Üzentek Belgiumból a magyaroknak! Ez már kiveri a biztosítékot minden magyarnál!

Guy Verhofstadt egykori belga miniszterelnök arra buzdítja a magyarokat, hogy szavazzanak igennel az október 2-i kvótaszavazáson, és támogatja a Magyar Liberális Pártot abban, hogy meggyőzzék erről polgártársaikat.

“Hamarosan egy nagyon fontos kezdeményezésbe vágtok bele, hogy megismertessétek honfitársaitokkal a kormányotok által szervezett, október 2-i népszavazás valódi tétjét, és kampányoljatok az IGEN mellett, egy európai megoldásért” – írja a Liberálisoknak küldött levelében Verhofstadt, aki 1999 és 2008 között volt Belgium miniszterelnöke.

“Orbán Viktor ahelyett, hogy épített volna saját és szövetségesei súlyára a migrációs kihívásra adandó közös európai válasz befolyásolása és alakítása érdekében, sajnálatosan úgy döntött, hogy egy sugalmazó és manipulatív kérdésen alapuló népszavazást rendez, amely képes meggátolni vagy éppen teljesen ellehetetleníteni minden közös EU-s megoldást”

– fogalmaz a politikus, elismerve, hogy a menekültválság felfedte az Európai Unió hiányosságait, megkérdőjelezte a schengeni övezetet, a belső határok nélkül működő Európát, és veszélyeztette az egész EU koherenciáját.

Ugyanakkor úgy véli, hogy tovább kell dolgozni a migrációs válság közös megoldásán és az európai egység megőrzésén. Ez szerinte csak az EU külső határainak védelmével és a nemzetközi jogi szabályok betartásával valósítható meg, “ami egyúttal azt is jelenti, hogy minden egyes tagországnak együtt kell működnie abban, hogy menedéket nyújtsunk azoknak az embereknek, akiket ellenőriztünk és jogosultnak tekintünk a menekült státuszra.”

A magyar kormány által kezdeményezett népszavazáson a következő kérdésre lehet válaszolni: Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

“Orbán Viktor nem válasza sajnos azt jelenti, hogy ő ehelyett inkább Magyarország körbekerítését választja, esetleg más európai uniós tagországok is erre az útra tévednek.

Illúzió azt gondolni, hogy az Unión belüli határok nyitottak maradhatnak anélkül, hogy kiépülne egy közös európai rendszer, és hogy a biztonság és a prosperitás fenntartható úgy, hogy a tagországok elszigetelik magukat, kerítéseket építenek egymás között, és gátolják a közös, európai megoldásokat.”

Levele végén Verhofstadt biztosítja a Liberálisokat arról, hogy az “igen” melletti kampányukban számíthatnak mind az ő, mind a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért Párt (ALDE) támogatására.

Sir Graham Watson, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európa Párt korábbi elnöke is kampányolt már videóüzenetében a kvótaszavazáson való aktív részvétel mellett.

newscast team

belga.jpg

http://legfrissebb.info/author/porondmester/
 
Egyébként én úgy látom, hogy akik megismerték a bevándorlók igazi arcát, azok nem kérnek belőlük... Addig leginkább csak szájkarate van.... Más osztani az észt és más tapasztalni... Barátőm, aki Debrecenben él és nem messze a migránsszállástól (amit szerencsére már bezárattak), nap mint nap félt.... szabadon járkálhattak, persze csoportosan, mert úgy nagylegények (hasonlítanak valamely népcsoporthoz nálunk). A hölgy nem mert a közeli Reálba bemenni... az ottdolgozók sorban mondtak fel... bementek a boltba, összefogdostak, megrágcsáltak dolgokat, majd eldobták... amit meg magukkal vittek, azért természetesen nem fizettek... A rendőrség meg ott állt mint gyermek a kakiban.... semi eszköz nem volt a kezükben ellenük. Vajon engem, ha lopnék egy rúd szalámit, elengednének?? Nem.... ott helyben megaláznának... És tudjátok mi a szörnyű, hogy azt itteni nem idén barnult lassan már nem kisebbség, remekül alkalmazkodik a szituációhoz.... ha a migránsoknak szabad, akkor nekem is jelszóval,.... és ember legyen a talpán, aki megkülönböztet egy ilyet a migránsoktól....
Mocskos szád van és lenéző az emberekre tett véleményed.
Azonkívül fura lopakodó célozgatásaid vannak ami alattomosságot mutat: (hasonlítanak valamely népcsoporthoz nálunk)."nem idén barnult "
 
