öt egyetemi professzor döbbenetes lépésre szánta el magát

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 December 5.

Melitta - 2017 December 5, 16:38
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nem semmi amit tettek!

  “Még november 6-án döntött arról a Wesley János Lelkészképző Főiskola öt professzora: Iványi Gábor lelkész, Lukács Péter oktatáskutató, Majsai Tamás theológus, Nagy Péter Tibor szociológus, valamint Szilágyi Gál Mihály filozófus, hogy levélben kezdeményezik a Nobel-békedíj odaítélését Soros Györgynek” – írja a 168 Óra.

  A lap közlése alapján mutatjuk a teljes levelet:


  “Béke-Nobel díj bizottság
  Oslo, Parlament
  Budapest, 2017. november 6.

  Tisztelt Elnök Úr,

  javasoljuk, hogy a következő Nobel-békedíjat George Sorosnak ítéljék oda. Ismeretes, hogy az 1980-as években a magyar, cseh és lengyel ellenzék kitartó és szisztematikus támogatásával Soros hozzájárult a demokrácia megteremtéséhez és a Varsói Szerződés felbomlásához. Az általa elnökölt Open Society Institutes mindenütt a világon támogatja a békés demokratikus átalakulás ügyét. Az általa finanszírozott Central European University magas akadémiai színvonalú, nemzetközi és a demokrácia iránt elkötelezett diákok ezreit bocsájtotta ki.

  Az antidemokratikus aktivitásukról elhíresült kormányok – mint a fehérorosz, vagy a 2014 utáni magyar – Soros György személyét központba helyező propagandakampányukkal csak megerősítik a demokratikus oldal meggyőződését Soros személyének szimbolikus súlyáról.

  2016. július 19-én a Foreign Policy című folyóiratban részletesen kifejtette véleményét az európai migrációs válságról, mely a legkomplexebb elképzelés napjaink egyik legnagyobb krízisének megoldására.

  Iványi Gábor, lelkész
  Lukács Péter, oktatáskutató
  Majsai Tamás, teológus
  Nagy Péter Tibor, szociológus
  Szilágyi Gál Mihály, filozófus

  nobel.jpg
   
  Kyria és Ernoe kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 December 5.

  1. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Lehet hogy most örülnöm kéne, de inkább ebben a pillanatban kezdek gyanakodni. Csupa LELKÉSZ?! Vallásból, azaz NÉPHÜLYÍTÉSBŐL ÉLŐ ember kezdi dicsérni Sorost?!

   Gyanús.

   Soros nyílt társadalmat akar ugye, ami - szerintem legalábbis! - elképzelhetetlen SZEKULARIZMUS nélkül, mely azt jelenti hogy teljesen elszeparálni egymástól az Államot és az egyházakat. Tudjuk jól, hogy ez mennyire NEM áll az egyházak érdekében, küzdenek is ellene tűzzel-vassal.

   Tehát, ha ezek az ipsék - én nem tartom őket professzornak mert a vallást nem tartom tudománynak, de különben még a filozófiát se - ha tehát ezek mégis Sorost támogatják, akkor csak 2 eset lehetséges:

   1. Nem tudják igazából, Sorosnak mi a véleménye ezen dolgokkal kapcsolatban.
   2. Soros félrevezet mindenkit a céljait illetően.

   Én az 1. pontra tippelek.

   Az biztos, Soros helyében azonnal elhatárolódnék attól, hogy bárki vallásos buzgómócsing engem támogasson.
  2. Bündi2
   Bündi2
   jaja gyanus

   en nem ismerem ezeket az embereket es csak az van a cikkbe hogy irtak egy levelet amit nem is biztos hogy elolvas majd barki

