ÜNNEPEINK - Szülinap - Névnap - Gyermeknap

Zsu08

Állandó Tag
Állandó Tag
<table align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" width="98%"><tbody><tr><td colspan="3" class="csakidezet" align="center">Torták, rózsák, égő gyertyák,
s néhány szívből jövő kívánság -
Ha elmúltál már ennyi meg ennyi,
nem kell azt úgy a szívedre venni.</td></tr><tr><td align="left"> </td><td class="idezet" align="center"> LGT</td></tr></tbody></table>
 

nyíregy

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én csoportom "Manó csoport". A szülinapot úgy ünnepeljük, hogy egész nap ajándékot készítünk az ünnepeltnek. Mindenki rajzol, vagy készít az ünnepeltnek valamit, ezt egy albumba szerkesztjük, és ezzel kívánunk "Boldog szüinapot!"
A szülinaposnak három kívánságát teljesíti a csoport, melyért ő finomságokkal viszonozza a köszöntést. Az óvónő által készített koronát az ünnepelt egész nap viselheti.
 

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Osvát Erzsébet: Gyermeknapra

Osvát Erzsébet: Gyermeknapra


<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->
Napsugár,
napsugár,
ragyogj, süss ma szebben!
simogasd a gyerekeket
lágyan melegebben!

Madarak,
madarak,
cinkék, csalogányok,
köszöntő dalotok
vígan csattogjátok!

Virágok,
virágok,
szegfűk, tulipánok,
a lánykákat, a fiúkat
virulva várjátok!

Hadd legyen
ez a nap
egy nagy örömének!
Ezt kívánom én a világ
minden gyermekének.

takeatourofmyhouse.jpg
 

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Szalai Borbála: Halljátok meg emberek!

Szalai Borbála: Halljátok meg emberek!


Gyermeknapot ünnepelünk
mi, kicsinyke gyerekek...
Halljátok meg kérésünket,
halljátok meg, emberek!

Azt akarjuk, azt kívánjuk,
sose legyen háború!
A mi kicsi gyermekszívünk
sose legyen szomorú!

Hogyha végleg elcsitulnak
az öldöklő fegyverek:
nem járnak majd a világban
árván maradt gyerekek!

Vigyázzatok a békére!
Védjétek meg mi nekünk!
Rakéták meg atombombák
ne oltsák ki életünk!

Békés mezők kalászait
fürdesse a napsugár!
Békén költse fiókáit
fészkében a kis madár!

Ölelje át a világot-
nefelejcsszín, tiszta ég!
Hadd nevelje minden anya
békében a gyermekét!

102-2.jpg


 

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Keszthelyi Zoltán: Születésnapra

Keszthelyi Zoltán: Születésnapra



Születésnapodra
Mit is hozzak néked?
Hozok nyuszit, őzet,
Csipogó csibéket.

Hozok barna mackót
Csillagot és holdat,
Erdőt, hol a legszebb
Madárka dalolgat.

Hozok piros hajnalt,
Mesebéli kertet,
Hol a nyári szellő
Pillangókat kerget.


Születésnapodra
Vajon mit is hozzak?
Olyan kincset hoznék,
Melyet sose hoztak.

A földkerekséget
Kosaramba hoznám.
Minden hegyét-völgyét
Fénnyel koszorúznám.

Születésnapodra
Vajon mit is adjak?
Elhozom tenéked
Dalát a pataknak.

Elhozom tenéked
Szorgos méhecskémet,
Akácízű mézét
Adom én tenéked.

Születésnapodra
Vajon mit is hozzak?
Bokrok enyhe árnyát,
Hol gyíkok alusznak.

Szívem dobogását
Adom én tenéked,
S az ujjongó, első,
Csipogó csibéket.
 

Csatolások

  • cake1.gif
    cake1.gif
    7.2 KB · Olvasás: 798

zsoka 0426

Állandó Tag
Állandó Tag
habos tortát, jó nagyot,
minden napra holnapot,
barátot és családot,
illatozó virágot,
egészséget és hitet,
gyertyafényes ünnepet,
énekelve 3x
és sok-sok boldog születésnapot!
 

azsuzsa

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy igazán jó születésnapi buli! Ötletek tárháza

Sziasztok!