hmm csak vicc volt. nem hittem hogy megbant. :(
Nem bántott meg,
mert nem is csúfolódás hanem iróniának vettem.
Egem semmi se sértődtet meg, csupán válaszra ingerelt: Igenis lehet ismerni azt aki ír!
Onnan indult hogy Hajnalka 50 kikérte magának nem is ismerik.
Erre írtam:
Ebben ott tévedsz Hajnalka50 írásod tartalmán keresztül is megismernek.Nem kell ahhoz 1 évig egy ágyban aludni.
 
Mocskos szád van és lenéző az emberekre tett véleményed.
Azonkívül fura lopakodó célozgatásaid vannak ami alattomosságot mutat: (hasonlítanak valamely népcsoporthoz nálunk)."nem idén barnult "
Elhiszem hogy ez a véleményed, de ezt nem tíltani kellene hanem megbeszélni, kibeszélni.
Mert könnyű kitörölni hozzászólásokat de azzal csak a szőnyeg alá lesz söpörve a probléma.
Az emberekben csak nő a feszültség és ha robban akkor már késő.
 
És itt jön setni egyik kérdése - Vagy itt nem kapnak meg valamit amit ott a távolban megkapnak??
Dél-Amerika, mint földrész, Ausztrália, az Egyesül Államok hatalmas területek, ott élhetnek ahogy szeretnének, vándorolhatnak kereskedhetnek a saját készítésű tárgyaikkal. Gondolom ha nem követnek el bűncselekményeket senkit nem zavarnak.

Ez nem intergráció. Itt nincsenek sajnos olyan hatalmas területek.
Az ottani "kánaánban" csak a saját indiánjaik megtűrt személyek... ;)
 

A népek azért különültek el egymástol mert az utazás körülményes volt nem azért mert nem birták volna ki az életet egymással. Ennek a különélésnek köszönhetjük, hogy az alkatunk, börszinünk eltér egymástol nem egy menyei fazekasmesternek.
-
A történelemirás antropomorf, ugy tesz mindha az emberiség önmagában létezne a természettöl, növény és állatvilágtol függetlenül holott a sorsunkat a klima, a növény és állatvilág jobban befolyásolta mind Szent Istvánok, Napoleonokok. A lovak, a herring, a szunyog söt láthatatlan virusok is nagyobb befolyással voltak ránk mind a fenti urak.
-
A majd 600 évvel ezelötti török megszállásnak a következménye jobban mérhetö ha figyelembe vesszük, hogy a végvári vitézek nem a lövöldözéssel hanem a lápok lecsapolásával értek el maradando eredményeket, azota nincs Europában sáskajárás. (ez nem tréfa)
-
Semmi meglepö nincs abba, hogy a Müncheni vasutállomáson átélt Willkommen-nek egyszer vége, gyereket is csak közvetlen a születés után szoktak csodálni, aztán jön a kemény munka, a pelenkázás, hányszor esik egy gyerek hasra mig megtanul járni.
-
Németországnak még a mai napig legalább 80%-a helyesli a menekültek befogadását, nem is tudna müködni az országunk a számos önkéntes segitö és politikai pártok támogatása nélkül.
-
Az, hogy Meklenburgban megint 140.000 ember az elégedetlenségét fejezte ki a választások során, még nem jelenti azt, hogy magyar-állapotok lennének No.-ban.
-
Nállunk a vita nem bevándorláspárti és "nem bevándorláspárti" között van. A menekültek nem okvetlen bevándorlok. Merkel egy katasztrofát háritott el Keleteuropátol, nekünk nem volt idönk és alkalmunk referendumokat megvárni.
-
Természetes, hogy sok hiba csuszott a politikánkba, elöreláthatobbak lehettünk volna... de igy történt és az emberek többsége büszke rá, hogy igy döntöttünk, hogy a menekültek fedél alá kerültek, hogy átteleltek, kilettek mentve a vizböl. Mi lett volna a sorsuk a Keletipályaudvaron?
-
A német kormány hivatalbol és az önkéntes segitö polgáraival egyetemben rengeteget tett és szerencsére nem kelett ennek ellenére szorosabbra huzni a nadrágszijat.
-
Németül önként (eheramtlich) segitenek az emberek. "Ehre" pedig "becsületet" jelent magyarul. A segitség tehát becsület-dolga.

