így mentette meg a metróban öngyilkosságra készülő férfit a munkás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Április 30.

Melitta - 2017 Április 30, 19:37
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Kanada - Egy férfi a metróban akart öngyilkosságot elkövetni, de egy ott dolgozó munkás a segítségére sietett. Nem is akárhogyan.

  Hihetetlen tettet vitt véghez egy munkás, aki éppen a torontói metróban dolgozott, amikor egy férfi leugrott a sínre, hogy öngyilkosságot kövessen el.

  A hős leült a peron szélére és beszélgetni kezdett a férfival, majd megölelte őt. A szemtanúk szerint a férfi a barátjának nevezte a kétségbeesett embert, és próbálta arra bíztatni, hogy erősnek kell lennie.

  ongyilkos jelolt.png
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Április 30.

  1. HaroldKing
   HaroldKing
   Képzelem, hogyan lett tovább. A férfi elsírja magát, kimászik a sinek közül, megölelgetik egymást, ő meg a munkás.

   Nemsokára jönnek a dokik, belediktálnak némi nyugtatót, elviszik a krízisosztályra, pszichológus, oké. Pár nap múlva elengedik.

   S ekkor jönnek a rendőrök, bíróság, minden, és megbüntetik mert akadályozta a közlekedést, balesetveszélyt okozott, stb... Emberünk ezt igazságtalannak érzi, hej ez a rohadt világ... És megint öngyilkos lesz.
   Ernoe és ladybug7spots kedveli ezt.
  2. Charly2016
   Charly2016
   Ez egy igazi férfias hőstett volt. Kevesen tudnak egy kétségbeesett, végveszélyben lévő emberen így segíteni.
   hegyipatak és pitti kedveli ezt.
  3. szundi53
   szundi53
   Abban a férfiban egy pszichológus veszett el. Tiszteletet érdemel. :)
   pitti és Charly2016 kedveli ezt.
  4. illyria32
   illyria32
   Több ilyen ember kellene, aki a bajbajutott embertársai segítségére siet. Ezek után, hogy mit kezd az életével a megmentett férfi az már csak rajta múlik.
   Ternyák és pitti kedveli ezt.
  5. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Elnézést, de nem a baján segített, hanem annak következményén. Akármiért akart öngyilkos lenni az az ember, az ok még ugyanúgy fennáll.
   HaroldKing kedveli ezt.
  6. illyria32
   illyria32
   Akármi is volt a kiváltó ok, a döntése miatt akkor is bajba került, mivel öngyilkos akart lenni. Amikor padlóra kerül az ember lelkileg sokat segíthet ám a lelki vigasz, néhány bátorító szó és ha belátja, hogy egyedül nem tud megbirkózni a problémáival, akkor nyugodtan kérhet segítséget szakembertől, ezért írtam, hogy ezután már csak rajta múlik, hogy mihez kezd magával. Az ő döntése.
  7. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Az öngyilkosságnak nem csak lelki okai lehetnek... gyógyíthatatlan betegség, kilátástalan nyomor, stb., ezeken egy pszichiáter nem tud segíteni.
   Azt sem tudjuk pontosan mit mondott neki a munkás....lehet, hogy azt, 'ember ne tegye ezt velem, ha maga itt meghal engem kirúgnak... sokáig voltam munka nélkül mire ezt sikerült megszereznem és 5 gyerekem van'. Bármi lehetséges.
   Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy nem becsülöm a munkást a segítségnyújtásáért, vagy én nem tettem volna ugyanezt a helyében, jóllehet öngyilkosként nem feltétlenül köszöntem volna meg.
  8. illyria32
   illyria32
   Az a baj, hogy rosszul érvelsz. Az öngyilkosság mindig egy lelki folyamatnak a következménye, amikor valamilyen problémát nem tud feldolgozni valaki. Ennyi erővel rengetegen lehettek volna már öngyilkosok, akiknek volt már kisebb-nagyobb gondjuk az életben, valaki a gödör legaljáról kapaszkodik vissza az életbe, de ehhez akarat is kell vagy egy külső segítség, aki rávilágít hogy mindig van kiút, csak meg kell találni. Ha valaki gyógyíthatatlan beteg, akkor alapból végezni fog vele a betegség, ehhez nem kell öngyilkosság. A nyomorról meg annyit, hogy munkát kell keresni. Aki keres az talál. Nekem a cikkből az jött le, hogy nem önös érdekből segített neki a munkás, hanem jószándékúlag. Nem kell egyből a rosszat látni, nem vagyunk egyformák, vannak még jó emberek a világon, ez a cikk is ezért hírértékű, mert követendő példa lehet mások számára is.
   hegyipatak és cdurmol kedveli ezt.
  9. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Lettek is a statisztika szerint.
   Örülök, hogy ilyen optimista vagy, de nincs mindig.
   Milyen könnyű ezt így odavetni....halt már lassú kínhalált valaki a szemed láttára, aki közel állt hozzád ?
   Ez megint csak egy odavetett, átgondolatlan kijelentés.... nem, nagyon sokan nem találnak, még jóval a képzettségük alattit sem, a középkorúaknak, netán megromlott egészségűeknek, vagy fogyatékkal élőknek pedig reményük sincs.
   Nem a rosszat láttam, csupán egy példa volt arra, hogy nem tudni pontosan hogy s mint történt.
   Lehet, hogy ott hírértékű, de 'hálistennek nálunk még zsigeri késztetés segíteni valakinek egy ilyen, vagy hasonló esetben.

   Egy szó, mint száz, csak óvatosan az át nem gondolt, csuklóból odavetett 'bölcsességekkel'.
  10. illyria32
   illyria32
   Nem vagyok optimista, pusztán azt írom le amit tapasztalok magam körül, de ebből látszik, hogy mennyire nem ismersz engem, úgy hogy ne pazarold az idődet személyeskedésre én sem teszem. Képzeld nekem is halt meg közeli hozzátartozóm lassan, szenvedve, de ez megint csak nem tartozik rád. Én csak azt látom a környezetemben, hogy emberhiány van, a munkahelyemen még 50-60 évesek is dolgoznak. A fogyatékkal élők számára vannak külön munkahelyek, úgy hogy azt senki ne próbálja meg bemesélni nekem, hogy egy felnőtt ember sehol nem talál munkát, ja hogy válogatós, vagy büdös a munka (mert ilyen is van) az olyan magára vessen. Ha egy hír megjelenik a neten, vagy a tévében, az nem véletlenül kerül oda, annak már igenis van hírértéke, hiszen ezt a cikket te is elolvastad. Jó emberek pedig mindenhol vannak a világon, aki meg tud állni ebben a rohanó világban és oda tud figyelni a másikra, vagy akinek még nem ölték ki a lelkét a rosszindulatú, aljas emberek. Ez így van, ha elfogadod, ha nem.
   Egy szó, mint száz csak óvatosan a személyeskedéssel és az odavetett kijelentésekkel.
  11. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Nem személyeskedtem, ha annak vetted nem az én problémám....az élettapasztalat pedig idővel majd finomít a fekete-fehér elvágólagos felfogásodon.
   Pacem.
  12. illyria32
   illyria32
   Ha idekeversz személyes dolgokat az életemből az bizony személyeskedés. Előzőleg feltettél egy magán jellegű kérdést. Olvass vissza! Én viszont nem. Az élet pont hogy nem fekete-fehér, a felfogásomat szintén nem ismered, nem ismered az életemet. Van már élettapasztalatom, nem vagyok már fiatal, pont, hogy tapasztalatból írtam, de ezt is írtam már korábban. Olvass vissza!
   Ajánlom figyelmedbe a Mindenható c. film 2. részét.
   ARK = apró rögtönzött kedvességek, amivel jobbá tehetjük a világot. A cikk is egy ilyen apró rögtönzött kedvességről szólt, csak neked valamiért nem jön át az üzenet, erről én nem tehetek, ez viszont a te problémád.
   Ahogy mondani szokták savanyú a szőlő.

Megosztás