Ünnepeink: NŐNAP - ANYÁK NAPJA köszöntők

platon témája a 'Ünnepeink' fórumban , 2006 Május 6.

 1. sirius14

  sirius14 Állandó Tag

 2. Aranyhagyma

  Aranyhagyma Állandó Tag

  Szia! Esetleg fel tudnád tenni ezeket újra, mert sajnos már nem engedi letölteni, és nagyon nagy hasznát venném..... Köszönöm előre is :)
   
 3. moni75

  moni75 Állandó Tag

  Szia,

  Írtam a feltöltőnek,remélem hamarosan felkerül az album.
  Moni
   
  Lilepa kedveli ezt.
 4. moni75

  moni75 Állandó Tag

 5. moni75

  moni75 Állandó Tag

 6. moni75

  moni75 Állandó Tag

  ...folytatás...
   

  Csatolt fájlok:

 7. moni75

  moni75 Állandó Tag

 8. Csillámpor

  Csillámpor Állandó Tag

 9. Adena

  Adena Tag

  Sziasztok! A fűzzünk lombot szép füzérbe..nincs meg valakinek? Egy ének nélküli zongorás változatot találtam, de én gyerekdalosat keresnék.
   
 10. moni75

  moni75 Állandó Tag

  Szia!

  Én sem találtam...gondolom a lenti zongorás változat az,amit te is megtaláltál...van egy hasonló gyermekdal,feltöltöttem neked.
   

  Csatolt fájlok:

  Szőke Józsefné és kbzs kedveli ezt.
 11. Csillámpor

  Csillámpor Állandó Tag

  Szia!
  Csak hanganyagot keresel?
  Bemásoltam a gyerekdal kotta-változatát. Nekem ez van meg.
   

  Csatolt fájlok:

  Szőke Józsefné és kbzs kedveli ezt.
 12. Tas-lika

  Tas-lika Tag

  Ha valakit még érdekel! Újdonság: A Kakaó együttesnek is van egy új Anyák napi zenéje. Nagyon jó!
   
 13. tamarix

  tamarix Állandó Tag

  Szívek anyák napjára
   

  Csatolt fájlok:

 14. tamarix

  tamarix Állandó Tag

  Segítsetek, legyetek szívesek!
  Az alábbi versrészlet címére, költőjére lenne szükségem:

  "Ki ringatott minket két karjába zárva?
  Ki takart fehér, tiszta pólyácskába?"
   
 15. Igaz, hogy nagyon későn válaszolok a kérésre, de még hasznos lehet a jövőre tekintve is.
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2016 Augusztus 3
  kbzs kedveli ezt.
 16. G-Pityu

  G-Pityu Új tag

  Juhász Katalin énekli és Ő zenésítette meg A 2. versszakban az "azúrszínű" helyett "aranyszínű" szerepel.
   