-
Nem szabad az emberi képességeket anyira lebecsülni és bedobni a törülközöt az elsö megeröltetö feladat láttán.
-
Ha a Keleteuropai országok nem tagadták volna meg a szolidaritást, akkor megsem kotyant volna nekünk a menekülthullám de most tudjuk, hogy Europa a keleti országok számára más, nem erkölcsi hanem csak anyagi érdekeken nyugvo közösség.
-
A volt Keleti-Blokk országai azt gondolják, ök küldhetik a munkanélkülieket szanaszét a világba, a gulyás-kommunizmus sem nem tartotta vissza az embereket a meneküléstöl, miért nem tudják a keletiek megérteni, hogy a háboru egy mégnagyobb kényszer az ország elhagyására?
-
Érdekes, hogy a M. kormány már akkor a nyelv megeröszakolásával reagált. Ma "invázoroknak" nevezi a menekülteket, a kommunisták "disszidálásnak", szétszorodásnak bagatelizálták, hogy a polgárai kenytelenek voltak elmenekülni a hazájukbol.
-
A menekülés oka akkor többnyire nem életveszély volt hanem a szellemi szabadság elnyerése, ma a magyarok is kenyér miatt mennek el a hazájukbol.

-
Nem tudom, hogy passzol ide amit a multi-cégekröl irsz? Nincs nállatok szakszervezet ami kitudja alkudni a munkabéreket? Miért nem csináltok arrol egy népszavazást?
-
De. Mi is van a többiekkel?? Ha háború elől menekülök, nem az az elsődleges, hogy végre a családomat biztonságban tudhatom, nem lőnek ránk és megállok ott ahol ez már biztosított?
-
Gondolod ha az emberek megállnak az elsö körtefánál a lebombázott városuk határában akkor azzal biztositva lenne az életük? Az embereknek enniük kell, inniuk kell, szükségleteik vannak... ezért épit az emberiség lakonegyedet magának, falut, várost, épit ki infrastukturát? A magyar ember megtud élni az ut porábol?
-
És ha tovább is szeretnék menni, akkor azt törvényes úton teszem?? Nem dobálom el a papírjaimat, nem teszem lehetetlenné az újjlenyomat vételt....?
-
Nem arrol beszéltünk az elöbb, hogy kivagy bombázva, ott állsz az elsö körtefánál? Hol van ott egy magyar követség, vagy posta? Tudod, hogy mi mindent kell bemutatni egy Mo.-ra utazonak a követségen ha nem egy gazdag országbol jön? Egy retour-repülöjegyet, kereseti kimutatást, vagy meghivolevelet, vizumot.... amiket ügye két bombázás között nehéz összeszedni.
-
Engem szerinted melyik ország engede be az EU-n kívül mert mi tagok vagyunk, ha megjelenek a határon és követelődzök? Majd ráunva a dolgokra betörök egy ország területére? Mit tennének velem? De őszintén válaszolj, mert azt mondtad te tudod a választ mindenre.
-
Egy gramatikailag korrekt mondatot irtál tartalmi inkorrektséggel. Elsöször is Mo.-on nincs háboru, másodszor a menekültek nem követelöznek hanem csak a nemzetközi jogaikkal élnek.
-
Nem halottál még olyat, hogy valaki a nyugati világbol az Ecuadori követségen, Kubába vagy Afrikában keresett politikai menedéket? Elöfordul.
-
Nekem útlevél kell, sőt valamelyik orszgában élő ismerősöm esetleges meghívólevele, és mindezt csak az adott nagykövetségen keresztül bonyolíthatom....
-
