ÜNNEPEINK - Szülinap - Névnap - Gyermeknap

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT.
<object height="385" width="480">


<embed src="http://www.youtube.com/v/whPYqCbkfuI&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="385" width="480"></object>
 

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Kolompos - Szülinapi köszöntő

Kolompos
Százszorszépek


Szülinapi köszöntő


Szulinapitorta.jpg

 

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Halász Judit - Boldog születésnapot

Halász Judit

Boldog születésnapot


Ez a nap más mint a többi, ezt te is jól tudod
Másként kelt fel reggel a nap és másként járt a hold
Köszöntünk hát téged, ha már így együtt vagyunk
S ajándékul fogadd el vidám kis dalunk

Boldog, boldog, boldog születésnapot
Kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napod

Megint egy évvel öregebb lettél, s bölcsebb is talán
Őrizd meg az emlékeid, s légy nagyon vidám

Köszöntünk hát téged, ha már így együtt vagyunk
S ajándékul fogadd el vidám kis dalunk

Boldog, boldog, boldog születésnapot...

Tavasz után eljön a nyár és ősz után a tél
De minden évben eljön a nap, amikor születtél
Köszöntünk hát téged, ha már így együtt vagyunk
S ajándékul fogadd el vidám kis dalunk

||: Boldog, boldog, boldog születésnapot... :||


birthday.jpg


 

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Alma együttes: Ma van a szülinapom! - YouTube

Alma együttes:

Ma van a szülinapom!

<object width="480" height="385">


<embed src="http://www.youtube.com/v/hi3pbtrqy70&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></object>
 

Zuzmicska

Állandó Tag
Állandó Tag
Harcos Katalin: Névnapi köszöntő

Harcos Katalin: Névnapi köszöntő

Szép napra virradtunk.
Ma mind összegyűltünk,
Ajándékot hoztunk,
Mert névnapot ülünk.

Kedves csoporttársunk!
Azt kívánjuk neked,
Tegye barátságunk
Szebbé az ünneped!

Arcod jókedvedben
Pirosodjon gyakran!
Ne csak az ünnepen!
Minden pillanatban!

Kérünk is egy dolgot:
Maradj a barátunk!
Mindannyian boldog
Névnapot kívánunk!
 

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Szülinapi Meghivók
 

Csatolások

 • 127806313_agHo4-XL.jpg
  127806313_agHo4-XL.jpg
  43.1 KB · Olvasás: 201
 • 127806329_4UDHc-XL.jpg
  127806329_4UDHc-XL.jpg
  38 KB · Olvasás: 163
 • 127806331_SpzGc-XL.jpg
  127806331_SpzGc-XL.jpg
  40.3 KB · Olvasás: 157
 • 127806336_afkYy-XL.jpg
  127806336_afkYy-XL.jpg
  33.9 KB · Olvasás: 148
 • 127809542_Ct54p-XL.jpg
  127809542_Ct54p-XL.jpg
  48.9 KB · Olvasás: 142
 • 127821497_eYJmv-XL.jpg
  127821497_eYJmv-XL.jpg
  35.7 KB · Olvasás: 140
 • meghivo_sablon01.jpg
  meghivo_sablon01.jpg
  87.1 KB · Olvasás: 147
 • meghivo_sablon04.jpg
  meghivo_sablon04.jpg
  27.8 KB · Olvasás: 161
 • meghivo_sablon03.jpg
  meghivo_sablon03.jpg
  84.2 KB · Olvasás: 149

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervezzünk gyermekeinknek szülinapi bulit!

Szervezzünk gyermekeinknek szülinapi bulit!

A születésnap feledhetetlen alkalom minden gyermek számára. Ezt a napot emlékezetessé tehetjük egy családi kirándulással, apró meglepetésekkel és ajándékokkal, de - ha lehetőségeink engedik - az ünnepelt vidámságát azzal is fokozhatjuk, hogy születésnapi zsúrt szervezünk számára. Az ötlet megvalósítása természetesen némi többletmunkával jár majd, de a boldog arcokra nézve egészen biztos, hogy megfeledkezünk az előkészületek nehézségeiről.

