Üzenőfüzet: Receptes könyvek+kiadványok felrakása.

Kovács Lizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Meggyes Túrótorta

Hozzávalók
Piskótához:
- 4 tojás
- 4 ek. finomliszt
- 4 ek. cukor
- csipetnyi só

Töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 20 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 20 dkg puha vaj
- 1 tk. reszelt citromhéj

Tetejére:
- 25 dkg magozott meggy
- tortazselé

Elkészítés
1. A piskótához a tojások fehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verem, majd kézi habverővel folyamatosan adagolva hozzákeverem a tojások sárgáját is, beleszitálom a lisztet, és óvatosan összeforgatom. A masszát sütőpapírral bélelt kör alakú, kapcsos tortaformába (20 cm-es) öntöm, és 180 fokon 12 - 15 perc alatt megsütöm. A formában hagyom kihűlni, de még mielőtt rákerülne a krém, lehúzom róla a sütőpapírt, majd visszahelyezem a formába.

2. A pudingból a tejjel és a cukorral sűrű krémet főzök, majd miután langyosra hűlt, belekeverem a túrót, vaníliás cukrot és a puha vajat, majd botmixerrel finom, egynemű péppé turmixolom. Végül belekeverem a reszelt citromhéjat is.

3. A kimagozott meggyet kinyomkodom, a levét félreteszem. A kihűlt tortalapot vékonyan megkenem krémmel, sűrűn megszórom meggyszemekkel, majd rásimítom a maradék krémet. A tetejét is körberakom meggyel. A meggy kinyomkodott levét is felhasználva elkészítem a tortazselét a tasakján található leírás alapján (csak a víz egy részét a meggylével helyettesítem), majd langyosan, a torta közepétől indulva rácsorgatom a torta tetejéra.

4. A tortát a formában hagyva, fóliával lefedve 2-3 órára hűtőbe teszem dermedni. Teljesen lehűtve nem csak, hogy finomabb, de sokkal könnyebben szeletelhető.
 

Kovács Lizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Mini leveles kakaós csiga

Hozzávalók
20-22 db mini csigához

- 1 csomag gyorsfagyasztott leveles tészta (40 dkg)
- kb. 5 dkg vaj (olvasztott)
- a kakaó és a cukor ízlés szerint

Elkészítés
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztom, majd vékony téglalapokat nyújtok. Egy szilikon ecsettel megkenem az olvasztott vajjal, majd megszórom a kakaó és cukor keverékével.

Bejglihez hasonlatos módom, hosszabbik oldalánál foga feltekerem, és vajas késsel (tapasztalat, hogy így kevésbé csurog ki a töltelék sütés közben) kb. két cm széles darabokat vágok.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom őket kis ráhagyással (mert növekedni fognak), egy kevéske olvasztott vajjal lekenem a tetejüket, és 180 fokos sütőben, légkeverésen 12-15 perc alatt készre sütöm. Én mindenesetre gyakran nézegetem sütés közben, mert ha túlsül, akkor már nem ilyen szép világosbarna, és hamar kiszárad.

Tipp: Ugyan ezzel az eljárással a fahéjas változatot is el lehet készíteni
 

Kovács Lizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- csipetnyi só
- 3 tojás (szétválasztva)
- 3 ek. cukor
- 1 dl étolaj
- 4 dl tej

Töltelékhez:
- nutella

Elkészítés
1. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy pici sóval kemény habbá verem. A sárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzáadom az olajat, és tovább keverem. A lisztet és a tejet felváltva apránként adagolom hozzá, közben folyamatosan keverem a tésztát, hogy csomómentes legyen. Legvégül fakanállal nagyon óvatos mozdulatokkal beleforgatom a felvert tojáshabot is. A hagyományos palacsintatésztánál sűrűbb állagú tésztát kapok.

