ÚJ TUDATRA és DIMENZIÓRA váltó ENRGIÁK.

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Két új Uránusz holdat találtak

A csillagászok meglepetésére a NASA Hubble Űrtávcsöve két új külső gyűrűt és két új holdat fedezett fel az Uránusz körül, utóbbiak 27-re növelték az óriásbolygó ismert holdjainak számát.


Az új gyűrűk nagyobbikának átmérője duplája az eddig ismertekének, ezért a kutatók a két külső gyűrűt második gyűrűrendszernek nevezték el, míg a két hold a Mab és a Cupid nevet kapta. A Mab pályája megegyezik az egyik új gyűrűvel, azonban ennél jóval meglepőbb felfedezés az, hogy az elmúlt évtizedben az Uránusz belső holdjai jelentős változáson mentek keresztül. A felfedezések összességében azt bizonyítják, hogy az Uránusz "család", azaz a körülötte keringő objektumok egy igen sűrű, gyorsan változó és feltehetőleg instabil dinamikus rendszert alkotnak.


Alapvetően egy ilyen távoli pályán a pornak ki kellene ürülnie, ezért a rendszernek a gyűrűk fenntartásához folyamatos, friss anyagfeltöltődésre van szüksége. A megfigyelések alapján ezt a feladatot látja el a legkülső gyűrű esetében a 20 kilométer széles Mab, melyből Mark Showalter, a SETI Intézet, valamint Jack Lissauer, az Ames Kutatóközpont munkatársa szerint folyamatos meteoroid becsapódások lökik ki a port, ami gyűrűbe állva öleli körül az Uránuszt.

Nem a Mab az egyetlen gyűrűhöz kötődő kis hold a Naprendszerben. A Jupiternél az Amalthea, a Szaturnusznál a Pan, a Neptunusznál pedig a Galatea tölt be hasonló szerepet. Az Uránusz-rendszer nem csak elveszi az anyagot a holdtól, hanem táplálja is, a belülről kiáramló por egy része visszacsapódik a felszínére.



A kutatópáros számos változást is észlelt az óriásbolygó belső holdjainak pályáiban az 1994-es Hubble és Voyager megfigyelésekhez képest. Lissauer elmondása szerint egy véletlenszerű, vagy legalábbis zavaros folyamat megy végbe, melyben a holdak között folyamatos energia és szögimpulzus csere zajlik. Ennek eredményeként egy pályailag instabil rendszerről beszélhetünk: becslések szerint a holdak néhány évmillión belül összeütközhetnek, ami rendkívül rövid idő az Uránusz rendszer 4,5 milliárd éves korához viszonyítva.




A legkritikusabbnak az újonnan felfedezett Cupid tűnik, ami jelenleg mindössze 800 kilométerre halad el időről-időre a Belinda mellett. A másik, a bolygóhoz közelebb található gyűrű a kutatók szerint a rendszer ütközésekből táplálkozó fejlődését bizonyítja, mivel ez holdak között helyezkedik el és jelenleg nincs olyan test, ami egyértelműen táplálná.

A Hubble 80 négyperces expozíciósorozattal rántotta le a leplet az új objektumokról, ami alapján a gyűrűket a Voyager 2 1986-ban készült felvételein is sikerült kisilabizálni. Az első kilenc gyűrűt még 1977-ben fedezték fel, amikor a bolygó légkörét vizsgálták, majd a Voyager révén újabb két belső gyűrű és tíz hold látott napvilágot. Eddig azonban senki sem vette észre a két külső gyűrűt, mivel rendkívül halványak és sokkal távolabb húzódnak a bolygótól, mint azt bárki várta volna. Showalter több mint 100 Voyager-kép alapos elemzése után vette csupán észre azokat.



 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Előkerültek a friss, januári üzenetek, most egy pár részben felteszem őket:

2006. Januári Energiák<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
2006: A "Flow" és a Csoda-teremtés Éve<o:p></o:p>
Mihály Arkangyal Celia Fenn közvetítésében<o:p></o:p>
Drága Fénymunkások, a zűrzavaros energiák után, melyeket az elmúlt néhány hónapban tapasztaltatok, örömötökre fog szolgálni, hogy most aránylag csendesebb időszak kezdődik, melyben kicsit megpihenhettek és elkezdhetitek felfedezni új Belső Valóságotokat. <o:p></o:p>
Az Új Föld-, vagy Paradicsomi Háló, mely 2005 márciusában aktiválódott, most teljesen készen áll arra, hogy az Új Föld Teremtését és Létrejöttét támogassa. Kihívás számotokra, hogy elkezdjétek a Manifesztáció e folyamatát, és megteremtsétek a Bőséget és a Békét, melyek az Új Föld domináns energiái lesznek.
<o:p></o:p>
Meglátjátok, kedveseink, hogy 2006 sokféle módon jelent majd kihívást számotokra. A Régi Föld hálója/rácsai és az Új Föld hálója nem fogják többé egymást átfedni, mint a múltban. Mostantól nem lesz lehetséges egy hátsóval két lovon ülni, hogy úgy mondjam. Eljött az idő, hogy szilárdan elköteleződjetek az új életmód mellett. <o:p></o:p>
A Régi Föld hálója folytatja a szétesést, szétmorzsolódást, és ennek során az emberek egyre dühösebbek és frusztráltabbak lesznek. Nyugtalanság és folytatódó gazdasági instabilitás várható. Néhány helyen úgy fog tűnni, mintha teljesen eluralkodna a káosz. Valójában a káosz kulcsfontosságú lesz a Régi Föld energiáinak szétbomlásában. Ahol a Régi Föld energiái uralkodnak, ott káosz lesz. Az Új Föld energiáit a Béke, a Nyugalom és a természetes Rend, avagy Flow (áramlás) fogja jellemezni. <o:p></o:p>
Az, hogy hol leszel, saját döntésed lesz ebben az évben.
<o:p></o:p>
Választás <o:p></o:p>
Sokan azt mondják nekünk: "…de hát mi ezt már rég eldöntöttük, mégsem tudunk bőséget és szeretetet teremteni az életünkben." És mi erre azt válaszoljuk, igen, legkedvesebb lelkek, meghoztátok ezt a döntést, de a Fejetekkel és nem teljesen a Szívetekkel. Egy részetek még mindig a Régi Föld hálójához hangolódik, és abba kapaszkodik. <o:p></o:p>
Ez általában az elvárásaitokban látható. Még mindig azt várjátok, hogy a gazdasági rendszer lásson el benneteket bőséggel és békével, és még nem egészen léptetek be az Isteni Jólét "áramlatába". A Régi Föld merev, három- dimenziós szerkezeten alapult, amely előírások és szabályok alapján osztotta el a forrásokat, korlátozta a bőséget. Odaadtátok hatalmatokat és bizalmatokat ennek a rendszernek, követtétek a szabályokat, és elvártátok, hogy a rendszer gondoskodjon rólatok. Az Új Föld energiái egy szabadon áramló ötödik dimenziós hálón át mozognak, melyben az Isteni Jólét „áramlata" mindenki számára elérhető. Születési jogotok az ehhez az áramlathoz való személyes kapcsolódás és mindannak - személyes hatalmatokkal való - megteremtése, amire szükségetek van, és amit kívántok. Az Új Föld öröme az, hogy segíthettek egymásnak a Manifesztáció elérésében. Csodákat teremthettek együtt. Mert az Isteni Intelligencia szeret összehozni egymással olyan lényeket, akik csodákat szeretnének teremteni és „játszani" ennek az energiának a bőséges áramlásában.
<o:p></o:p>
Így hát, amint elkezditek ezt az évet, megkérünk benneteket, drágáink, hogy vegyétek észre, hogy hogyan kellett az elmúlt hónapokban „feladnotok" mindazt, ami nem volt összhangban azzal, akik valójában vagytok. Barátokat, társakat, kapcsolatokat, munkahelyeket......igen, valóban, sok-sok változás és elmozdulás, némelyik önmagában összetörte a szíveteket. De most összhangban vagytok Belső Integritásotokkal. Most készen álltok, hogy a Fej és a Szív összhangjából teremtsetek, teljességgel az Új Föld Bőség- és Szeretet- áramlatát választva!

