Ünnepeink: KARÁCSONY

jusztika27

Állandó Tag
Állandó Tag
Karácsonyi történet

Paul egy autót kapott karácsonyra a testvérétől. Karácsonyeste, amikor kijött az irodájából, egy utcagyerek ámuldozva járkált a csillogó-villogó új kocsi körül.
- Uram ez az ön autója? - kérdezte.
Paul biccentett.
-A bátyámtól kaptam karácsonyra.
A fiú meghökkent.
- Azt akarja mondani, hogy a bátyja adta magának ezt az autót, és magának ez semmibe se került? Öcsém, bárcsak..
Elbizonytalanodott.
Paul persze tudta, hogy fogja a fiú folytatni. Bizonyára azt kívánja, hogy bárcsak neki is ilyen testvére lehetne. Amit azonban a srác mondott, tetőtől talpig megrázta.
- Bárcsak - folytatta a gyermek én is ilyen testvér lehetnék!
Paul csodálkozva nézett a fiúra, majd ösztönösen hozzátette:
- Elvigyelek egy körre?
- Ó, igen! Szeretném.
Rövid kocsikázás után a fiú-szemében különös fény csillogott - Paulhoz fordult:
- Uram, megtenné, hogy megáll a házunk előtt?
Paul titkon elmosolyodott. Már sejtette, mit akart a fiú. Meg akarta mutatni a szomszédoknak, hogy egy nagy kocsi hozta haza. De megint tévedett.
- Megállna ott, a lépcsőknél? - kérte a fiú. Felfutott a lépcsőn, s Paul nemsokára hallotta, ahogy jön visszafelé. De már nem olyan gyorsan, mint ahogy elment. Karjaiban mozgássérült kisöccsét cipelte.
Leültette a legalsó lépcsőre, egészen odabújt hozzá, majd rámutatott az autóra:
- Itt van, Öcskös, amiről fent beszéltem neked! A bátyjától kapta karácsonyra, és egy fillérbe se került neki. Egy napon én is ilyet akarok neked adni.
Akkor majd te is láthatod azt a sok szép dolgot a karácsonyi ablakokban, amiről mindig megpróbáltam mesélni neked.
Paul kiszállt az autóból, beemelte a béna fiút az első ülésre. Csillogó szemű bátyja pedig beszállt a háta mögé, és megkezdődött hármójuk felejthetetlen ünnepi kocsikázása.
Azon a karácsonyon Paul megértette, mire gondolt Jézus, amikor ezt mondta: Nagyobb boldogság adni!

http://karacsonytolkaracsonyig.blogspot.hu/2014/10/karacsonyi-tortenet.html

Az ajándék fácska


Egyszer, valamikor régen, mikor még Isten angyalkái lent jártak a Földön, történt, hogy egy szép, nagy kertben hangos sóhajtozás támadt. Egy égszínkék szemű, napsugárhajú angyalka éppen arra járt, és megkérdezte: - Ugyan ki sóhajtozik akkorákat?

A kopár fák - mert télidőben történt - nyújtózni kezdtek. Megrecsegtették üres ágaikat.
- Mi vagyunk, édes kis angyalka.
- No, és mi a kívánságtok?
Egyszerre száz fácska kiáltott feléje:
- Szépek akarunk lenni! Szépek!
- Friss zöld köntöst akarok, és rügyező bimbócskákat! - rendelkezett az egyik.
- Én hófehér virágokat szeretnék himbálni az ágaimon. De olyan könnyűek legyenek, mint a nyári ég opálos felhőcskéi, nehogy roskadoznom kelljen alattuk! - mondta a másik.
- Én is virágokat kérek, olyan rózsaszínűeket, mint a hajnalhasadás az égen! - tolakodott az angyalka elé a harmadik fácska.
- És kinek akartok ennyire tetszeni? - kérdezte csodálkozva az angyal.
- A napsugárnak, hogy aranyos uszályát ránk terítse. A színes szárnyú pilléknek, hogy körüllengjenek bennünket. A kis éneklő madaraknak, hogy csodálkozzanak, és irigyeljenek.
Az angyalka fejét csóválta, de azért beleegyezőleg intett:
- Meglesz a kívánságtok.