Meghivo levelet csak gazdag országok követelnek tölled. Minderre azonban nincs szükséged, ha sikerül igazolnod a határon, hogy a magyar kormány ülldözöttje vagy. Ha bombáznának Bp.-en akkor rögtön kapnál menedéket papirok nélkül is.
-
A gazdag világban élöknek gyakran nincs szükségük szegényebb országba menve egy vizumra ha azt mondod, csak pár honapra mész, még azt sem kérik, hogy mutassad meg a kreditkártyádat. Nem minden ember halott aki eltünik, egyszerüen "kiszállnak" a korábbi életükböl, beutaznak egy fejlödö országba személyiigazolvánnyal és kész.
-
Németországban évente 100.000 embert jelentenek eltüntnek, a többség néhány nap mulva elöbukkan de rengetegen soha sem jelentkeznek ujra. Gyakran fejlödö országban élnek tovább illegálisan vagy Amerikában.
-
Igen abban igazad van, hogy a szavaknak erejük van. Ehhez nem kell pszichológusnak lenni. Szavakkal néha jobban lehet bántani mint tettekkel. Nálam a politika nem családi téma. ...
-
Kár, mert a demokratia csak akkor müködik ha élünk a lehetöségünkkel, ha a véleményünket magunk alkotjuk és nem egyszerüen átvesszük a hatalmasságoktol. A leg hatásosabb ha a gyerek megtanulja nincsen "tutti". Ugy hallom ez egy gyakori kifejezés odaát.
-
És ha már itt tartunk börtönök.... tudod, kicsit csípi a szemem, amikor az elítéltek jogait feszegetik..... Mondjuk, ha xy árt a családodnak, netán megerőszakolja a gyermekedet (ez független az egész bevándorlástól), vajon hogy fogod magad érezni, ha majd az elkövetőnek az lesz a legnagyobb gondja, hogy nincs tornaterem és különben is hideg a reggeli kávéja?....
-
Tudod ilyen "netán megeröszakolja" feltételes modokkal hangulatot teremteni a menekültek ellen nem tiszteséges. Per pillanat két megeröszakolt menekült kisgyerek halála tartozik a realitáshoz.
-
A bünügyi statisztika szerint nagyon kicsi az esélyed arra, hogy egy ámokfuto menekült álldozata legyél, a gyilkosságok tulnyomo többsége családon belül történik, több mind a fele szerelmi dráma.
-
Csak a statisztika miatt mondom, a Regensburgi Dom Fiukorusának minden harmadik tagja pädofil papok és nevelök álldozata lett (2000 fiatalkoru gyerekröl beszélünk) és ez csak egy a sok intézményböl akikre a szülök rábizták a gyereküket. Ugyancsak statisztika, az idén 54 menekült fulladt meg No.-ban az uszodákban, folyokban, tavakban. Ez kétszer anyi mind a megfulladt helybeli lakosok száma Bayorországban.
-
Én nem ítélem el azokat, akik mint te is, testközelben vagy a migránsokkal, teszi azt amit úgy érez tennie kell. Jó válasz itt nincs.... mert megjósolni sem lehet, mint említettem, hogy hová is vezet mindez.
-
Szerintem meglehet saccolni a jövöt. Amerika felfedezése nélkül Europa éhen pusztult volna, szinte minden amit eszünk, burgonya, kukorica, paprika, paradicsom, kakao... az uj kontinensröl jön, még a "hungarikum" akácfa is egy becipelt kincs. Ugyanakkora Amerika se tudott vona fejlödni igásállatok nélkül, a lo és a zab, a kecske és a diszno... Europábol jött. A törökök hozták hozzánk a kávét, és innen Europábol ment Dél-Amerikába...
-
A menekülés nem uj, a legösibb könyvek mind a Biblia is menekültekkel foglalkozik, egyszer egy nép, egyszer a Szent Család.

