Újabb saller Orbánnak – Az USA-ban megerősítették a Mo-rol kisöprűzött CEU amerikai jogosítványait

A CEU hivatalos értesítést kapott a Middle States Commission on Higher Education bizottságától, hogy az egyetem sikeresen megtartotta akkreditációs státuszát, mint egy amerikai fokozatot nyújtó intézmény.

Ők komolyan vizsgálódtak a CEU-nál, nem úgy mint…

Ron Daniels, a Johns Hopkins Egyetem elnöke által vezetett bizottság három napot töltött a CEU-n 2019 januárjában, amikor találkoztak az egyetem diákjaival, oktatóival és munkavállalóival, hogy a helyszínen is megvizsgálják az egyetem működését. Ennek részeként kérdéseket tettek fel a CEU által korábban lefolytatott önfelmérő folyamatot összegző dokumentum kapcsán is.

A látogatást követően az értékelő bizottság benyújtotta a jelentését a Middle States Commission on Higher Education részére. A 2019 júniusában tartott találkozón a Bizottság megerősítette a CEU akkreditációját, amely 2023-ig szól.


„Ez egy újabb visszajelzés arról, hogy a CEU a diákjainak kiemelkedő minőségű oktatást biztosít”

– monda Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora.

„Szeretném kifejezni őszinte köszönetemet a CEU munkavállalóinak, oktatóinak és diákjainak, akik keményen dolgoztak azon, hogy az önfelmérő folyamat, és az értékelő bizottság januári látogatása sikerrel záruljon. Sokak munkaórái járultak hozzá ahhoz, hogy bebizonyítsuk, hogy megfelelünk a Middle States Commission on Higher Education feltételeinek.”

Mivel Magyarország kormánya elzárkózik attól, hogy engedélyezze a CEU-nak, hogy amerikai diplomákat adjon ki, ezért ezeket az egyetem a következő évtől Bécsben fogja kiadni. A CEU ugyanakkor megőrzi magyar egyetemi akkreditációját is.


A magyar kormány részéről továbbra sincs változás: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter éppen a múlt héten ismerte el, hogy az elmúlt egy évben egyáltalán nem vizsgálták a CEU engedélyét.

image-1.jpg
 
Ha jól értem:
A munkavállaló bto jövedelme 149.000 Ft
Ebből ő fizet adó, járulék, anyámtyúkja címén 49.915 Ft-t
A munkaadó fizet 180.290 + 31.290 Ft
Azaz a 149.000 Ft-ból a munkavállaló fizet 49.915 + 99.085x0,27 (ÁFA) = 76668 Ft-t
a munkaadó 215.580 Ft-t
Tehát az államé 288.248 Ft, a dolgozóéból 72.235 Ft, a munkaadó kap belőle 360.583 szocskát (a régi vicc szerint, lófa~)
Vagy valamit nagyon összezavartam?? Hogy lehet az állam bevétele 150 eFt-ból több, mint a duplája?
 
Szerintem a munkaadó 180 ezret fizet ezen dolgozó után. 31 ezret az államnak, 149-et a dolgozónak, aki további majdnem 50 ezret visszacsorgat az államnak. Nem vagyok pénzügyes, csak nekem így jön le a részletezés.
Bár volt már rá példa, hogy a munkáltatónak a dolgozó dupla annyiba került, mint amennyit a dolgozónak fizetett.
 
99.085 nettó
kb.310 euro/hó
pontosan ez ma a minimálbér ... ezért nen kell kerítés a bolgároknak, románoknak, neküknk sem kellene, ha nem az országon keresztül vezetne a migránsútvonal.
Ameddig ezt az összeget megkapják a németeknél segélynek, természetes, hogy oda mennek....
A pechünk, hogy a buszok a magyar határhoz hozzák őket, és ha egyszerüen, átengednénk őket, a németek szépen visszaküldhetnék azokat akik nem felelnek meg a követelményeiknek...ezért az egész kerítéses církusz.
 
Utoljára módosítva:
Nyíregyházi munkalehetőség.
149 bruttó...

Havi összes nettó jövedelem: 99.085 Ft

Kedves Tagtársaim!
Az álláshirdetést nem a fizetség, hanem az alkalmazási feltételek miatt tettem be.
Az a bekarikázott.
Ma ott tartunk, hogy a szalagmunkára bárkit felvesznek, ha tud írni-olvasni. Annyira - (és csak annyira) kell munkaerő.
Mi meg a CEU idegen nyelvű diplomájáról lamentálgatunk...
 
