Vagy lerabolják az útvonalat.
Nos ettől még nincs zsebre tett pénz vagy korrupció.
Még talán bűnt se követtek el vele hogy eladták a felesleget.
Tiltja valami?
Illendő szót használtad.
Horvátországot támogatták függetlenségük kivívásában.
Nos nem érdekel tovább ha csak ennyi és nincs bűncselekmény.

És a linkeden ez is ott volt:
Horvátország 1991. június 25-én kikiáltotta függetlenségét, ezután a szerb kisebbség oldalán beavatkozott a Jugoszláv Néphadsereg, véres harcokban megszállva Horvátország egyharmadát. A konfliktus csak 1995-ben ért véget, amikor a horvát hadsereg visszafoglalta az úgynevezett Szerb Krajinát. (Martin Spegelj tíz éve beismerte: a "Kalasnyikov-ügy" szinte lényegtelen nagyságrendet képviselt abban a fegyveráradatban, amelyet egyes országok biztosítottak a függetlenség érdekében fegyveres akcióra készülő horvátok számára, fittyet hányva az 1991-ben életbe léptetett nemzetközi fegyverembargóra.)
Mi is az utolsó mondatod? Nemzetközi fegyverembargó?
Szerintem ebben az ügyben nincs olyan, hogy csak kicsit sértettük meg a nemzetközi egyezményeket, mert jelentéktelen az eladott fegyver mennyisége.
Miért is a horvátokat támogattuk? Talán, mert akkor még dúlt a "Tovariscsi konyec" és a szerbek a mai napig puszipajtások az oroszokkal, hisz mindkettő nagy dicsőséges (azaz szláv) nemzet.
Persze azóta némileg változott a világ, most a másik szomszédos szláv nemzetre haragszunk (Ukrajna).
 
Mi is az utolsó mondatod? Nemzetközi fegyverembargó?
Nos ettől még nincs zsebre tett pénz vagy korrupció.
Még talán bűnt se követtek el vele hogy eladták a felesleget.
És az is ott van senki se tartotta be (politikai okokból) teszem hozzá én
És nem is tartom bűncselekménynek eljárás se indult. a be nem tartók ellen.
Most miért pont ezzel szórakoztok?
Ez egy politikai okokból és megfontolt cselekedet volt a majdani Horvátország miatt.
Ez nem bűncselekmény és nem egy emberre kenhető főleg.
És én már akkor is kisebbnek a szerbek által fenyegetettnek drukkoltam.
És ezt az egészet nem is tartom Jeszenszky felé felvetendő cselekménynek Most Az MTA kapcsán kezdték el itt támadni.
Ezzel nem lehetetlenítették el de megkísérelték páran.
Mint diplomata hozzatok fel vádakat ellene.Ja meg hogy nyilvános helyen közterületen pisilt
És vegyétek sorra egyesével a cikkben szereplőket.
Én nem teszem a Pálinkás se volt szívem csücske a Vizi E szilveszter meg végképp nem.
De most ezek nem tartoznak ide.
 
Utoljára módosítva:
Miért is a horvátokat támogattuk?
És jól tették hogy a Horvátokat támogatták.Több más ország is pont így döntött.
Tavaris konyec persze lehet Antalléknak is közrejátszott Bánja a fene.
Eladták a tényleg felesleges készletet.
Mit adtak még el ami itt csak lomként maradt volna?
Adtak el Mig-t tankot ?rakétát?
És mind a horvátoknak?
Ide tartozik ez egyáltalán Flamingo?
Minek kellett előhozni?
Meg mondom mi lesz a válaszom,ha erőlteted ez: ...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

A-Szilágyi Adrienn wrote on adamszilvi's profile.
Szia! Sikerült megszerezni? Ha igen, és megvan még, feltennéd? Ha kell e-mail címet adok!
Köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,620
Tagok
615,761
Legújabb tagunk
hiblihubli58
Oldal tetejére