Tovább ment, és tűlevelű törpefenyőcskét látott, hóval, zúzmarával borítottan.
- Hát te? - csodálkozott feléje. - Talán bizony semmit sem kívánsz, hogy ilyen csöndes vagy? Szomorúnak is látszol. Ugyan, mi bajod van?
A tűlevelű fácska halkan sóhajtott és előadta a bánatát.
- Egy kisleányka ment erre, megérintett, és hegyes tűleveleim felsebezték az ujjacskáját. Ezért bánkódom, jó kis angyal. Oh, ha jóvátehetném önkéntelenül elkövetett hibámat, és megajándékozhatnám őt valamivel! Síró arcocskája bizonyára mosolyra gyúlna megint. Igen, igen! Ajándékot szeretnék adni neki, és a többi kis gyermekeknek is, hagy nevessenek, kacagjanak! Az angyalka erre a kis törpefenyő mellé állott.
- És mondjad csak, fenyőfácskám, nem panaszolnád fel a terhet, ha teleaggatnám gyönge kis ágaidat?
- Oh, nem, nem, bármennyire is roskadoznék az ajándékok súlya alatt, szívesen vállalnám a terhet, csakhogy megörvendeztessem vele a gyermekeket.
Az angyalka erre könnyű mozdulattal kiemelte a földből a fácskát.
- Úgy hát gyere velem!
És vitte magával a mennyországba. Odafent éppen nagy sürgölődés, forgolódás volt. Az angyalkák ezüstös, aranyos papírosba diót, almát csomagoltak. Babákat fésülgettek, lovacskákat nyergeltek fel. Az angyalka eléjük állította a fácskát.
- Íme, nézzétek, mit hoztam! Ő a legszerényebb fácska. A többi mind csupán azért kívánt cifrálkodni, hogy irigyeljék, és gyönyörködjenek benne. Könnyűszárú fehér és rózsaszínű virágokat kértek, hogy szépek és díszesek legyenek. De terhet viselni nem akarnak. Csupán ez a szerény kis fácska ajánlkozott, hogy minden terhet szívesen vállal, csakhogy ajándékokat osztogathasson. Díszítsétek hát fel, kis testvéreim!
Nosza, rávetette magát az angyalsereg a fenyőcskére. Egyik aranyhajat szórt rá, másik ajándékokkal aggatta teli. Egy harmadik gyertyácskákat szúrt a levélkéibe. - Elbírod, nem túl sok? - kérdezte az angyal, aki felhozta őt a mennyországba. - Bírom, bírom. - felelte vígan a fácska. Oh, bárcsak annyi ajándékot vihetnék le, hogy minden kisgyermeknek jusson belőle!

Az angyalka erre két kezébe fogta a telerakott fácskát, és a Jóisten elé vitte.
- Íme, édes, jó Istenem, itt van az ajándékfácska, melyről beszéltem. Megengeded, hogy levigyem a földre?
- Vidd le, édes kis angyalom! - mondta a Jóisten, miközben megáldotta a fenyőfácskát, melyen egyszerre kigyúltak a gyertyák. Nagy fényesség áradt szét, és bevilágított mindent. Mire leértek a földre, éppen karácsony estéje volt. Midőn a főbbi fácskák látták a fényesen kigyúlt törpefenyőt, és a körülötte boldogan örvendező gyermekeket, megbánták, hogy csak szépek, díszesek akartak lenni, és hangosan felsóhajtottak. Az angyalka éppen lenézett a mennyországból, és mindjárt megkérdezte őket:
- Ugyan miért sóhajtoztok, hiszen mondtam, hogy megtesz a kívánságtok!
- Csakhogy mi is ajándékozni szeretnénk ám, mi is örömet akarunk szerezni a gyermekeknek!- kiáltottak fel a fácskák.
Az angyalka erre édesen elmosolyodott, és azt felelte:
- Örülök, hogy még jókor eszetekbe jutott, hogy a külső hivalkodás nem sokat ér, és igazi öröme csak annak van, aki másokat is örülni lát. Legyen meg a kívánságtok. Édes, zamatos gyümölcsöt fogtok hordozni ágaitokon, és megajándékozzátok vele a gyermekeket. Nos, meg vagytok így elégedve?
- Igen, igen! - ujjongtak a fácskák. És boldogan várták, mikor kerül rájuk a sor, hogy maguk körül örömet, jókedvet, vidám, kacajt teremtsenek.
http://karacsonytolkaracsonyig.blogspot.hu/2014/07/az-ajandek-facska.html