folyt.köv....<o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Mi is a "Flow"? <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Kedveseink, ez kulcsfontosságú fogalom számotokra a jövő évben, amint a Jólét és Béke Új Földjére léptek! Nagyon oda kell majd figyelnetek a „Flow"-ra és a vele való kapcsolatotokra, mikor az új hálókkal dolgoztok. Egy idő után könnyebb lesz, amikor megtaláltátok a Flow-t és mesteri fokra fejlesztettétek a"Flow management" technikáit. Úgy határozhatnánk meg a "Flow"-t, mint ISTENI KREATÍV INTELLIGENCIÁT, mely mindenen keresztül áramlik. Szerető, támogató és jótékony, a Szeretetben és az Örömben Legmagasabb-rendű Javatokat keresi. Őseink ismerték ezt az energiát, mielőtt a harmadik-dimenziós háló végleg a helyére került. Úgy hívták, hogy "Az Út"! Tudták, hogy az "út" követése az ösvény a Jóléthez és a Bölcsességhez.
<o:p></o:p>
A "Flow" azonban nem csupán olyan valami, ami "kívül van", külső erőforrás, amit meg kell találni. Testetek minden sejtjében, lényetek összes atomjában benne rejlik. Isteni Kreatív Intelligencia vagytok. Így hát a "Flow"-val való összhang azt jelenti, hogy összhangba kerültök az Isteni Kreatív Intelligenciával önmagatokon belül. <o:p></o:p>
Látjátok, kedves Fénymunkások, hogy az elmúlt néhány évben végzett mély munkátoknak mi volt az igazi célja? Hogy elválasszon benneteket a mesterséges harmadik dimenziós rendszerektől/hálótól való függéstől, és visszavezessen a Bőség Természetes Áramlatába! Összhangba kerülni az Áramlattal
<o:p></o:p>
Megtanulni összhangba kerülni az Áramlattal nem lehetséges pusztán az elme által. Olyan választás ez, mely sokkal mélyebb szinteken történik, mint az ego vagy az elme. Olyan döntés ez, melyben az ego vagy az elme összehangolódik az Isteni Énnel (Higher Aspect), mivel együttműködik Az Isteni Kreatív Intelligencia Áramlatával. <o:p></o:p>
Az egyetlen mód ennek az ösvénynek a megtalálására az, hogy belépsz önmagadba és a Szív Belső Hangját hallgatod. Mert a Szív, az Érzések és az Intuíció (nem az érzelmek) azok, melyek megmutatják az "utat" az Isteni Kreatív Intelligencia Áramlatához. Azért van ez így, mert a Szív Intuitív Bölcsessége sokkal bölcsebb és régebbi, mint az elme vagy az érzelmek. Az elmének és az érzelmeknek van helye az életben, de nem vezetniük, inkább követniük kellene a Szív Igaz Hangját!
<o:p></o:p>
Ennek az útnak a követése gyakran fog benneteket olyan döntésekhez vezetni, melyek nem tűnnek "racionálisnak" vagy "logikusnak". A Szív és a Kreatív Energiák választásai lesznek. Ezekből a látszólag "irracionális" döntésekből a Szeretet csodái és ragyogó Áldások születhetnek! Mert az Isteni Kreatív Intelligencia Áramlata szeret olyan csodákat nyújtani, melyek a Szeretet és a Bizalom Mágikus Világából származnak és nem az ok- okozati gondolkodáson alapulnak.
<o:p></o:p>
Tudni fogjátok mikor hangolódtatok össze az Áramlattal. Csodák fognak történni. És amikor nem, akkor akadályokkal és káosszal fogtok találkozni, és semmi sem fog „összejönni". Akkor kimozdultatok a Szívetekkel való összhangból, az Elmétek Ego terébe. De tudnotok kell, kedveseink, hogy az Isteni énetek mindig összhangban van az Isteni Kreatív Intelligencia Áramlatával. Csak annyit kell tennetek, hogy újra összehangolódtok az Isteni Énetekkel a Szíveteken keresztül.

folyt.köv....<o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Csodák teremtése <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Drága Fénymunkások, amint összehangolódtok az Áramlattal, egyszerűvé válik csodákat teremteni az Új Föld hálójának segítségével. A Manifesztációhoz vezető utat jól ismeritek! Egyszerűen teremtsetek meg egy Szándékot és Összpontosítsátok energiátokat. Ez a manifesztáció "Férfi"-oldala. Aztán legyetek elfogadóak, türelmesek és hálásak. Ez a manifesztáció "Női" aspektusa. <o:p></o:p>
Tudjátok, hogy a csodátok meg fog érkezni! Már elkezdtétek a folyamatot. Ahogy Manifesztációs Képességeitek fejlődnek az új hálókkal való gyakorlás által, azt fogjátok tapasztalni, hogy a Manifesztációra/Megvalósulásra várás ideje csökkenni fog. <o:p></o:p>
Így hát, drágáink, legyen 2006 az év, amikor Csodákat Teremtetek! <o:p></o:p>
Fontos Energetikai Szempontok 2006 Januárjában <o:p></o:p>
A Plútó még mindig tranzitban van a Galaktikus Központtal, ezért továbbra is tapasztalhatjátok az átalakulás erős energiáit, mely feszültséget és káoszt teremt a Régi Föld gazdaságában és politikájában. Ez folytatódik az év nagy részében és még jövőre is, és jelentős társadalmi változásokat idéz elő a Bolygó sok részén. Ez lehetővé teszi új struktúrák és csoportok létrejöttét, melyek jobban összhangban vannak az Új Föld áramlataival. Sok Fénymunkás fog részt venni ezeknek az új Csoport-szerkezeteknek a létrehozásában, melyek inkább a személyek és csoportok hatalommal való felruházását fogják hangsúlyozni, mint a politikai rendszerek hatalmát és az azoknak való behódolást. Az első fontosabb energetikai események 2006 márciusában lesznek, mikor is Nap- és Holdfogyatkozás lesz és a Napéjegyenlőség. Ezekről a változásokról később többet beszélünk. <o:p></o:p>
A Telihold január 14-én lesz. Ez Rák / Bak hold lesz. Ideális időszak, hogy a Belső Férfi és Női energiákat –melyeket a Rák (az Anya) és a Bak (az Apa) képviselnek-, kiegyensúlyozzuk. Megfelelően jó időszak ez arra is, hogy a Víz elemmel (Rák) és a Föld elemmel (Bak) dolgozzunk, őket egyensúlyba hozva. Hívjátok a Cet-féléket és a Mer (tengeri?) elementálokat, a Tündéreket és a Dévákat, hogy a Földet és az Óceánokat egyensúlyba és harmóniába hozzák. <o:p></o:p>
Az Újhold január 29-én lesz. Az újhold a Vízöntőben lesz, ami Levegő jegy. Engedjétek meg a "változás szelének" és a Levegő Szellemeinek (Sylphs), hogy együtt dolgozzanak veletek és az Új Föld Új Energiáiban kísérjenek! Valóban Áldott Időszak ez a Föld Bolygón lenni! <o:p></o:p>
Fordította: Biró Judit

folyt.köv...<o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Az Új Gyerekek Üzenete<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

A Szív Üzenete

<o:p></o:p>

Celia Fenn
Az Új Gyerekek, az Indigó- és Kristály Gyerekek azért jöttek a Bolygóra, hogy a gyerekeitek legyenek. Ugyanakkor meghatározott céllal érkeztek, a Bolygó Evolúcióját segítik a Felemelkedésként ismert folyamaton keresztül. Így miközben élvezitek őket és családotok, közösségeitek tagjaiként tapasztaljátok meg őket, ők Magasabb rendű Spirituális céllal rendelkeznek. Ez a cél az, amiről az előadásom szól.
Mint egyének, az Indigó- és Kristály Gyerekek általában rendkívül tehetségesek. Gyakori, hogy nagyon intelligensek, kreatívak és tisztánlátók. Vezetőkkel és angyalokkal tudnak kommunikálni és látják is őket, egyformán otthon érzik magukat a Szellem és az Anyag világában. Azonban igazából CSOPORTban fontos az energiájuk és üzenetük. Csoportban dolgoznak azon, hogy egy újfajta energiát hozzanak a Bolygóra, és azt itt földeljék.
Ez az energia a Kristály vagy 'krisztusi' energia, mely a "Krisztus Tudatosság" szintjét képviseli. Az Új Gyerekek üzenete a Szív Üzenete. Mint csoport azon fáradoznak, hogy segítsenek az emberiségnek megnyitni a Kollektív Szív Csakráját és elfogadni ezt az új energiát. Annak érdekében, hogy az emberiség fel tudja emelni tudatosságát arra a szintre, amire ahhoz van szükség, hogy Új Társadalom és Új Föld születhessen, erőteljes „lökésre" volt szükség. Ezt a „lökést" az Új Gyerekek szolgáltatták. Együtt dolgoznak az emberiséggel, segítséget nyújtanak szív-csakrájuk megnyitásában és a szívből való munka elkezdésében. Ezáltal teszik lehetővé azt a folyamatot, amit Felemelkedésként ismerünk. Ők a Felemelkedés motorja és ereje, üzenetük ébresztgeti, és előrébb segíti az emberiséget. Az Új Gyerekek a Felemelkedés Mesterei.
Munkájuk az, hogy létrehozzanak egy új társadalmat, mely Szereteten és Megerősítésen alapul. Olyan társadalom ez, mely a dualitáson felülemelkedett, és az „Egység" birodalmában létezik. Ez a Bolygó gyermekeinek csoportos projektje és arra szolgál, hogy összehozza és egyesítse az emberi családot egy Új Társadalomban, vagyis a Bolygó Aranykorát megteremtse.