Mondjuk ha nem akarná az egész világot irányítani az USA, beleértve az oktatást is, akkor érdekes lenne hány éves top akármi vezetője akiről szó van. Vissza akarja gyarmatosítani Európát, vagy már meg is tette csak még nem eszméltünk rá. nézzünk szét mennyi katonája, hadi felszerelése van már itt, s nem csak MO-ról beszélek. Senki sem láthatja át a háttérben mi zajlik, ez a nagy elismerem, nem ismerem csak parasztvakítás. Európa a végnapjait éli, lehet akárhány egyeteme MO-nak. Sajnos
 
Európa a végnapjait éli, lehet akárhány egyeteme MO-nak. Sajnos
Zavaros vagy Az oktatás rendkívül fontos Ha holnap neked véged lesz mert rémült vagy akkor isHisz ipar nélkül a nemzet félkarú óriás ahhoz pedig oktatás kell
65562387_2349126352012757_749157513215082496_n.jpg

az USA csak agy bűnbak számodra.
Mint máskor más tesznek bűnbakká a te félédnek akik szeretnek maguk hibája helyett másokat okolni.
Soros már nem jó neked bűnbaknak?
Persze nem védem az USA-t
Sok hibát elkövetett.És valóban világhatalom és valóban ez gyakran elnyomó másokra.
De mindenért okolnod nem értelmes emberhez való.
10 éve még mindenért a cigányokat meg a zsidókat okolták
Meg a z IMF-t és a Bankokat meg a multikat.
Ennek ideje elmúlt uncsivá váltatok.
A világvégét jósolgatók is előkerülnek időnként ufókkal riasztgatók is.
Neked elmegy élvezd ki.
De ahhoz hogy ne hátulról legyünk elsők
ahhoz oktatás kell és művelt fejű emberek.
Ők tervezik az autókat a fejlett gyártmányokat
Ők képesek gyártmányt létrehozni azt eladni a versenyképes piacon
Az az a mai Széchenyik.
Ehhez tanárok és iskolák kellenek.
 
De ahhoz hogy ne hátulról legyünk elsők
ahhoz oktatás kell és művelt fejű emberek.
Ők tervezik az autókat a fejlett gyártmányokat
Ők képesek gyártmányt létrehozni azt eladni a versenyképes piacon
Az az a mai Széchenyik.
Ehhez tanárok és iskolák kellenek.
igen, igen ez az elmélet. A gyakorlatban az erősebb államok birodalmak egyszerüen elveszik ami nekik kell. nem véletlenül a volt gyarmattartók élnek jól.
manapság ha nem sikerül megszerezni egy tudóst, egyszerüen likvidálják
https://www.origo.hu/nagyvilag/20120111-irani-atomtudosok-sorozatos-halalesetei.html
Mégis kinek lenne érdeke, hogy egy tudásszinten legyen mindenki?
 
Utoljára módosítva:
Az USA vizsgálatai annyit se érnek mint egy marék szárított pillangó, nézzük már meg hány háborút robbantottak ki a nagy vizsgálódásukkal hogy ne fulladjon saját gazdasága a túltermelés mocsarába, hányszor sodorta a nagy vizsgálódásuk a világot egy újabb világháború peremére? Nem állok eggyik politikus mellé sem, kötélre való mind, de az se kőtáblába vésett tízparancsolat amit az USA fölböffent! Szerintem.
Van egy olyan érzésem te nem bírod az USA-t.
Javaslom költözz oda hogy meglásd miként élnek másképp mint mi.
És legalább tudod miért nem szereted?
sorold fel.
Szerintem már azért is utálod mert másfél millió emberünk kitántorgott Amerikába
Pedig az nem most volt hanem 18-19 század táján

4

Sok urunk nem volt rest, se kába,
birtokát óvni ellenünk
s kitántorgott Amerikába
másfél millió emberünk.

Szíve szorult, rezgett a lába,
acsargó habon tovatűnt,
emlékezően és okádva,
mint aki borba fojt be bűnt.

