önkéntes karanténba vonult a kanadai miniszterelnök

Influenza-szerű tünetei vannak a kanadai miniszterelnök feleségének, ezért koronavírus-tesztet végeztek rajta és ameddig ennek az eredménye ki nem derül, addig Justin Trudeau kormányfő és felesége is önkéntes karanténba vonul – jelentette be csütörtök este a kanadai miniszterelnöki hivatal.

Trudeau így otthonról fog dolgozni és lemondta az összes hivatalos programját, így a koronavírus miatt összehívott személyes találkozóit is.

Közben Donald Trump amerikai elnök és Mike Pence alelnök kapcsán továbbra sem végzik el a tesztet, noha ma az is kiderült, hogy a minap egy olyan brazil emberrel (Jair Bolsonaro brazil elnök kommunikációs vezetőjével) találkoztak Trump magánrezidenciáján, akinek pozitív lett a vírustesztje.

Éppen emiatt egyébként különleges megfigyelés alá került Bolsonaro, hiszen egy repülőgépen utazott a pozitív mintát produkáló sajtófőnökével.

upload_2020-3-12_20-38-29.jpeg
 
Azonban nemcsak ezekről döntött a kormány, hanem pénzeket is mozgattak, ugyanis a rendkívüli tartalékból átcsoportosítottak több mint 18 milliárd forintot.

és ez most sok vagy kevés ... kb. a költségvetés 1 ezrelékéről van szó, mellesleg havonta közel 50 milliárd forintot költenek cigire.
 
természetesen és még 2 824 551 szavazóra.
2.8 millio a több mint 8 millio valasztopolgarbol. A voksok alapjan meg 50% ot sem kapott a fidesz de a parlamentben csodalatos modon ez a székek 2/3 ahoz vezetett.

Csak azt figyelem hogy sir mindenki, azert mert otthon kell maradnia es ez anyagi veszteseggel jar.

Sziriaba mar vagy 10 eve nem tudnak dolgozni az emberek de a magyar kormany a menekülest tulkapasnak, önzesnek minösiti.

Remelem az emberek elfognak gongolkodni odahaza a vilag forgasan.
 
Pár sor ami ma történt a vírus frontján:
Orbán: Magyarország határait a személyforgalom előtt lezárjuk
Franciaország újra szigorít a koronavírus miatt. Emmanuel Macron hétfőn jelentette be, hogy betiltják az összejöveteleket - beleértve a családi találkozókat is. Az elnök az ország határainak lezárását is elrendelte, írja a CNN.
Marco Vergano intenzív terápiás és aneszteziológus szakorvos Torinóban a San Giovanni Bosco Hospitalban, Az Indexnek azt mondta, egy hete még 40 beteg volt lélegeztetőgépen, most 200, és ennél sokkal többen vannak, akiknek nem kell lélegeztetőgépen lenniük, de oxigént kapnak.

Ebben a pillanatban még mindenkit el tudunk látni, de már felállítottuk azokat a kritériumokat, amelyek alapján eldöntjük, hogy kinek jut lélegeztetőgép és kinek nem. Most még csak a nagyon idős és beteg embereket vesszük ki a kezelés lehetőségéből és nagyon reméljük, hogy nem kell ezen tovább szigorítani az elkövetkezendő napokban. De félő, hogy igen
A magyaroknak azt tanácsolja, amilyen hamar csak lehet, készüljünk fel a legrosszabb forgatókönyvre.

Nem pánikkeltés az, ami történik. Népszerűtlenek az intézkedések, ez nyilvánvaló, és nem ez a cél, de ha ezek az intézkedések pánikot keltenek az se baj! Ez akkor egy szükséges pánik

 
Ez akkor egy szükséges pánik
Erről a pánikkeltésről lehetne beszélni.
De inkább ezt:
Keresztes László Lóránt, LMP:

A párt frakcióvezetője megköszönte a munkát azoknak, akik a járvány visszaszorításán dolgoznak, a rendvédelmi szervektől az egészségügyi dolgozókon át az operatív törzsig. Keresztes szerint is széles nemzeti együttműködéssel lehet csak eredményesen fellépni a vírus ellen. Az együttműködésben azonban kiemelkedő szerepe van a kormányzatnak:
ám az, amit e tekintetben Kovács Zoltán nyújtott, az gyalázatos volt.


„Állítsák le az ostoba, politikai alapú propagandát. A közszolgálati tájékoztatás valóban az legyen. Olyanokat, mint Kovács Zoltán, ne engedjenek oda, hanem csak olyanokat, akik tisztességgel, becsülettel meg tudják válaszolni a kérdéseket, ez a nulladik lépés.”