2. Egy közepes méretű serpenyőt kevéske olajjal kikenek, és felforrósítom. Egy palacsintához egy merőkanálnyi adagot használok, és kb. 1-2 percig sütöm, de csak az egyik oldalát. Átcsúsztatom egy sütőpapírral bélelt tepsibe, finoman megkenem nutellával. A következő lapot szintén a megsült oldalával lefelé rácsúsztatom, ismét megkenem nutellával, és ezt addig folytatom, amíg el nem fogy a tészta. A legutolsó lapot sült oldalával felfelé csússztatom rá, és ezt is bevonom nutellával.

3. A tepsit beteszem a sütőbe, és 190 fokon 10-12 perc alatt készre sütöm. Szeletelés előtt 10 percig hűlni hagyom. A sütőpapírral együtt átemelem egy tortatálra, és cikkekre szelve tálalom.

Tipp: Nutella helyett reszelt tejcsokit is szoktam használni, vagy éppen váltogatom a tölteléket, egyik réteg csokis, a másik diós vagy lekváros. Ki-ki döntse el ízlése szerint.

Ebből a mennyiségből 7- 8 db palacsintát kapok.
 

Kovács Lizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Vajas piskóta csoki darabokkal


Hozzávalók
- 4 tojás (szétválasztva)
- 15 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1. tk. reszelt citromhéj
- csipetnyi só
- 40 dkg liszt (nálam fele sima, fele mandula)
- 1 cs. sütőpor
- 3 dl tej
- 10 dkg tejcsoki

Elkészítés
1. A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral, a vajjal, sóval és a citromhéjjal. A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a sütőport, a tejet, alaposan kikeverem, majd a kétféle masszát összedolgozom. Végül a felvert tojáshabot is beleforgatom a tésztába.

2. A tejcsokit apróbb darabokra tördelem, és a tésztába keverem.

3. Közepes méretű, kivajazott lisztezett tepsibe öntöm, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütöm. (Tűpróba!)

Tipp: Ha éppen van otthon valamilyen savanykásabb gyümölcs (málna, meggy, ribizli), azt is szoktam bele tenni, nagyon feldobja!
 

Kovács Lizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Narancsos brownie mascarponéval

Hozzávalók

- 20 dkg liszt
- 10 dkg keserű kakópor
- 25 dkg vaj
- 30 dkg kristálycukor (vagy barnacukor)
- 4 egész tojás
- 1 narancs reszelt héja és leve

Öntet:
- 25 dkg mascarpone
- porcukor ízlés szerint
- 1 narancs leve


Elkészítés
1. A vajat és a cukrot egy hőálló tálban vízgőz felett megolvasztom, majd a kakaóport, a narancslevet és héjat is hozzákeverem. Félreteszem hűlni.

2. A tojásokat kézi habverővel felverem, majd a kihűlt kakaós keverékhez adom, végül beleszitálom a lisztet, és alaposan összekeverem.

3. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntöm a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöm. Ne süssük túl, mert elveszíti a belül puha, szaftos állagát!

4. A mascarponét kikeverem a porcukorral és a narancslével, és a süti tetejére, vagy mellé helyezem.
 

Kovács Lizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Házi oreo keksz

Hozzávalók
Mennyiség: kb. 25-30db

Kekszhez:
- 22 dkg finomliszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- fél tk. sütőpor
- 12 dkg keserű kakópor(holland!)
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- csipet só

Krémhez:
- 5 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 ek. mascarpone
- 1 tk. vaníliakivonat

Elkészítés
1. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a mascarponét és a vaníliakivonatot is. Hűtőbe teszem, hogy jól összeálljon.

2. A lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral együtt beleszitálom egy nagy keverőtálba, és hozzákeverem a sót és a kakaóport. A vajat és a cukrot robotgéppel habosra keverem, majd hozzáadom a tojást is és addig keverem, míg szép sima nem lesz.

3. A lisztes keveréket apránként, fokozatosan a tojásos masszához adagolom, és robotgéppel kidolgozom.

4. Kakaóporral meghintett nyújtódeszkán kb. 3-4 mm vastagra nyújtom a tésztát, pogácsaszaggatóval (4 cm) kiszaggatom a kekszeket, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom őket. A körök felének a tetejét tetszés szerinti kiszúró formával díszítem.

5. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 7- 8 perc alatt készre sütöm. Ne süljön túl, mert nagyon kiszárad!

6. Miután kihűltek, a korongok felére a krémből 1 tk. halmot helyezek, és a másik koronggal addig lapítom, amíg a krém eléri a korong peremét, a felesleget pedig egy késsel eltávolítom.
 

Kovács Lizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Töltött szalagos fánk

Hozzávalók
- 50 dkg liszt (nálam 30tönkölybúza fehérliszt-20 sima)
- 4 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 6 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 4 tojássárgája
- 1 tk. rum
- 2 tk. reszelt citromhéj
- csipet só

Tölteni:
- bármilyen sűrű lekvár

Elkészítés
1. A tejet meglangyosítom,beleteszem a cukrot,belemorzsolom az élesztőt ésletakarva kelesztem.

2. Az olvasztott vajat, atojássárgáját, citromhéjat és arumot hozzáadom a sóval elkevertliszthez, majd miután megkelt, azélesztőt is. Hólyagosra dolgozom,langyos helyen másfélszeresérekelesztem.

3. Lisztezett deszkára borítom,ujjnyi vastagra nyújtom, majdszaggatóval a tészta felét kijelölömés minden jel közepére teszek egy- egy kanál sűrű lekvárt. Ha kész,ráhajtom a tészta másik felét, atöltelék mentén enyhénlenyomkodom és kiszaggatom afánkokat. Letakarva további 30percig kelesztem.

4. Közepesen forró olajban, egyenletes tűzön sütöm. Sütésnél vigyázni kell, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. A sütés elején az edényt fedjük be, megfordítás után fedő nélkül süssük tovább a fánkokat.

5. A kész fánkokat szűrőkanállal kiszedem, lecsepegtetem a felesleges zsiradékot és még melegen megszórom vaníliás porcukorral.
 

Kovács Lizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajtos sós rudak

Hozzávalók


Tésztához:

- 1 tojás
- 2 dkg szalakáli
- 1 doboz tejföl (2 dl-es)
- 2 tk. só
- 55 dkg liszt (20 dkg lrétesliszt)
- 25 dkg margarin



Tetejére:

- 1 db tojás a kenéshez
- 20 dkg trapista sajtreszelve

Elkészítés

1. A kétféle lisztet, sót, szalakálitösszekeverjük, majd a margarinnalelmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejföltés a tojást, összedolgozzuk.
2. Vékonyra, kb. 2-3 mm-renyújtjuk, derelyevágóval csíkokravágjuk, tojással megkenjük, ésreszelt sajttal megszórjuk. 180fokos ben sürjük.



Tipp: Jól záródó dobozban sokáigfriss marad!
 

Kovács Lizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Csokis diós kocka

Hozzávalók
- 200 g finomliszt
- 150 g darált dió
- 1 ek. natúr kakaópor
- csipetnyi só
- 1 púpozott tk. sütőpor
- 2 tojás
- 250 g puha vaj
- 150 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 200 g étcsoki finomraaprítva

Elkészítés
1. A lisztet tálba szitálom,hozzáadom a kakaóport, sót,sütőport és a finomra daraboltétcsokit. A vajat a kétféle cukorralhabosra keverem, majd a tojásokategyenként hozzáadva további 2-3percig keverem robotgéppel.

2. A lisztes keveréket apránként amasszához adagolom, robotgéppeljól összedolgozom, majd egysütőpapírral bélelt tepsibe (23x30cm-es) egyengetem a tésztát.

3. 160 fokon (légkeverésen) kb. 10-15 percig sütöm, kiveszem, és atetejét megkenem sűrűbaracklekvárral, majd még további10 percig sütöm. A tepsibenhagyom kihűlni. A tetejét olvasztottfehércsokival és diószemmeldíszítem.
 