ELŐKÉSZÜLETEK

szulinap2.jpg
Ha nem meglepetés bulit szervezünk, mindenképp érdemes gyermekünket is bevonni a munkálatokba, hiszen az ő segítségével valószínűleg számos olyan dolog eszünkbe jut majd a szervezéskor, amiről mi megfeledkeztünk volna.
Elsőként fontos tisztázni azt, hogy az ünnepelt hány barátot szeretne meghívni. Ahhoz, hogy a zsúr ne torkolljon hangos és zsibongó összejövetellé, a legjobb, ha tíz -tizenkét meghívónál többet nem osztunk szét.
A másik legfontosabb a mulatság időpontjának kiválasztása. Ünneplésre és kikapcsolódásra talán a péntek és a szombat a legalkalmasabb, hiszen ezeken a napokon egészen biztos, hogy senki nem foglalkozik a másnapi házi feladatokkal, a felelésre való felkészüléssel.
Ha az időpontot is kiválasztottuk, feltétlenül értesíteni kell a szomszédokat arról, hogy az adott napon előreláthatóan a kora délutáni óráktól kezdve egészen estig a szokásosnál kicsit zajosabb lesz a ház.
Ha sikerült a szomszédok beleegyezését is elnyerni, és beszéltünk a meghívottak szüleivel is, már csak a meghívókat kell elkészítenünk. Ez esetben hívjuk segítségül gyermekünket: készítsen vidám és egyszerű kártyákat, amelyek kifejezik egyéniségét.
A szobát is feldíszíthetjük: vegyünk néhány lufit, és ezekkel adjunk színes külsőt a helységnek. Az ünnepi mulatság során játékokkal köthetjük le a gyermekek figyelmét: gondoskodjunk arról, hogy senki ne távozzon üres kézzel. A résztvevőknek apró jutalmakat - csoki, ceruza stb. - adhatunk.
A várva várt napon sorra érkeznek majd a gyerekek, elfoglalják helyüket a kanapén, a földre tett párnákon és a fotelokban. Ahhoz, hogy a délutánt mindannyian - beleértve Önt is - boldogan töltsék, gondoskodni kell elegendő elemózsiáról és elfoglaltságról is. Hiszen nincs rosszabb egy tucat éhes, de mégis zsibongó és hangoskodó gyerekszájnál!


MI KERÜLJÖN AZ ASZTALRA?

szulinap3.jpg
A születésnapi torta elengedhetetlen a születésnapi bulikon. Mielőtt az ünnepelt elfújja a gyertyákat és felvágjuk a tortát, nem árt, ha a pocakokba kerül némi laktató és tápláló eledel is.
A legjobb, ha készítünk néhány tálca szendvicset, melyekre vajat és felvágottat, valamint zöldséget halmozunk. Ugyancsak egészséges és finom ünnepi fogás lehet két nagy tál gyümölcssalátából, melyet kis tálkákba adagolva fogyaszthatnak az ünneplők. Az előbb említetteken kívül természetesen sós mogyoró, édes keksz és más ropogtatnivaló is kerülhet az asztalra. Hogy a mulatság után ne kelljen sokat mosogatni, érdemes műanyag poharakba tölteni az italt és papírtányéron kínálni az ételt.

JÁTÉKOK AZ ÜNNEPLŐKNEK

Hogy elkerüljük az unatkozásból fakadó problémákat - hangoskodás, futkározás és rendetlenkedés - a legjobb, ha előre kitalálunk olyan játékokat, amik hosszú időre is leköthetik a gyermekek figyelmét. Ezek közé tartozik minden olyan elfoglaltság, amely során az összegyűlt társaság közösen vagy csapatokban játszhat.