Az LMP üdvözölte a korlátozásokat, „nincs olyan szigorú intézkedés, amit ne lehetne meghozni”.

Keresztes fizetésemelést is javasolt:

  • az egészségügyben 30 százalékos ,
  • a szociális dolgozók körében 50 százalékos béremelést.
Ezenkívül albérlettámogatást is javasolt, és távolléti díj bevezetését azoknak, akik gyerekeikkel otthon maradtak a munkából kimaradva.

Az LMP részletes javaslatot tesz le, Keresztes szerint a párt a megfogalmazott célokra 600 milliárd forintot talált a költségvetésben.
 
Kovács Zoltán nyújtott, az gyalázatos volt.
Ezt a Kovács Zoltán ámokfutását minden felszólaló sérelmezte.

Tóth Bertalan szerint az együttműködéshez szükséges az is, hogy a kormány szakítson a „fekete öves arroganciával”, amivel Kovács Zoltán vasárnapi sajtótájékoztatójára utalt. „A kommunikációban az őszinteség a nyílt veszély mellett ne az ellenségkeresés legyen az elsődleges, amire ki lett képezve Kovács Zoltán.”

Én még tegnap rögtön a sajtó tájékoztató után írtam róla milyen sérelmes volt.
Akkor lett egy olyan érzésem ezt le fogják váltani.(hacsak makacsságból nem)
Szinte zavarodott megőrült, szinten volt.
De nem ez az első

Értelmetlen posztolásnál sokkal súlyosabb dolgot tett Kovács Zoltán kormányszóvivő kedden Brüsszelben, ennek akár kellemetlen következményei is lehetnek Magyarország számára. Mint mi is megírtuk, a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár órákon át közvetítette (vagyis inkább személyesen kommentálta) a zárt ajtók mögötti meghallgatást, amivel az EU alapszerződését is megsértette.
A történteket rekonstruálva az uniós miniszterek egy ideig észre sem vették Kovács ámokfutását, pedig az államtitkár mindent megtett: angol nyelvű posztjaiban délre legalább tízszer írta le, hogy „Soros-zenekar”. Az elhangzott kérdéseket sem hagyta szó nélkül, a svédekről például azt írta, hogy „kérdésfeltevés helyett szokás szerint demokráciából oktatnak”. A magyar sajtószabadság miatt aggódó dánokról pedig megjegyezte, hogy a listáikat „Soros-közeli” szervezetek rakják össze.

Kovács Zoltán az orvosok és újságírók kioktatása
 
Utoljára módosítva:
Bojkott Kovács Zoltán ellen


Bojkott Kovács Zoltán ellen
2020. március 16. 11:09

Írtunk már eleget az elmúlt órákban arról, hogy lekezelő, arrogáns, egyszóval minősíthetetlen volt az a produkció, amit Kovács Zoltán vasárnap a sajtótájékoztatónak csúfolt cirkuszban előadott.
Nem tájékoztatta, hanem sértegette a sajtót – nem mellesleg, az orvosi kamarát is ekézte. Nem azt tette, amivel megbízták, és amiért a fizetését kapja. Informálni kellett volna ugyanis a médiát, és rajta keresztül a nyilvánosságot. Mert az újságíró nem magáért kérdez. Ha Kovács Zoltán ezt nem tudja, úgy alkalmatlan, ha tudja, akkor aljas, és ezért alkalmatlan.

Nem először viselkedett vállalhatatlanul az államtitkár, és feltehetőleg nem utoljára. Kovács Zoltánt megváltoztatni nem tudjuk, nekünk, újságíróknak kellene a helyzetet a mostaninál sokkal jobban kezelni. Például úgy, hogy úgy teszünk, mintha egy normális országban élnénk.

Egy normális országban, ahol a sajtó tudja, hogy mi a feladata – sok más mellett, a hatalmon lévők ellenőrzése –, ha valamelyik kollégát, lapot, rádiót, tévét sérelem éri, az összes jelenlévő újságíró feláll és elhagyja a termet. Függetlenül attól, hogy ki honnan jött a tájékoztatóra, milyen a világnézete, mit gondol Orbánról, a Fideszről vagy éppen az ellenzéki pártokról.