Kovács Lizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Rizskoch málna öntettel

Hozzávalók
- 120 g kerek szemű rizs
- 1,2 l tej + 1 dl víz
- 2 egész tojás
- 100 g cukor
- 20 g vaj
- 1 cs. vaníliás cukor
- citromhéj

Elkészítés
1. A rizst a vízzel elvegyített tejbena cukor felével és a citromhéjjalfelforralom, majd lefedvefélreteszem, amíg a szemekmegduzzadnak. A tojásfehérjétkemény habbá verem.

2.A tojássárgáját a vajjal és amegmaradt cukorral elkeverem,hozzáadom a kihűlt rizshez, végülbeleforgatom a felvert tojáshabotis. A masszát egy kivajazott,zsemlemorzsával meghintetttepsibe egyengetem, és közepeshőmérsékleten kb. 25-30 percigsütöm.

3. Kockákra vágva, málnalekvárralmegöntözve kínálom.

Tipp: Nem csak gyümölcslekvárralkínálva ízletes, hiszen szintebárhogyan ízesíthető. Pl. hidegvaníliasodóval is nagyon finom.
 

Kovács Lizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szilvás papucs

Hozzávalók
Tésztához: (12 db)
- 27 dkg liszt (vagytönkölybúza fehérliszt)
- 1 tk. ecet
- 8 ek. hideg víz
- csipetnyi só
- 12 dkg vaj (+ kevés akenéshez)
- 2 ek. porcukor

Töltelékhez:
- kb. 10-15 szem szilva
- 3 ek. kristálycukor
- 1,5 tk. őrölt fahéj
-1 tk. őrölt szegfűszeg

Elkészítés
1. A szilvát megmosom,félbevágom. A cukrot lábasbateszem, megolvasztom (picitkaramellizálom), majd ráöntöm afelezett szilvát, és megszórom afűszerekkel. Néhány percig együttkevergetem, hagyom, hogy a szilvakissé megpuhuljon (de ne főljönszét), majd félretszem hűlni.

2. A tésztához a hozzávalókathomogén tésztává gyúrom, majdazonnal kinyújtom. Megkenemolvasztott vajjal, összehajtogatom,ismét kinyújtom. Ezt kétszerismétlem meg, végül a tésztátlegalább 1 órára hűtőbe teszem.

3. A tésztát lisztezett deszkánkinyújtom, és 12 db. négyzetetvágok. Közepükre kb. 2-3 db.szilvát helyezek. A tészta egyiksarkát középre, a szilvára hajtom,vékonyan megkenem fölverttojással, és ráhajtom a szembenlevő sarkot. Kicsit rányomkodom. Apapucsokat sütőpapírral bélelttepsibe rakosgatom, és 180 fokossütőben (alsó felső álláson)aranybarnára sütöm.

4. Porcukorral meghintve tálalom.
 

Kovács Lizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Karamell torta

Hozzávalók
Tésztához:
- 7 tojás (szétválasztva)
- 7 ek. kristálycukor
- 7 ek. finomliszt
- fél cs. sütőpor

Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 1 cs. vaníliáspudingpor
- 15 dkg cukor
- 3 dl tej

Karamellöntethez:
- 20 dkg cukor
- víz
- 3 ek. tejszín

Elkészítés
1. A piskótához a tojásokatszétválasztom. A fehérjét pici sóhozzáadásával gépi habverővelkemény habbá verem, majd acukrot kanalanként hozzáadvatovább verem. Ezután kézihabverővel hozzákeverem atojások sárgáját is, majdkanalanként a sütőporos lisztet isbeleforgatom.

2. A piskótamasszát sütőpapírralbélelt (23 cm átmérőjű)tortaformába simítom, és 180 fokraelőmelegített sütőben (alsó-felsőálláson) kb. 15 perc alattmegsütöm. Még melegen lehúzomróla a sütőpapírt, és hagyomkihűlni, majd félbevágom.

3. A karamellöntethez a cukrotannyi vízzel teszem oda főzni, hogyellepje, és időnként megkeverveaddig főzöm, amíg a cukorkaramellizálódni kezd. Ekkoróvatosan hozzákeverem a tejszíntés alacsony hőfokon addigkevergetem, amíg homogén állagúnem lesz. Félreteszem hűlni, ésközben sűrűsödni fog. (Kevesebbtejszínnel sűrűbb, többel hígabbállagú öntetet kapunk).