   nem ertem mi ebben a nagy dolog
   B.Péter, setni, udvarfy és 1 másik tag kedveli ezt.
  3. CasaLoma
   CasaLoma
   Béke Nobel-díjra Adolf Hitlert is jelölték anno, azt már a történelemből tudjuk, hogy utána mi következett, úgyhogy szerintem elkezdhetünk befosni.
  4. cdurmol
  5. analema
   analema
   A bolygón, amelyen Barack Obama megkapja ezt a díjat, bármi megtörténhet.
  6. Ernoe
   Ernoe
   Szerintem pont nagyon passzol. A nyilt társadalomba beletartozik mindenki, még azok is akiknek irrationális elképzelései vannak a világrol, a legkülönbözöbb vallások képviselöi.
   -
   Ha valaki akkor Soros megérdemli a béke-nobeldijat, és ezt a legjobban a keleti block álldozatainak kéne tudniuk.
   -
   klarissza4 kedveli ezt.
  7. Melitta
   Melitta
   Informalodjal, ha nem ismered oket.
   Biztos lehetsz elolvassak leveluket.
  8. Jaszladany
   Jaszladany
   Iványi nagyon a szívére vette, hogy Orbánék elvették tőlük az egyházi státuszukat, ami nem is volt szép dolog, de ezzel a visszavágóval éppen hogy Orbán malmára hajtja vizet.
  9. Ernoe
   Ernoe
   Elevenitsük már fel ki ajánlotta Adolf Hitlert 1939-ben a Nobeldijra és milyen megokolással?
   Igen a svéd képviselö, E.G.C. Brand volt aki Hitlert a Nobeldijra javasolta, a "Nemzetek közötti testvériség" és a világméretü leszerelés elörevitele által szerzett érdemekre hivatkozva.
   -
   Miután egy páran ezt komolyan vették, kénytelen volt az elöterjesztést visszavonni a viccet nem értök miatt, és közölte, hogy ez csak szatirikusan gondolta. ;)
   Utoljára módosítva: 2017 December 5
  10. analema
   analema
   Én sehol sem olvastam a Bibliában, hogy Jézus tanítványai belefolytak volna az akkori politikai életbe, vagy esetleg Poncius Pilátust valami díjra terjesztették volna fel a császárnál, mert végülis nem mondta ki az ítéletet.
   Szóval véleményem szerint aki ilyen mélyen ássa be magát politikai kérdésekbe annak el kellene dönteni, hogy kit kíván követni.
  11. JuhJóz
   JuhJóz
   Jellemző, nem a tartalommal foglalkoztok, hanem az aláírókkal, és láhatóan nem is tdjátok, kikról van szó.
   Ők nem az antiszemita vagy a másik, fasiszta nagy magyar "keresztyény" egyház tagjai.
   Ernoe kedveli ezt.
  12. Ernoe
   Ernoe
   A Jézust halálraitélö Poncius Pilátust (inklusiv feleség) és a Jézust dárdájával szivendöfö katonát Mauritiusz, a katolikus egyház szenté avatta.
   Enyit illene tudni a keresztény tradiciokra hivatkozo népnek. :)
   -
   A Magyarokat Leh-mezején legyözö és a népet hétvégi templomlátogatásra itélö I. Otto, a sikerét, ezen "Szent Lándzsa" varázserejének köszönheti. A Longinuslanze-nek.
  13. Ernoe
   Ernoe
   A Nobeldij egy méltatás nem a popularizmus megkoronázása.
   A legtöbb nobeldijas tevékenységéröl a közvélemény a dij kiosztása által értesül.

   Szerintem a dij egy jo alkalom lenne Soros munkájának a megismertetésére mert az Orbány kormány plakátai, az általuk megiratott könyv, a német ufologus tollábol nem alkalmas erre.
  14. eddy56
   eddy56
   Ez nem igaz!
   Pilatus a Tiberius altal kinevezett rtomai helyterto volt. Mauritiusz pedig egy romai katona.

