Összeroppant egy vasúti híd Kanadában, rajta: olajszállító vagonok

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2013 Június 28.

Melitta - 2013 Június 28, 11:20
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A baleset a dél-kanadai Calgary közelében, a Bow folyón átívelő hídon történt. Az öt tartálykocsi kisiklott az összecsuklott a hídon, de nem esett a folyóba, és olaj sem szivárog belőlük.

  Összeroppant egy megáradt folyón átívelő vasúti híd a rajta áthaladó szerelvény súlya alatt csütörtökön Kanadában, a félig vízbe rogyott építményen öt olajszállító tartálykocsi maradt.

  A baleset a dél-kanadai Calgary közelében, a Bow folyón átívelő hídon történt. Az öt tartálykocsi kisiklott az összecsuklott a hídon, de nem esett a folyóba, és olaj sem szivárog belőlük. A tűzoltók megpróbálják kiszivattyúzni a gyúlékony és mérgező anyagot, és elővigyázatosságból olajfogó gátakat helyeznek el a folyón.

  A hatóságok attól tartanak, hogy kisiklott vagonok a megáradt folyóba zuhannak, súlyos környezetszennyezést okozva. Minden egyes vagonban 36 tonna finomított olaj van.

  Több környékbeli település ebből a folyóból nyeri az ivóvizet.

  Amióta áradni kezdett a Bow, a közlekedésbiztonsági hatóságok 18-szor vizsgálták meg a híd állapotát, de a pillérek víz alatti részét nem nézték.

  2calgary.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2013 Június 28.

Megosztás