Mozaik

Az előkészületek során vágjunk fel egy színes magazinból való, lehetőleg nagyobb méretű képet tetszőleges formájú darabokra, a darabokat pedig tegyük egy borítékba, írjunk rá egy számot 1-5-ig. Ugyanezzel a módszerrel, más képek felhasználásával készítsünk további 4 borítékot. Írjunk matematikai fejtörőket, pl: hány lába van két tyúknak, hány alma marad 10-ből, ha megeszünk 5-öt, stb. A kérdések megfejtései adják majd a borítékokon található számokat.
A gyerekeket osszuk egyforma csoportokra, sorra tegyük fel nekik valamelyik kérdést, és a megfejtéshez tartozó borítékot osszuk ki. Egy homokóra - lehet közönséges karóra is - segítségével mérjük az időt. Az a csapat, amelyik éppen nem mozaikot rak össze, versenyezhet és kitalálhatja előre, hogy mi látható a feldarabolt képen! Minden játékos nyerjen!


Ki vagyok, mi vagyok?

szulinap4.jpg
Ugyancsak a vendégek érkezése előtt készítsünk kis kártyákat, melyek egyik felére ráírunk egy személyt, tárgyat, fogalmat stb. és az ezekhez kapcsolódó szavakat.
Pl.:
ALMA (piros, kukac, rétes stb.)
ESKÜVŐ (menyasszony, gyűrű, házasság stb.)
A cédulákat összehajtogatjuk és egy kalapba tesszük. A gyerekek egyenként húznak közülük, és csak a megadott jellemzőket (menyasszony, gyűrű, házasság stb.) mondják el - egészen addig sorolva ezeket, amíg valaki ki nem találja a feladványt (ESKÜVŐ).

Szópárbaj

A gyermekek játszhatnak Szópárbajt is. A játékot megelőzően készítsünk kis cédulákat, melyekre szavakat írunk (csokoládé, kerékpár, számítógép stb.), ezeket egyenként kihúzzák a résztvevők, és körülírják úgy, hogy az adott szót nem mondják ki. Aki először kitalálja a feladványt, ajándékot kap.

Főzőcske

Ehhez a játékhoz szintén kis kártyákat gyártsunk. A kártyákra gyűjtsük össze néhány étel alapanyagát és az elkészítésükhöz szükséges eszközök nevét.
Az első kártyára írjuk a következőket: tojás, sonka, olaj, serpenyő (sonkás rántotta)
A másodikra kerüljön ez: burgonya, pirospaprika, hagyma, lábas (paprikás krumpli)
A harmadikra ezt írjuk: liszt, tojás, cukor, szódavíz, túró stb. palacsintasütő (palacsinta)
Ha lehet, minél több cédulát készítsünk. A gyerekek egyenként húzzanak a kártyákból, ezt követően együtt találgassanak. Aki először kitalálja a feladványt, az ajándékot kap.

Az ünneplés befejeztével mindenképp gondoskodjunk arról, hogy a vidám társaság minden tagja épségben és időben hazaérjen!
 

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogyan szervezz szülinapi zsúrt a gyereknek?

Hogyan szervezz szülinapi zsúrt a gyereknek?

A gyerek születésnapját minden évben boldogan várjuk. Készülünk rá, dugdossuk az ajándékokat, már hetekkel előre örülünk, hogy örülni fog. Látjuk a felcsillanó boldogságot a szemében, amikor megjönnek a vendégek, előkerülnek az ajándékok.

<!-- WORD_SPONSOR_BEGIN -->
86213-zsur-bi-d00010EB4209a8cdd1195.jpg

A szülinapi partit, babazsúrt minden gyerek szereti. A szülőben azonban számtalan kérdés merül fel: csemeténk hány gyereket hívjon meg? Mi legyen a program, az enni-, innivaló? Hogyan őrizzük meg lakásunk berendezését, miközben engedjük, hogy jól érezze magát a gyereksereg? S egyáltalán, hány éves kortól rendezzünk bulit a gyereknek? Hiszen hiába is hívnánk társaságot egy-két éves csemeténk mellé, ő még egyáltalán nem vagy csak rövid ideig tudna velük játszani. Ha a harmadik születésnapjára már rendezünk valamiféle bulit, akkor is csak néhány gyereket hívjunk meg. Ha nyár van, biztos siker a vizezés, homokozás, esetleg pancsolás felfújható medencékben. Készüljünk sok egyforma játékkal, mert ez a korosztály még nem tud osztozkodni.
Négyévesek