http://karacsonytolkaracsonyig.blogspot.hu/2014/07/egy-csillag-tortenete.html
 
Utoljára módosítva:

Misscili

Állandó Tag
Állandó Tag
A Topp Filigranes ganz gross kiadványában van ez az aranyos kép. A sablont keresem hozzá. (A kiadvány fenn van itt, de a sablon sajnos nincs benne.) Seite_30_31.jpg
 

Lerika

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok , nem tudná feltenni valaki Barney karácsonyát és Barney és a karácsonyi csillagot ? Hibát jelez :(
Köszi szépen :)
 

akosbakos

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Szükségem lenne a következő karácsonyi dalok gitár akkordjaira:

1. Szállást keres a szent család...
2. Csillagfényes éjszakán...
3. Pásztorok keljünk fel....
4. Mondd el a hegyek ormán


Ha valakinek megvan, kérem szépen töltse fel!!!!!
Előre is köszönöm!
 

Misscili

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórumtársak!

A segítségeteket szeretném kérni! CD-ből fogunk ajándékot készíteni. Karácsonyi csomagolópapírt ragasztok rá dekupázs ragasztóval. (Azért nem szalvétát, mert az alá kellene fehér akril festék.) A csomagolópapírra még szeretnék készíteni valamit/ tenni valamit. CSAK MIT? Várom az ötleteiteket!
Előre is köszönöm
MissCili
 

Marikaóvó

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórumtársak!

A segítségeteket szeretném kérni! CD-ből fogunk ajándékot készíteni. Karácsonyi csomagolópapírt ragasztok rá dekupázs ragasztóval. (Azért nem szalvétát, mert az alá kellene fehér akril festék.) A csomagolópapírra még szeretnék készíteni valamit/ tenni valamit. CSAK MIT? Várom az ötleteiteket!
Előre is köszönöm
MissCili

Pl. tehetsz teamécsest a közepére. Mi tavaly készítettünk CD-ből asztaldíszt úgy, hogy a fényes felére középre teamécsest ragasztottunk. A mécses oldalára vagy közvetlenül köré, gyöngyöket ragasztottak a gyerekek, a mécses körül a CD-t pedig kidíszítették.
 

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórumtársak!

A segítségeteket szeretném kérni! CD-ből fogunk ajándékot készíteni. Karácsonyi csomagolópapírt ragasztok rá dekupázs ragasztóval. (Azért nem szalvétát, mert az alá kellene fehér akril festék.) A csomagolópapírra még szeretnék készíteni valamit/ tenni valamit. CSAK MIT? Várom az ötleteiteket!
Előre is köszönöm
MissCili
Én is dekopázsoltam már cd-t és nem szoktam lefesteni,hanem fehér selyempapírt ragasztok rá . Száradás után dekopázsolható!Cd-ből készítettünk hóembereket is!
 

Csatolások

 • ovis kari vásár2013 051.jpg
  ovis kari vásár2013 051.jpg
  131.5 KB · Olvasás: 394
 • ovis kari vásár2013 002.jpg
  ovis kari vásár2013 002.jpg
  136.8 KB · Olvasás: 436
 • ovis kari vásár2013 053.jpg
  ovis kari vásár2013 053.jpg
  154.4 KB · Olvasás: 387
 • vásár2014.20.JPG
  vásár2014.20.JPG
  157.1 KB · Olvasás: 391
 • vásár2014.27.JPG
  vásár2014.27.JPG
  134.1 KB · Olvasás: 378

EEDDOO

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretnék egy kis segítséget kérni :)