-
Az emberek keveredése a történelmünk korábbi szakaszaiban mindig eröszakkal párosult de a menekültek nem elfoglalo szándékkal jönnek hanem individuális érdekektöl hajtva, ezért a magyar propaganda állitása invázorokrol abszurd.
-
Nem tudom mitöl féltek? Attol, hogy valaki elrabolja az "identitásotokat"? Nem lesztek többet "magyarok" eléggé ha az uj szomszéd megkérdezi, hogy ki az a zsido akinek a szülinapját munkaszüneti nappal ünneplitek karácsonykor?
-
Egy új hír, talán tegnapi? Nem tudom. De, Lettországból megszöktek azok a migránsok, akiket befogadott.... vajon miért???
-
A kis Lettland megigérte, hogy felvesz 531 menekültet azért, hogy tehermentesitse a többi EU országot.
Ebböl fel is vett 69-et és 23-nak menekült-védelmi jogot adott.
Ahogy mondod, ebböl a 23-bol 21 fogta a kalapját és elment Németországba.
-
A megokolás: Lettországban szinte lehetetlen menekülteknek egy munkát és lakást kapni.
-
A részleteket nem ismerem, de számok nélkül ahogy te leirtad a történet még kevesbé objektiv.
-
Probálj meg egy lakást bérelni néhány honapos Lett nyelvtudással, vagy Angolul?
Munka nélül nincs lakás, lakás nélkül nincs munka. Ez egy diabolikus kör. Engem nem lep meg.
 
Örülök hogy tudsz csípős paprikát venni, eddig eszembe sem jutott hogy ebből is hiány lehet.
Sajnos lehet hogy igazad lesz mert egyre kevesebb az árú a polcokon állítólag nincs munkás aki feltölteni az árú szállító kamionokat.
Sajna már a CBA egyik leányvállalata is csőd szélén van akkor pedig bezárás hisz a kormány ragaszkodik a rendeleteihez amely bolt veszteséges annak annyi....

Ami a paprikát illeti. Vannak ügye supermarkt-ok ahol sokféle dolgot lehet venni, többnyire azt amit a tömeg vásárol. Es vannak szakboltok amik specialitásokat kinálnak. Nemcsak paprikát hanem hust, bort és ruhát sem vásárlok vegyeskereskedönél.
-
Attol meg ne aggodj, hogy itt befog dögleni az ellátás, én évtizeken keresztük innen láttam el a rokonaimat hiánycikkel amiket nem lehetet Magyarisztánban kapni és nemcsak luxus-cikkekröl beszélek.
-
Ahhoz hogy Te mindent vallásilag közelítesz meg nem tudok mit szólni, Az alázat egy olyan tulajdonság, ami az élet minden területén nélkülözhetetlen ahhoz, hogy együtt tudjunk élni embertársainkkal. Már az ókorban is látták az alázatosság jelentőségét. Egy ógörög nyelven íródott írás szerint, az alázat alatt azt érthetjük:
"Alacsony, a normális szint alatt lévő" illetve: "szelíd, kedvesen engedelmes, alázatos"
Az alacsony alatt nem az illető testmagassága értendő, hanem az, hogy nem akar kiemelkedni, fölémagasodni másoknak. Azt a hozzáállást tükrözi, ami a normális szint alatt marad, azaz, nincs olyan ambíciója, hogy a többiek fölé magasztalja magát. Szelíd és engedelmes marad."
-
Nem tudtál meggyözni. "Engedelmes, szelid, alázatos" az ur-szolga-viszony és idelyétmulta, egyedül a vallások és talán a szado-mazo szene vár el ilyet. Te teljesen kompatibilis vagy az izlámmal. :)
-
Nem akarok személyeskedni de ha az én gyerekem "alázatos" lenne elvinném az orvoshoz. ;)
-
Az együttéléshez nem sunyiságra (meghunyászkodásra) van szükség, elég ha kölcsönös tisztelettel vagyunk egymáshoz, ha akzeptáljuk egymást, nem ugy beszélünk a másikrol mind a Magyar-Lovagkereszt legujabb hordozoja.
-
Eltudom képzelni, hogy ha a menekültek kezetcsokolnának nektek, és mindenre magyarul válaszolnának:
"Ahogy tetszik parancsolni" (Németre forditva: Wie es Ihnen beliebt zu Befehlen) akkor csak ugy röpködnének az állampolgárságok. :)
-
Nietzsche véleménye hm...eléggé vallásellenes volt.
-
Mi oka lett volna pro-vallásosan nyilatkozni ? :)
 