folyt.köv....
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Az Emberi Múlt... A Kristály Emberi Jövő

A huszadik század utolsó részében az emberek pusztulásra programozták magukat és a bolygót. Sok prófécia és hiedelem keringett, melyek a huszadik század utolsó éveire azt hirdették, hogy eljön a „világvége". Ha az emberiség pusztán a maga eszközeire lett volna hagyva, akkor valószínűleg létrehozták volna a „véget" mostanra. Azonban sokan voltak a Bolygón, akik készen álltak a növekedésre, és akiket jobban érdekelt az eljövendő Arany Kor, melyet szintén megjövendöltek a próféciák. Így a Szellemvilág meghallotta ezt és az Indigó- és Kristály Gyerekek össze lettek hívva a Galaxisból és a Föld Bolygóról, hogy segítsenek ebben a folyamatban. Bátor és szépséges lelkek, fejlett lelkek, mesteri szintű lelkek.... akiknek az a feladata, hogy áttörjenek a régi rendszereken, melyek elzárttá és stagnálóvá váltak és aztán nagyon gyorsan megemeljék a tudatosságot, hogy az emberek eljussanak egy Ötödik Dimenziós Földre és Multi-Dimenzionális Emberi Mesterekként vagy Angyalokként funkcionáljanak. Ebben a gyors tudatosság-váltási folyamatban vagyunk éppen. Felemelkedésnek hívjuk.

A huszadik század utolsó éveiben a krízis a bolygón széles körben elterjedt. Az emberi lények által –a stabil társadalom létrehozására- felállított rendszerek stagnálóvá és elnyomóvá váltak. A gazdasági -, egészségügyi -, jog - és oktatási rendszerek többé már nem szolgálták a közösségeket és az egyéneket, akiknek a szolgálatára kitalálták őket. Öncélú és önmagukat szolgáló rendszerekké váltak, melyek romboló és elnyomó hatásúak.
Az emberiség általában elvesztette az élet spirituális dimenzióját és az alacsonyabb csakra-területeket képviselő pénz, szex és hatalom témaköreire koncentrált, mint az élet értelmére. A pazarló életmód vált az élet céljává a fejlett társadalmakban, és ezek a hiedelmek és eszmék terjedtek a bolygón nagy gyorsasággal, létrehozva a kapzsiságra és materializmusra épülő társadalmakat.

Ezen a ponton az 1970-es és 80-as években, a Fénymunkások közül sokan, akik már akkor a Nagy Váltásért, avagy Felemelkedésért dolgoztak, segítséget kértek és imáik nem maradtak válasz nélkül. Elküldték az Indigó gyerekeket, hogy elkezdjék a gyors tudatosság-növelő folyamatot. 1987-re már elegen voltak és elegendő fejlődés történt ahhoz, hogy létrejöhessen a 'Harmonikus Konvergencia' eseménye, melynek során beindult az Új Kristály Rácsok aktiválási és összehangolási folyamata az Új Bolygóval és az Új Emberi Lénnyel. Ez a folyamat a 90-es évek utolsó éveiben ért csak véget, amikor az első Kristály gyerekek elkezdtek megérkezni, hogy az Új Rács rendszerrel dolgozzanak.
Abban az időben a "világvége képzet" ki lett törölve a Kollektív Emberi Tudatból és az Új Föld elkezdett felépülni azokon a Kristály Alapokon, melyek le lettek fektetve. Egy újfajta Ember kezdett kibontakozni, az Indigó-Kristály Ember, avagy az Emberi Angyal. Egy olyan lény, aki a Magasabb Dimenziókkal és a Fizikai Dimenziókkal összehangolódott. Olyan lény, aki látó, spirituális, az Angyali Birodalommal kapcsolatban áll és mégis örül emberi létének és annak, hogy a "menny a földön" megvalósításáért dolgozik a Bolygón.

