Újrahasznosítás helyett eladták az Apple termékeit

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Október 8.

Melitta - 2020 Október 8, 19:48
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Beperelte az Apple korábbi üzleti partnerét, a GEEP Canadát, mert kiderült, hogy az elektronikus hulladékként átadott eszközök egy részét újraértékesítették.

  2015 és 2017 között a világ egyik legnépszerűbb hardvergyártója, az Apple mintegy félmillió leharcolt iPhone-t, iPadet és Apple Watch okosórát adott át a GEEP Canadának, azonban a később végzet audit során kiderült, hogy az eszközökből százezer továbbra is jelen van a hálózaton és az interneten.

  A GEEP Canada feladata az eszközök elpusztítása és újrahasznosítása, illetve az eszközökbe épített nemesfémeket vagy ritkaföldfémeket, például kobaltot tartalmazó alkatrészek visszaforgatása lett volna, de az átadott eszközök mintegy 18 százalékát újra piacra dobták.

  [​IMG]
  Még jó lesz valamire
  Fotó: Gallo Images / Getty Images Hungary

  Az eset miatt az Apple 20 millió dolláros kártérítési pert indított a kanadai cég ellen.

  A GEEP Canada tagadta, hogy köze lenne a visszaéléshez. Közleményük szerint alkalmazottaik lopták el a cégtől az eszközöket, ezért feljelentést tettek ismeretlen tettesek ellen. Az Apple úgy véli, hogy ez nem fedi teljes mértékben a valóságot, mert a szóban forgó alkalmazottak gyakorlatilag a GEEP Canada menedzsmentjével azonosak.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Október 8.

  1. setni
   setni
   Ügyeskedés....
   Vagy jó üzleti meglátás.
   Nézőpont kérdése.
   Ezekben az elektronikai berendezésekben hiába törölték az adatokat aki ért hozzá még elég sok mindent elő tud varázsolni....ki is örülne annak ha olyan képek bukkannának fel amit már törölt és az eszközt is rég eladta.
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  2. Piti Sándor
   Piti Sándor
   Nos,amit én kidobok,mert már nincs rá szükségem,előtte egy 2 kg-os kalapáccsal teljesen laposra verem és azt hiszem abból elég kemé[email protected]ú gyerek aki ki tud nyerni bármilyen adatot!:D
   setni kedveli ezt.
  3. victorvacendak
   victorvacendak
   Van pár apple termékem. Újonnan is hulladéknak tűntek... :)
  4. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   El tudom képzelni, milyen kellemetlenségek adódhatnak abból, hogy bárki nyilvánossá tehet/tesz olyan fotókat, írásokat, amelyek az eredeti tulajdonos magánéletébe ad betekintést. Nemcsak családi-, de üzleti kapcsolatok omolhatnak össze.
   setni kedveli ezt.

Megosztás