A Szememen a könny a fátyol kezdetű dalra lenne szükségem zenei kísérettel - ha megvan valakinek, és feltenné nagyon hálás lennék érte :)
 

totica

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is dekopázsoltam már cd-t és nem szoktam lefesteni,hanem fehér selyempapírt ragasztok rá .
Száradás után dekopázsolható!Cd-ből készítettünk hóembereket is!
Rencsi! Nagyon szépek a CD-k. Én is kipróbálom. Lenne néhány kérdésem. Dekopázsolás után csillámporral szórtad? Mindkét oldala dekupázsolva van? Milyen ragasztót használsz a körbe zsinegeléshez,hogy ragadjon? Köszi.
 

totica

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindkét oldal dekopázsolva van. Száradás előtt megszórtam csillámporral.A zsinórokat ragasztópisztollyal ragasztottam rá.
Jó munkát!
Köszönöm szépen!
clear.png

A víz világnapjára halacskát készítettünk CD-re.
 

vizike

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon köszönöm az ötletet! Mivel az ovisaim még mind nem tudnak színezni, ezért az iskolások segítségét kértük. A közös munka meghozta gyümölcsét. Azt az örömet, amivel a gyerekek mutatták szüleiknek, hogy melyiket színezték ők, nem lehet leírni. Köszönöm!
 

Csatolások

 • 2014-diszites.jpg
  2014-diszites.jpg
  1.4 MB · Olvasás: 298

Tulipán84

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Úgy néz ki minősítés után ( épp ma két hete, még fel se fogtam ) megkapjuk a lehetőséget, hogy a mi csoportunk készüljön nagycsoporttal karácsonyi műsorral. Ehhez keresném, Pintér Béla - Hófehér karácsony éj című dalát. Ilyenkor a szülőknek ajándékot szokás készíteni, valami egyszerű, de szép ajándékot, ehhez is keresnék ötleteket. Műsorttervet össze kell állítani, de sok gyerek lévén nem lesz könnyű, ezért még verseket és dalokat is keresek. Tudom más még most készül a minősítésre, én meg ezt kérem. Előre is köszönöm. .:)
 

moni75

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérésre...pár karácsonyi karaoke...van köztük gyermekkórusos verzió is...
 

Csatolások

 • Ember, ember, december vágott.mp3
  889.5 KB · Olvasás: 104
 • Gryllus-Adjon Isten minden jót! (vágott) (vége gyerekkórussal).mp3
  609.7 KB · Olvasás: 88
 • Gryllus-Fehér karácsony (vágott).mp3
  725.8 KB · Olvasás: 110
 • Gryllus-Nótás Mikulás (vágott).mp3
  1.1 MB · Olvasás: 68
 • Gryllus-Szálljatok le karácsonyi angyalok (vágott).mp3
  939.7 KB · Olvasás: 122
 • Hull a hó.mp3
  1,000.1 KB · Olvasás: 86
 • kalaka_jaszolban_a_szalman_k2le_-_h.mp3
  5.5 MB · Olvasás: 103
 • Karácsonyi bölcsődal Zeneovi (vágott).mp3
  664.6 KB · Olvasás: 144
 • Szent Miklós a hulló hóban.mp3
  743.3 KB · Olvasás: 94

moni75

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Úgy néz ki minősítés után ( épp ma két hete, még fel se fogtam ) megkapjuk a lehetőséget, hogy a mi csoportunk készüljön nagycsoporttal karácsonyi műsorral. Ehhez keresném, Pintér Béla - Hófehér karácsony éj című dalát. Ilyenkor a szülőknek ajándékot szokás készíteni, valami egyszerű, de szép ajándékot, ehhez is keresnék ötleteket. Műsorttervet össze kell állítani, de sok gyerek lévén nem lesz könnyű, ezért még verseket és dalokat is keresek. Tudom más még most készül a minősítésre, én meg ezt kérem. Előre is köszönöm. .:)

Szia!

Remélem erre gondoltál :)
 

Csatolások

 • Pintér Béla-Fehér_karácsony.mp3
  3.6 MB · Olvasás: 354
Oldal tetejére