   Kettejuk kozul egyik sem volt kereszteny.
   Meg tudnad mondani, hogy lenne ket poganybol szent?
   Jaszladany és udvarfy kedveli ezt.
  15. Ernoe
   Ernoe
   A keresztények számára semmi sem lehetetlen, ök még tárgyakat is szentként tisztelnek, lázsd Szent-Korona, Szent-Lándzsa...
   -
   Szent Mauritius (latinul Moritz) Egyiptombol, Thebábol származo Legionáris akit a katholikus és az ortodox egyház egyformán szentként tisztel, Szent Muritius a hadsereg, az infanterie, a kés- és fegyverkovácsok patronusa, öt hivják segitségül háborus összeütközések, harcok idelyén. Az egyik legenda szerint ö birtokolta a "Szent Lándzsát".
   -
   [​IMG]
   -
   A másik legenda szerint a "Szent lándzsa" a romai kapitány Londinus tulajdona volt, az amivel a katona Jézust szivendöfte, hogy meggyözödjön a halálárol.
   -
   Szent a Lándzsa mert "Jézus szent vérét érintette". Ez volt a német birodalom állami jelképe a 2. háboru végéig, ugy mind Mo. számára a "Szent korona". Hitler elsö hivatalos tevékenysége a hatalomrajutás után az volt, hogy ezt a gyilkos fegyvert visszahozta Bécsböl Nürnbergbe.
   -
   Nem véletlenül van Pontius Pilatus név szerint megemlitve a "Hiszekegyben" (Credo)
   -
   Az Äthiopiai Kopt-Egyház Pontius pilátust és a feleségét szentként tiszteli.
   Pontius Pilátus feleségét az Orthodox egyház oktober 27.-én ünnepli.
   Kérdezd meg Putyint.
  16. eddy56
   eddy56
   Longinus es Mauritius elete kozt kb 300 ev volt.
   Longinus eredeti neven Cassius a romai hadsereg centurtioja volt. A landzsat a leirasok szerint az apjatol orokolte, aki allitolag Julius Caesartol kapta egy haditetteert. A fia sosem valt meg a fegyveretol, innen a mellekneve a Longinus. A tortenet szerint a romaiak ot biztak meg Jezus mellett a kemi szereppel.
   Az, hogy a landzsa miikent lett "szent" vitatott. Egyesek szerint Cassius Jezus keresztre feszitese utan meg akarta kimelni azt a lassu kereszthalaltol( tulajdonkeppen egy gyotrelmes fulladas) es ezert keresztuldofte, Masok szerint meg akart gyozodni arrol, hogy valoban halott-e es ezert szurkalta meg.

   A legenda szerint Jezus vera a szemebe csoppent, amitol a latasat mar majdnem elveszto Longinus latasa visszatert. Ez allitolag megteritette, es maga is teritove valt.

   Mauritius szinten romai katona volt, de joval kesobb. Kb 300 korul a Thebai legio felkelt a csaszar ellen, aki kimeletlenul eltiporta azt, es ekkor valt Mauritius vertanuva.

   Az ezoteriaval es misztikiummal foglalkozok szamtalan elmeletet irnak le hogyan kerult Longinus landzsaja Mauritushoz.
   Aztan persze a legenda szarnyra kel.
   Allitolag Nagy Constantin kezeben volt azon a bizonyos donto csatan, ahol a kereszttet latva azt kozolek vele, hogy "e jelben gyozni fogsz".
   A tortenelem folyaman aztan sokfele feltunt(alloitolag) a landzsa. Birtokolta Attila, mig masok Aetiust teszik a landzsa tulajdonosava. Volt a got Theodorike, aztan feltunt Britanniaban ahol a Brunanburgi csataban Athlestan hasznalta. De Theodosius romai csaszar is azzal jelent meg a Konstantinapolyi zsinaton.
   Kesobb Nagy Karoly birtokolta, es igy kerult vegul( a legenda szerint!!) Ottho birtokaba aki a Lech mezei csataba is magaval vitte.
   Allitolag Aritmeai Jozsef a Jezus veret tartalmazzo edenyel( szent grall) egyutt a landzsat is britanniaba vitte amikor elment keletrol.


   Csak csendesen jegyzem meg, hogy mintgy 10-12 "eredeti" landzsat ismerunk, elvegre minen eros nep ezaltal lett hatalmas :)
   Az osszeesjuves hicok szerint ma amerikaban van azeredeti landzsa, ennek koszonheti amerika a vilaguralmat.
   varázsdoboz és Ernoe kedveli ezt.
  17. analema
   analema
   Ha megnézed én Jézusról meg a közvetlen tanítványairól beszéltem, nem azokról akik ezt a nevet a zászlójukra tűzve két boszorkányégetés és három inkvizíciós vallatás között fűt-fát szentté avattak.

   A mondandóm lényege az, hogy mindenki azt csinál amit akar, de döntse már el, hogy a teológiával akar foglalkozni vagy a politikával.
   cdurmol, Jaszladany és Ernoe kedveli ezt.
  18. Ernoe
   Ernoe
   Igazad van de a béke mindanyiunk érdeke, ha vallásos vezetök Sorost nominálni akarják béke-nobeldijra akkor tegyék, támogatom öket. ezzel nem sértik meg a semlegességüket, a Nobel-dij nem állami vagy vallásos kitüntetés.
   Melitta kedveli ezt.
  19. CasaLoma
   CasaLoma
   Egy páran ezt is komolyan veszik.
   B.Péter kedveli ezt.

Megosztás