4. A pudingporból egy nagyon sűrűkrémet főzök. Ha kihűlt,robotgéppel összekeverem amascarponéval, majd kanalankénthozzáadagolom a kihűltkaramellaszósz háromnegyedét. Akrémnek nem túl folyós, jól kenhetőállagúnak kell lennie. A kihűlt alsótortalapot egyenletesen megkenema krém felével, ráhelyezem a felsőlapot, és a tetejét, valamint a tortaoldalát is bevonom a krémmel. Atetejét berácsozom a maradékkaramell szósszal, és csokismandulával díszítem.
 

Kovács Lizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ribizlis túrófelfújt

Hozzávalók
- 45 dkg tehéntúró
- 2 ek. tejföl
- 8 ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 6 ek. liszt (rizslisztethasználtam)
- 3 tojás (szétválasztva)
- fél citrom leve ésreszelt héja
- kb. 10-15 dkg ribizli(ízlés szerint

Elkészítés
A túrót a kétféle cukorral, atojássárgájával, a citromlével éshéjjal, valamint a tejföllel alaposankikeverem.

A kemény habbá vert tojásfehérjétóvatosan beleforgatom a túrósmasszába, végül beleszitálom alisztet.

A masszát egy kivajazott, cukorralmegszórt kerámia edénybe töltöm,és rászórom a ribizlit. 180 fokon20-25 percig sütöm.
 

Kovács Lizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Répás-almás kocka

Hozzávalók
Tésztához:
- 20 dkg liszt (10 dkgfinom, 10 dkgtönkölybúza liszt)
- 1,5 tk szódabikarbóna
- 1, 5 tk. őrölt fahéj
- 15 dkg mazsola
- 2 tojás
- 4 ek. étolaj
- 17 dkg barnacukor
- 2 alma reszelve
- 2 répa reszelve
- 1 narancs reszelt héja

Mázhoz:
- 25 dkg mascarpone
- 1 kis doboz tejföl
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2-3 ek. porcukor
- fél narancs leve
- fél narancs reszelt héja

Elkészítés
1. A kétféle lisztet, aszódabikarbónát, a fahéjat és amazsolát összekeverem. A cukrot atojásokkal és az olajjal habosraverem.
A reszelt almát és répát, valamint anaracshéjat a tojásos masszáhozkeverem, majd az egészet a lisztbecsorgatom, és alaposanelvegyítem.

2. A tésztát egy sütőpapírral kibéleltközepes méretű tepsibeegyengetem, és 170 °C-raelőmelegített sütőben(légkeverésen) 30-35 perc alattmegsütöm.

3. A mázhoz a hozzávalókat simárakeverem, és felhasználásig hűtőbeteszem. A sütit hagyom teljesenkihűlni, majd a fehér mázatelsimítom a tetején, és kockákravágva tálalom.
 

Kovács Lizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Diós csokis tallér

Hozzávalók
- 7 dkg finomliszt
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg kristálycukor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 5 dkg étcsoki
- 1 tojássárgája
- 10 dkg hideg vaj

Elkészítés
1. A lisztet tálba szitálom, majdhozzáöntöm a darált diót, atojássárgáját, a cukrot, valamint avajat és az apró darabokra vagdaltcsokit is, majd gyors mozdulatokkalösszedolgozom a tésztát.

2. Gombócot formázva fóliábacsomagolom, és legalább 1 órárahűtőbe teszem pihenni. Miután ahűtőből kivettem, lisztezettnyújtódeszkán kinyújtom, ésközepes méretűpogácsaszaggatóval korongokatszaggatok.

3. A kis korongokat sütőpapírralbélelt tepsibe rakosgatom, és 180fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt szép aranybarnárasütöm. Figyelni kell, nehogytúlságosan megpiruljanak!
 