folyt.köv...
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Isván csupán érdeklődöm: olvastad Rudolf Carnap az "Ellenőrizhetőség és jelentés" elméletét? Egyáltalán a tudományelmélet elméletéből valamit? mondjuk a Bécsi kör filozófusait? Moritz Schlick, Rudolf Carnap, Hans Hahn stb.
Izelitő, az egyoldalúság ellen!
- A metafizika kiküszöbölhetetlenségéről -<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>​
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
1. Metafizikai látszat-kijelentések, vagy logikai látszat-intézkedések?<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
1.0. Rudolf Carnap "A metafizika kiküszöbölése a nyelv logikai elemzésén keresztül" című 1931-ben megjelent tanulmányában szigorú ítéletet mond a metafizika felett.<SUP>*</SUP> A tudós vehemenciájához az övéihez hasonlóan éles és világos megfogalmazású észrevételek illenek. <o:p></o:p>
1.1. Az analitikus filozófiára támaszkodó neopozitivizmusnak számos ellenfele akadt már, épp az öregedő Wittgensteinnel kezdődően a jelenkori vallás- és erkölcsfilozófusokig. A természettudományos világképnek az utóbbi 20-30 évben történt átértékelődése is fölveti a kérdéseket: vajon valóban minden tekintetben hamisak-e a metafizikai tanok, és igaz-e, hogy ellentmondanak a tapasztalati megismerésnek? Valóban bizonytalanabb területre irányulnak-e a metafizika kérdésföltevései, mint az emberi megismerés határai? Valóban terméketlen-e a metafizikai kérdésekkel való foglalkozás?<o:p></o:p>
1.2. Az alkalmazott logikai vizsgálódások leginkább olyan típusú eredményekre vezettek, amelyek a nyelvjátékok tudományos analízise nélkül is evidenciákként állottak elő. Például a "Kérlek, add ide a kombinált fogót!" - mondat az adott nyelvet beszélő szakember felé egyértelmű kérést fogalmaz meg. Vagy: "Ez az asztallap pozdorjalemezből készült." - kijelentés mindenki számára azzal az értelemmel bír, hogy a szóban forgó - többnyire étkezések és baráti poharazgatások, netán kártyapartik alkalmával használatos - bútordarab rakodófelületét növényi eredetű apró rosthulladékból, ragasztásos-préseléses eljárással állították elő valamely faipari üzemben. És arra sem mernék megesküdni, hogy a tudomány erőfeszítései nélkül a "Hogy ityeg a fityeg?" kérdést bárki is ne tartaná végtelenül mulatságosnak, vagy bizonyos szituációkban arcátlannak. De mi az, hogy mulatságos? Mi az, hogy arcátlan? Mi az, hogy baráti poharazgatás? Mi az, hogy szakember? <o:p></o:p>
1.3. Úgy tűnik, a legegyszerűbb kijelentéseinkkel kapcsolatban sem lehetünk egészen nyugodtak. Fogalmaink nem képesek tökéletesen lefedni azon jelenségeket, amelyeket illetni szándékozunk velük. Nem kell tehát metafizikai "látszat"-kijelentéseket tennünk ahhoz, hogy fogalmaink esetenként elveszítsék, vagy megváltoztassák jelentésüket. Már a logikailag helyesen felépített szövegek esetében is olyan minőségekbe botlunk, amelyek egyre bonyolultabb fogalmak, fogalomtársítási szabályok megalkotására ösztönöznének minket. Ez azonban éppen azt eredményezi, hogy a nyelv logikai analízisének tulajdonképpeni funkciója válik problematikussá. Ezek fényében méltán vetődhet föl a kérdés: vajon a mindennapi létezésünk feltételeit jelentő megfogalmazatlan evidenciák formállogikai megalapozása nem látszat-intézkedés-e? Ez rosszindulatú csúsztatás! - mondhatná valaki, - hiszen Carnap célja nem a köznyelv, hanem a tudományos megismerés nyelvének pontosítása. Erre az ellenvetésre a harmadik részben térek majd vissza, ahol a köznyelvet a filozófia - illetve éppen a tudomány - nyelvétől különböztetem meg. <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
2. Mi a tényállás?<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
2.0. Carnap a metafizika használatát, mint az életérzés kifejezését tartja egyedül legitimnek. Mi jogosít azonban fel a tényállások és az életérzés szembeállítására? Más megközelítésben: rá kell kérdeznünk az életérzésnek, mint tényállásnak a mibenlétére is. Ezzel azonban Carnap adós marad. Nem is nagyon törekszik rá, hogy tudomást vegyen erről a nyilvánvaló problémáról. Ehelyett Nietzsche-hez fellebbez, rámutatva, hogy lám, lehet ezt jól is csinálni: a félrevezetően teoretizáló metafizikusokkal szemben ő nyíltan a művészi, költői formát választja az életérzés megfogalmazásához. Kár, hogy Carnap kiengedi kezéből ezt a kérdést. Pedig a nyelvi analízis rendkívül fontos szerepet kellene hogy betöltsön - mind a köznyelv, mind a tudományok, mind a művészetek területén. Manapság, amikor gyakran elbeszélünk egymás füle mellett, és kellő tudálékossággal, vagy érdekes csomagolásban bármilyen ostobaságot el lehet adni irodalom, művészet, vallás, vagy tudomány gyanánt, nagyonis fontos volna, hogy becsületes és elkötelezett hermeneutikai munkával tisztázzuk fogalmaink értelmét, a nyelvjátékok szabályait. A nyelvi analízis tehát - Carnap állítólagos szándékának megfelelően - ezekkel a gyakorlati problémákkal kellene, hogy érdemben foglalkozzon, mintsem minden metafizika értelmetlenségének bizonyításával bíbelődne. Egyfelől ugyanis e vállalkozás feltételezett eredményessége esetén semmit nem mozdítana előre az általa oly fontosnak tartott gyakorlati kérdések megoldása tekintetében. Másfelől viszont a metafizika értelmetlenségének igazolása - mint a fenti példák is sejteni engedik, s mint majd még érzékletesebben látni fogjuk - nem teljesen kudarcmentes tevékenység. <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
2.1. Hagyományos metafizikai rendszerben viszonylag tisztességes megkülönböztetést tehetünk az objektívnek tételezett valóság és a szubjektív benyomások között. Példának okáért: Istenről, mint abszolút létalapról meglehetősen okos és világos kijelentéseket lehet tenni. Az az ember viszont, akinek éppen elmosta az árvíz a házát, netán valamelyik közeli hozzátartozója is odaveszett, egészen másképpen gondol arra a feltételezett, vagy valós személyre, akinek korlátlan hatalmában áll minden esemény irányítása, miközben azt is tudni illik róla, hogy jóságával senki nem vetekedhet. Ebben az esetben nyilvánvalóan arról van szó, hogy a tényállás puszta tudomásulvétele egy szélsőséges élethelyzetben lévő szubjektum számára nem bizonyul kielégítőnek. Amennyiben valaki nem csupán a metafizika tudora, hanem maga is érző lény, akkor a szenvedő ember mellett állva nem a tényállást igyekszik megerősíteni, hanem együttérzően képes odafordulni hozzá. Ez a példa talán jól megvilágítja, hogy a hagyományosnak nevezhető metafizikai rendszerek képesek különbséget tenni tényállás és életérzés között. <o:p></o:p>
2.2. Amennyiben azonban a filozófiát, mint szigorú tudományt a nyelvi analízisben véljük megfogalmazni, akkor - ismétlem - rá kell kérdeznünk az életérzésnek, mint tényállásnak a mibenlétére is. Ha valahol tehát, akkor éppen az analitikus filozófiában nem jogos a tényállás és az életérzés megkülönböztetése, illetve szembeállítása. Az életérzés ugyanis, mint jelenség, akkor is posztulálja az életérzéshez, mint jelenséghez rendelt szubsztrátumot, ha ennek a viszonynak, sőt, magának a jelenségnek a fogalmi leírására sem áll rendelkezésünkre megfelelő nyelvi eszköz. Már maga az a tény, hogy az életérzésnek, mint jelenségnek a leírására egy ilyen - Carnap szerint más összefüggésben jogosulatlan, tartalom nélküli fogalmakkal és látszatkijelentésekkel operáló - nyelvi rendszert, tudniillik a metafizikát kell alkalmazni, árulkodik arról, hogy a szigorúan megalapozott, állítólag tisztázott tartalmú fogalmakkal és játékszabályokkal dolgozó nyelv nem képes minden jelenségre és viszonyra megfelelő nyelvjátékot alkalmazni. <o:p></o:p>
2.3. Csakhogy itt többről is szó van. Észre kell vennünk, hogy nem szakszerű egy fogalmat önkényesen kiemelni azon kategóriából, amelybe tartozó fogalmaink mindegyikének magától értetődő természetességgel tulajdonítunk valódi jelentést. Ha ugyanis az életérzés fogalmának valódi jelentést tulajdonítunk, - márpedig Carnap bizonnyal tulajdonít, hiszen mindennél jobban irtózik a jelentés nélküli szavaktól és a látszatállításoktól - akkor nem választhatjuk le a fogalom által jelölt jelenségről, ez esetben azt sincs jogunk elvitatni, hogy a fogalom által jelölt jelenség egy bizonyos szubsztrátumhoz van rendelve. Ez nem más, mint az életérzés, amelynek fogalmi leírására nincsenek eszközeink. Csupán költői metaforákkal táncolhatjuk körül abban bízva, hogy játékosan és esetlegesen egymáshoz rendelt szavaink, a szándékolt látszatkijelentések a másik személyből is kiváltanak egy a miénkhez hasonló életérzést. Az életérzés puszta léte, és a nyelvjátékok ezzel szembeni végtelen kiszolgáltatottsága, sőt tehetetlensége már ki is rajzolja az analitikus filozófia szűkre szabott korlátait.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
3. Köznyelv és filozófia megkülönböztetése<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
3.0. Carnap rendkívül előzékenyen egyazon felsorolásban említi az általa - a jelentés nélküliség paradigmájául - alkotott "babig" szót az "abszolútummal", a "végtelennel", a "lényeggel" és "istennel", mint - általa ugyancsak jelentés nélkülinek titulált - metafizikai kifejezésekkel. <o:p></o:p>
3.1. Szánalmas, tekintélyelvű kapálódzásnak tűnhetne, ha most ezen felhorkanva az évezredes konvenciókra, a legitimáló elbeszélésekre apellálnék ellenvetésül. Maradjunk tárgyilagosak. Carnapnak tökéletesen igaza van akkor, amikor Heideggertől vett idézetek segítségével bebizonyítja, hogy a metafizikai beszéd bizony elégtelent kap a hétköznapi nyelv logikai analízisének vizsgáján. És valóban, nem szorul igazolásra, hogy a logikai szabályoktól megfosztott köznyelv teljesen alkalmatlanná válna a mindennapos kapcsolatteremtésre. Ha szabadon alkothatnánk légbőlkapott, értelem nélküli szavakat, és ezeket teljesen tetszőleges módon, mindenféle játékszabályoktól mentesen illesztenénk egymás után, mindez oda vezetne, hogy a "kérlek add ide a kombinált fogót" mondatban megfogalmazott konkrét kérés egy teljesen esetleges hangsort jelölne csupán, amiről senki sem tudhatná többé, hogy a beszélő mire gondol eközben, sőt, egyáltalán gondol-e valamire. <o:p></o:p>
3.2. Azt azonban hadd szabadjon a nyelv logikai szabályaira is apellálva posztulálnom, hogy nyelvünk jelenleg érvényben lévő - ha nem is teljesen kiforrott - törvényei szerint a "babig-e a hogy ityeg a fityeg?" kérdés mégsem vehető teljesen egy kalap alá azzal, hogy "miben áll a semmi lényege?". A semmi ugyanis egy jelentéssel bíró szó. A lét ellentétére - Carnap meghatározásával: "egy negatív egzisztenciális állítás megfogalmazására" - alkalmazott kifejezés. Abból, hogy kijelentéseinket létező dolgok vonatkozásában tesszük, csupán az következik, hogy nemlétező dolgokról nem tehetünk valódi kijelentéseket, csupán látszatállításokat, amelyek a mesék, mítoszok világába tartoznak. Az azonban, hogy magáról a nemlét fogalmáról ne tehessünk fel kérdéseket, az előbbiekből nem következik, sőt, maguk a létezők, amelyekről kijelentéseinket megfogalmazzuk, logikailag megkövetelik a "létezők összessége" fogalmának megalkotását, amelyből ugyancsak logikailag következik ennek ellentétére, a semmire történő rákérdezés. Természetesen ez nem a köznyelv feladata. A határfogalmak megértésével való bíbelődés kétségkívül megsérti a köznyelv analógiájára alkotott tiszta logikai szabályokat. Éppen úgy, ahogyan a relativitáselmélet sem fér bele a newtoni fizika vagy az euklidészi geometria szabályainak keretébe. Sajátos paradoxon, hogy míg a kozmológusok térgörbületről, sötét anyagról, az Univerzum négydimenziós gömbfelületen történő tágulásáról beszélnek, addig a mérnökök minden gond nélkül továbbra is tervezik a hidakat, épületeket, mely munkájuk közben magától értetődően számolnak a háromszög szögeinek összegével és a mechanika törvényeivel. A metafizika nem a sok esetleges létező dolog között fennálló különféle esetleges viszonyokkal foglalkozik. Ez a köznyelv dolga. Ennek segítségével értjük meg egymást: közléseket fogalmazunk meg, kérünk, jelezzük a veszélyt, kérdéseket teszünk fel, stb... Az olyan mondatok, amelyek nem a nyelv szabályai szerint lettek megszerkesztve, vagy jelentés nélküli fogalmakat tartalmaznak, természetesen értelmetlenek. Amikor azonban határfogalmak értelméről gondolkodunk, a létezők összességéről, vagy a semmiről, akkor nem hétköznapi értelemben vett kijelentéseket teszünk, hanem filozofálunk.<SUP>**</SUP> Ez nem azt jelenti, hogy légbőlkapott fogalmakkal operálva össze-vissza beszélünk, csupán azt, hogy nem a tapasztalati valóság objektumaihoz, hanem logikailag posztulált szubsztrátumokhoz próbálunk fogalmakat rendelni. Természetesen ezek a pusztán logikailag posztulált határfogalmak - egyedülállóságuk okán - nem illeszthetők be minden további nélkül a különféle, tapasztalatból ismert létezők kategóriáiba. Ha viszont az ezekkel kapcsolatos kijelentéseket a köznyelv analógiájára alkotott logikai szabályok szerint akarjuk elbírálni, akkor Carnaphoz hasonlóan ellentmondásokba ütközünk, és elhamarkodottan levonhatjuk a - Hegel kifejezését használva - "gondolattalan" következtetést, miszerint látszatkijelentésekkel van dolgunk. <o:p></o:p>
3.3. Azzal a tiszteletteljes javaslattal állnék tehát elő, hogy a határfogalmakkal kapcsolatos kérdésekre és kijelentésekre vonatkozóan a "látszatállítás" dehonesztáló elnevezés helyett alkalmazzunk inkább valami más kategóriát. Kézenfekvőnek tűnik, hogy egy régi, jól bevált kifejezést javasoljak: metafizika. Csak is azért hogy a szellembúvárok értsék is egymást. Ne csupán hitoktatás legyen. Üdv: platón<o:p> </o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Az Új Gyerekek eljövetele... Az Indigó-Kristály Idővonal