Egytől egyig elhagyják a termet, de előtte még valamelyikük a többiek nevében, elmagyarázza Kovács államtitkárnak, hogy az újságírás egy szakma, a sajtó tájékoztatása pedig a hatalmon lévők kötelessége, és mindkét tevékenységnek megvannak a maga morális, valamint szakmai alapvetései. Kovács úr, mondaná az újságírók képviseletében az egyik kolléga, mielőtt ő is elhagyná a termet, nem érdemli meg, hogy a jövőben Önre, vagy az Ön által képviselt kormányra egyetlen szót is vesztegessünk.



https://24.hu/belfold/2020/03/15/koronavirus-sajtotajekoztato-kovacs-zoltan-operativ-torzs/
utóirat
Az orvosi kamatra sértegetése sennibe vételekor politikai haszonszerzésnek minősítette szakmai javaslataikat.
https://streamable.com/i4ixg
Ezt később Orbán javította ki.:Fontos az orvosi kamara együttműködése
 
Utoljára módosítva:
A Magyar Orvosi Kamara visszautasítja, hogy az EMMI zsarolással vádolja a szervezetet



Jelen helyzetben az indokolatlan orvos-ellenes hangulatkeltést nemzetbiztonsági kockázatnak tartják.

Miként azt tegnap megírtuk, közleményben reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerdai sajtótájékoztatójára, amelyen Kincses Gyula, a szervezet elnöke azt mondta, hogy nincs elég koronavírus elleni maszk és védőfelszerelés az orvosoknak és a nővéreknek.

Az Emmi azt közölte, a kamara "veszélyhelyzetben zsarol és valótlanságokat állít", a tárca szerint ugyanis minden kórházban bőségesen rendelkezésre állnak a megfelelő védőeszközök az orvosoknak, a nővéreknek és szakdolgozóknak.

A Magyar Orvosi Kamara határozottan visszautasítja azt a kormányzati kommunikációt, hogy a MOK vészhelyzetben próbálja zsarolni a kormányt.
Az egészségügy dolgozói a jelen helyzetben is esküjüknek megfelelően hatalmas áldozat- és kockázatvállalással teszik a dolgukat. Ismételten és egyértelműen kijelentettük, hogy járványveszélyes időszakban semmilyen akcióval nem veszélyeztetjük a betegellátás biztonságát.
A sajtótájékoztatón ehhez kértünk segítséget a kormánytól, és együttműködést, segítséget ajánlottunk fel.

Ebben a helyzetben az indokolatlan orvos-ellenes hangulatkeltést nemzetbiztonsági kockázatnak tartjuk."
 
Ebben a pillanatban még mindenkit el tudunk látni, de már felállítottuk azokat a kritériumokat, amelyek alapján eldöntjük, hogy kinek jut lélegeztetőgép és kinek nem. Most még csak a nagyon idős és beteg embereket vesszük ki a kezelés lehetőségéből és nagyon reméljük, hogy nem kell ezen tovább szigorítani az elkövetkezendő napokban. De félő, hogy igen
A magyaroknak azt tanácsolja, amilyen hamar csak lehet, készüljünk fel a legrosszabb forgatókönyvre.
Ez miféle beszéd már?
Nem mondhatnak le senkiről mert nincs eszköz.
Különben is hogy nincs elég lélegeztető baj esetére.
Ezt az ellenzék megmondta.
Most kell beismerni, igaza volt annak,ki időben szólt?
Ugyanakkor "felülről nyitott a büdzsé a védekezésre fordítandó pénz"
Hat ha van pénz, tessenek venni lélegeztető gépet embereket menthetnek meg.

Nekem már megfordult a fejben hogy mivel teljesen alkalmatlan az egészség ügy Magyarországon vészhelyzet ellátására.(szerintem normál működésre sem alkalmas)
Ez szép fokozatosan kiderül.: most a lélegeztető,
Most a Kasler féle önkéntesek toborzása a kórházakba.
Hát kérjen Magyarország nemzetközi segítséget.
De ne pénzt.

Kérje az hogy a magyarországi beteget, mivel nem tudjuk ellátni.
Vegyenek át országok: Életmentés okán magyar betegeket.
 
Ezután már csak a kijárási tilalom jöhet...lehetne kezdeni a 18 év alatti és a 75 év feletti korosztállyal...vagy csak azok mehetnének akik munkába mennek.
Sajnos elég sok országban ez már bejött...
 