Szülinapi bulit szerveztem a gyerekeimnek és bizony sokat ültem a számítógép előtt, mire összeszedtem annyi ötletet, hogy egy tényleg szuper buli kerekedett belőle. Gondoltam indítok egy olyan topikot, ahol leírhatnátok a már lezajlott és sikeres gyerekzsúrok történetét, vagy esetleg azokat amin jelenleg dolgoztok és jó programnak tartjátok. Sok előkészületet és rengeteg munkát igényel, hogy a gyerekeket lekössük és én személy szerint nagyon vevő vagyok a jó ötletekre. Nem verseket, énekeket várok, hanem játék és programötleteket és olyan dolgokat, amik feldobják a buli hangulatát.
 

azsuzsa

Állandó Tag
Állandó Tag
Májusban tartottuk a 8 éves ikreim (1lány+1 fiú) szülinapját. Elég sok vendéget hívtak (kb. 20-at), így izgultam, hogy jó idő legyen és a kertben tudjuk tartani. Volt ugyan B terv is, de azért örültem, hogy megúsztuk eső nélkül. Ráadásul elég vegyes volt a korosztály is ovistól a harmadikosig. Először feladatokat kellett megoldaniuk, hogy megkapják a "kincseket". Két csoportra osztottam őket. Nem verseny volt, csak azt akartam, hogy mindenki szerepelhessen és gyorsabban pörögjön az egész, nehogy megunják.

Feladatok:

1. Találós kérdések (Leültettem őket a fűbe. Nem gondoltam volna, de a nagyok is izgatottan kiabálták be a megoldásokat.)
2. Célbadobó (sörösdobozokra, teniszlabdával)
3. Rajzolás bekötött szemmel ( Egy A3-as papírt felragasztottam egy régi táblára. Embert kellett rajzolni. Mindenkinek egyenként bekötöttük a szemét egy egy testrészt rajzolt az emberkéhez. A végén megnéztük milyenre sikerült)
4. limbó hintó
5. Mesterségem címere: mutogatós játék, egy mesterséget kellett elmutogatni és a többieknek kitalálni
6. Futás összekötözött lábbal ( párokba álltak, a párok egymás mellett lévő lábát összekötöztük egy kendővel és így, egymásba kapaszkodva kellett futni)
7. kódjáték (ez egy "kiszúrós" játék a nagyobbaknak. Szorzásokat kellett megoldani, majd behelyettesítani a megoldást a kódtáblában szereplő betűjellel és így megtudták hol rejtőzik a kincs.

A kincs az általam készített pinataban volt, amit nekik kellett szétverni. Jó keményre sikerült, így mindenki üthette, mire leesett. A "kincs" mini vizipisztoly, lufi és édesség volt. Így a köszönő ajándékot is letudtam.

Kaja: pogácsa, süti, kókuszgolyó és sütöttem 4 tepsi pizzát is. A tortát is otthon készítettem, túrótorta volt.

Az ajándékok átadása úgy történt, hogy az ünnepelteket kiültettük két székre, a többiek előttük álltak. Az ünnepelt szólított valakit, aki átadta az ajándékát.

A maradék időben játszhattak. Volt darts és ping-pong asztal.
Aki akart kézműveskedhetett. Szélforgót, ablakképet lehetett készíteni. Nyomtattam ki kartonra lovas képet, azt ki lehetett rakni krepp papír golyókkal.

Nagyon jól sikerült buli volt, alig akartak hazamenni.
 

azsuzsa

Állandó Tag
Állandó Tag
Pinata készítése

Nagyon jópofa dolog és a gyerekek imádják.

A pinata készítése nem nagyon bonyolult, tulajdonképpen egy papírmasé figura. Több nappal a buli előtt hozzá kell kezdeni , a száradás miatt.


Hozzávalók: 1 nagy lufi, újságpapír, 1 bögre liszt, 2 bögre víz, színes krepp papír, ragasztó, spárga vagy egyéb zsinór.
Elkészítés: fújjuk föl a lufit, kössünk rá csomót és helyezzük a csomóval lefelé egy tálacskába, hogy stabilan álljon. Keverjünk csomómentesre 1 bögre lisztet 2 bögre vízzel.
Az újságpapírokat kb. négy-öt centi széles csíkokra vágjuk. Egyenként merítsük bele a lisztes ragasztóba, hüvelykujjunk és mutatóujjunk között húzzuk le róla a felesleges ragasztót, majd fedjük be vele a lufit.
Ezután hagyjuk egy éjszakát száradni. Másnap, illetve amikor a papírmassé jól kiszáradt, folytathatjuk a következő réteggel. Összesen 3 réteg újságpapírt kell felvinnünk a lufira. Amikor a harmadik réteg is megszáradt, szúrjuk ki a lufit, és emeljük ki a félkész pinatából. A nyílás mellett ollóval vágjunk ki egymással szemben két lyukat a papírmasséból, és fűzzük bele a zsinórt, amivel felakasztjuk. Most következhet a díszítés. Az enyém ilyenre sikerült. A buli előtt meg kell tölteni mindenféle édességgel, apró játékokkal, lufival stb.


 
Oldal tetejére