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Az első Indigó lények az 1940es években kezdtek a bolygóra érkezni. A Második Világháború nagyon sok negativitástól megtisztította bolygót, és lehetővé vált az első fejlett lények számára, hogy fizikai formában kezdjenek inkarnálódni. Ez volt az a pont, ahol a Magasabb Dimenziókban megszületett a döntés, hogy a Föld folytatja létét, és hogy az új Arany Kor manifesztálódni fog. Az 1940es, 50es és 60as években születtek meg az Új Föld 'vezetői', az első 'Új Gyerekek'. Mindenfelé születtek a bolygón, és küldetésük az volt, hogy elkezdjék a megkérdőjelezés, felhívás és provokáció folyamatát. És jelenleg a korai Indigók közül sokan vezetik vagy előmozdítják a tudatváltozás folyamatát, mely a Felemelkedés és Átmenet folyamatának része.

<o:p></o:p>
Ezek a Korai Indigók egyengették az utat az Indigók első "hulláma" számára, amit akár "tömeges landolásnak" is nevezhetnénk. Az 1970es években Indigó lelkek hatalmas hulláma inkarnálódott a Bolygóra, és elkezdték "felkurblizni" az energiát a bolygón. Minden egyes újabb Indigó és Kristály gyerek születésével a tudatosság szintje a Kollektív Tudatban automatikusan megemelkedik. Amikor nagy számban inkarnálódnak egyszerre, a Kollektív Tudatosság felgyorsult tempóban emelkedik. A technológia gyors fejlődése az elmúlt 30 évben tekinthető az Indigók ajándékának. Az ő fejlett tudatosságuk hajtotta az emberi faj felgyorsult fejlődését ezen és az emberi fejlődés számos más szintjén is. Az Indigók első hulláma most éri el a felnőttkort, húszas éveik végén, harmincas éveik elején járnak. A közösségi élet főáramlatába kerülnek, és valódi változást hoznak létre ezen a területen is. <o:p></o:p>
A 80-as években inkarnálódott az Indigók második hulláma. A fejlett tudat újabb hulláma érkezett, és ahogy már korábban említettem, 1987-ben ez az energia segítette létrejönni a Harmonikus Konvergencia eseményét. Az Új Föld Új Rács Rendszere bevezetésre került és elkezdődött aktiválása.
<o:p></o:p>
A 90-es években, Indigók továbbra is testet öltöttek, de ekkor már újfajta gyermekek érkeztek a bolygóra. Az első Kristály gyermekek a 90-es évek végén érkeztek. Akkorra már a Föld új Kristályrács rendszere megfelelően "online" volt ahhoz, hogy ezek a fejlett gyerekek megérkezhessenek a földre. Ezekkel a gyerekekkel kapcsolatban fontos megértenünk, hogy ők az Új Rács rendszerben gyökereznek. Ők a mozgatórugók családjaikban és közösségeikben, hogy az emberek átlépjenek a Régi Rács Rendszerből az Újba. Végül minden lény átszületik az Új Rács Rendszerbe és a régi semmivé lesz. Akkor az Új Föld teljesen lehorgonyzódik!
<o:p></o:p>
2003-ban következett be a "Harmonikus Konkordancia", ekkor felnőttek és Fénymunkások nagy számban kezdtek el összehangolódni az Új Rácsokkal és Kristály- vagy Krisztusi felnőttekké, avagy Emberi Angyalokká válni. Gyors váltásra volt ehhez szükség az egyik Rácsból a Másikba és némelyek számára elég traumatikus és nehéz volt az átlépés az új energiákba. Ezek az energiák erősek, hatalmasak és teljességgel megkövetelik, hogy a Szív Csakra nyitva legyen. Az Új Kristályrácsok a Szív Csakrával vannak összehangolva és nem az alsóbb csakrákkal, melyek az égi Rácsot tartották.
<o:p></o:p>
Így, az Új rácsok bekapcsolódásával, megadatik számunkra a választás gyermekeink által, hogy megtegyük ezt a lépést. Ebben az időszakban, 2005. november és 2006. január között sokan fognak úgy dönteni, hogy az Új Rácsokba átlépnek. Izgalmas időszak ez. A Szív ideje!

folyt.köv...<o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Kedves Isván csupán érdeklődöm: olvastad Rudolf Carnap az "Ellenőrizhetőség és jelentés" elméletét? Egyáltalán a tudományelmélet elméletéből valamit? mondjuk a Bécsi kör filozófusait? Moritz Schlick, Rudolf Carnap, Hans Hahn stb.
Izelitő, az egyoldalúság ellen!

Kedves Platon!

Nem olvastam, de valószinüleg nem is fogom, mert eléggé idegen nekem ez az ideológiai megközelítés a bonyolult szavvakkal füszerezve az én egyszerű lelkemnek..;)

Amúgy érdekes, de kicsit nehéz írás, gondolatmenet.....

szeretettel:

István
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
Szellembúvárok panasza

Karsay István írta:
Kedves Platon!

Nem olvastam, de valószinüleg nem is fogom, mert eléggé idegen nekem ez az ideológiai megközelítés a bonyolult szavvakkal füszerezve az én egyszerű lelkemnek..;)

Amúgy érdekes, de kicsit nehéz írás, gondolatmenet.....

szeretettel:

István

Kedves István!

A pozitivista és nyelvtudományi írásokban nem találkoztam ideológiával. Ha nem olvastad miként ítéled őket ideológiai töltetüeknek. A lingvisztika, szemantika, a nyelvi tartalmak elemzésével sok más tudomány is foglalkozik, amint azt tudod. Hogy nehézkés a gondolatmenet, a te képzettségednek, széleskörű ismeretednek nem lehet probléma. Én is tipródom sokat az egyszerűeken, a köznapi gondolattartalmakon, és azért nincsenek előítéleteim velük szemben. Sokszor egy "falvédő szöveg" töményebben tartalmaz bölcsességeket, amelyek a köztudat részei, mint gondolnánk. Tévedéseink, hibás gondolkodásunk forrásait is megközelíthetjuk rövid és kacskaringós utakon is. Elismerem, hogy sokszor homályos vagyok, fogalmaim kacifántosabbak a kelletténél, de azért megértettél. Őszinte tisztelettel: paton
:pBúvártársad!
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Az Indigók és Üzenetük a Föld Bolygó számára

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Az Indigó gyerekeket azért nevezték el így, mert "lelkük" rezgése a tudatosság magasabb szintjén van, mely a Homlok Csakra Indigó színével rezonál. Amint leszülettek a Földre, az Indigók bizonyos tulajdonságokat és minőségeket képviseltek.

<o:p></o:p>
Elsődlegesen jobb-agyfélteke által irányított lények, művésziek, kreatívak és intuitívak, és természet szerint spirituálisak voltak. Szerettek meditálni, jógázni, és kristályokkal dolgozni. Általában őszinték és nyitottak voltak és az integritás nagy fontossággal bírt számukra. Barátaik nagyon fontosak voltak számukra, és ahogy nőtt éveik száma, csoportokba rendeződtek, mely tükörképe volt a "lélekcsoport" vagy klán koncepciónak. Mert az Indigók és Kristályok csoport- lények, szeretnek csoporthoz tartozni. <o:p></o:p>
Üzenetük és küldetésük az volt, hogy megmutassák társadalmaiknak, hogy olyan rendszerekbe záródtak be, melyek többé már nem támogatják az emberi növekedést. Nagyon is személyes módon demonstrálták, hogy milyen rombolóvá váltak ezek a rendszerek.