Anélkül, hogy mély analyzisbe mennék.
1. "Tatverdechtig" azt jelenti "Meggyanusitott" és nem azt, hogy igazoltan böncselekményt elkövetett
2. Mivel az illegális határátlépés is ujonnan törvénysértésnek számit ezért nyilvánvalo , hogy könyebben kerül valaki a rendörség figyelmébe
3. Egy menekült (duldung=megtürés papirral rendelkezö) akkor is törvénysértés követ el ha elmegy a szomszéd városba meglátogatni a rokonait.
...........................
-
A szám akkor lenne érdekes ha a törzslakok bünügyi statisztikájával össze lehetne hasonlitani
-
(Achtung: a magyar embercsempészek, lakásbetörök... akik No.-ba, Ausztriában csücsülnek azo nem szerepelnek a magyar bünügyi statisztikában)
Ok, Ernoe....persze hogy ártatlanok.
 
Csurka István: A végső cél a Magyarság kipusztítása

csurka_istvan-magyarok_elpusztitasa.jpg



A MIÉP elnöke, Csurka István 1998. február 8-án a következőket írta…

” A végső cél a Magyarság kipusztítása.

Nem fegyverrel, nem mérges gázzal, hanem pénzügyi politikával, életlehetőségeink elvonásával, mert kell a hely a másoknak.

Ez a kor, amelyben élünk különösen az, ami ránk következik a jövendő században a Népvándorlás kora.

A színes bőrű, mérhetetlen szegénységben élő, de viharosan szaporodó népek keletről nyugatra, délről északra vándorolnak.

A nemzetközi nagytőke és a bankok elősegítik ezt a népvándorlást, mert ez az érdekük. Az USA a NATO-n keresztül már beérkezett Európa közepébe, és most a saját igényeinek megfelelően néplerakatot akarnak csinálni Európa és Oroszország között.

Erre pillanatnyilag sajnos Magyarország a legalkalmasabb, mert kasztja – kormányai régen elárulták.

A trianoni határok között Magyarországon húszmillió ember is elfér, de belátható időn belül ebből csak hétmillió lesz a magyar és négymillió cigány, a többi kilenc pedig mindenféle vegyes, akkor Magyarország nemzetközi néplerakat lesz
itt a Kárpát – medence közepén, nagyjából ugyanannak a nemzetközi kozmopolita rétegnek a vezetése alatt, mint ma.

Nagyon keserű lesz akkor Magyarnak születni.
Megbélyegzettség, üldözés, megszégyenítés és a teljes Magyar történelem eltagadása lesz az osztályrészünk .
Nyelvünk helyén vartyogást hallhatunk.”

