Hírek Új forintérme érkezik a jövő héten

Richter Gedeon születésének 150. évfordulójára különleges emlékérmét bocsát ki pénteken a jegybank.

Pénteken folytatódik a Magyar Nemzeti Bank idei emlékérme-kibocsátási programja:

A magyar gyógyszeripar megteremtésében főszerepet játszó Richter Gedeon születésének 150. évfordulójának tiszteletére egy különleges, rombusz alakú, 2 ezer forintos érme jelenik meg.

A réz és nikkel ötvözetéből készült, 14 grammos érmét Kereszthury Gábor tervezte. A tükörfényes verzióból 23 ezer darab készül, a selyemfényesből pedig 7 ezer, azaz összesen 30 ezer érme kerül a piacra.

Amit az emlékérmékről tudni kell​

Az MNB minden évben számos emlékérmét bocsát ki, ezek törvényes fizetőeszköznek számítanak, de nem valók arra, hogy bárki fizessen velük akár egy boltban vagy éppen kávézóban. Az emlékérmék ugyanis - az egyedi kivitelezés és korlátozott példányszám mellett - pont azzal őrzik meg különleges értékközvetítő szerepüket, hogy nem vesznek részt a napi pénzforgalomban.

Tehát kerülni kell az emlékérmékkel való fizetést, mert zavarja a normál pénzforgalmat. Például egy rombusz alakú 2 ezer forintosról jó eséllyel nem minden kasszás fogja tudni mondjuk egy élelmiszerboltban, hogy az tényleg törvényes fizetőeszköznek számít.

Aki pedig esetleg megválna az emlékérméjétől, bármikor eladhatja. Akár meghirdetheti az interneten, de a jegybank is kötelezettséget vállal arra, hogy az általa kibocsátott érméket névértéken visszavásárolja.

1663490921116.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,127
Üzenet
4,800,845
Tagok
615,673
Legújabb tagunk
Hontalan1967
Oldal tetejére