Kovács Lizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Túrós császármorzsa

Hozzávalók
- 400 g túró
- 4 tojás (szétválasztva)
- 4 ek. búzadara
- 2 ek. liszt
- 100 g cukor
- 3 ek. tejföl
-50 g vaj
- 1 citrom reszelt héja

Elkészítés
1. A tojásfehérjét kemény habbáverem, a sárgáját kikeverem acukorral, majd hozzákeverem a többihozzávalót is. Jól eldolgozom amasszát, végül fellazítom a felverttojáshabbal.

2. Egy közepes méretű tepsit kivajazok, kilisztezek, és beleöntöm a keveréket, picit állni hagyom, hogy a búzadara megduzzadjon, majd 150 fokos sütőben 35-40 percig sütöm. Középidőben egy lapos falapáttal kisebb darabokra szaggatom a tésztát, majd addig sütöm, míg szép aranybarna lesz a teteje.

3. Porcukorral és szilvalekvárral (vagy bármilyen más lekvárral) tálalom.
 

Kovács Lizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kókuszos madeleine

Hozzávalók
24 db süteményhez:

- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg kókuszreszelék
- 3 tojás
- 1 tk sütőpor
- csipetnyi só

Díszíteni:

- 2-3 ek. kókuszreszelék
- 10 dkg tejcsoki

Elkészítés
1. A tojásokat és a cukrot kézi vagygépi habverővel habosra keverem. Kézi habverővel óvatosan beleszitálom a sütőporos lisztet éshozzáadom a kókuszreszeléket. Legvégül belecsurgatom az olvasztottvajat is, és alaposan elkeverem. Picit állni hagyom a tésztát.

2. A madeleine sütő mélyedéseit enyhén kivajazom, majd félig megtöltöm a masszával, elegyengetem, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt szép világosbarnára sütöm.

3. Ezután a sütiket néhány percig a sütőformában pihentetem, majd rácsra téve hagyom teljesen kihűlni. A csokoládét gőz felett megolvasztom, a kagylók csúcsát belemártogatom, megszórom a kókuszreszelékkel, majd hagyom megszilárdulni.

Tipp: Légmentesen záródó dobozban 2-3 napig (ha marad) eltartható.
 

Kovács Lizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Pizza

Hozzávalók
Tésztához:
- 20 dkg tönkölybúzafinomliszt
- 2 dkg élsztő
- só
- 3 ek. olaj
- langyos víz

Paradicsomos alaphoz:
- fél fej lilahagyma
- kevés olíva olaj
- 25 dkgparadicsomsürítmény
- 1 paradicsom
- csipetnyi só
- 1 kk cukor
- 1 kk oregánó
- 1 kk bazsalikom
- 1 kk kaukkfű

Feltéthez:
- sonka
- gomba
- reszelt sajt ízlés szerint

Elkészítés
1. A lisztbe belemorzsolom azélesztőt, és a többi hozzávalóvalegyütt egy lágy, rugalmas állagútésztát gyúrok. Letakarva meleghelyen duplájára kelesztem.

2. Közben felaprítom a hagymát ésmegpárolom az olajon. Ráöntöm aparadicsomsürítményt, hozzáadom afélbevágott paradicsomot, a cukrot,sót, fűszereket, majd kevergetésmellett felforralom.

3. A feltétnek szánt hozzávalókat iselőkészítem közben. A sonkátcsíkokra vágom, a gombátfelkockázom, a sajtot lereszelem. Atésztát lisztezett deszkán kb. ujjnyivastagságúra nyújtom, sütőpapírralbélelt tepsibe helyzem. Megkenem a szósszal, és rárakosgatom a feltétet.

4. 170 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Nem találom a Lajos Mari könyveket sehol.
Gyűjts össze minimum 20 hozzászólást, ha eléred az állandó tagságot megtalálod mindet. :)
Gyűjtögetésre alkalmas témák:
https://www.canadahun.com/temak/tan...megszerzéséhez-‎.25218/page-8532#post-6132369
https://www.canadahun.com/temak/tanács-a-20-hozzászólás-könnyű-megszerzéséhez.24285/page-4529
 
Oldal tetejére