Új emberi szervet fedeztek fel

Éleskés témája a 'Ezoterika' fórumban , 2017 Április 2.

 1. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  A bélfodor, azaz a mesenterium, a vékonybél rögzítésére szolgáló hashártyakettőzet. A szervet először Leonardo da Vinci írta le, de egészen 2012-ig a tudósok úgy gondolták, hogy a bélfodor különálló szerkezetek sorozata, melyek a beleket a hasfalhoz rögzítik – nagyjából úgy, mint a tartógerendák.
  ....
  Bár az orvostanhallgatóknak már 2012-óta úgy tanították, hogy a bélfodor egy különálló szerv, a tény csak most került be Henry Gray Az emberi test anatómiája című munkájának legújabb kiadásába – az eredetileg 1858-ban megjelent könyv máig az anatómia alapművének számít. Ezzel hivatalossá vált a bélfodor besorolása.

  lásd itt
   
  Ág65 kedveli ezt.
 2. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  A keleti gyógyászatban létezik egy szerv, neve a hármas melegítő. Bár a megnevezés egy félreértésen alapul, mert a kínaiban "katlan", vagy "kemence" szerepel, mert azok nagy üreges testek. Igaz, hogy melegítésre szolgálnak, de mégis az eredeti leírás inkább üregekre céloz. Tehát a neve inkább hármas üreg-test -nek felelne meg. De ez most már így marad, hármas melegítő.
  "Az elnevezés szó szerint azt jelenti: „három, ami melegít". Ezt a nehezen megfogható szervet az öt elem - modellt kiegészítve gyakran nevezik a hatodik Fu, vagyis üreges szervnek. (Az öt elem tanában a következő üreges szerveket találhatjuk meg: a gyomrot, a vastagbelet, a vékonybelet, az epehólyagot és a húgyhólyagot.
  A San Jiao alaktalan csatornahálózatként képzelik el, mely a tápanyagokat szállítja és alakítja át, emellett kiküszöböli salakanyagokat. Néhány ősi irat szerint a San Jiao a Chi egyes fajtáit is hordozza. A kínai medicina néha úgy említi, mint „alaktalan név', és a különböző szervek közötti funkcionális kapcsolatok fenntartásán kívül valóban nincs önálló élete.

  A San Jiao fogalma teljesen idegen a nyugati medicina által felvázolt élettani ismeretektől. Nemcsak a szerveket köti össze, hanem emésztési funkciókkal is rendelkezik. A San Jiao feladatát úgy érthetjük meg legkönnyebben, ha a vízháztartáshoz és az emésztéshez kapcsolódó belső tevékenységek általánosításaként képzeljük el. Három részből áll:

  • A felső melegítő, mely a mellkas rekeszizom feletti részéhez kapcsolódik. A szívvel és a tüdővel áll szoros kapcsolatban.
  • A középső melegítő, mely a rekeszizom és a köldök között található. Elsősorban a lépre és a gyomorra koncentrál.
  • Az alsó melegítő, mely a köldök alatti területhez tartozik. A vese és a húgyhólyag áll hozzá a legközelebb. A májat – a meridiánt, nem pedig magát a szervet – is általában ide sorolják."
  A fenti idézet innen származik

  Elképzelhető, hogy a nyugati gyógyászat végre felfedezte a többezer éves keleti gyógyászat egyik alap-szervét?

  A bevezetőben említett cikk vége:
  "A szakértő szerint a bélfodor feladatának megállapítása azért is lenne elengedhetetlen, mert így az abnormális működését és az azt fenyegető betegségeket is nagyobb eséllyel tudnánk felismerni. Az ezekkel a kérdésekkel foglalkozó szakértők a tudomány egy eddig nem ismert területét fogják kutatni.

  Mivel a szervben vérerek, idegek és nyirokerek futnak, melyekben sok a fehérvérsejt, így elég valószínű, hogy a bélfodroknak aktív szerepe is van. Ahhoz, hogy ezt a titokzatos funkciót feltérképezzék, újabb kutatásokra lesz szükség."

  Majdcsak összetalálkozik a nyugati és a keleti orvostudomány az ember szervezetének jobb megértése érdekében!
   
  Utoljára módosítva: 2017 Május 19
  Ág65 kedveli ezt.

Megosztás