Imádnak futkározni és kergetőzni, és soha nem képesek csendben maradni Tudnak gyurmázni, szeretnek firkálni, szeretik valaki más szerepét játszani és ehhez átöltözni.
Ezért a kiscsoportos gyerekek szülinapját igyekezzünk úgy kitalálni, hogy a kicsik sokat mozoghassanak. Szerencsénk van, ha a nagy nap olyan hónapra esik, amikor már a szabadban lehetünk. Néhány labda, hinta, fáról lelógó vastag kötél, lábbal hajtható járművek elég lehetőséget teremtenek az izgő-mozgó gyerekek számára. Odabent jó szolgálatot tesz a gyurma, amiből a rohangálás közben elfáradt kicsik már sok mindent megformáznak.

Ötletek:
Kiteríthetünk egy nagy csomagolópapírt, és színes krétát adhatunk a gyerekek kezébe. A rajzversenyben természetesen mindenki nyer valamit. Biztos siker a keresgélős játék, amikor egy elrejtett tárgyat kell megkeresni, de az ilyen korú gyerekek már jól tudnak bújócskát is játszani. Remekül beválik a maskarázás. Nagy halom ruhából, cipőből válogathatnak, és felöltöztethetik egymást kedvük szerint. Utána divatbemutató! Örök sláger a székfoglaló: eggyel kevesebb szék vagy párna kell, mint ahány gyerek van, s amikor elhallgat a zene, mindenki leül valahova. Akinek nem jut hely, kiesik, a következő körben ő kapcsolja ki a zenét.

A meghívó

A meghívóra írjuk fel a pontos címet, telefonszámot, amelyre a visszajelzést kérjük, a buli időpontját és időtartamát, azt, hogy milyen öltözéket várunk: kerti játékhoz, pancsoláshoz nem jó az ünneplő. S hogy a meghívás csak a gyereknek vagy a szülőknek is szól. A meghívót legalább a buli előtt két héttel juttassuk el a címzettekhez.


Öt-hat évesek


Az ilyen korú gyerekek mozgáskoordinációja már kitűnő: végig tudnak menni a járdaszegélyen, felmásznak a csúszda lépcsőjén. Az ötéves gyerek meg tud tanulni úszni, síelni. A kreativitást igénylő feladatok, a legózás, rajzolás, építés hosszú ideig lekötik. Egyre tovább tudnak együttműködve játszani. A hatévesek már szabályokat dolgoznak ki, és ezek szerint játsszák el, amit kitalálnak. Az ilyen korú gyerek születésnapjára már számtalan lehetőség közül választhatunk.

Ötletek:
Mivel ez az időszak már javában a szerepjátékok kora, rendezhetünk a kicsiknek akár egy színdarabot is, amelyben lesz királykisasszony, legkisebb fiú, sárkány vagy varázsló. Jó ötlet egy közös kirándulás, játszóház is. Kifesthetik egymás arcát, játszhatnak Twistert, biztos siker a szembekötősdi, a rajzverseny, az oviban megtanult körjátékok.


Kisiskolások


86217-zsur-2-d000028E4a9d0ef38d877.jpg

Az ekkora gyerek már maga akarja eldönteni, hogy kit hív meg. Születésnapja előttnégy-hat héttel üljünk le, és beszéljük meg, hány barátját szeretné meghívni, és hová szervezzük a bulit. Azt is ő akarja eldönteni, különösen lányoknál igaz, hogy milyen ruhát vegyen fel a nagy eseményre. Szívesen segít a szendvicskészítésben, takarításban is.

