Újabb merénylet történt Törökországban egy bírósági épületnél

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 5.

Melitta - 2017 Január 5, 15:21
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Erős robbanás történt a Törökországi Izmir városának egy bíróság épületénél – írja az Independent.

  A CNN Türk információi szerint legalább három ember megsérült. Úgy vélik, autóba rejtett bomba robbanhatott. A robbanás után lövések is dördültek.

  A helyszínen sok a mentőautó, állítólag egy újabb robbanástól tartanak, az embereket a környékről biztonságos helyre kísérték. A helyszínen készült fotókon látható, hogy a bíróság parkolójában kigyulladt egy jármű. Izmir, az égei-tengeri kikötőváros Törökország harmadik legnagyobb városa és második legnagyobb kikötője, népszerű úticél a turisták körében, az Égei-tenger partján fekszik.

  izmir-525x600.jpg
   
  Ani540 és CasaLoma kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 5.

  1. setni
   setni
   Ez a terrorizmus, azon kellene gondolkodni hogy lehetne megakadályozni .
   Mert meg kellene szüntetni, az okokat!
  2. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Ok mindig van a terrorra. Az ellene való küzdelem nem az elmúlt egy-két évtizedben kezdődött és vélhetően nem napjainkban fog megszűnni.
   A terrorizmus nem napjaink terméke, története egyidős az emberiséggel. A szó (la terreur) a francia forradalom idején keletkezett, jelentése megfélemlíteni.
   Az első szervezett megnyilvánulása a zelóták harca az I. században a római hódítók ellen a Közel keleten (a mai Izrael területén). A szikáriusokat kifejezetten gyilkosságokra készítették fel.
   njulianna kedveli ezt.
  3. setni
   setni
   Nem is arra gondoltam hogy nincs ˝ ok˝hanem arra hogy nehogy téves következtetéseket vonjunk le abból hogy az arabok...a muzulmánok stb.
   Mert az általánosítással épp a terroristákat segítsük hisz így eltudnak vegyülni a tömegben.
  4. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Erről szó sincs. Csak néhány név: IRA, Baszk szeparatisták, Vörös brigádok, stb. Egyik sem a Közel-keletről indult. A kezdet azonban mindenütt ott volt, ahol a birodalmak is hódítottak és ezzel beindult egy valamilyenféle ellenállás is. A megfélemlítés (terror) mint válasz lehetőség, nem népcsoport specifikus.
  5. setni
   setni
   A Vörös Brigádok kilóg a sorból...
   De értelek.
  6. yeti108
   yeti108
   A törökökkel együtt ez is bejönne az EU-ba....
  7. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Sándor , de volt egy olyan hogy Asszaszinok, hogy mást ne is emlitsek ;) és ne keverd ide az IRA-t vagy az ETA-t sem !!
   setni kedveli ezt.
  8. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Itt a terrorizmusról, mint olyanról esett szó függetlenül a földrajzi és történelmi helyszínekről. A szervezetek nevei, pedig csak a példa kedvéért kerültek elő. II. Sándor orosz cárt egy narodnyik ölte meg és itt sem a csoport neve az érdekes, hanem maga a terror jellegű elkövetés. És vehetjük akár a gerilla, vagy a partizán mozgalmakat is, de mindenütt a megfélemlítés volt és van a cél.

Megosztás