Volt, aki úgy vélte, kolomp szól
s társa, ki tudta, ily bolondtól

pénzt eztán se lát a család.
------------
Hogy miért?:
Az Amerikai Egyesült Államokba történő kivándorlás folyamatába az európai országok és az azokon belüli régiók különböző időszakokban és eltérő intenzitással kapcsolódtak be. Magyarországról a tömeges kivándorlás az 1880-as években kezdődött, 1905 és 1907 között érte el a csúcspontját, majd az I. világháború kitöréséig csökkent. A kivándorlás mértéke szorosan összefüggött Magyarország gazdasági adottságaival, valamint az Egyesült Államok gazdasági fejlődésének munkaerőigényével és belpolitikai helyzetével.

kiván.jpg
 
Utoljára módosítva:
Szóval sok vagy kevés az a 1170082 kivándorló egy évtized alatt?
Megint egy sok vagy kevés meddőre megálltál.
Én nem mondtam hogy sok vagy kevés.
Egyébként 1.5 millió az adott időszakban lényegében a feudális viszonyok tarthatatlansága miatt
az okaira és a célországra hívtam fel a figyelmet.És ,ág az után robbant be az 1929-1933 nagy gazdasági válság ami még felgyorsította a vetőmagra felvett hitel csapda miatt

Most ismét itt egy mai ország mai értékelés:

Minden bajunk 2 alapproblémából ered: gyengén polgárosodtunk, és nem tudunk a piacgazdaság követelményeihez felnőni. Jellemző a Strache-eset: ő csak szándékait mondta el, amiket Orbán rég megvalósított; egy polgári társadalomban ezért mennie kellett, Orbán pedig vallásos imádat tárgya. Polgárosodnunk szükséges ahhoz, hogy ne lehessen állami túlhatalom, áradó rendszerszintű korrupció, de legyen hasznos kormányzati teljesítmény, nagy rendszereink normális működése, egyáltalán: az egyén és a hatalom viszonya alattvaló-úr helyett polgár-szolgáltató viszonnyá változzék, a hatalom számonkérhető legyen. Másik problémánk a gazdaság: a kapitalizmus azzal kerekedett felül, hogy teljesítménykényszer mozgatja. Jelenlegi gazdaságunk belföldi tulajdonban lévő szelete ezt tagadja, udvari kliensgazdaságban élünk, a tulajdonosok saját teljesítmény helyett Orbán kegyét keresik, a közpénzek fosztogatásából élnek, és jól. Ezzel mutatják a körön kívüli vállalkozóknak is: nem a saját teljesítményből megélés az üdvös út, hanem a politikai és korrupciós helyezkedés. Nyilvánvaló, hogy teljesítményhiány, sőt a teljesítményre törekvés tagadása nem biztosít jövőt, fejlődést, utolérést. Polgárosodjunk!

A polgárosodás csírái az önkormányzatiság és a civil szerveződések. Ma a hatalom ezek elfojtásán dolgozik. A front adott.
Ezek a problémák hasonlóan oda vezetnek mint az a régi feudalizmusé.
Most is a feudalizmus irányba haladunk, nem a piacgazdaságba.
 
Utoljára módosítva:
..
Azt mégsem gondoltam volna, hogy az állami vagyon pár év alatt, kampányok sorozatában szinte teljesen magántulajdonba kerül. Naiv természetem miatt ezen kívül is számos meglepetés és csalódás ért.
Ma néhány ember hálózata birtokolja a gazdasági vagyon felét – állítja Tömpe István közgazdász, az Állami Vagyonügynökség első igazgatója, aki esszéjében áttekinti, milyen hibák és milyen játszmák vezettek Magyarországon a Nemzeti Együttműködés Rendszeréig, vagyis a NER-ig, amely az 1989-ben kezdődött rendszerváltás legutóbbi, autokratikus korszaka.

Nemcsak a vagyont privatizálták, hanem a rendszert is

Rendszerváltás nélkül nincs privatizáció, utóbbi nélkül aligha lett volna rendszerváltás. De vajon ilyen rendszerváltás és ilyen privatizáció volt-e megírva a csillagokban? Maga a privatizáció rövid idő alatt az államosításhoz mérhető változásokat produkált. Az ellenkező előjelű folyamatokat hasonlóvá teszi az irányító réteg szerepe, az elit cseréje, a sietősség és a tapasztalat hiányát pótolni nem képes hit.

Az államtalanítás után még nem lépett korszerű, fejlesztő állam a régi helyébe. Gyakran a szervezet maga is privatizáció tárgya lett: egyéni képviselői indítványok készülnek törvénytervezetek helyett, az Alkotmánybíróság visszaszorul, a bíróságokat a kormány igyekszik a felügyelete alá vonni, a hatalomhoz közeli vállalkozóknál nincs adóellenőrzés. A rendszer-privatizáció sajátossága a magáncélra használt állami rendelkezési monopólium, szoros felügyelet a fejlesztési források felett.

Ami közös a NER-ben és a Kádár-korszakban
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,732
Tagok
615,331
Legújabb tagunk
Monika L.
Oldal tetejére