Egyben igaza volt Csurkának, hogy a saját szavait idézzem. ö már "kipusztult" -
-
Ha jol értem megkell tiltani a "vegyesházasságokat", magyar állampolgárok nem házasodhatnak idegennel csak fajtiszta magyarral. Mindha ilyen elöirások lettek volna már a történelemben és nem lett jo vége. :(
-
"Magyarország nemzetközi néplerakat lesz" hát ez a joslat nem teljesedett be ezzel ellentétben a magyarok 6%-a idegenben keresi a kenyerét és minden évben többezer ember elhagyja az országot.
-
 
A luxemburgi külügyminiszter a közöny ellen szólalt meg és nem a magyar nép ellen beszélt

"Magyarország uniós tagságának megvonásáról szóló kijelentés ébresztő volt a pénteki pozsonyi rendkívüli uniós csúcstalálkozóra"

- mondta Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Süddeutsche Zeitung című német lapnak, amely szerdai számában tette közzé Asselborn magyarázatát.



(Sergey Pyatakov/Sputnik)
A szocialista politikus a magyar kormány tevékenységéről a Die Welt című német lapban előző nap megjelent interjúban tett kijelentéseiről szólva hangsúlyozta, hogy "nem egy nép, vagy egy ország ellen" akart felszólalni. Hozzátette, úgy érzi, nagy veszélybe került az Európa Unió.

"Alapító atyáink és anyáink tudták, hogy a közösséget nemcsak struktúrákra kell felépíteni, hanem értékekre is"

- fogalmazott.

Jean Asselborn elmondta, mélyen felkavarja, hogy egy egész országot teleplakátolnak menekültellenes plakátokkal, és éles szavait ébresztőnek szánta az EU jövőjéről - Nagy-Britannia részvétele nélkül - tartandó pénteki uniós csúcsra.

"Nem maradhatunk közömbösek. A közöny ellen szólaltam meg. Egész Európának meg kell mozdulnia, különben mindent tönkreteszünk"

- mondta a luxemburgi külügyminiszter a Süddeutsche Zeitungnak.

Jean Asselborn a Die Weltben kedden közölt interjúban kiemelte, hogy elfogadhatatlan az uniós alapértékek súlyos sérelme, ezért ideiglenesen vagy véglegesen ki kell zárni az EU-ból az olyan tagokat, mint Magyarország, ahol "kerítéseket építenek háborús menekültek ellen", vagy ahol megsértik a sajtószabadságot és az igazságszolgáltatás függetlenségét.

A többi között hozzátette, hogy Magyarországon a menekültek távoltartását szolgáló kerítés "egyre hosszabb, magasabb és veszélyesebb", a háború elől menekülő emberekkel "szinte rosszabbul bánnak, mint a vadállatokkal", és az ország "nincs messze attól, hogy tűzparancsot adjon ki a menekültek ellen".

Asselborn szavai kedden több nagy nemzetközi portálon is vezető hírként futottak és a kijelentése komoly vihart váltott ki a magyar politikai térben is, ahol többen is lehetőségeiknek megfelelően reagáltak: Szijjártó Péter komolytalan figurának nevezte Asselbornt, aki rendes nihilistaként Európa lerombolásán dolgozik, majd Gulyás Gergely is hozzátette a kérdéshez mindazt, amire képes volt.

(via MTI)
 
Szervusz Melitta ,
tudod Amerikának egyáltalán nem az érdeke , hogy Europa öt utolérje ! és addig amig a nyugat támogatja a korrupcios keleti kiskirályokat mert szüksége van rájuk, addig nem lesz semmiféle egyesült Europa !
Az egyesült európára azért lenne szükségük, mert akkor nem volna akadály a nemzetállamok ellenállása. S akkor a migránshadat is mindenféle kontroll nélkül tudnák a nyakunkba zúdítani.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,554
Tagok
615,324
Legújabb tagunk
Vahl Rózsa
Oldal tetejére