  Esperantisto és kbzs kedveli ezt.
 17. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Ismét itt van - többen igen - még többen nem ünneplik, csak megélik:
  a NEMZETKÖZI NŐNAPOT
  Mi jut eszünkbe, mármint az idősebbeknek a Nemzetközi Nőnapról? Az, hogy március 8-án ünnepeljük, ilyenkor több férfinak a kezében virág. Sajnos manapság egyre többen vannak, akik erre nem is gondolnak. Eszemben van, hogy a munkahelyeken az 1960-as évektől ? már nem is tudom meddig, de a szakszervezeti bizalmi munka kezdés előtt az asztalunkra "csempészte" az éppen aktuális ajándékot. Volt, hogy pici terítőt, csokit, amikor még nem volt védett a hóvirág, akkor azt, egy aprócska csokrétával. Szó sem róla, örültünk neki. A családomban --kikértem magamnak-- a nőnapi köszöntést, furcsa dolog, de így volt/van. Az volt a véleményem, ha sok férfi rohangál virággal a kezébe, akkor nem nagy dolog NEM ELFELEJTENI a felköszöntésem. Amit viszont elvárok, hogy szeretettel emlékezzenek meg a név-, a születésnapomról, no meg bizonyos évfordulóinkról.
  *
  A mai világban nem hiszem, hogy több fiatal-, vagy idősebb ember visz virágot a párjának, vagy munkatársnőjének. Valahogy ez az ünnep "elsatnyult" és így el is maradt. A családok, ismerősök körében semmiképpen nem olyan népszerű, mint a Valentin nap...
  Pedig fontos üzenete van ennek az ünnepnek.
  Egy pici emlékezés a miértre és a hogyanra:
  március 8-án tartják a Nemzetközi Nőnapot annak emlékére, hogy 1857-ben ezen a napon New Yorkban mintegy 40 ezer munkásnő sztrájkolt egyenlő bérért, munkaidő-csökkentésért. A nők jogai és a nemzetközi béke napját 1977-ben tette hivatalos ünneppé az ENSZ-közgyűlés. Politikai, feminista és szakszervezeti mozgalmak küzdelmeinek eredményeképpen a múlt század elején valósult meg az az ötlet, hogy az év egy napja legyen jelképesen a nőké. 1909-ben az Amerikai Szocialista Párt február 28-át tette meg nemzeti nőnappá, s 1913-ig e napon tartották az ünnepet. Az 1910-ben Koppenhágában megtartott II. Nemzetközi Szocialista Nőkongresszuson a német Clara Zetkin javasolta, hogy évente rendezzenek világszerte nőnapot. Az ünnep időközben sok helyen elvesztette politikai tartalmát és jelentőségét, s jobbára virággal, apró ajándékokkal ünneplik. Ugyanakkor az 1980-as évektől e napon a nőszervezetek felvonulásokon hívják fel követeléseikre, a nőknek a társadalomban viselt óriási szerepére, ugyanakkor kiszolgáltatottságára, védtelenségére a figyelmet, arra, hogy hiába biztosít az állam számukra jogegyenlőséget, ha ez továbbra sem jelenti az esélyek egyenlőségét. Magyarországon - az Európai Bizottság 2006-ban közzétett jelentése szerint (ez sem ma volt, mivel 2017-es évet írunk/élünk) - átlagosan 11 százalék az eltérés a női és a férfi fizetések között, s a nők körében nagyobb a munkanélküliség. A nők bruttó órabére világszerte még mindig 16,7%-kal kevesebb, mint a férfiaké és sokkal kisebb esélyük van vezető pozícióban elhelyezkedni. Március 8-a a nemzetközi nőnap, amely alkalomból az EP nőjogi szakbizottsága idén a nők gazdasági erejére és helyzetére hívja fel a figyelmet.
  Számos rendezvényt szerveznek, amelyeket online is lehet követni.

  Sok helyütt e napon civil szervezetek a nők elleni erőszakkal szemben emelik fel szavukat: a nőket érő családon belüli erőszak, a munkahelyi szexuális zaklatás, a prostitúció és a nők elleni erőszak egyéb formáinak áldozataira, akiket a jog sem véd kellően, s e cselekmények elkövetői továbbra is jórészt büntetlenül maradnak.
  Ez utóbbi bekezdést rendkívül fontosnak tartom.
  *
  A Nemzetközi Nőnap alkalmából nőtársaimnak kívánnék jó egészséget, békét, munkalehetőséget, megértést mind a családban és a munkahelyeken is, boldogságot, s minden, de minden jót és szépet. Itt küldök virágot ez alkalomból, s aki nem kap, mert párja, főnöke elfelejti ezt az ünnepet ne bántódjék meg, semmiképpen.
  [​IMG]

  Végezetül egy idézet Balzactól:
  A nőknek megvan az a képességük, hogy egyetlen szempillantás alatt mindent meglássanak.
  *
  Magán véleményem: nem mindig jó, mindent meglátni, s főként megtudni, hogy mit láttunk meg...   
  Szőke Józsefné kedveli ezt.
 18. bogiovi

  bogiovi Állandó Tag

  Sajnos nem tudom feltölteni a tavalyi madárkás műsort, segítsetek hogyan tudom !Ebben az évben "Lehoznám néked a csillagokat" ez jutott az eszembe csillagos verseket már összegyűjtöttem, de szeretnék valami mesét ,jelenetet, ki tud nekem ebben segíteni? az eddig összeválogatott verseket a csillagokról is feltenném csak nem engedi!
   
 19. sirius14

  sirius14 Állandó Tag

  Nem tudom mi a a problémád, de újabb Firefox verzióknál előfordul ha a "Fájlok feltöltése" gombot használod, hogy a feltöltési mappában nem jelenik meg az összes feltölthető fájltípus.
  Ilyenkor külön kell megnyitni a kívánt mappát, és a fájlt az üzenetre áthúzással (fogd és vidd) lehet feltölteni.
  Ehhez a kicsinyített mappát a böngésző felett kell megnyitni az asztalról, vagy a böngészőt is kicsinyíteni.
  Internet Explorer-nél és a Google Chrome-nál nincs ilyen probléma.
   
 20. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Igaz, hogy ez dal, nem vers, de csodás, személyes emlékeim fűznek hozzá. Magnó kazettáról de sokszor lejátszotta nekem ezt a dalt a férjem. Vigyen ez a zene, ez a dal Hozzád és Neked a boldogságot, sok-sok örömet, szeretetet, s főleg az igaz szerelmet:
   

Megosztás