<o:p></o:p>
Első üzenetük társadalmi és közösségi üzenet volt a családjaiknak. Visszautasították a tipikus család hatalmi és irányítási szerkezetét, ahol az apa a főnök és mindenki azt csinálja, amit mondanak neki. Valójában az uralkodás és irányítás valamennyi formáját elfogadhatatlannak tartották. Sok család szétesett, mikor az Indigók tükröt tartottak, megmutatva a hagyományos családi élet csúf és destruktív oldalát. A társadalom fokozatosan kezdte megérteni, hogy az egyetlen mód, ahogyan az Indigó energiával dolgozni lehet, a Szívből jön. Az Indigók megtanították szüleiknek a megbeszélés, egyezkedés, őszinteség, nyitottság és megosztás fontosságát. Tanították őket a tiszteletről: egymás iránti tiszteletről és minden egyes családtag iránti tiszteletről, és egyéni érzelmi és fizikai szükségleteikről. <o:p></o:p>
A Régi Energia és az Új Indigó Energia összeütközéséből egy Új Szülői Paradigma bontakozott ki. A szülők és a gyermekek partnerekké váltak. A kapcsolat a Szereteten alapult és a Személyes Fejlődésen mindenki számára. A Szülőség Szív Csakra Tevékenységgé vált, a Szereteten alapult, és nem a Solar Plexus (Napfonat Csakra, Köldök Csakra) hatalmi és irányítási tevékenysége volt immár. <o:p></o:p>
Az Oktatás területén, ugyan ez a krízis jött elő, mikor az Indigók nagy számban kezdtek iskolába járni. Az Indigók nagyon intelligensek és intuitívak. Nagyon gyorsan gondolkoznak és tanulnak. Szabad és nyitott környezetben kivirulnak, de nem viselik jól a zárt és kontrollált rendszereket. Elkerülhetetlen volt, hogy az iskolarendszert lassúnak, unalmasnak, frusztrálónak találják, mely nem felel meg igényeiknek. Az orvostudomány fő vonulata elkezdte őket hiperaktívnak "diagnosztizálni", "problémává" váltak, amit meg kellett oldani, általában gyógyszeres kezeléssel.

<o:p>Azokat, akiket nem lehetett „megjavítani" vagy kontrollálni, lázadóvá váltak és önpusztító magatartás-módokat vetettek be droghasználat, alkohol és erőszak formájában. De üzenetük átment, hogy valami nagyon nincsen rendben az oktatási rendszerrel, mely a "fej-tudáson" alapul és vajmi kevés köze van az élethez. Valójában, a rendszer alapvető felépítése és működése már eleve probléma volt e lények számára, kiknek az energiája és intelligenciája magasan túlszárnyalta a rendszer szűkös kereteit. Társadalmunk még mindig gyerekcipőben jár, ha arról van szó, hogy hogyan oktassuk ezeket a gyerekeket igényeiknek megfelelő módon, melyben szerepet kap a Szív a Fej mellett. <o:p></o:p>
Az Egészségügy és Orvostudomány területén is kihívást jelentettek gondolkodásmódunk számára ezek a gyerekek. A gyógyszerek, amiket a hiperaktivitás kezelésére használnak, gyakran nem hatnak, és nem gyógyítanak, csak elnyomják a tüneteket. Sok szülő nem szívesen ad antidepresszánst vagy más pszichotropikus (idegrendszerre ható) gyógyszert a gyerekének ilyen fiatal korban. A mellékhatások általában véve ismeretlenek jelen pillanatban. Mindenesetre, ezek a gyerekek gyakran jelentettek motivációt szüleiknek, hogy alternatív, természetesebb és gyengédebb módon foglalkozzanak magas energiájú gyermekük úgynevezett "problémáival". Ebbe tartozik az organikus ételeken alapuló természetesebb étrend, és az összes fajta cukor és feldolgozott élelmiszer elhagyása a gyermek étrendjéből. <o:p></o:p>
Ez a folyamat erőt/felhatalmazást adott a szülőknek és egyéneknek, hogy meghozzák saját döntéseiket, és ne hódoljanak be egy egészségügyi rendszernek, melyet a gyógyszeripar gazdasági érdekei mozgatnak. Valóban, az Indigók segítettek nagy változást kiváltani a gondolkodásmódban, nem csak a szülői hozzáállás területén, de abban is, hogy hogyan élünk és mit akarunk a társadalomtól. És ez mind része a Nagy Váltásnak, melynek kezdeményezésére az Indigók leszülettek. Ez a váltás a Fej hideg logikáján alapuló rendszerekből a Szív gondoskodásán és áramló energiáján alapuló társadalom kialakulásáról szól!

folyt.köv...<o:p></o:p>
</o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
A Szív Gyermekei: A Kristály-gyermekek
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
1998 körül kezdtek az első igazi Kristály, vagy "Krisztusi" gyerekek testet ölteni. Azért, mert ahogy korábban említettem, a Bolygó Új Háló rendszere már meg tudta tartani ezeket a tiszta és hatalmas erejű lényeket. Minden egyes Kristály Gyermek, aki megszületik, az Új Föld Háló-rendszerébe születik, és lehetséges számára teljesen felébredt és tudatos Mesterré válni a Krisztus tudatosság szintjén. Szabad akaratuktól függően Spirituális Mesterek ők. <o:p></o:p>
Aurájuk nagyon tiszta és erős, és az Új Föld energia-aktiválásainak összes Sugarát hordozni tudják – az Aranyat, a Magenta-Rózsaszínt (ibolya-rózsaszín), a Türkizt, az Ezüst-Indigót és a Narancs-Rózsaszín Sugarakat. Néhány korábbi Kristály gyerek csak az Arany- vagy Magenta Sugáron jött le, hogy segítsen stabilizálni azokat. De a későbbi Kristály Gyerekek veleszületett képessége, hogy tartani és működtetni tudják az összes különböző Sugarat, szükség szerint, és ezeket a gyerekeket "Szivárvány Kristály" gyerekeknek hívják. <o:p></o:p>
A Kristály lények valóban csodálatos gyerekek! Általában nagy, tiszta szemük van, mely úgy tűnik, mintha a lelkünkbe nézne, mert hát valójában ezt is csinálják! Gyakran nyugodtak és összpontosítanak, de hiperaktívvá válhatnak, amikor energiájuk elhangolódik. Nagyon Szeretők és Gondoskodóak, és élvezik energiájuk megosztását olyanokkal, akiknek esetleg szükségük van rá. Erősek és gyakran egyáltalán nincs bennük félelem. Nagyon érzékenyek lehetnek az ételre és a környezetre, mivel az Új Földhöz szükséges tiszta rendszerrel születnek. <o:p></o:p>
Tisztánlátók, látják az angyalokat és szellemi vezetőket, és gyakran érzik és látják a jövőt. Tudnak az előző életekről, és gyakran beszélni tudnak arról, hogy kik voltak előző életeikben. <o:p></o:p>
Csoportként nagyon össze vannak kötve, és a Bolygóért végzett munkájuk nagy részét a Magasabb Tudatosság szintjein csoportban végzik. Ez az egyik oka annak, hogy miért fáradtak, ingerlékenyek és mogorvák időnként a Kristály gyerekek. Gyakran nagyon keményen dolgoznak Magasabb Szinteken, hogy segítsenek tartani az energiát a Felemelkedési folyamathoz. Az Autista gyerekek számának növekedése a bolygón szintén kapcsolatban van a folyamattal. Az Autista gyerekek azt választották, hogy Magasabb Dimenziós szinten tartják az energiájukat, és így segítenek a Magasabb Dimenziókban az energia-kapuk tartásában, míg elég "közönséges" ember emelkedik fel arra a szintre és képes elvégezni ezt a munkát még fizikai testben tartózkodva.