Ötletek:
Biztos siker a közös építés, babázás, társasozás. Ez a korosztály imádja már a Mesterségem címere játékot. Az ilyen korú gyerekek nagyon érzékenyek, könnyen kétségbeesnek, ha valami nem úgy sikerül, ahogy szeretnék. Ekkor az a legfontosabb, hogy ne érezze kínosan magát a többiek előtt. Vonjuk őt félre, nagyon-nagyon kedvesen vigasztaljuk meg, és próbáljuk lekötni figyelmét valami mással.
Néhány jó tanács


● Mondjuk meg az ünnepeltnek jó előre, hogy ő a legfontosabb, azon a délutánonminden körülötte forog, ez azonban nem azt jelenti, hogy ne kellene figyelnie a többiekre.
● Tudnunk kell, hogy a gyerekeknek nagy térre van szükségük a rohangáláshoz, különösen a gyerekzsúr elején nagy a mozgás, ekkor mindenki túlpörög. Ezért csak annyi gyereket hívjunk meg, amekkora helyünk van.
● A gyerekek figyelmét folyamatosan fenn kell tartani, ez az állandó játékkal oldható meg, azonban hagyni kell őket kicsit magukban is játszani. A külön játék azonban ne tartson öt–tíz percél tovább, mert elunják magukat.
● Bármilyen játékot szervezünk, vigyázzunk arra, hogy mindig mindenkit dicsérni kell! Ha nyerni lehet, gondoljunk arra, hogy minden kicsi kaphasson valamit.

Szerző: Dogossy Katalin
 

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Szülinapi kifestők 1

Szülinapi kifestők 1
 

Csatolások

 • www.tvn.hu_a4e6865b607ff99a8f051a308d5fa3c4.gif
  www.tvn.hu_a4e6865b607ff99a8f051a308d5fa3c4.gif
  14.9 KB · Olvasás: 86
 • www.tvn.hu_ef160569f2a7e9d5f154393596195c9e.gif
  www.tvn.hu_ef160569f2a7e9d5f154393596195c9e.gif
  14 KB · Olvasás: 83
 • www.tvn.hu_511a29d22a83cdc8d852151147ff7a1a.gif
  www.tvn.hu_511a29d22a83cdc8d852151147ff7a1a.gif
  13.9 KB · Olvasás: 83
 • www.tvn.hu_1fe75f6be87be78ba11abc797be800d2.gif
  www.tvn.hu_1fe75f6be87be78ba11abc797be800d2.gif
  23.5 KB · Olvasás: 94
 • www.tvn.hu_51ba0ace52bd4738e23c892d2c6f8c07.gif
  www.tvn.hu_51ba0ace52bd4738e23c892d2c6f8c07.gif
  12.5 KB · Olvasás: 81
 • www.tvn.hu_75626209105eec00f858a46e9895190f.gif
  www.tvn.hu_75626209105eec00f858a46e9895190f.gif
  13.6 KB · Olvasás: 83
 • www.tvn.hu_20fc0b35aa3e700aa2d7795a654e3ee1.gif
  www.tvn.hu_20fc0b35aa3e700aa2d7795a654e3ee1.gif
  12.7 KB · Olvasás: 84
 • www.tvn.hu_08cb7892bb5c0353ebee5184d12ca580.gif
  www.tvn.hu_08cb7892bb5c0353ebee5184d12ca580.gif
  15 KB · Olvasás: 82
 • Szülinapi szinezők1.zip
  359.8 KB · Olvasás: 97
 • www.tvn.hu_480431c88a4c0bf18d26b3dafa938835.gif
  www.tvn.hu_480431c88a4c0bf18d26b3dafa938835.gif
  12.6 KB · Olvasás: 88

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Szülinapi kifestők 2

Szülinapi kifestők 2
 

Csatolások

 • happy__3_.jpg
  happy__3_.jpg
  37.7 KB · Olvasás: 77
 • happy__2_.jpg
  happy__2_.jpg
  59.4 KB · Olvasás: 81
 • happy__1_.jpg
  happy__1_.jpg
  69 KB · Olvasás: 88
 • happy__9_.gif
  happy__9_.gif
  19.3 KB · Olvasás: 75
 • happy__10_.gif
  happy__10_.gif
  21.3 KB · Olvasás: 82
 • happy__11_.gif
  happy__11_.gif
  22.2 KB · Olvasás: 83
 • Szülinapi szinezők 2.zip
  742.8 KB · Olvasás: 84

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
K László Szilvia: NévnapodraK László Szilvia:

Névnapodra


Lehet rövid, lehet hosszú,
Vidámabb, vagy komolyabb,
Mindenképpen megtanulod,
Hogy a neved, az Te vagy.

