Újabb videót tettek közzé az afganisztáni tálib felkelők arról a kanadai-amerikai házaspárról

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 21.

Melitta - 2016 December 21, 00:23
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Akiket még 2012-ben raboltak el. A videón – most először – mutatták meg a pár két kisfiát is, akik már a fogságban születtek.

  A házaspár hátizsákos turistaúton járt négy éve Oroszországban, Kazahsztánban, Tádzsikisztánban, Kirgizisztánban és – végül – Afganisztánban. A 31 éves amerikai feleség, Caitlin Coleman már terhes volt az első fiúval, amikor a tálibok elragadták magukkal.

  A most közzétett videón a kanadai férj fohászkodik, hogy véget érjen családja rémálma, és bírálón beszél Kanada és az Egyesült Államok kormányáról, akárcsak fogvatartóikról. Tálib vezetők a Reuters brit hírügynökségnek azt mondták, hogy a videót eljuttatták kanadai és amerikai tisztségviselőkhöz mielőtt hétfőn éjjel feltöltötték a YouTube videomegosztó portálra. Az észak-amerikai család szabadon engedéséért cserébe három tálib vezető elengedését követelik.

  Coleman ugyanakkor a videón azt mondja, hogy a tálibok pénzt is akarnak. A házaspárról nem ez az első tálib videó: már 2013-ban is készítettek róluk felvételt, amelyben a pár kiszabadulásáért könyörög. A mostani videó előtt legutóbb augusztusban tettek közzé egyet az afgán lázadók. Azon a videón a pár arra figyelmeztet, hogy megölik őket és gyermekeiket, ha a kabuli kormány nem hagy fel tálib foglyok kivégzésével.

  Washingtoni tisztségviselők egyelőre nem kommentálták a legfrissebb videót, illetve a sajtó figyelmébe ajánlották John Kirby, az amerikai külügyminisztérium szóvivőjének az augusztusi videót követően adott nyilatkozatait. Azokban Kirby a család azonnali elengedését követelte emberiességi alapon, és azt mondta, hogy az Egyesült Államok folytatja erőfeszítéseit annak érdekében, hogy minden amerikai túszt hazavihessen. A kanadai kormány egyik szóvivője a kabinet mély aggodalmáról beszélt, és a család feltétel nélküli, azonnali szabadon engedését követelte.  canadai hazaspar.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 21.

  1. setni
   setni
   Most könyörögnek vagy ki tudja mennyire mosták át az agyukat.
   Nem akarom őket hibáztatni.
   De, most vagy ügynökök voltak vagy akkora egoval rendelkeztek....
   Legalább egy életre szóló élményt szereztek maguknak majd ha hazajönnek írnak egy könyvet és megszervezik a kanadai afgánok érdekvédelmi szervezetét.
   De, komolyan hogy jut eszébe valakinek ilyen helyre utazni gyermeket váró feleségével????
  2. B.kárpáti
   B.kárpáti
   Bátrak ezek a kanadai turisták. Most is megölt egyet közülük az ISIS Jordániában, Karakban. A halálos áldozatok közül hét rendőr, kettő jordániai civil, egy pedig kanadai turista. A tűzharcban sokan megsebesültek, 29 embert kórházba kellett vinni.

   “A kalifátus négy katonája” gépfegyverekkel és kézigránátokkal felfegyverkezve hajtotta végre a támadást az ISIS propaganda média szerint.
   Jaszladany kedveli ezt.
  3. setni
   setni
   Ez a terror!
   Amikor a 70-es években az IRA az ETA támadásiról hallottam akkor azt hittem hogy milyen aljasok (azok)
   De most ezek csak a pusztítással vannak elfoglalva, persze ezzel saját sorsukat pecsételik meg mert az emberek összezárnak és lassan(sajnos) kiszorulnak.
  4. ladybug7spots
   ladybug7spots
   ... és úgy egyáltalán.
   Jaszladany kedveli ezt.
  5. Kocsis Magdi
   Kocsis Magdi
   Felelőtlen cselekedet... nem kellene jégre menni tavasszal.
   Jaszladany kedveli ezt.
  6. setni
   setni
   Miért ne hisz olyankor annyira izgalmas.......
   Jaszladany kedveli ezt.
  7. CahuNzi
   CahuNzi
   OFF

   Csak nagyon halkan, csak magamnak feltettem a kérdést: a berlini merénylet miért nem kapott semmilyen publicitást ezen az oldalon?

   ON
  8. pitti
   pitti
   Valoszinuleg az Ernoe megtiltotta. Kulomben is nem halt meg eleg ember. Szerinte nathaban tobben halnak meg.
  9. cdurmol
   cdurmol
   Ki fogják deríteni, hogy Berlinben nem volt merénylet. Egy Kurt keresztnevű neonáci a gyerekkori csúfolásokat próbálta azzal kompenzálni, hogy elrabolt egy kamiont és álmai netovábbjaként vezetni tanulta. Így sikerült neki az első lecke. Egy pszichés rokkant okozta baleset volt. Allahu akbarról olvastatok? Na ugye!
  10. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ezt nem írhattad komolyan?! Borzalmas lehet a bizonytalanság létét megélni, nap, mint nap...
  11. CasaLoma
   CasaLoma
   Vagy Putyin áll a háttérben. :D
   B.Péter, B.kárpáti és cdurmol kedveli ezt.
  12. setni
   setni
   Jól látod ezért is írtam elég nehezen ezeket a sorokat, amit írtam azzal arra céloztam hogy ilyen sok idő után már a Stockholm szindróma is elég erősen bejátszik.
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  13. B.kárpáti
   B.kárpáti
   cdurmol és CasaLoma kedveli ezt.
  14. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Én biztos nem vinném a családom.
   Nade soke ember naiv , "velünk ez nem történhet meg" felkiáltással járnak-kelnek a világban :(
   setni és CasaLoma kedveli ezt.
  15. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   már van kirakva...puff

Megosztás