folyt.köv...<o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Ajándékuk számunkra: Szívünkbe költözünk és Megújítjuk Energetikai Rendszerünket az Új Föld számára
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Az Új Gyerekek ajándéka a Bolygó számára jelentős. <o:p></o:p>
Az Indigók lehetővé teszik számunkra, hogy keresztül- és áttörjünk korlátozó és elnyomó gondolati- és hit-rendszereinken, melyek hatalmon és irányításon alapulnak. Segítenek nekünk, hogy helyettesítsük ezeket szereteten, elfogadáson és békén alapuló új energiával. <o:p></o:p>
A Kristály gyerekek abban segítenek, hogy visszaigényeljük hatalmunkat és Szív-terünket, és hogy szilárdan lehorgonyozzuk magunkat az Új Hálóban. Azt tanítják nekünk, hogy születésünknél fogva megillető jogként fogadjuk el spirituális ajándékainkat, és hogy a csodák teremtését normális tevékenységnek tekintsük. <o:p></o:p>
A Bolygó és önmagunk tiszteletét, megbecsülését tanítják nekünk. Hogy észrevegyük az egész Teremtés szépségét, csodáját, örömét. És hogy tudjuk, hogy mindannyian Ko-kreátorok vagyunk az "Új Föld"–nek nevezett csodálatos projektben. <o:p></o:p>
Tanulunk úgy élni, ahogyan ők teszik, a jelen pillanatban, a múlt és jövő által nem befolyásolva. Tanulunk Szívből élni, megbocsátani, toleranciát és feltétel nélküli elfogadást gyakorolni. <o:p></o:p>
Tanulunk Szándékon és Összpontosításon keresztül teremteni, és megtanuljuk, hogy a Bőség igazi jelentése nem az egyéni mohóság, hanem a közösségi igény és megosztás. Tanuljuk a támogatás, szeretet és önértékelés fontosságát. És végül, tanulunk a Lélekcsaládok és Angyali Klánok Magasabb Realitásáról....az Új Föld jövőbeni társadalmi egységeiről. Áldott út ez, és az Új Gyerekek mutatják az utat! <o:p></o:p>
Fordította: Biró Judit <o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Első Üzenet: "A Fénytest újra-kalibrálása az Új Föld Frekveciájához" <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

Mihály Arkangyaltól, Celia Fenn közvetítésével
<o:p></o:p>​
Kedves Fénymunkások, a mostani időszakban A Felemelkedett Emberek Első- És Második Hullámából sokan tapasztalják a Fénytest vagy Merkaba spontán újra-kalibrációját (beállítását). Ennek az a célja, hogy akik készen állnak rá, azok teljesen összehangolódjanak az Új Föld frekvenciájával. Ez a folyamat a 11:11:11 kapu megnyitásakor kezdődött. Az a pillanat lehetőséget nyújtott az első két hullám "úttörői" számára, hogy elkezdjék felgyorsítani Fénytestük sebességét. Ez a folyamat folytatódott, a sebesség fokozatos erősödésével, decemberben és januárban. Most, ezen a ponton, sokan közületek megtapasztalják az "áttörést" az Új Föld sebességébe, amint személyes Merkabátok vagy "Fényhajótok" eléri a megfelelő sebességet, forgási sebességet. <o:p></o:p>
Tudni fogtok erről a pillanatról, kedveseink, úgy fogjátok érezni magatokat, mint akik végre "megérkeztek". Minden frissnek, újnak és szépségesnek fog tűnni, mély és intenzív hála és szeretet érzése tölt majd el benneteket. Ünnepeljetek! Összehangoltátok személyes Fénytest-mezőtöket az Új Föld hálóinak frekvenciájával. Valóban „megérkeztetek" – a Felemelkedési utazás e része befejeződött! Isten Hozott Idehaza! <o:p></o:p>
Kedveseink, legyetek tudatában, hogy Fénytestetek nagyon nagy sebességgel forog most, és legyetek nagyon gyengédek magatokkal enbben az időszakban. Valójában az történt, hogy elhagytátok a Régi Földet és "visszakapcsolódtatok" az Új Földhöz. Kis időbe tellik, míg úra "lábra álltok" (szó szerint:megtaláljátok a lábatokat). <o:p></o:p>
Talán emlékeztek, kedves Fénymunkások, hogy az 1990-es években, a Felemelkedés korai szakaszában beszéltek arról, hogy hogyan fogtok "eltűnni", amikor Fénytestetek eléri ezt a forgási sebességet. Nos, teljesen nem tűntetek el, mert most multi-dimenzionálisak vagytok, és így fenn tudtok tartani "jelenlétet" az alacsonyabb dimenziókban. De a Szívetek és Magasabb Csakráitok az Új Föld frekvenciájához vannak "hangolva". Valóban, talán észrevettétek olyasmit az elmúlt hónapokban, hogy úgy érzitek, mintha eltűntetek volna! Ahogy frekvenciátoknak nőtt a sebessége, azok, akiknek nem sikerült ezt a váltást most meglépni, kieshettek az életetekből. Lehet, hogy intenzív magányosságot éreztetek, mikor forgási mezőtök megnövekedett és ti valóban "elfelé" mozdultatok egy új hely irányába. <o:p></o:p>
De tudnotok kell, kedveseink, hogy Lélekcsaládotok ás Klánotok sok tagja is meg fogja tenni ezt a lépést. Az Angyali családok nagy számban éppen most horgonyzódnak le az Új Föld frekvenciákban! Természetesen, a következő két évben még többen fogják megtapasztalni a vibrációs szinkronizáció hatásait, és megemelve frekvenciájukat csatlakozni fognak hozzátok ezen az új és fényességes helyen. <o:p></o:p>
Akkor még egyszer: Isten Hozott Otthon! <o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
A Rekalibrációs Folyamat Fizikai Kifejeződései a következők: <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
  • Szédülés és Hányinger, amint a sebesség növekszik! <o:p></o:p>
  • Nyomás érzése a Korona- és Szemöldök Csakra területeknél, mikor a sebesség növekszik "lefelé". A Korona Csakránál kezdődik és lefelé mozog a Csakrákon. Elszállás (spaciness) és földeletlenég érzése, mivel kezdetben a Korona Csakra gyorsabban forog, mint az alsóbb csakrák. Nagyon gyorsan ki fog egyensúlyozódni. <o:p></o:p>
  • Fejfájás a koponya alapjánál, mivel a "hologram" gyorsabban forog. <o:p></o:p>
  • Depresszió és Magányosság. A Régi Földhöz való összes kötődésedet elengeded most. Ez a "meghalás" egyik formája. <o:p></o:p>
  • Intenzív érzéseitek vannak és rengteget akartok sírni. Ahogy nő a fordulatszám, minden növekszik. Összes érzésetek és érzelmetek fölerősödik. <o:p></o:p>
  • Furcsa és intenzív álmok. A megnövekedett sebesség felkavarja a pszichét, és bármilyen régi "ügy" ami még a Régi Földi tapasztalatból megmaradt, feljön, hogy feldolgozzátok és elengedjétek. <o:p></o:p>
  • Kimerültség. Magasabb sebességgel dolgoztok most, mint amit valaha tapasztaltatok a Fénytestetekben ebben az életetekben. Pihenjetek és aludjatok, amikor arra van szükségetek. Testetek hamar alkalmazkodni fog.<o:p></o:p>
Amikor Megérkeztek: <o:p></o:p>
  • Mély béke és hála. Új perspektíva nyílik az életetekre és a bolygó életére. <o:p></o:p>
  • Sírhatnékotok lesz, de pozitív értelemben. Szívetek megtelik nagyon mély Öröm érzésével. <o:p></o:p>
  • Annak az érzése, hogy mi lehetséges most. Hogy bármit megteremthettek, amit kívántok, ezen az új és csodálatos helyen. <o:p></o:p>
  • Sebezhetőség érzése. „Alig állok a lábamon, kóvályog a fejem." Meg fogtok nyugodni. Csak adjatok magatoknak időt, hogy teljesen hozzászokjatok az új helyzethez.<o:p></o:p>
Fordította: Biró Judit <o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Megtalálták a "tizedik bolygót"



<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p>Egy csillagász csapat egy távoli, jeges világot fedezett fel, ami nagyobb a Plútónál. Amennyiben felfedezésük megkapja a bolygó minősítést, a csillagászok kénytelenek lesznek átírni a tankönyveket és a nebulók tudtukra adni, hogy tíz bolygó van a Naprendszerben.

A csillagász trió, akik szisztematikusan fésülik át a Naprendszer távoli zugait, egyelőre titokban tartják az általuk kiötlött nevet amit az égitest kaphat, ha a Nemzetközi Csillagász Szövetség megadja a minősítést a jelenleg 2003UB313 jelzéssel katalogizált objektumnak. A valójában 2003 októberében észlelt égitest a legnagyobb a Neptunusz 1846-os felfedezése óta. Paramétereinek megerősítéséhez azonban további 15 hónap kellett, ezért csak most hozták napvilágra létezését. A felfedezés - ami még január 8-án történt meg - Michael Brown a Caltech, Chad Trujillo, a Hawaii-ban található Gemini Csillagvizsgáló és David Rabinowitz, a Yale Egyetem munkatársa nevéhez fűződik, akik a Mount Palomar 1,2 méteres Samuel Oschin távcsövét használták.


A NASA renderelt rajza a 10-ik bolygóról

A bolygó méretű objektum elliptikus pályán kering a Nap körül, egy kört 560 év alatt téve meg és körülbelül 45 fokos dőlésszöggel rendelkezik a Naprendszer nyolc bolygójának síkjához képest. Pályájának legtávolabbi pontja 97-szerese a Föld-Nap távolságnak, legközelebbi pontján viszont a Plútó pályáján belül halad el a Nap mellett, megközelítőleg 36 csillagászati egységre. Jelenleg ez a Naprendszer legtávolabbi ismert objektuma, a becslések szerint felszíni hőmérséklete 30 fokkal lehet az abszolút nulla felett. A felszíne elméletileg ugyanolyan, mint a Plútóé, sőt méretében sem sokban különbözik, az igazi eltérés abból adódik, hogy jelenleg sokkal messzebb van, mint a Plútó. A csillagászok szerint az égitest most oly távol van, hogy a felszínéről a Nap mindössze egy gombostűfejnyi pontnak látszana.