Így szólít meg apa, anya
Aki ismer, tudja már,
Minden évben van egy nap, hogy
Téged köszönt a naptár.

Eljött ismét ez a szép nap,
Ugye büszkén hallgatod?
Azt kívánjuk mindannyian:
Kristóf boldog népnapot.

stvalentin8.gif
 

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
K László Szilvia: Szülinapra

K László Szilvia:

Szülinapra


Eltelt ismét egy hosszú év,
-bár még el sem hiszed tán-
szülinapi tortatetőn
eggyel több a gyertya már.
Ellenőrizzük le gyorsan,
Kezdhetjük a számolást?
Egy-kettő-három-négy-öt...
Ennyi gyertya vár itt rád.
Nincs más dolgod, fújd el mindet,
Végy levegőt, jó nagyot!
Közben hallgasd, hogy kiáltjuk:
Boldog születésnapot!


szulinapi-parti-dekoracio-lufi-1037.jpg
 

BÓSÁNÉANDI

Állandó Tag
Állandó Tag
Írta: Joóné Soós Andrea

Csak Neked
[FONT=&quot]Tegnapelőtt megszülettél, világom legdrágább kincse lettél.
Tudtam, hogy most már soha nem mondhatom:
elég mindenből, nem érdekel hogyan tovább, feladom.
Értelemmel telt meg napunk minden perce,
éjszaka meg has fájósan sírtál persze.:)
Tegnap még ölembe kéredzkedtél,
anyanyanyanya hívtál ha bajt éreztél.
Sütöttünk homokból tortát,
csinosra öltöztettük Fanni babát.
Nevetve, néha sírva múltak a napok,
egyszer csak ott álltál, s mondtad: Látod, milyen nagy vagyok?
Ma már kész hölgyként mosolyogsz a világra,
s vársz megannyi új csodára.
Megbízok benned, tudom helyes úton jársz,
s el kell engedjem kezed, így majd magadra találsz.
Féltésemnek megpróbálok határt szabni,
életedet figyelni, de nem beleszólni.
Nehéz lesz ez nekem, hisz mindentől óvnálak,
bocsásd ezt meg, aggódó édesanyádnak!
Kérlek, tudd, én mindig visszavárlak,
akár, ha nagyon göröngyös az utad,
vagy kell pár szó, gondolat,
ha egy jó filmet néznél meg együtt velem,
itt leszek akkor is, ha úgy érzed, fognád kezem.

Kívánom, hogy mosolyod mindig ragyogjon,
simogató napsütés, ami Neked jusson,
kívánok Neked teljesült álmokat,
meg nem számolható boldog pillanatokat[/FONT]
 

jola2956

Állandó Tag
Állandó Tag
idézetek

"Névnap Mária a neve
zengi át a tengert,
kit az Isten eleve
anyja gyanánt szentelt.
Ej haj gyöngy a nap.
Gyöngyfüzér az év,
minden nap egy névnap,
minden gyöngy egy név."
(Babits Mihály)

"Úgy áldjon meg az Isten neved napján,
Hogy beérhesd vele minden órán.
Legyen élted mint a virágos fa:
Remény s öröm virágozzék rajta."
(Vörösmarty Mihály)
 

Csatolások

 • anigif28.gif
  anigif28.gif
  214.7 KB · Olvasás: 70

timi013

Állandó Tag
Állandó Tag
Születésed napján mit kívánjak neked?
Gyönyörűt, egyedülit nagyon-nagyon szépet!
Amit csak én kívánok neked és senki más,
Ami egyedüli, akárcsak Veled a nagyvilág!
Talán azt, hogy sokáig maradj meg nekem,
Hogy legyél itt mindig egészen mellettem.
Ez a kívánság is önző látod,
Ezért egyszerűen csak:
Boldog Szülinapot Kívánok! Szabó Lőrinc
 
Oldal tetejére