Ez jelenleg olaszországban a helyzet....ez a tény.
Dönteni kell és fognak is.
Nem szimpátia kérdése lesz de, inkább ne legyen
Visszazökkentél a más országok rossz példait összegyűjtő Fidesz törvény összeállítások gyakorlatára?
Szedjünk össze mindent mi nekünk kényelmes?
Olaszország a legrosszabb példa amúgy is a mediterrán lazaságnak köszönhetik.Mert nem tartották be a minimális egészségvédelmi intézkedést.
De pontosan szimpátia kérdésére vezet.
Sőt gazdag kap szegény nem.
Még rosszabb, mint elsőre át vagy képes gondolni.
És mi van a hazugsággal? van elég lélegeztető gép.
És mi van a felülről nyitott pénzes zacskóval?
Célra vezetőbb lenne WHO segítséget kérni.
Mi nem vagyunk képesek az egészség ügyet működtetni
Mi van a Kasler féle önkéntesek toborzásával?
Azt mondd meg nekem mi az amire eddig képes volt tényleges fizikai cselekvésre a kormány?
Mert kapkodó rendeletek és feltétel megteremtése nélküli rendeletek meghozásán kívül én nem látok semmit csupán adminisztratív megoldásokat csinált
Talán a szükség kórház építése kialakítása.De egyelőre még csak elején vagyunk.
 
Ezután már csak a kijárási tilalom jöhet
Ha kell az is eljön.
De mutatom:Ez is csupán adminisztratív rendelet
Hol az aktív egészségügyi ellátás?
Még maszk se lesz elég a kivezényelt rendőröknek katonáknak.
Oda is kell egy csomó operatív cselekvés.
Abba is bele törik a bicskájuk.
Nem tudnak irányítani, ez már régóta tudott.
Régebben csupán annyit mondtam: üzemeltetni nem tudnak(csak építeni)
De sajnos irányítani is képesség kell.
 
Az emmi természetesen az mondja fenn tartható a rendszer minden jó.
ugyanakkor akik benne dolgoznak azt mondják nem igaz semmi se úgy működik ahogy kéne Nagy a zavar fél rendeletek fél intézkedések.
És ez már a vírus előtt is látszott.
 
hol írtam én ilyen hülyeségeket? ... linkelt már be légyszi.
Örülök hogy te is hülyeségnek nevezed mert hülyeség és embertelen.
Épp csak megzavartál egy másik beidézéseddelEza ketten rohannak egyre
És tévedésből a választ neked írtam.
Azt a "hülyeséget"a szokott idézős hozta a Setni és itt van.
Ebben a pillanatban még mindenkit el tudunk látni, de már felállítottuk azokat a kritériumokat, amelyek alapján eldöntjük, hogy kinek jut lélegeztetőgép és kinek nem. Most még csak a nagyon idős és beteg embereket vesszük ki a kezelés lehetőségéből és nagyon reméljük, hogy nem kell ezen tovább szigorítani az elkövetkezendő napokban. De félő, hogy igen
A magyaroknak azt tanácsolja, amilyen hamar csak lehet, készüljünk fel a legrosszabb forgatókönyvre.
És én erre válaszoltam
De hogy mikor kerültél te a képbe nem tudom.
Nem is fontos, kettőtök közül legyen már 1 aki beismeri nem az a megoldás hogy szelektíven gyógyítanak és a többit halálba küldik.
A szelektív válogatás nagyon nagyon veszélyes.És semmiféle külföldi példát ami rossz azt nem kell ide tenni.
Olaszok eddig se szerepeltek jól.
...........................
Amit most mondok azt nem kell túl komolyan venni de ez is tény.
A gyerekek a legnagyobb vírushordozók.Ők nem betegednek meg de terjesztik szét.
Na most éppen őket kell karanténba tenni?.
Vagy teszem azt eloltani?A maláriánál a terjesztőre koncentrálnak.
Ez csupán abba logikába illik ne szelektáljunk.
Maradjunk emberek.
A gyerekek
Na miként oldották meg hogy a gyerek ne terjessze a vírust?
Most a családban terjeszti.
Ám önkormányzati hatáskörbe utalták az ideiglenes gyermek elhelyezést.
Mert nem tudják sokan megoldani hogy hol legyenek ha iskolában nem?
Vagyis ismét közösségben vannak?
Ez csak arra hogy az iskolák bezárása hogy hasznos volt-e?
Az egyik unoka mivel nincs bölcsőde.
A szülő táppénzre megy
Nos ez hol lett bekalkulálva a gyerekfelügyelet?
És vonzatai?
 