A metán által uralt égitest 2683 kilométer átmérőjű, míg a Plútó 2240 kilométerrel büszkélkedhet. Az égitest méretét fényességéből határozták meg. Az objektum a Kuiper-öv tagja, melyet a Jupiter és a Szaturnusz gravitációs kölcsönhatásai nagyban befolyásolnak ezért elképzelhető, hogy ezekből az objektumokból a belső Naprendszerbe is besodródhat egy-egy.
A felfedezés egész biztosan újra kirobbantja a bolygó minősítés körüli vitákat. A felfedezők szerint a méretből kell kiindulni, így bármi, ami nagyobb a Plútónál megkaphatja a bolygó minősítést, miközben sokak szerint a Plútó sem nevezhető bolygónak, csupán egy méretes Kuiper-öv objektumnak. Mindenesetre
még körülbelül 280 évet kell várnunk, hogy olyan közelségbe kerüljön, mint a kilencedik bolygó


</o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
2006. Februári Energiák<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

Üdvözlünk "Itthon": A Menny lehozása a Földre<o:p></o:p>

Michael Arkangyal Celia Fenn közvetítésével<o:p></o:p>

<o:p></o:p>
Drága Fénymunkások, amint beléptek ez év második hónapjába, sokatoknak kell kiegyezni a Bolygó energiáinak mély és jelentős változásaival. Valóban, a változások olyan alapvetők, hogy sokan talán még mindig küszködtök, hogy alkalmazkodjatok ehhez az új életmódhoz. Szeretnénk bátorítani benneteket, és azt mondani, "Isten Hozott Itthon". Ideje felismerni, hogy "Otthon" vagytok, és azt is, hogy ideje a Csodák és Varázslat áramlásába belépni. <o:p></o:p>
Látjuk, hogy sokan küzdötök még valóságotokkal, és azt mondjuk nektek, lehet, hogy eljött az ideje, hogy "elveszítsétek" a fejeteket, és belépjetek a Szívetekbe. Mert amit látni, hallani és érezni fogtok ezúttal, lehet, hogy az elme paramétereit meghaladja. Az elme tán küszködik, hogy elfogadja ezt az új realitást. Ezért érezhetitek oly sokan magatokat kissé elveszettnek és irányvesztettnek, és talán depressziósnak és összezavarodottnak ebben a pillanatban. Az elmének folytonos irányra és mozgásra van szüksége, a Szív a Békét és Nyugalmat keresi. Amikor az elmétek el tudja engedni a folyamatos küzdelem igényét, és el tudja fogadni a Puszta Létezés terét, kezditek majd megérteni, hogy hogyan működik a "Mennyország". Nincs szükség küszködésre és valaminek a kergetésére, minden a maga idejében áramlik. A Türelem, a Békesség és a Megbocsátás engedi meg a Mennynek, hogy életetekben manifesztálódjék. <o:p></o:p>
Az otthon gyöngéd hely<o:p></o:p>

A Kék Csillag Gyerekek eljövetelével, akik a Paradicsomi hálóba horgonyozzák Magasabb Tudatosságukat, a Béke és a Gyöngédség energiája visszatér. Mert az otthon valóban puha, szerető és gyöngéd hely. Fogjátok tudni, hogy mikor vagytok Új Föld energiában. Érezni fogjátok a lágyságot és gyengédséget. <o:p></o:p>
Valóban, kedves Fénymunkások, az "Otthon" rezgése olyan, mint amikor tízezer angyal gyöngéd szárnyain pihensz. Biztonságban, védelemben és megtartva fogod érezni magadat. Tudni fogod, és bízni fogsz benne, hogy csodák történnek és az imák választ nyernek. Mindenek előtt, annyira összhangba kerültök Magasabb Énetekkel, hogy állandóan biztonságban, szeretetben és védelembe fogjátok magatokat érezni. Ez az összehangoltság Isteni Énetekkel az "Otthon" lényege. Nem lesz különváltság.

<o:p>Feszültségek a Régi és Új Energiák között<o:p></o:p>

Drága Fénymunkások, az átmenetnek ebben a szakaszában, gyakran fogjátok azt tapasztalni, hogy tudatos döntést kell hoznotok az Új Realitás mellett. A Régi Valóság magához fog rántani, és az elme időnként el fogja utasítani a rugalmas, változó és csodálatos világ elfogadását! Az elme megköveteli, hogy racionális, ok-okozati világban élj. A Szív tudja, hogy a kreatív energia, szándék és szeretet csodákkal teli világában éltek, és hogy akármit meg lehet változtatni vagy újjáformálni, ha van szándék és szeretet. A Feltétel Nélküli Szeretet az Új Föld "Otthonának" "valutája" és "fizetőeszköze". <o:p></o:p>
De még nem mindenki érte el az "Otthont" egyelőre, és vannak, akik még talán nincsenek készen. Így, jelen pillanatban, az emberek a Földön sok különböző szintű tudatosságban vagy "lét-dimenzióban " léteznek. Ami számodra "reális", lehet, hogy számukra nem. Így aztán, drága Fénymunkások, meg fogtok tapasztalni egyfajta "változást" és "kiválogatódást", mikor a hasonló tudatosságú egyének a gondolat és tudatosság közösségeit fogják megalakítani. A szintek közötti mozgás még nagyon nyitott és képlékeny, arra lesz szükségetek, hogy folyamatosan az "Otthont" válasszátok a Béke, Gyöngédség és Szeretet energiájával, az Elkülönülés és Harag drámái felett, melyet az alacsonyabb dimenziók kínálnak fel jelenleg. <o:p></o:p>
Ez fokozottan fontos lesz március után, amikor a választások nagyon tisztává válnak, mivel a valóság minden egyes "szintje" kibontakozik a bizonyos csoport vagy szint szándékának megfelelő irányban. <o:p></o:p>
Így, drága Fénymunkások, itt az idő behívni Lélek-családjaitokat és Klánjaitokat, és Szolgálati Közösségeikkel összehangolódni. Hangolódjatok össze az "Otthon" lehető Legmagasabb rezgésszámával. Jelen pillanatban elérhető és nyitva áll mindazok számára, akik keresik! Isten hozott Itthon, Ember-Angyalok! <o:p></o:p>


folyt.köv....</o:p>
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves István!
Most, hogy a szerencsés csillagállások miatt összekaptad már magad, sőt géped is a legmagasabb rezgésszámával üzemel, üzenhetek is neked. Áttekintettem minden lehetséges horoszkópot, sőt meditáltam is eleget, arra az elhatározásra jutottam, hogy most reinkarnálódok. Valami nagyon egyszerű leszek. - Azt tekintve kiindúló alapnak, hogy boldogok a lelki szegények, mert az övék a mennyeknek hona, - így el is költözöm mint egyszerű tudattalan ebbe a szegénységbe. Próbálj meg csak így cím nélkűl vezetni, mint legmagasabb rezgésszámmal feltöltött Baktérium-Angyalt. Most erre vezetett utam, de rezgészsámom, energiám nem teszik lehezővé elérhetőségem. (Ez nem sértés! Szeretet! Íly alacsony energiaszinten ennyi telett tőlem.)[/QUOTE]
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Kedves Platon, a címfelhivás nem neked szólt, hanem azoknak, akik kapcsolatba voltak velem a Canadahun forumain keresztül, és a magánlistámra került a cimük, mert mellette kiterjedt levelezés folyik a háttérben. (Remélem nem ilyedtél meg tőle :--: )

Szerrencsére szinte mindenki olvasta a felhivásomat, és elküldte újra ez e.mail cimét, és így pótolni tudtam. ;)

Vannak akik járnak előadásra is, és azokat se tudtam volna e.mail cim hiányában időben kiértesíteni! De közben minden megoldódott! :p

szeretettel.

István
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Karsay István írta:
Kedves Platon, a címfelhivás nem neked szólt, hanem azoknak, akik kapcsolatba voltak velem a Canadahun forumain keresztül, és a magánlistámra került a cimük, mert mellette kiterjedt levelezés folyik a háttérben. (Remélem nem ilyedtél meg tőle :--: )

Szerrencsére szinte mindenki olvasta a felhivásomat, és elküldte újra ez e.mail cimét, és így pótolni tudtam. ;)

Vannak akik járnak előadásra is, és azokat se tudtam volna e.mail cim hiányában időben kiértesíteni! De közben minden megoldódott! :p

szeretettel.

István
Lám-lám én sem küldtem el az e-mail címemet :lol:
 
Oldal tetejére