Utoljára módosítva:
Visszazökkentél a más országok rossz példait összegyűjtő Fidesz törvény összeállítások gyakorlatára?
Szedjünk össze mindent mi nekünk kényelmes?
Olaszország a legrosszabb példa amúgy is a mediterrán lazaságnak köszönhetik.Mert nem tartották be a minimális egészségvédelmi intézkedést.
Ha itthon nem hoznak egfelelő intézkedéseket akkor jönnek a kényszer döntések. Be tudnám másolni az olasz orvos gondolatait és véleményét.
Ő azt mondja ha nem lépünk akkor úgy járunk mit ők...
 
Azt a "hülyeséget"a szokott idézős hozta a Setni
Hülyeség???
Marco Vergano intenzív terápiás és aneszteziológus szakorvos Torinóban a San Giovanni Bosco Hospitalban, Az Indexnek azt mondta, egy hete még 40 beteg volt lélegeztetőgépen, most 200, és ennél sokkal többen vannak, akiknek nem kell lélegeztetőgépen lenniük, de oxigént kapnak.

Ebben a pillanatban még mindenkit el tudunk látni, de már felállítottuk azokat a kritériumokat, amelyek alapján eldöntjük, hogy kinek jut lélegeztetőgép és kinek nem. Most még csak a nagyon idős és beteg embereket vesszük ki a kezelés lehetőségéből és nagyon reméljük, hogy nem kell ezen tovább szigorítani az elkövetkezendő napokban. De félő, hogy igen

– mondja Marco Vergano.
 
Ő azt mondja ha nem lépünk akkor úgy járunk mit ők...
Nem kell olyan országot hozni ahol eddig se tették jól.És a lélegeztető gép példát meg főleg ne
Nekik nincs nekünk van elég mondták.
De ha nem lenne veszünk mert felülről nyitott a buksza
Kasler meg gyűjti az önkénteseket.
Nincs itt baj ezt is mondta az emmi
 
mit most mondok azt nem kell túl komolyan venni de ez is tény.
A gyerekek a legnagyobb vírushordozók.Ők nem betegednek meg de terjesztik szét.
Na most éppen őket kell karanténba tenni?.
Vagy teszem azt eloltani?A maláriánál a terjesztőre koncentrálnak.
Ez csupán abba logikába illik ne szelektáljunk.
Maradjunk emberek.
A gyerekek
Na miként oldották meg hogy a gyerek ne terjessze a vírust?
Most a családban terjeszti.
Ám önkormányzati hatáskörbe utalták az ideiglenes gyermek elhelyezést.
Mert nem tudják sokan megoldani hogy hol legyenek ha iskolában nem?
Vagyis ismét közösségben vannak?
Ez csak arra hogy az iskolák bezárása hogy hasznos volt-e?
Az egyik unoka mivel nincs bölcsőde.
A szülő táppénzre megy
Nos ez hol lett bekalkulálva a gyerekfelügyelet?
És vonzatai?
Ez nem nátha halálos fertőzéssel állunk szembe
Most próbálják a terjedést megállítani azzal hogy kevesebb mozgás legyen a köztereken
Ne a gyerekfelügyelettel gyere meg lehet oldani mindent csak akarni kell ne azt nézd hogyan NEM lehet megtenni hanem a jó utat keresd.
Otthon marad a szülő.
 
Ne a gyerekfelügyelettel gyere meg lehet oldani mindent csak akarni kell ne azt nézd hogyan NEM lehet megtenni hanem a jó utat keresd.
Otthon marad a szülő.
Ezt részletezd: én mondtam egy példát.
Táppénzre vették az anyát.
Innen mondd a velejáró vonzatokat.Mert az is a kormány gondja lesz.
Mondd a munkahellyel járó gyakorlati dolgokat.
A kormány annyit mondott mindenki oldja meg ahogy tudja.
Közben az önkormányzatokat kötelezte arra aki nem tudja megoldani azt oldja meg az önkormányzat.
De anyagi eszközt nem adott.
Egyébként akkor épp úgy közösségben lennének mint előtte
Mindeközben kérte a szülőket ne a nagyszülőkhöz vigyék a fertőzést hordozó gyerekeket.
Mert a vírushordozók épp a gyerekek mert náluk nem derül ki. Nincs megbetegedésük
 
Utoljára módosítva:
Nem kell olyan országot hozni ahol eddig se tették jól
Ha volna olyan ország ahol jól tették az intézkedéseket....kína elzárt ország azt mondanak amit akarnak. Ott lezártak várost egy az egyben....és az emberek alkalmazkodtak.
Spanyolban a turisták felháborodtak hogy ők üdülnek hagyják békén őket...frenciaországban meg a több ezer rendőrt vezényeltek az utcákra...
Mi a megoldás??
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,666
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére